Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grensrechter betrapt bij vragen handtekening Haaland: ‘Dit is kinderachtig’

Laatste update:

Voor grensrechter Octavian Sovre krijgt het duel tussen Manchester City en Borussia Dortmund (2-1) van dinsdagavond in de Champions League mogelijk nog een staartje. Na afloop van de eerste kwartfinale werd Erling Braut Haaland in de spelerstunnel benaderd door de Roemeense grensrechter. Sovre vroeg Haaland om een handtekening en haalde zijn gele en rode kaart tevoorschijn. De aanvaller van Borussia Dortmund was even verbouwereerd, maar zette toch zijn krabbel alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

Het bizarre moment in de spelerstunnel van het Etihad Stadium werd vastgelegd door de camera van BT Sport, waarna analisten Joleon Lescott en Owen Hargreaves hun mening ventileerden. “Je kan een fan zijn, maar dit kun je niet doen ten overstaan van andere spelers‘’, oordeelde Hargreaves. “Het ziet er gewoon niet goed uit.” De oud-middenvelder kreeg bijval van Lescott. “Er is nooit een goed moment voor, dit belooft gewoon niet veel goeds voor deze officials. Het is kinderachtig om te zien.”

Josep Guardiola werd op zijn persconferentie geconfronteerd met het voorval, maar wilde er niet te zwaar aan tillen. “Ik hoorde het net, misschien is hij een fan van Haaland. Waarom zou dat niet kunnen?", vroeg de manager van Manchester City zich openlijk af. "De arbitrage was geweldig, dus in de wedstrijd heb ik er niks van gemerkt. Misschien was het voor zijn zoon of dochter.” De vraag is of de UEFA daar net zo over denkt, daar de arbitrage te allen tijde objectief dient te zijn.

De scheidsrechters uit Roemenië hadden sowieso al geen makkelijke avond in Manchester. Scheidsrechter Ovidiu Hategan gaf Manchester City een strafschop na een vermeende overtreding van Emre Can, maar werd overruled door de VAR. Ook was er flinke kritiek op het doelpunt van Jude Bellingham dat hij afkeurde. De middenvelder maakte volgens Hategan een overtreding toen hij de bal voor de voeten van doelman Ederson weg tikte. Hategan floot al voordat Bellingham de bal in het lege doel werkte, waardoor de VAR niet meer naar de situatie mocht kijken. Het talent kreeg bovendien een gele kaart.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Overdreven gedoe. Tuurlijk is het wat onprofessioneel om dit te doen, maar wellicht vraagt hij het voor zijn zoontje/neefje etc. die groot fan is van Haaland. We hoeven niet overal een probleem van te maken

7 april 2021 om 09:29

Inderdaad. Mijn eerste reactie was ook dat die man dat waarschijnlijk voor zijn zoon of neef vraagt. Hij wacht netjes tot na de wedstrijd dus wat is het probleem? Mocht mijn zoontje of neefje me dat vragen, zou ik na de wedstrijd ook gewoon op Haaland afstappen en een handtekening vragen.

7 april 2021 om 09:41

Dit kan goed zijn enigste moment ooit nog zijn. Als hij nou Haaland 3x liet scoren in buitenspel positie is het wat anders. We gaan toch ook niet spelers die shirtjes ruilen met elkaar bekritiseren? Dan zijn er ook genoeg die naar Messi of Ronaldo sprinten voor een shirtje. Of het al voor de wedstrijd vragen. Laat die man een handtekening vragen of het nu voor hem of zijn zoontje is. Hij heeft toch gewoon prima gevlagd waar het om draait.

7 april 2021 om 09:50

Het gedoe ontstaat natuurlijk door het zwakke optreden van de arbitrage gisteravond. Was men van onbesproken gedrag dan had niemand zich erom bekommerd. Nu wordt het breed uitgemeten en staat het nog op beeld ook.

7 april 2021 om 15:47

Is dat allemaal vanwege de arbitrage van gisteren? Okay, dat zal dan zo zijn.

Wat ik eigenlijk ni dit verhaal het meest opvallend vind van allemaal is dat er kennelijk nog mensen zijn die handtekeningen van voetballers verzamelen. Dat is toch gewoon heel erg 1995, of heb ik dat echt mis?

Ik bedoel, het selfy tijdperk en het Instagram era zijn al een meer dan een decennium aangebroken en deze man vraagt een handtekening? Dat is alsof de hele wereld met een jetfuel aansteker loopt en deze man met twee stokjes een vuurtje probeert te maken.

Mar even zonder dollen, ik snap wel dat mensen hierover vallen. Enerzijds onschuldig en wellicht zelfs vertederend (als het inderdaad voor zijn zoontje oid is), maar anderzijds heb je tegenwoordig belangenverstrengelingen en de schijn van belangenverstrengelingen. Wie kan er echt omheen dat je als arbitrage (in een wereld waarin het in de CL om tientallen miljoenen gaat) echt élke schijn van belangenverstrengeling of mogelijke wringende situaties zou moeten vermijden?
Ik zet deze vraag even neer, zonder hier zelf het antwoord op te geven. Maar die vraag lijkt mij op zijn minst gerechtvaardigd vind ik. Vind jij dat niet ook, ongeacht het antwoord op die vraag?

Je mag tegenwoordig ook helemaal niks he....... Hier wordt nu alleen zo naar gekeken omdat er in de wedstrijd zoveel fouten gemaakt zijn door het scheidsrechterskorps, anders was er niemand geweest die hier moeilijk zou over hebben gedaan.

Het is na de wedstrijd, ophef om niks. Als dit z'n probleem is dan zouden de spelers ook geen shirtjes moeten wisselen.

Vele voetballers ruilen shirtjes om herrineringen over te houden aan hun carriere en de spelers tegen wie zij hebben gespeeld. Lijkt mij niet heel vreemd als deze grensrechter handtekeningen verzameld van de supersterren voor wie hij mede de wedstrijd leid.

7 april 2021 om 09:25

In de rust, na de wedstrijd buiten de camera's zal dit vast wel vaker voorkomen1!

Vind het persoonlijk wel mooi dat Guardiola zegt dat de scheids geweldig was, voor hun was hij ook geweldig

7 april 2021 om 10:25

Dit soort dingen zijn echt waardoor ik Guardiola steeds minder mag. Het is echt niet erg om een keer iemand niet aardig, goed, of geweldig te noemen. Je wint vandaag door een enorme fout van de arbitrage. Dat mag je ook gewoon toegeven. Dat hielenlikken word ik echt niet goed van.

7 april 2021 om 11:37

Ja dat heb ik ook. Komt vooral ook als dit soort dingen tegen hem gebeuren dat hij er dan een hele heisa van maakt.

Wat maakt dit nou uit.
Voor deze man misschien once in a lifetime. Die komt vol trots thuis met een handtekening van zijn idool. Of die van zijn kinderen. Toch geweldig.
Dat is het voordeel van als je dit werk mag uitvoeren. Groot gelijk heeft deze man.

Misschien zijn de analisten war jaloers, dat hun nooit zo zijn benaderd.

Hoe vaak wordt dit wel niet in, bijvoorbeeld in de film wereld, gedaan.

Gewoon niet slim, als arbitrage moet je elke schijn van partijdigheid voorkomen en dit helpt dan gewoon niet. Maar altijd nog minder erg dan de blunders van Hategan zelf die op het veld juist fan leek te zijn van City... Werd gelukkig nog teruggefloten voor het geven van die "penalty", maar boorde Dortmund sws een doelpunt door de neus met zijn foute beslissing om Bellingham af te fluiten.

Yes!!!!
We kunnen iemand weer kapot maken!
Was al even bang dat er een nieuw incident kwam qua racisme, maar gelukkig kunnen we deze grensrechter nu kapot maken omdat hij een handtekening vraagt!

Ontop: Werkelijk alle charme van het voetbal gaat helemaal kapot!
Denk je nu echt dat scheidsrechters geen wedstrijdshirtjes hebben van de grote sterren als Messi, Ronaldo, Zlatan enz?

Deze mensen kunnen toch prima hun beroep uitoefenen en genieten dat ze met zulke sterren mogen werken?

7 april 2021 om 09:50

We moeten toch wát? Ihattaren blijkt niet kapot te kunnen.
OT: Zo erg is het allemaal niet en ik denk dat de meeste mensen dat ook wel zien.

Het lijkt onprofessioneel, maar deze man probeert volgens mij zijn zoontje of dochtertje zielsgelukkig te maken. Moet geen gewoonte worden, maar zo erg is het niet.

Ik vind dit dus echt he le maal niks he. Lijkt miss wat onprofessioneel, maar kom op. Kan zelf fan zijn (uiteindelijk zijn arbiters ook fans van het spel) of z'n kind. Na de wedstrijd kan dat toch gewoon? Als ie zn werk maar doet tussen de lijnen (of naast de lijn).

Wacht...shirtje ruilen mag, maar dit niet? Zullen we even normaal doen?

Nu wachten op de eerste speler die aan Bas Nijhuis een handtekening gaat vragen na de wedstrijd.

Nee, ik vind dat het moet kunnen, de wedstrijd is gespeeld en dan moet iedereen weer normaal kunnen doen, dat doen spelers ook. Ik bedoel hoe vaak zie je niet dat landgenoten elkaar opzoeken en samen van het veld lopen na de wedstrijd.

Ik zie het probleem niet. Hij doet dit na de wedstrijd (wellicht voor zijn kind of andere familie lid)
Wat binnen de lijnen gebeurd staat los van daarbuiten imo (tenzij het echt grensoverschrijdend is)

Nouja, moet kunnen. Partijdig waren ze niet toch? Althans, niet in het voordeel van Dortmund..

je moet hier als scheids/grens buiten blijven en je neutraal op blijven stellen ,al is het voor je neefje . Je verwacht neutraliteit/proffesionaliteit want nu heeft hij de grens een dienst bewezen en wil de grens dat in een eventuele volgende wedstrijd waarin hij hem weer vlagt of fluit Haaland ( bewust of onbewust ) weer een dienst terug bewijzen, ook al zou hij dat niet met opzet doen, je begeeft je daarna bij elke discutabele beslissing op glad ijs omtrent belangen verstrengelingen, hoe klein de handtekeningen actie ook lijkt, doe dit niet in je scheidsrechters kloffie en al helemaal niet in de catacomben met draaiende camera's

Ach we kunnen ook overal moeilijk over doen. Hij is netjes genoeg om tot het einde te wachten in de spelerstunnel. Het zijn ook maar mensen he, die gozer weet ook wel dat die Haaland heel lang een grote zal zijn. Het is natuurlijk niet het beste qua neutraal zijn, maar ik heb niet het idee dat Dortmund gister is voor getrokken anders had het 2-2 gestaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren