Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Groningen wil nog een goaltjesdief: blauwtje bij Dost, Gladon en ‘amateurspits’

Laatste update:

FC Groningen wil ondanks de komst van Kevin van Veen nog een spits aan de selectie toevoegen, weet Voetbal International. De club van trainer Dick Lukkien heeft inmiddels al bot gevangen bij drie spitsen. Bas Dost (transfervrij), Paul Gladon (Fortuna Sittard) en Floris van der Linden (Spakenburg) zien een concurrentiestrijd met Van Veen in de Keuken Kampioen Divisie niet zitten. Daardoor gaat de zoektocht van Groningen verder.

Groningen, dat afgelopen zomer kansloos afdaalde naar het tweede niveau van Nederland, wist met Van Veen al een vrije dure spits te halen. De 32-jarige Eindhovenaar kwam voor 600.000 euro over van het Schotse Motherwell, waar hij het afgelopen seizoen flink op schot was. De rechtspoot wist in 44 officiële wedstrijden maar liefst 29 keer te scoren. Van Veen tekende voor drie jaar en gaat voor Keuken Kampioen Divisie-begrippen een vorstelijk salaris verdienen in Groningen. Toch hoopt Lukkien op een extra spits.

Dost gaat die rol echter niet vervullen. De voormalig international van het Nederlands elftal loopt eind juni uit zijn contract bij FC Utrecht, maar ziet een dienstverband in Groningen niet zitten. Voetbalzone wist eerder al te melden dat ook Heracles hoopt op zijn komst. Fortuna-spits Gladon heeft Groningen eerder ook een ‘nee’ verkondigd, terwijl Van der Linden de club afgelopen week heeft laten weten niet in te gaan op een aanbod. De 27-jarige topscorer van de TOTO KNVB Beker (vier doelpunten) had een goedkope optie kunnen zijn, maar ziet een overstap niet zitten.

Marvin Peersman
Groningen is volgens Voetbal International ondertussen ook druk bezig met de komst van een linksback. De 32-jarige Marvin Peersman moet op korte termijn overkomen van het Griekse Aris Thessaloniki. De Belg, die in Nederland eerder speelde voor FC Dordrecht en SC Cambuur, ligt bij zijn huidige werkgever nog tot medio 2025 vast. Eerder hoopte de Trots van het Noorden Mica Pinto transfervrij op te pikken bij Sparta, maar de Luxemburgse vleugelverdediger aast op een vertrek naar het buitenland.

Is het logisch dat Groningen nog een spits zoekt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Vraag me af waarom hij de kans afslaat als speler van spakenburg, om na een goed jaar wellicht in de eredivisie actief te zijn. Lijkt me de droom van iedere 2de divisie speler.

22 juni 2023 om 17:54

Een aantal clubs uit de 2e divisie kan een vrij goed salaris ophoesten. Vaak zelfs beter dan menig club uit de KKD. Daarnaast heb je een stuk minder verplichtingen dan wanneer je bij een KKD-club zit en daarmee tijd om een carrière naast het voetbal op te bouwen. Hoogst waarschijnlijk heeft van der Linden ook gewoon een baan naast het voetbal, en is een back-up positie bij (het huidige) Groningen daarmee niet zo interessant.

22 juni 2023 om 18:00

We hebben het over Groning dat is qua begroting geen KKD-club maar gewoon een normaal gesproken stabiele eredivisie club. Dat het een back up positie is snap ik ook wel als je net een klasse spits hebt binnen gehaald. En dat een dubbel salaris interessant is snap ik ook wel. Maar ik verwacht dat Groningen direct weer gaat promoveren (dat zijn ze aan de begroting verplicht) denk ik dat back up zijn bij een eredivisie club een leuke kans zou kunnen zijn.

22 juni 2023 om 18:17

Maar geloof jij dat een kkd backup nog steeds de backup in de eredivisie gaat zijn? Dan ben je gewoon backup van de backup als ze niet je contract ontbinden. Heb je waarschijnlijk minder geld verdient dan je had kunnen verdienen door amateur te blijven en ook nog veel minder wedstrijden gespeeld, wat voor voetballers vaak toch ook wel belangrijk is.

22 juni 2023 om 18:21

Er zijn vaker spelers vanuit 2e divisie die uiteindelijk een mooie loopbaan hebben gehad. Ik denk niet dat dit om geld of profvoetbal, maar dat hij liever voor zijn maatschappelijke loopbaan kiest en lekker op zaterdag middag potje voetbalt.

22 juni 2023 om 18:03

Je hebben wel wat imagoschade opgelopen afgelopen maanden, persoonlijk zou ik voor zo'n walgelijk club ook niets opgeven. Lekker goed salaris bij Spakenburg en baan ernaast is prima

22 juni 2023 om 18:15

Jou lijkt het een droom. Wie weet heeft hij helemaal geen ambities om prof te worden. Wie weet heeft hij een baan naast Spakenburg waar hij meer plezier uithaalt.

22 juni 2023 om 18:25

Weet jij wat je verdient bij een Spakenburg?

Daar verdien je donders lekker.
Tevens hoef je niet elke dag volle bak te zijn maar kun je ernaast nog je maatschappelijke carrière opbouwen

22 juni 2023 om 18:27

@niels 221: Ik vroeg me hetzelfde af. Natuurlijk zal hij heus niet voor consumptiebonnen bij Spakenburg spelen, maar Groningen is ook geen doorsnee Kkd club.

22 juni 2023 om 18:37

Geld.

22 juni 2023 om 18:43

Heeft geloof ik een prima baan naast het voetballen, en Spakenburg betaalt ook niet verkeerd. Tel dat bij elkaar op en dan verdien je bij Groningen minder, én heb je een stuk minder ervaring als je daarna weer de arbeidsmarkt op gaat.

22 juni 2023 om 20:25

Hij werkt als manager financieel advies dus hij weet denk ik wel wat financieel het beste voor hem is haha

23 juni 2023 om 05:22

Bij Spakenburg hoef je geen full prof te zijn om een goed salaris te krijgen en daarnaast dus ook nog lekker de vrijheid te hebben.

Peersman zou ik absoluut niet aan beginnen. Dan is Maatta gewoon beter. Met Peersman ga je echt punten mislopen

22 juni 2023 om 17:49

Van Gelderen is rechtsback, volgens de tekst is Peersman links. Hij is vast beter dan Maatta

22 juni 2023 om 17:58

Sorry ik bedoel inderdaad Maatta

22 juni 2023 om 18:40

Maatta is inderdaad toentertijd door Fledderus aangetrokken als linksback maar rendeert daar totaal niet. Als linker middenvelder/buiten komt hij veel meer in zijn ‘kracht’. Konden we nadat Willems werd aangetrokken zien. Maar misschien valt het niet kunnen verdedigen in de KKD minder op.

22 juni 2023 om 19:15

Snap ik, maar Peersman is naar mijn idee de slechtste aanwinst die je binnen zou kunnen halen. Heeft totaal niet het niveau, maakt onnodig veel fouten die leiden tot doelpunten en pakt vaak onnodige kaarten. Was echt verschrikkelijk slecht bij Cambuur.

Niet gek dat deze jongens het niet aandurven nu Van Veen is gehaald. Daarnaast kan zeker Dost kan nog wel een jaartje mee in de Eredivisie lijkt mij. In elk geval goed dat we nu proberen om gevestigde namen te halen in plaats van enkel talenten die uiteindelijk de kar niet kunnen trekken.Ik hoop vooral op nog twee goede vleugelaanvallers en een nummer 10. De aanvoer moet namelijk echt omhoog, anders zal ook Van Veen niet veel tot scoren komen.

22 juni 2023 om 17:57

Maar van Veen is toch al een redelijk gevestigde naam? Een talent of iig jonge jongen als back-up zou m.i. daarom prima kunnen.

22 juni 2023 om 18:26

Ik maak me behoorlijk zorgen over het beleid hoor, eerst Verips nog een jaar huren, terwijl iedereen hem als een van de verantwoordelijke ziet voor de prestaties. Denk aan de reeks die begon met Heerenveen thuis, Fortuna uit etc. Daar is de degradatie definitief geworden, we speelden die potjes prima, hadden gewoon 3 punten gepakt als we een keeper hadden die een bal vast kan houden. En nu dan dit weer. We hebben gewoon Romano Postema die KKD ervaring heeft en bij kleinere ploegen toch aardige cijfers laat zien. 1 op 4 bij clubs die voornamelijk underdog zijn. Daarnaast speelt bij ACV gewoon een fantastische spits die in onze jeugd prima heeft gespeeld. Kan prima achter v Veen. Ze moeten zorgen voor een creatieve speler en fatsoenlijke balafpakker en dan komt t goed. Ik zie dit zo fout gaan he

23 juni 2023 om 07:09

Gewoon postema en van bergen achter van veen lijkt me prima. Laatstgenoemde heeft zich al bewezen in de kkd. Daarnaast is kruger ook nog in de selectie

23 juni 2023 om 20:09

Precies Kieftenbeld, ik verbaas mij een beetje over deze zoektocht. Je hebt vier spelers die in de punt kunnen spelen en dan hebben we het nog niet eens over andere talentvolle opties gehad.

Maargoed, eerst maar eens een rechtsbuiten binnenhalen!

Paul Gladon en Bas Dost zijn prima spitsen. Ik denk dat ze eieren voor hun geld kiezen, dat ze bang zijn dat ze op de bank komen te zitten.

Ik zag dat Zivkovic bijna transfervrij is, die zal er toch wel wat in gaan schieten in de KKD. Lijkt me niet gek als tweede spits!

22 juni 2023 om 18:29

Zivkovic? Echt? Had FC Emmen een spits die scoot ala Pepi waren ze niet gedegradeerd. Zelfs tegen Almere City was hij volledig onzichtbaar. Ik geloof niet dat hij een missende schakel kan zijn

22 juni 2023 om 19:23

Ik bedoel het ook zeker niet als missende schakel. Maar als tweede spits achter Kevin van Veen!

Als je in een vijver lager moet gaan vissen dan Gladon en Dost, komt je wel gauw terecht in in een doelgroep waar Zivkovic in valt.

22 juni 2023 om 20:32

Er spelen in de KKD betere spitsen die je kan oppikken.

En dan heb je de kans om bij een club als Groningen te spelen, die de laatste 15 jaar meestal bij de 1ste 9 in de eredivisie eindigde, in een stadion te spelen die bij de top 5 van Nederland hoort en profvoetballer te worden.

Ik hoop maar dat hij het heel goed heeft in Spakenburg en een prachtige baan ernaast, anders snap ik niet, dat je niet dit avontuur aan gaat.

Bas Dost transfervrij die kan toch makkelijk bij een ED club tekenen? Hallo Vitesse zijn jullie wakker?

Van Veen kan weleens een topper wezen, maar de beste spits van de KKD is toch echt Thomas Verheydt.

23 juni 2023 om 11:19

Ook al zeggen goals niet alles, toch hebben thy, armenteros, vente en van duiven beter gepresteerd als spits

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren