Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Gullit oppert verrassende naam bij Oranje: ‘Zo‘n soort type voetballer mis je’

Dinsdag, 29 augustus 2023 om 11:51Jordi Tomasowa • Laatste update: 12:05

Bondscoach Ronald Koeman maakt aanstaande vrijdag de selectie van het Nederlands elftal bekend voor de EK-kwalificatieduels met Griekenland en Ierland. Ruud Gullit hoopt op een oproep van Quinten Timber. De middenvelder van Feyenoord wacht nog op zijn debuut voor het grote Oranje.

Koeman begon begin dit kalenderjaar aan zijn tweede termijn als bondscoach van Oranje. Zijn start was echter allerminst overtuigend. Nadat de kwalificatiecyclus voor het EK geopend werd met een ruime nederlaag tegen Frankrijk (4-0) en magere zege op voetbaldwerg Gibraltar (3-0), ging Nederland ook tijdens de Final Four van de Nations League onderuit tegen Kroatië (2-4 na verlenging) en Italië (2-3). Gullit stelt dat Koeman zich dood zal zijn geschrokken na deze resultaten.

De analist ziet veel Oranje-internationals momenteel met hun vorm worstelen. “Aanvoerder Virgil van Dijk zit in een moeilijke periode en kreeg een rode kaart tegen Newcastle United”, schrijft Gullit in zijn column voor De Telegraaf. “Een Van Dijk in topvorm was dat niet overkomen. Matthijs de Ligt zat zelfs op de bank bij Bayern München. Koeman zal op zoek moeten naar het beste elftal en niet zozeer naar een verzameling van de beste spelers. Alleen ontbreekt hem de tijd om zaken uit te proberen."

Gullit is benieuwd naar de keuzes die Koeman gaat maken voor de aanstaande kwalificatieduels. “Nu zou het voor de hand kunnen liggen dat hij spelers in vorm bij de selectie haalt zoals Tijjani Reijnders, Sven Botman en Micky van de Ven. Of gaat hij terug naar spelers die hij kent?” Volgens Gullit doet Koeman er goed aan om Quinten Timber op te roepen. “Bij Feyenoord - Almere City zag ik eindelijk weer eens een middenvelder die niet automatisch alles kaatst, maar durfde open te draaien. Timber dwong de tegenstander daarmee een keus te maken en creëerde zo een man-meer-situatie. Dat zie je bij Oranje te weinig. Het is altijd kaatsen, kaatsen, kaatsen in plaats van opendraaien.”

Quinten Timber speelde in tegenstelling tot zijn broer Jurriën nog geen interlands voor het grote Oranje. Wel kwam hij al veertien keer in actie voor de Onder 21 van Nederland. In aanloop naar de Final Four van de Nations League werd hij door Koeman wel bij de groep gehaald om mee te trainen met het Nederlands elftal. Omdat de selectie van de zestigjarige oefenmeester nog niet helemaal compleet was, sloten er meerdere spelers van Jong Oranje aan bij de training.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door mrmischa!)

Wauw. Wat een goede wedstrijd wel niet kan doen voor een speler!

29 augustus 2023 om 11:59

Vind quinten timber tot nu toe echt grijze muis bij Feyenoord, en dan speelt hij leuk tegen Almere city van alle clubs. En er begint weer een analist in dit geval Gullit populair te roeptoeteren dat hij in oranje moet!

29 augustus 2023 om 12:47

Er zit wel echt een stijgende lijn in zijn spel hoor. Maar het is nog te vroeg om over Oranje te spreken. En de concurrentiestrijd op t middenveld eerst maar eens winnen.

29 augustus 2023 om 20:30

Misschien dacht Gullit dat deze Timber nog bij Ajax zat. Dan is 1 goeie wedstrijd meestal genoeg.

29 augustus 2023 om 12:01

Haha inderdaad, 1 leuke wedstrijd tegen een Almere dat in alles een kkd ploeg is. Voor Oranje moet je iets meer laten zien

29 augustus 2023 om 19:23

De ironie. Had hij nog een extra witte baan in de shirt was het volkomen normaal dat hij opgeroepen zou worden.

29 augustus 2023 om 12:12

@psv maar t was wel tegen het grote Almere, dan kun je het ook tegen bijvoorbeeld Frankrijk

29 augustus 2023 om 13:16

Het wordt steeds gekker met het opportunisme in het voetbal. De ene dag ben je een prutser en wordt je naar de uitgang geluld en de volgende dag ben je opeens een optie voor Oranje. De nuance is weer ver te zoeken en Gullit maakt zich weer een beetje belachelijk hiermee.

Laat Timber eerst maar eens een vaste basisplek veroveren bij Feyenoord voordat het woord Oranje überhaupt valt. Daar gaat hij het al lastig genoeg mee krijgen.

29 augustus 2023 om 14:24

Onbegrijpelijk hoe zo’n grote voetballer zoveel onzin kan verkondigen, over voetbal. Na Pierre Hooijdonk is dit toch de meeste irritante man in de voetbal praat programma’s.

Ik ben een groot fan van Timber en als hij goed gebruikt wordt is hij zeker een aanvulling. Om hem op te roepen na een goede wedstrijd tegen de lamme en blind van Almere is echt veelste te vroeg. Iedereen ziet zijn potentie en talent maar vorig jaar voordat hij geblesseerd raakte was het ook net niet. De Timber van Uterecht hebben we nog niet echt gezien.

29 augustus 2023 om 12:15

Hier kan ik alleen mee eens zijn!

Ik denk dat Timber echt goed kan worden op de positie waar hij afgelopen wedstrijd stond. Alleen laten we hem niet gelijk ophemelen, maar andere kant ook niet laten vallen als het minder gaat. Ik heb echt wel vertrouwen in de duo Timber Wieffer.

Op middenveld van Oranje verwacht ik Reijnders/frenkie/wieffer/koopmeiners op die positie.

Ben meer benieuwd naar de aanvallers.

29 augustus 2023 om 13:11

Aub geen Wieffer. Die is niet goed genoeg. Veerman bijv. Haalt een veel hoger niveau dan hem. En als Reijnders basis is bij Milan kun je eigenlijk niet om hem heen naast Frenkie.

29 augustus 2023 om 13:23

Ben het helemaal met je eens tot dat Je Frenkie met een Wieffer Koopmeiners en Reijnders ging vergelijken. Frenkie is absoluut basis bij oranje zonder twijfel de andere 3 kunnen de strijd aan gaan voor naast Frenkie. Al denk ik dat Reijnders dat gaat winnen

29 augustus 2023 om 13:35

Ik ben ook met je eens.. maar ik vergelijk geen enkele spelers met elkaar ik zeg dat het daar gewoon het drukste linie/positie is.

@achterman dat klopt Veerman was ik vergeten, die zou ook een toegevoegde waarde zijn.

29 augustus 2023 om 14:03

@khalid: 'iedereen ziet zijn potentie en talent" ... dat vind ik hier wel meevallen hoor. Ook vanuit het Feyenoordkamp lees ik met regelmaat (al vanaf het begin) dat Timber een miskoop is en ook dit jaar op de bank gaat belanden. Dat er nog niet veel erkenning is voor zijn prestaties bij Feyenoord snap ik overigens wel, maar imo heeft deze Timber genoeg kwaliteiten het niveau van Feyenoord op te krikken.

Ruud doe even normaal man.... Tegen Almere City doet hij het leuk... Tegen Sparta en Fortuna liep hij verstoppertje te spelen, hou toch op. Laat hem tegen Utrecht aankomend weekend ook zo dominant spelen en dan alsnog komt hij niet in aanmerking.

29 augustus 2023 om 11:59

Tegen Sparta speelde hij gewoon goed hoor. Tegen Fortuna stond hij niet op zijn eigen positie.

29 augustus 2023 om 12:00

Wel als die bij ajax had gespeeld. Zie bijvoorbeeld Taylor. begrijp nu nog steeds niet wat die erbij deed. Timber heeft nog wel een paar wedstrijden nodig, maar hij blijkt het wel te kunnen, zoals men kon zien. Ik vind eerder de spoeling voorin weer erg dun en matig

29 augustus 2023 om 12:10

Tsjaa Taylor en Rensch werden voor minder opgeroepen.

29 augustus 2023 om 12:35

Dus moeten we Timber opriepen omdat jij vind dat 2 andere spelers minder waren? Logisch.

Gullit slaat door. Als we op dit niveau doorgaan met Oranje gaan we een zorgelijke tijd tegemoet. Rensch, Timber dit soort spelers in Oranje is echt niet te geloven.

29 augustus 2023 om 12:58

Heb jij betere alternatieven dan? Iedereen loopt vaak te piepen van dat die en die worden geselecteerd, maar nooit roepen ze wat dan wel de goeie alternatieven zijn..zoveel goede spelers hebben we niet meer in de top van Europa spelen, dus kom je automatisch in de Eredivisie terecht en automatisch dus bij spelers van Ajax/fey/psv (en AZ) uit.

29 augustus 2023 om 13:11

En daar was geen commentaar op?

29 augustus 2023 om 13:13

Ipv Rensch: Frimpong en Teze

29 augustus 2023 om 19:33

Lijkt me niet handig om de wedstrijd tegen utrecht te gebruiken om hem te beoordelen. Utrecht is de slechtste ploeg in NL op het moment. Vind hem nog geen Oranje materiaal. Moet echt wekelijks uitblinken en de baas op het middenveld zijn.

Hij speelt pas 2 potjes nu echt op zijn eigen positie en doet dat uitstekend. Dat opendraaien is echt een heerlijke specifieke kwaliteit van hem. Daarmee versnelt hij het spel enorm. Als Timber dit niveau vast blijft houden, komt hij ongetwijfeld in aanmerking. Het lijkt me nu nog wat vroeg.

29 augustus 2023 om 12:46

De vraag is alleen voor wie. Veerman is verder en dan heb je De Jong (onbetwist), Koopmeiners, Reijnders, Wieffer, Berghuis met daarachter nog Wijnaldum en De Roon. Gakpo en Simons kunnen ook op 10 spelen. Anderzijds is Taylor ook al best vaak opgeroepen de laatste tijd, dus onmogelijk is het niet.

29 augustus 2023 om 12:49

Je komt nu met veel middenvelders maar een aantal zijn een 10 en een 6. Die vallen dus al af.

29 augustus 2023 om 13:16

Koopmeiners, Reijnders, Wijnaldum, Veerman zijn veelal 8'en. Dat zijn vier concurrenten.

Tot vorig weekend nog een miskoop, nu de verlosser. Het kan verkeren in de voetbalwereld

1 goeie wedstrijd tegen met alle respect Almere City haha. Timber heeft alleen maar teleurgesteld sinds zijn komst.

29 augustus 2023 om 12:22

Timber heeft mij ook niet weten te overtuigen, maar je ziet natuurlijk wel dat het een speler met talent is. Hij moet alleen leren wat sneller te handelen in de kleine ruimtes.

Slaat natuurlijk nergens op om na een goede wedstrijd tegen almere city timber te noemen voor Oranje. Ik gun het timber van harte, en ik hoop vurig dat hij het heel goed gaat doen op zijn vertrouwde 8 positie, maar daarvoor dient hij minimaal een half seizoen goed te spelen. Helemaal om dat hij afgelopen seizoen simpelweg te weinig heeft laten zien

Heb alleen Almere en de JC schaal gezien van Feyenoord dit seizoen maar op basis van de artikelen hier lijkt het me heel erg vroeg. We hebben bij Taylor kunnen zien dat opendraaien tegen Emmen en Groningen makkelijker is dan tegen Frankrijk.

Je kan jonge spelers er altijd een keer bijnemen om ze van dichtbij aan het werk te zien maar er lijken nog we wat twintigers op het middenveld in aanmerking te komen die al wat langer presteren.

Ik ben van mening van Gullit enkel overeind blijft op basis van zijn naam en status. Wat een belachelijke teksten op basis van een wedstrijd tegen Almere City. Tuurlijk kan je elke keer wegdraaien en alles naar voren kaatsen, als de kans dat er bij balverlies grote consequenties aan hangen bijna nul is. Gullit zit toch zonder voorbereiding maar uitzendingen vol te lullen met zijn onzin. Ook altijd zijn gezeik over donkere trainers, je gaat je er als allochtoon en donker persoon bijna voor schamen.

Meneer speelt voor het eerst in een Feyenoord-shirt een goede wedstrijd thuis tegen de lamme en blinde van Almere en hij moet gelijk het Nederland elftal in. Wat een opportunisme toch weer.

Schouten (nummer 6)
Frenkie-Reijnders

Dit moet over enige tijd het middenveld worden. Alle 3 durven vooruit te voetballen en zijn handig om open/weg te draaien. Schouten als 6 die heel fel is op de bal, Reijnders als meest diepe middenvelder met dynamiek en Frenkie ertussen die het spel verdeelt maar beide wel als cm. Geen type Koopmeiners die alles achteruit speelt als er maar een beetje druk is of qua handelingssnelheid in de problemen komt

29 augustus 2023 om 15:14

@ wk020 , dat is een leuk, dynamisch middenveld. Allemaal veilige voetjes ook, daar springt geen bal vanaf. Lijkt me ook goed om Frenkie zo verder naar voren te dwingen. Vind het altijd irritant dat hij ballen voor de defensie op gaat halen zonder ooit een dieptepass te versturen. Dat haalt zoveel snelheid uit het spel.

Ben het helemaal mee eens dat oranje zo’n type speler kan gebruiken. Maar of timber die speler is…

Tegen Almere, wow.
Timber zat ook eerst nog op de bank ten faveure van Zerrouki... Moet die dan maar niet opgeroepen worden? Of niet spelen? (lees: De Ligt).

Snap overigens niet waarom De Ligt op de bank zit. Is echt wel beter dan Upamecano.

Laat Quinten eerst eens wat meer wedstrijden op deze dominante manier spelen. En nog veel belangrijker: fit blijven. Dan snap ik Ruud wel.

Gewoon een middenveld van Frenkie, Reijnders en Koopmeiners.
En anders Frenkie, Koopmeiners en Berghuis of Gakpo (1 van de 2 op 10).

Ben het wel eens met de algehele consensus hier. Het komt wel erg vroeg en er mag nog wel een tijdje gewacht worden om te zien hoe Quinten zich op een hoger niveau staande houdt. Anderzijds is hij wel een unieke middenvelder, omdat ik hem niet echt een type speler vindt die we al hebben. Als Koeman dat aandraagt om hem mee te nemen, kan ik het begrijpen, maar ik zou het niet aanbevelen.

Gullit is met de jaren meer onzin gaan praten. Meerdere middenvelders zijn een stuk verder en hij moet eerst maar eens zien dat hij ten eerste fit blijft en een basisplaats blijft houden bij Feyenoord en ten tweede ook goed kan spelen tegen tegenstanders die daadwerkelijk een aardig niveau halen. Dat Almere City gaat echt keihard degraderen. Er zit nauwelijks kwaliteit in die ploeg.

Spelers die het goed doen bij hun club, verzaken regelmatig in Oranje (malen/koopmeiners/de Jong). Ben echt benieuwd deze 2 wedstrijden!
Verbrugen
Dumfries-Geertje-VVD-Ake
De Jong-Veerman-Simons
Malen-Gakpo-Lang
(Ga er van uit dat Memphis weer geblesseerd is..)Laten we hopen dat v Dijk eindelijk een ? achter zijn naam krijgt. Er spelen in Engeland op dit moment 3 cv's die beter (in vorm) zijn. Hoop dat Koeman ook eens verder kijkt als Bijlow want dat is ook wachten op de volgende blessure. Misschien word dit wel de eerste wedstrijd van het NL elftal zonder het vrolijke 3-tal, ik kijk er naar uit ook al gaat het niet waarschijnlijk gebeuren.

29 augustus 2023 om 13:12

Prima om Van Dijk op basis van vorm in twijfel te trekken, maar om nou Botman (die geblesseerd uitviel) en Van der Ven (als je de wedstrijd zag, waren er ook wel wat foutjes maar afin) als beter in vorm te noemen, vind ik ook vrij opportunistisch.

Laat hem eerst maar een jaar presteren voordat hij tussen de frenkies mag lopen die zich al lang en breed hebben bewezen op niveau, een wedstrijd tegen Almere zegt niet zoveel

Met alle respect, maar moet je nou een middenvelder bij Oranje halen omdat hij goed kan opendraaien tegen Almere City?

Medic is na 1 slechte wedstrijd een miskoop en Timber kan na 1 goede wedstrijd in Oranje. Het niveau van de analisten wordt echt met de dag triester.

Ok dus we hoeven Gullit ook niet meer serieus te nemen. Steeds vaker heb je bij uitspraken van hem zoiets van huh? Hoe kom je daar bij.

Weet nog wel een rechtsback die week in week uit de schittert in een topcompetitie en genegeerd wordt.
Dit alles omdat de bondscoach een systeem in zijn hoofd heeft en daar spelers bij zoekt ipv de beste spelers zoekt en daar een systeem voor verzint.

Tja, sommige oud topspelers moeten nog persé een podium krijgen. Om vervolgens heel veel onzin uit te kramen. Q. Timber is amper basisspeler bij Feijenoord. En doet het daar wat gewoontjes. Niets meer en niets minder. Maar Oranje?? Ruud ziet ze vliegen....

Haha ben voor Feyenoord maar 1 wedstrijd tegen Almere is voldoende tegenwoordig.Laat eerst eens zien dat je een basisplaats echt aan kan en dan nog een een goed stabiel seizoen draaien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 6
2233 fans
Selectie
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller42
J. BijlowKeeper00
D. BlindVerdediger51
D. BlindVerdediger
S. de VrijVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1 fan
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Feyenoord 13 4 1 0
2022/2023 Feyenoord 24 2 2 0
2022/2023 FC Utrecht 0 0 0 0
2021/2022 FC Utrecht 33 2 4 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren