Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hakim Ziyech had geen idee: ‘Ik zag het pas in de kleedkamer’

Laatste update:

Ajax werkte zaterdag aan het doelsaldo in de wedstrijd tegen Willem II. De ploeg van Erik ten Hag won met 1-4 en maakte dit seizoen al honderd doelpunten in de Eredivisie; sinds PSV in het seizoen 1987/88 slaagde geen enkele ploeg erin om die barrière al voor de dertigste speelronde te doorbreken. De eer was in Tilburg aan Hakim Ziyech, die daar op het veld echter geen weet van had.

Met een afstandsschot bepaalde Ziyech de eindstand, na voorbereidend werk van Dusan Tadic. "Pas in de kleedkamer zag ik dat het de honderdste was, wel mooi", vertelt hij na afloop aan Ajax TV. "Als je dan ook nog zo'n mooie teamgoal maakt als honderdste, dan is dat nog extra mooi. We zetten goed druk en via Nico (Nicolás Tagliafico, red.), David (Neres) en Dusan kwam de bal bij mij terecht. Ik dacht niet na en haalde gewoon uit."

Ziyech is blij met de overwinning op Willem II. "Vooral in de fase waarin we nu zitten, is het heel belangrijk dat je gewoon je wedstrijden wint", meent de aanvaller. Hij zag Willem II in de eerste helft nog 'redelijk goed' meekomen. In de tweede helft sloop de vermoeidheid echter in de ploeg van Adrie Koster, zo merkte Ziyech op. "Ik denk dat we daar goed gebruik van hebben gemaakt en op de juiste momenten hebben toegeslagen."

Voor Ziyech was het de eerste keer sinds 17 februari dat hij de negentig minuten volmaakte in de Eredivisie. De afgelopen weken sukkelde hij met een kuitblessure. "Ik voel me nu oké. Het is wel even wennen als je drie weken niets gedaan hebt, maar het komt vanzelf terug", aldus Ziyech. Bij Ajax gaat het vizier nu op de wedstrijd tegen Juventus van woensdagavond in de kwartfinale van de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat hij nog even wat conditie op bouwt voor tegen Juve. Dan moet iedereen knallen, en hopen dat t geluk aan onze kant staat.

Wat zou het toch jammer zijn als ajax geen kampioen word met dit doelpunten aantal. Maar helaas is het al vaker gebeurt. Kom op PSV laat nog ergens punten liggen:'

6 april 2019 om 22:57

Seizoen 09-10 scoorde Ajax volgens mij ook meer dan 100 goals in de Eredivisie en hadden ze er iets van 20 tegen. Helaas werd de titel toen niet gepakt en werd Twente kampioen.

7 april 2019 om 09:12

Jaa ajax had dat jaar 106x gescoord! Overigens lijken ze daar met gemak over heen te gaan, verwacht zon 115 goals aan het eind van dit seizoen.

Ben benieuwd of PSV ook de 100 doelpunten gaat halen. Is het dan en record met 2 ploegen met 100+ doelpunten?

7 april 2019 om 07:12

Nee dit zou geen record zijn in seizoen '60-'61 en '85-'86 is dit al eens voorgekomen. Echter ben ik als PSV fan er in tegenstelling tot eerder in het seizoen niet van overtuigd dat dit gaat lukken. 16 goals in 6 wedstrijden, dat is 2.666 per wedstrijd. In de huidige vorm, word dit behoorlijk lastig.

7 april 2019 om 10:19

Zal zeker lastig worden maar er kan altijd een wedstrijd met bijvoorbeeld 6 goals tussen zitten. Van de week maken ze er toch weer 4.

7 april 2019 om 14:08

PSV zit nu op 3.0
AJAX OP 3.4
Zoals metaalverf al zegt kan er best wel een uitschieter bij zitten. En een zeperd. Bij allebei.
Dit brengt ze denk ik toch wel boven de 100.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren