Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gullit ziet overeenkomst én verschil Ajax met Europese grootmachten

Laatste update:

Met twaalf punten uit vier wedstrijden is Ajax net als Juventus, Bayern München en Liverpool al zeker van een plek in de achtste finales van de Champions League, terwijl ook Manchester City en Chelsea goed op weg zijn. Ruud Gullit bespreekt in zijn column voor De Telegraaf een overeenkomst tussen Ajax en deze Europese grootmachten, terwijl hij ook een verschil aanstipt.

Ajax imponeert dit Europese seizoen door met ruime cijfers te winnen van Sporting Portugal (1-5) en Borussia Dortmund (4-0 en 1-3), terwijl Besiktas relatief eenvoudig met 2-0 werd verslagen. Gullit ziet het als een compliment voor de Hollandse School dat behalve Ajax ook Bayern, Liverpool en Manchester City succes boeken met het 4-3-3-systeem. “Toch opvallend dat dit systeem, waarvan de Hollandse School de basis is, zo succesvol is op het hoogste niveau”, aldus Gullit.

“Het verschil tussen Ajax en Bayern München, Liverpool, Manchester City en Chelsea is dat die anderen defensief beter in elkaar steken”, stelt Gullit. “De ploeg van Erik ten Hag is goed in de opbouw, comfortabel aan de bal, maar neemt defensief vaak grote risico’s. Als dat een keer verkeerd afloopt in de knock-outfase dan kan het Europese avontuur zomaar afgelopen zijn.” Volgens Gullit hebben Jürgen Klopp en Josep Guardiola bij respectievelijk Liverpool en Manchester City meer defensieve zekerheid ingebouwd door te investeren in verdedigers die ‘heel goed zijn aan de bal in de opbouw en tegelijk kunnen verdedigen’.

Gullit noemt onder meer spelers als Virgil van Dijk, Rúben Dias en John Stones. “Dankzij hen kunnen Liverpool en City zo offensief, dominant en met drie voorin spelen. Bij Chelsea zit dat er van nature meer in, maar Thomas Tuchel heeft dat defensieve aspect toch extra aandacht gegeven toen hij het bijna een jaar geleden overnam in Londen en kort daarop de Champions League won”, aldus Gullit, die vindt dat de euforie rond Ajax en Feyenoord niet getemperd moet worden. “Europese euforie bij Ajax en nationale en internationale euforie bij Feyenoord. Hoe lang hebben we daar niet op moeten wachten in Nederland? Een geweldige ontwikkeling en vooral heel leuk voor ons voetbal. Niets mooier dan dat het Nederlandse voetbal zich zo manifesteert en met een eigen gezicht. Dat heb je nodig om in beeld te blijven in Europa.”

“Of het nu terecht is of niet dat ze in Amsterdam dromen van het winnen van de Champions League of in Rotterdam van het winnen van de landstitel of Conference League, die beleving is geweldig”, stelt Gullit. Hij vindt dat de euforie niet getemperd, maar gekoesterd moet worden. Hij benadrukt dat de prestaties van Ajax tegen Sporting en Dortmund het gevoel geeft dat er iets te halen valt in Europees verband, zeker nu de Amsterdammers erin zijn geslaagd om te overwinteren in de Champions League. “Dan wil je echt meedoen en reken maar dat zoiets ook leeft in de spelersgroep. Los van de mindere fase in de Eredivisie.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha wat een onzin. Martinez en Timber zijn echt een uitstekend duo, ook zeker in defensief opzicht. Met Alvarez ervoor staat er een enorm sterk driehoek waar je niet zomaar doorheen komt.

9 november 2021 om 07:13

Eens kijken op 19 december hoe Ajax er echt voor staat. Dat wordt pas een echte test en vanaf dan kunnen we een seizoensverloop voor Ajax beter inschatten.

Ik vind de nummer 2 uit de cl poule Dortmund nou niet echt een goede graadmeter om tegen te spelen. Ik zie ze totaal niet imponeren en afgelopen weekend weer verloren in de Bundesliga. Ajax creërt sws altijd wel kansen en dat er tegen Dortmund dan 7 invliegt kan ook de waan van de dag zijn (en een beetje geluk kijkend naar blessures en schorsingen). Bundesliga valt me sowieso wel erg tegen dit seizoen. Ik vind dat zo een groot voetbal-land Duitsland wel meer dan 1 topclub mag hebben want op bayern na is alles sub-top en daaronder

9 november 2021 om 07:22

Haha, het is toch ook wel logisch dat er in Duitsland maar één topclub is? Kijk naar het geld dat zij jaarlijks kunnen besteden, de spelers die ze daarmee halen en de titels die zij achter elkaar blijven winnen. In Duitsland is één topclub en dat is haast niet meer terug te draaien. En dat dit Dortmund en andere clubs subtop maakt klopt, maar alsnog zijn zij in Europa ook subtop. Het is een hele grote, erg goede club waar Ajax normaal gesproken blij mocht zijn met één zwaarbevochten overwinning over 2 duels. Nu ging het echter relatief makkelijk. Net als tegen Sporting en Besiktas. Ik denk dat het duidelijk is dat Ajax in de Champions League campagne een niveau heeft gehaald dat zich meet met de absolute top. Dat we dat niveau hebben gehaald en dus weer kunnen halen, staat voor mij vast. Of we dat ook na de winterstop structureel kunnen brengen is wel de vraag.

9 november 2021 om 07:40

Sinds wanneer is de klassieker een graadmeter? Vaak wint Ajax al wil in de Kuip Feyenoord nog wel is een goed resultaat halen. Ajax heeft daar ook vaak genoeg gewonnen. Dus alle andere wedstrijden doen er niet ineens niet meer toe? Nr 1 van Portugal, nr 2 van Duitsland, Psv is allemaal niet belangrijk. Nee pas in de klassieker weten we hoe we er voor staan..... wat een onzin!

9 november 2021 om 07:57

De absolute top bestaat momenteel maar uit circa 4 tot 5/6 teams. City, Liverpool, Munchen en Chelsea en daar komt een Real of PSG bij mochten ze in topvorm zitten. Daar zie ik Ajax nog altijd 9 van de 10x van verliezen en anders wel een paar wedstrijden gelijkspelen maar winnen is zeer lastig. Ik zie ze trouwens ook niet van een Atletico winnen. Ajax mag zich scharen in een lange lijst van sub-top ploegen (iedereen tegen elkaar gewaagd) en ik zie ze nog lang niet uit dat rijtje komen ook. Dus ik vind dat die Ajax-euforie zeker weten mag temperen.

9 november 2021 om 08:00

Sorry hoor, maar je vind de wedstrijd van 19 december een graadmeter, en 2 wedstrijden tegen Dortmund niet? Ik denk dat je dat een beetje verkeerd inschat.

Tevens vind je het de waan van de dag dat er 7 invliegen en een beetje geluk. Hoe kan je in hemelsnaam met geluk 7 doelpunten maken?

9 november 2021 om 08:40

Uitstekende CL campagne tot nu toe, maar laten we de doelpalen effe verschuiven naar 19 December. Houd toch op joh. Als Ajax 19 December verliest en vervolgens alles wint, wat zegt zo een 19 December dan.

Mensen moeten eens stoppen om hun conclusies te willen bouwen op 1 wedstrijd. Ajax doet het vooralsnog uitstekend, niks mis mee om ze wekelijks te beoordelen.

9 november 2021 om 09:01

Wie doet dat dan? Het is toch de media die gelijk begint over het winnen van de cl. Ik heb bij Ajax nog niemand zien zeggen dat we even de champions league gaan winnen. Volgens mij mogen ze bij Ajax best in een euforisch stemming zijn als je dit hebt gepresteerd in de cl maar verder zien we het wel de komende potjes.

9 november 2021 om 09:07

Ben het een groot deel met je eens, weet alleen niet of je op basis van 1 wedstrijd op 19 december dan een conclusie kan trekken. We doen in Nederland heel positief over onze clubs in Europa en dat mag want we doen het zeker niet slecht. maar als je naar het algemene niveau kijkt zie je dat dat gewoon een stuk lager ligt dan een jaar of 6/7 geleden. Zal ook met de corona te maken hebben maar toen waren er veel meer topclubs waar wij niet aan konden tippen. Dat we nu aanhaken heeft meer met het niveau van de tegenstander te maken dan met het niveau van ons. Niet alleen in de Duitsland maar ook in Engeland en Frankrijk staan er nu clubs in de top 5 die daar nooit stonden en zijn er topclubs (van naam) die veel lager staan dan normaal.

9 november 2021 om 09:44

Absolute top zijn slechts City, Liverpool,Bayern en(Chelsea) als tram zijnde. Voor de rest kan Ajax zich met elke club in Europa meten . Andere topclubs hebben op papier betere spelers maar als team zijn ze minder dan Ajax. Het komt dan vaak op individuele klasse aan. Waarom zo minderwaardig over Ajax in Europa! Ajax presteerd al jaren goed in Europa en dat is geen toeval.

9 november 2021 om 13:23

Een echte test? Feyenoord? Wat voor test heb je in gedachten dan? Kijken of wij ook blikjes teruggooien?

9 november 2021 om 13:29

Lol Feyenoord is voor Ajax totaal, maar dan ook totaal geen graadmeter. Zelfs uit vorm verliest men amper. Met alle respect hoor, maar zeg dan PSV uit of zo

9 november 2021 om 07:29

@De Toekomst: zeker, die driehoek is sterk. Maar om nu al te zeggen dat die vergelijkbaar zijn met de door Gullit genoemde City, Bayren, Liverpool en Chelsea vindt ik nog te snel. Ja Ajax kan van elke club winnen. Maar tegen de echte topclubs is de kansverhouding toch nog in het voordeel van de ander.

9 november 2021 om 07:55

Maar hoezo dan? Ajax heeft echt bizar weinig tegengoals he. 2 tegengoals in 12 Eredivisie wedstrijden. Natuurlijk is de Eredivisie geen perfecte graadmeter, maar het feit dat het team met het een na minste aantal tegengoals er 13 heeft, zegt nogal wat. Dat is een verschil van 11 doelpunten en betekent dus gewoon dat Ajax het defensief buitengewoon fantastisch heeft staan. Nog geen enkele wedstrijd meer dan 1 goal tegen in de competitie ot CL. Daarnaast waren de tegengoals in de CL een blunder van Pasveer en een penalty. Beetje vreemde conclusie van Gullit dan.

9 november 2021 om 08:08

Ik vind inderdaad dat dat geen graadmeter is. De eredivisie is geen champions league. Of PL of serie A of bundesliga. Gewoon afwachten en dan zien we het vanzelf denk ik.

9 november 2021 om 08:20

Dus als Ajax aan het eind van het seizoen 5 tegengoals heeft in 34 wedstrijden, is dat geen graadmeter?

9 november 2021 om 10:22

Vergeleken met de premier league niet nee.

9 november 2021 om 07:30

@De Toekomst, maar Gullit zegt toch ook niet dat het geen goede spelers zijn of dat ze verdedigend slecht zijn? In mijn beleving geeft hij aan dat hij een aantal ploegen verdedigend beter vindt, onder meer door de klasse van Van Dijk, Dias e.d. We kunnen toch met zijn allen wel stellen dat die spelers nog een aardige klasse beter zijn dan het (goed presterende) duo Timber-Martinez? Het wordt ontzettend interessant om te zien hoe Ajax zich staande gaat houden tegen de absolute Europese top en dito topspitsen.

9 november 2021 om 07:35

Tuurlijk zijn die ploegen verdedigend beter, alleen Van Dijk is al 6x duurder dan onze hele verdediging heeft gekost, en Ajax heeft alleen kans als alles mee zit en ze de topvorm kunnen behouden.. Ben blij dat we met redelijk gemak de poule overleefd hebben, alles wat erna komt is bonus, de CL winnen gaat toch niet gebeuren, daar zijn we echt niet goed genoeg voor.. Als we een kwartfinale zouden halen hebben we Europees gewoon een topjaar achter de rug

9 november 2021 om 07:44

@Kokkie, dan beaam je dus eigenlijk de woorden van Gullit. Zijn we daar ook weer over uitgepraat Wel grappig trouwens dat nu als argument wordt opgevoerd dat die spelers zoveel duurder zijn dan bij Ajax. Daar hoor je in de Eredivisie namelijk vrijwel nooit wat over.

9 november 2021 om 07:49

🙂 Daar lees ik toch bijna wekelijks wat over. Als Ajax een potje moet spelen met Jong Ajax dan gaat het altijd wel over dat het niet eerlijk is dat bijvoorbeeld Rensch mee doet. Terwijl dat gewoon jeugd is. bij clubs als Roda,Nac heb je gewoon dertigers. Is dat ook niet oneerlijk? Die clubs hebben veel meer ervaring dan Ajax. In de eredivisie gaat het vaak ook alleen maar over geld. Als Ajax wint is het normaal wa t ze hebben meer geld. Als ze verliezen of gelijk spelen is het een schande want ze hebben een veel grotere begroting 🙂

9 november 2021 om 07:56

@schijntrap. Ik vind het een hele kromme vergelijking, tuurlijk spelen er dertigers bij de ploegen die noemt. Totaal niet oneerlijk. Ga ik ook niet over in discussie. De supporters van de andere clubs worden overigens vaak direct afgeschilderd als calimero, verschrikkelijke term. Nu blijkt wel dat het te maken heeft met de plek in de voetbalpiramide. Er zijn blijkbaar Ajax supporters die zich in Europees verband genoodzaakt zien zich zelf als Calimero te gedragen. In de Eredivisie kan dat niet, want Ajax staat op alle mogelijke manieren bovenaan die piramide. Maar in Europees verband liggen de verhoudingen anders en zie je ineens dat een deel van de supporters hetzelfde gedrag gaan vertonen dan dat ze veroordelen. Dat is de discussie en vind ik grappig, interessant en merkwaardig tegelijk. Zijn we met zijn allen toch wel heel menselijk blijkbaar

9 november 2021 om 08:10

Wat zeg je nou concreet in dit laatste stuk GelbeReds? “Verschrikkelijke term”, paar zinnen later zelf gebruiken..
Jij denkt ook volgens mij dat elke supporter hetzelfde is, nee “sommige delen gedragen zich anders”.. joh?

9 november 2021 om 08:21

Wat ik concreet zeg, Suurbier, is dat ik merk dat er hier Ajax-supporters zijn die het gedrag laten zien wat hier altijd zo makkelijk en snel toegepast wordt bij andere clubs. Dat is in mijn ogen een opvallende constatering. Vind de term inderdaad verschrikkelijk, maar blijkbaar is het in voetballand een algemeen geaccepteerde term. Daar ga ik dan maar in mee. En met mijn toevoeging dat het een deel van de supporters betreft breng ik nuance aan, waaruit duidelijk blijkt dat ik niet elke supporter gelijk trek en besef dat ze onderling verschillen. Gelukkig maar, elk mens is uniek.

9 november 2021 om 08:58

Dat je tegen tegenstanders als Dortmund niet vooraf roept dat we ze op gaan rollen heeft weinig met calimero te maken maar misschien is dat gewoon realistisch? Niemand had verwacht dat Ajax het zo goed zou doen in de champions league volgens mij. De competitie is toch wat anders dan de champions league. Je zou zeggen als je de cl reeks van Ajax ziet dat je elke club in Nederland met 5-0 zou kunnen oprollen. Gelukkig werkt het niet zo want dat was wel erg saai geweest.

9 november 2021 om 09:28

@schijntrap, je hebt mijn comment blijkbaar niet goed begrepen. Mijn opmerking was er op gericht dat ik hier allerlei reacties zie dat de verdedigingen van Liverpool, Chelsea en City vele malen meer hebben gekost dan die van Ajax. Dus kortom, de begroting van Ajax ligt een stuk lager. Dat wordt hiereens door sommige leden als argument gebruikt. Lijkt me invalide. Gelukkig zijn we met zijn allen nog zo realistisch om niet vooraf te benoemen dat Ajax wel even over alles en iedereen heen walst, want dan zou het arrogantie ten top zijn haha.

9 november 2021 om 09:38

Dat wordt toch ook als argument gebruikt als Ajax een wedstrijdje wint van een tegenstander met een lagere begroting? Geld zegt niet altijd alles he

9 november 2021 om 10:29

Precies schijntrap! Maar als dat argument gebruikt wordt, zie je een deel van de Ajax-supporter direct terug grijpen op de Calimero term. In Europa zijn de rollen omgedraaid en vertoont een deel van diezelfde supporters ineens hetzelfde gedrag. Blij dat we het toch nog met elkaar eens zijn geworden

9 november 2021 om 10:48

Het is geen calimero gedrag maar gewoon een feit, 9 van de 10 keer wint degene met het meeste geld, in NL zijn wij dat, in Europa de grote clubs.. In Duitsland zitten ze toch ook altijd te janken op Leipzig omdat ze van Red Bull zijn en ineens geld hebben? In Europa moeten wij opboksen tegen het grote geld, mooie uitdaging maar de kans dat je dat niet red is heel groot, en hoe komt dat? Geld, salaris en aankoop van Van Dijk alleen al is onderhand onze begroting, erg? Nee, zeker niet, maakt het des te knapper hoe wij het met beperkte middelen doen in Europa

9 november 2021 om 10:53

Maar Kokkie, waarom wordt het dan wél Calimero gedrag genoemd zodra ploegen uit de Eredivisie dit argument gebruiken? Hoe is de situatie van Ajax in Europa anders dan pakweg Heerenveen in de Eredivisie? Wat mij betreft twee mogelijkheden, namelijk of het is allebei wél Calimerogedrag of het is allebei géén Calimerogedrag.

9 november 2021 om 11:11

Je bent er wel druk mee zeg met de term calimero. Niks beter te doen? Ik vind het vrij zielig overkomen dat je perse zo je gram wil halen. Ik ben het trouwens ook nergens met je eens dus hoe je erbij komt dat we het eens zijn geworden? Geen idee. Je bent een draaikont dat is me wel duidelijk

9 november 2021 om 11:40

Het heeft niets te maken met mijn gram halen. Ik probeer het alleen te begrijpen en er is hier tot op heden niemand die het me heeft kunnen verklaren. Waarom je me een draaikont noemt is me overigens volstrekt onduidelijk? Kan je jezelf nader verklaren?

9 november 2021 om 12:39

Jij begint met de term calimero te strooien hier wat helemaal nergens over gaat. Je wil je gram halen omdat jij het blijkbaar niet kan hebben dat Psvers vaak calimero genoemd worden. Zo probeer je Ajax nu ook voor calimero uit te maken. Ik vind het een beetje makkelijk. Je zit te stoken en te draaien maar goed als je dat zelf niet door hebt heeft het weinig zin om met jou in discussie te gaan. Bovendien heb ik al genoeg woorden met je gewisseld. Ik heb niet het gevoel dag we een steek verder zijn gekomen. Volgens mij ben ik verder vrij realistisch maar om nou 20 berichten met je te wisselen over de term calimero gaat me een beetje te ver. Fijne dag verder

9 november 2021 om 13:11

Stoken en draaien, we zitten blijkbaar totaal niet op dezelfde golflengte. Ik heb bijvoorbeeld ook nergens gezegd dat je niet realistisch bent. Enige punt wat ik wilde maken is: wanneer een Ajax-supporter zegt dat de begroting van Real 5x zo hoog ligt als die van Ajax, dan is dat exáct hetzelfde als wanneer een Eredivisieploeg klaagt over de begroting van Ajax. Feitelijk klopt het dan allemaal, maar het één wel Calimerogedrag noemen en het andere niet, dát kan natuurlijk niet. Gelijke monniken, gelijke kappen!

9 november 2021 om 13:52

Er is bij Ajax maar 1 club die ze calimero's noemen en dat is Psv. Ik vind het ook een beetje kinderachtig daar niet van. Hoeft van mij ook niet. Dan kun je ze beter lampjes noemen. Dat vinden jullie volgens mij niet eens erg ook. Zo noemen jullie jezelf namelijk ook. Lightown madness.
Voor de rest heb je helemaal gelijk. Misschien noemen ze bij Real Ajax wel calimero's

9 november 2021 om 14:14

Schijntrap, hebben we ons toch een hele ochtend vermaakt met iets kinderachtigs als Calimerogedrag ach, het hoort er uiteindelijk allemaal bij. Ik ken ook mensen die de naam Ajax of Feyenoord niet willen uitspreken. Sneuer dan sneu, maar blijkbaar zit het bij een enkeling zo ontzettend diep. Heb in ieder geval altijd respect voor elkaar, dan komen we al een heel eind denk ik

9 november 2021 om 14:22

@diegelbe, omdat een handjevol roeptoeters hier op VZ het gebruikt wil nog niet zeggen dat we er allemaal zo in staan, als je mij de term Calimero hebt zien gebruiken op deze site dan wens ik je heel veel succes met zoeken, vinden ga je het toch niet want ik doe niet mee aan puberaal gedrag.. Ik snap zelf ook wel dat Ajax, Psv en ook Feyenoord beter zijn omdat ze doorgaans meer te besteden hebben dan de 'kleinere' clubs.. Wat ik vooral jammer vind is dat je die term gebruikt tegen mij alsof ik en wellicht nog veel andere Ajacieden op deze site de hele dag staan te roepen dat we iedereen een calimero vinden, dat is dus totaal niet aan de orde

9 november 2021 om 14:35

Kokkie, ik ben eigenlijk ook niet in de veronderstelling dat ik jou heb beschuldigd van Calimerogedrag. Zo wel, dan bijgaand mijn excuses. Vind je reacties in dit artikel getuigen van een realistische kijk op Ajax en haar prestaties. En helemaal met je eens dat het een handjevol supporters betreft, wat overigens voor andere clubs net zo goed geldt. Die realistische kijk, daar moeten we naar streven wat mij betreft. Want een diehard-supporter zal moeite hebben realistisch en objectief naar zijn club te kijken en dat geldt net zo goed voor het beoordelen van een concurrent. Er zijn helaas niet zo veel hier die dat doorgaans goed kunnen. Ik probeer dat altijd te doen, dat zal ook vast wel eens wat minder goed lukken

9 november 2021 om 08:26

Ik ben benieuwd hoe de kleine Ajax verdediging het gaat doen in standaardsituaties mochten ze bv Liverpool of Bayern treffen met de kopsterke Van Dijk of Lewandowski

9 november 2021 om 08:41

Haaland is ook niet bepaald klein toch of wel? Ging best prima.

9 november 2021 om 09:22

Hoe vaak is Haaland dan bediend door de lucht door zijn medespelers in die wedstrijd? Volgens mij geen enkele keer. Ik verwacht dat Liverpool en Bayern meer in de melk te brokkelen zullen hebben in die wedstrijden met hun kwaliteiten dan Dortmund wat amper kamsen heeft kunnen creeeren

9 november 2021 om 09:55

@Japie. Lang zijn is niet alles. Kijk naar de verdediging van United met Maguire en Lindelof. Lange mannen die keer op keer geklopt worden in de lucht. Kippen heeft meer met timing,sprongkracht en positionering te maken. Laten Timber en Marinez daar nou net heel goed in zijn.

9 november 2021 om 10:05

Maar een Van Dijk kan ook goed timen, positioneren en springen en is nog sterker in de lucht en een kop groter dus dan kan het zeker een nadeel zijn

9 november 2021 om 10:23

Liverpool is ook het team in de premier league dat het meeste scoort uit stilstaande fases. Of het nu rechtstreeks is of door een afvallende bal.

9 november 2021 om 13:28

En hoe kwam het dat Dortmund amper kansen heeft kunnen creëren denk je? Ajax wist precies waar ze Dortmund moesten hebben waardoor ze amper voorzetten en passes naar voren konden geven. Als ze die analyse ook op Liverpool of Bayern kunnen loslaten zal het uiteindelijk op individuele klasse aankomen en vrees dat Ajax het daar op gaat afleggen...

9 november 2021 om 14:37

Nouja, amper kansen. Ik heb toch 3 100% kansen voor Haaland gezien

9 november 2021 om 09:18

Wat een onzin nog wel? Je kunt toch niet met droge ogen beweren dat het verdedigend net zo goed staat als bij Chelsea, city Liverpool en bayern, of dat timber en martinez het niveau is van een van hun centrale duo’s? Geen schande natuurlijk en hartstikke mooi dat Ajax wordt vergeleken met de beste clubs van de wereld, maar laten we niet doordraaien.

9 november 2021 om 09:38

Hij heeft wel degelijk gelijk hoor. Zie hoe gemakkelijk elk team er doorheen snijdt als meneer Gravenberch bijv weer eens de bal verliest als hij naast haller in de spits gaat pingelen. Alles ligt open. Haaland 3 dikke kansen, dit weekend met GAE ook weer een die er zo doorheen loopt en nog de 0-1 binnen kan schieten omdat alles op de aanval staat. En zo gebeurt dat elke wedstrijd. Achterin zijn ze goed maar als de rest te diep staat en de bal verliezen dan is het elke keer alle hens aan dek achterin

9 november 2021 om 10:35

Je gaat nu toch niet beweren dat de driehoek Timber-Martinez-Alvarez even goed is als de driehoeken Stones-Dias-Rodri, Van Dijk-Matip-Fabinho en Hernandez-Upamecano-Kimmich. Als we het trouwens toch over onzin hebben, het is ook onzin om te doen alsof alleen die driehoeken bijdragen aan de defensieve stabiliteit. Dat doet heel het team voornamelijk.

9 november 2021 om 16:06

Van Dijk eet Martinez, Timber en Alvarez in z'n eentje op..

Tis maar wat je "uitstekend" vind..

Maar goed, met die pf kan je ook niet anders verwachten

Het kost wat maar dan heb je ook wat. Ik denk dat de verdediging van Liverpool en City meer koste dan de hele selectie van Ajax

9 november 2021 om 07:31

En 1 speler van Ajax meer dan de hele selectie van Go Ahead. En nu?

9 november 2021 om 07:33

Wat is je punt Bossie? De selectie van Ajax heeft ook meer gekost dan zo ongeveer de hele Eredivisie exclusief PSV, Feyenoord en AZ. Voetbalpiramide heet dat. Grappig dat dit door Ajax-supporters in de CL als argument wordt gebruikt. In de Eredivisie hoor je er namelijk nooit wat over.

9 november 2021 om 17:19

Over het algemeen koop je een dure speler en verwacht je ook kwaliteit , of niet? Ajax heeft het geluk dat ze een aantal goede jeugd spelers heeft , maar een club als City bv moet die kwaliteit kopen.
Als Ajax met dit materiaal geen kampioen wordt hebben ze dat aan zich zelf te wijten . De kans dat Ajax kampioen wordt acht ik groter dan dat PSV of Feijenoord kampioen worden . Dat wil niet zeggen dat PSV geen kampioen kan worden. Net zo dat het wil zeggen dat Ajax de CL niet zo kunnen winnen , maar ik acht de kans groter dat City , Liverpool of Bayern de CL wint . Daar zeg ik denk ik niks geks mee , of wel ?

9 november 2021 om 17:53

Nee hoor Bossie. Ik denk dat ik je reactie verkeerd heb geïnterpreteerd. Ik was namelijk in de veronderstelling dat je het als een sneer bedoelde richting die clubs. Overigens, als ik je reactie teruglees dan snap ik nog steeds niet wat je nou eigenlijk probeert te zeggen met die reactie haha

Snap wel wat hij hier zegt. Momenteel klopt alles voor Ajax Europees gezien. Maar als je puur naar de verdedigers kijkt zijn ze extreem goed in het tactisch verdedigen. Echter als je kijkt naar bijvoorbeeld Timber, zodra er een echt fysiek duel is wordt hij regelmatig kinderlijk eenvoudig aan de kant gezet. Dat zie je bij een Ruben Dias Van Dijk enz niet. Denk dat hij hier meer op doelt.

Klopt natuurlijk wel, ik vind ook dat ajax voor 350 miljoen aan verdedigers niet halen net als city. Maar voorlopig hebben liverpool en city 7 en 5 tegengoals, en ajax net als München 2. Chefsea maar 1, maar dat was wel gelijk verlies, plus dat chelsea aanvallend minder is

Zo lang Ajax in de eredivisie voetbalt wordt Ajax geen wereldtop. Af en toe een keer een uitschieter is mooi meegenomen, structureel aan de top gaat echt niet lukken. Dit zie je ook terug aan de selectie. Spelers kunnen zich bij Ajax af en toe meten met de absolute top, maar ze worden pas absolute top als ze (hetzij met tussenstop) weggaan bij Ajax en week in week uit moeten presteren op een hoger niveau.

9 november 2021 om 09:03

Wat een onzin.. en psg dan? Franse competitie is echt niet beter dan de Nederlandse. Daarbij past elke tegenstander zich aan in de eredivisie om het Ajax zo moeilijk mogelijk te maken en moet ze door een blok van 10 man heen om te scoren. Hierdoor kunnen ze geen off day hebben zoals tegen utrecht, heracles en go ahead. Denk namelijk wel dat Ajax wereldtop kan worden. Ze bouwen een naam op door het beleid wat ze nu voeren en steeds meer spelers willen daardoor bij ajax voetballen. Kunnen goede salarissen betalen, hebben een geweldige jeugdopleiding en voeren goed beleid. Typisch Nederlands om ons kikkerlandje omlaag te praten. Het aantal punten wat we Europees halen is dan zeker ook een jaar geluk en toeval?

9 november 2021 om 09:18

De competitie van Frankrijk is wel degelijk beter. Verder komt psg vaak ver in de CL waardoor er voldoende topspelers heel gaan. Bij Ajax is het maar de vraag of je door de groepsfase komt. Dan komen er geen toppers hoor.

9 november 2021 om 09:25

De Franse competitie is niet beter dan de Nederlandse? Dan heb je echt nog nooit naar de competitie en de selecties gekeken daar

9 november 2021 om 21:45

@danosoostv: Bij Ajax kunnen ze bouwen wat ze willen en ze zijn echt wel met iets moois bezig wat af en toe voor een uitschieter Europees kan zorgen, maar tippen aan de salarissen van de Europese grootmachten en zelfs Europese subtop kunnen ze echt bij lange na niet. Daardoor komen de echte sterspelers niet naar Ajax. Alles wat ze opbouwen wordt ,als ze dit seizoen verder komen in de CL, na één seizoen keihard afgebroken (lees: de toppers in wording worden weggekaapt door Europese grootmachten en subtop), zodat ze weer helemaal opnieuw moeten beginnen. Dit is helaas het lot van NL voetbalclubs zo lang er zo weinig geld in om blijft gaan.

Tuurlijk. Stones, Dias en van Dijk zijn voetballend zeker net zo goed als Timber.. wat een gelul. Ajax heeft in de Eredivisie 2 tegendoelpunten in 12 wedstrijden en in de Champions League 2 tegengoals in 4 wedstrijden. Die 2 tegengoals waren een blunder van Pasveer en een penalty, daar kan de verdediging natuurlijk vrij weinig aan doen. Maar goed, Gullit wil natuurlijk interessant doen in plaats van naar de feiten kijken.

9 november 2021 om 08:25

Je hebt helemaal gelijk. Op Chelsea na want die spelen echt op de 0, verkoopt Gullit echt onzin. Kijk alleen al naar het aantal tegen goals van City, Liverpool en Bayern.

9 november 2021 om 08:32

Want je kunt de topcompetities als de PL en Bundesliga vergelijken met de eredivisie? Is gewoon een scheve vergelijking. City heeft er 6 tegen gehad in de PL, dat is niet veel. Liverpool 11 en bayern ook. Dat is op 1 en 2 na gewoon het beste in de competitie. Kan slechter hoor.

9 november 2021 om 08:35

Dat is ook een scheve vergelijking maar kijk maar naar het verschil in tegengoals in de Champions League. Hieronder heb ik daar uitgebreid de statistieken over gedeeld.

9 november 2021 om 08:37

Je vergelijkt dan ook tegenstanders als Leipzig, psg, atletico, Milan met de groepsgenoten van Ajax hè? Dat maakt het juist nog schever.

9 november 2021 om 08:41

Ik zeg hieronder juist dat niet iedere tegenstander hetzelfde is natuurlijk, maar als jij daar overheen wilt lezen. Maar City al 7 tegengoals en Liverpool 5 tegengoals in de CL tegen is gewoon verdedigend slecht tot matig. + Liverpool en Bayern in de competitie gemiddeld 1 goal per wedstrijd tegen als topploeg is gewoon heel slecht, normaal doen ze dat veel beter in de competitie, dus die staan niet sterk te verdedigen. De feiten wijzen dit uit!

9 november 2021 om 08:44

Tja als je tegenstanders als Leipzig, psg, atletico en Milan hebt zijn die 7 en 5 doelpunten natuurlijk niet gek. Zoiets kun je niet vergelijken met Dortmund, sporting of besiktas. Net begin je over de CL en nu stap je weer snel over de competitie? Hebben op enkele teams na de beste verdediging van de competitie. Wat zijn nu feiten dan?

9 november 2021 om 08:46

Ik heb vanaf het begin hieronder zowel de CL als de competitie
benoemd. City krijgt in de Cl bijna 2 tegengoals gemiddeld per wedstrijd tegen en dat vind jij goed verdedigen?

9 november 2021 om 08:51

Ik snap wel dat je bij Arsenal gewend bent om veel tegengoals te krijgen ;-). Maar kom op man je kunt toch niet met droge ogen beweren dat City, Liverpool en Bayern dit seizoen heel solide staan te verdedigen als je naar die cijfers kijkt. Chelsea dan weer wel die staan verdedigend heel solide.

9 november 2021 om 09:04

City heeft op Chelsea na de beste verdediging in de PL. Noem jij dat een slechte verdediging? De tegenstanders in de Cl kun je niet vergelijken met die van Ajax vind ik. In de competitie heeft Liverpool op 2 na de beste verdediging en bayern op 1 na. Dan kun je er vanuit gaan dat er over het algemeen veel gescoord wordt in de competitie. Je kunt moeilijk zeggen dat ze een hele slechte defensie hebben. Leuk dat je over Arsenal begint wat totaal irrelevant is.

Er klopt weinig van wat Gullit zegt, behalve over Chelsea dan. Verdedigen doe je niet als individu maar als team en daar is Ajax juist heel sterk in dit seizoen. Bayern is dit seizoen best kwetsbaar achterin: in de CL maar 2 tegen goals net als Ajax maar in de competitie al 11 goals tegen. City is heel kwetsbaar gebleken in de CL met al 7 tegen goals. Liverpool heeft 5 goals tegen in de CL en al 11 goals tegen in de competitie. Tuurlijk kun je het niet 1 op 1 vergelijken omdat er een verschil is in sterkte van tegenstanders maar juist Liverpool, Bayern en City staan niet heel solide te verdedigen dit seizoen. Chelsea dan weer wel want heel hun spel is gebaseerd op de 0 houden.

Hele hoop spreken om het spreken is dit weer. Wat zegt hij nou precies?

Het grote verschil tussen Ajax en die andere clubs is het budget waar ze mee werken. Met een groter budget had Ajax waarschijnlijk ook betere spelers gehad in de selectie. En ik durf wel te stellen dat Ten Hag daar dan een goed op elkaar ingespeeld team van smeedt, dat ook als team verdedigt.

Zijn ze volgens Gullit in Rotterdam euforisch over hun titelkansen en de kansen van het winnen van de Conference League, ja? Dit is dan voor het eerst dat ik dat hoor. De kans lijkt me eerlijk gezegd nipt groter dat Ajax de CL wint dan dat Feyenoord de CFL wint, maar in beide gevallen is die kans niet bijster groot. De CFL krijgt straks ook nog een kwaliteitsinjectie van de afvallers uit de EL he...

Verschil zit hem in defensie? Knap gezien we echt amper tegengoals krijgen... zowel competitie als europees. Als je het mij vraagt zit het verschil hem juist in de aanval, waar we een echte killer missen. Ja leuk dat Haller op de tweede plek staat, maar dat komt enkel door 4 goals tegen Sporting. Ik zie hem dat niet zo snel nog een keer doen, gezien hij zich niet eens kan laten zien tegen bijvoorbeeld een Go Ahead. Hij zal de komende rondes steeds verder dalen op het ranglijstje met topscorers. Tadic en Anthony zijn geweldige aanvallers, met hele goede aanvallen en voorzetten, maar missen ook vaak nog de scherpte in het afmaken. Denk zelf dat Tadic langzaam op zijn retour is, en Anthony het wel gaat worden, maar nog te jong is. En als je dan ook middelmatige spits als Haller hebt, dan heb je simpelweg te weinig scorend vermogen.

Nu zullen vast veel mensen beginnen over 'kijk de statistieken, 37-2 competitie, 14-2 europees" en ja dat zijn veel goals, maar kijk eens hoeveel kansen er daarvoor gecreëerd zijn. Hadden toch minimaal het dubbele aantal goals moeten zijn als je een killerspits hebt.

Als sporter denk ik dat een toernooi altijd en iedere wedstrijd er een opzicht is. Tuurlijk zijn er ploegen zoals Bayern, PSG, Liverpool die op papier nog altijd een iets sterkere selectie hebben dan Ajax.

Maar er komt ook beleving, instelling en momentum bij kijken. Je ziet bij de grotere ploegen snel gebeuren dat ze toch een beetje passie missen tegen de kleinere goden. (Zie Ajax Heracles) zonder iets af te doen van de werk ethiek van de kleinere ploeg. Ik denk alleen dat er geen ploeg naar Amsterdam meer reist met de gedachte daar gaan we even winnen. Dus dat gaat je niet helpen. We zullen zien hoelang de trein doordenderd.

United en Liverpool spelen volgens de Nederlandse school?? 😂😂😂😂😂😂😂😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren