Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Gravenberch clashte twee keer keihard met inmiddels ontslagen Nagelsmann’

Laatste update:

Ryan Gravenberch is bepaald niet rouwig om het ontslag van Julian Nagelsmann als trainer van Bayern München, zo meldt Sport1. Gravenberch zou overhoop hebben gelegen met Nagelsmann, die met name ontevreden was over de gebrekkige defensieve arbeid van de twintigjarige middenvelder. De voormalig Ajacied gaat onder Thomas Tuchel, de opvolger van Nagelsmann, voor een nieuwe kans bij Bayern.

De technische leiding van Bayern was afgelopen zomer in zijn nopjes met het binnenhalen van Gravenberch, die een gouden toekomst wordt toegedicht. Eenmaal aangekomen in Beieren boterde het echter niet tussen de middenvelder en Nagelsmann, die eveneens in de zomer begon bij der Rekordmeister. Gravenberch raakte gaandeweg het seizoen steeds verder buiten beeld en kwam in de laatste vijf wedstrijden tot slechts twintig speelminuten.

Nagelsmann maakte Gravenberch enkele harde verwijten: de middenvelder zou te nonchalant zijn en achterin te weinig arbeid verrichten. Bovendien zou hij de balans op het middenveld niet voldoende bewaren. De eerste problemen voor Gravenberch ontstonden medio oktober in de groepsfase van de Champions League tegen Viktoria Plzen (2-4 winst), toen hij in de 56ste minuut inviel bij een 0-4 voorsprong. Met Gravenberch in de ploeg gaf Bayern nog twee doelpunten weg, waar hij door Nagelsmann nadrukkelijk op werd aangekeken.

De inmiddels ontslagen coach verloor het vertrouwen in Gravenberch als controlerende middenvelder en gebruikte de jongeling sindsdien vrijwel alleen op nummer 10. Gravenberch voelt zich op die plek echter niet senang en wist zijn stempel nauwelijks meer te drukken. De middenvelder werd tot zijn frustratie door toenmalig Oranje-bondscoach Louis van Gaal gepasseerd voor het WK in Qatar.

In januari raakte Gravenberch verder in de verdrukking bij Bayern. De middenvelder sprak met Nagelsmann vooraf af de volledige testwedstrijd tegen Red Bull Salzburg (4-4), waarin Daley Blind zijn officieuze debuut maakte, te gaan spelen. Gravenberch zag echter na een uur spelen het bord met zijn rugnummer tevoorschijn komen. Nagelsmann was des duivels over het nonchalante teruglopen van Gravenberch bij balverlies. Sindsdien startte hij nog slechts twee keer onder Nagelsmann.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als gebrek aan defensieve arbeid het argument is, zou je zeggen dat die met Tuchel niet beter af gaat zijn.

27 maart 2023 om 21:26

Precies waar ik ook aan zat te denken. Als er bij iemand defensieve arbeid nodig is is het tuchel wel

27 maart 2023 om 21:28

Ik maak me niet druk om gravenberch. Die gozer wordt bestempeld als de nieuwe rijkaard, die heeft zoveel talent, die gaat er echt komen. Tuchel kan wel eens goed uitpakken voor Ryan zodat zijn arbeidsethos wordt verhoogd

27 maart 2023 om 21:38

Die jongen heeft nooit echte ethos gehad en ik betwijfel of ie dat onder Tuchel wel krijgt. Overschat talent

27 maart 2023 om 21:45

Gravenberch is gewoon te vroeg weggegaan. Hij had nog zoveel te leren bij Ajax. Maar helaas teveel geluisterd naar zijn zaakwaarnemer. Zijn zakken zullen goed gevuld zijn met geld, maar sportief is het toch wel een verkeerde keuze geweest.

Bayern is ook te groot voor hem. Zoveel topspelers op zijn positie. Doet er verstandig aan om weg te gaan zodat hij weer aan spelen toe kan komen. Hij wordt over twee maanden 21 jaar en dan moet je echt spelen.

27 maart 2023 om 22:41

Ten Hag moet hem halen. Ik vond Gravenberch ook een groot talent

28 maart 2023 om 12:04

Op basis waarvan? Ten Hag kreeg het niet voor elkaar en Nagelsmann ook niet. Dat zijn zeker niet de minste coaches. Het zit gewoon bij Gravenberch opgesloten in het spel en mentaal is hij kennelijk nog niet in staat die knop om te draaien. Sowieso was hij nog lang niet klaar voor een club als Bayern. Hij was bij Ajax niet eens enigszins sterkhouder.

27 maart 2023 om 21:54

"Eenmaal aangekomen in Beieren boterde het echter niet tussen de middenvelder en Nagelsmann, die eveneens in de zomer begon bij der Rekordmeister."

Nagelsmann begon toch echt een jaartje eerder dan Gravenberch. Hij werd vorig jaar zelfs al kampioen met Bayern, terwijl Gravenberch nog bij Ajax speelde.

27 maart 2023 om 22:51

Klopt inderdaad ja, jammer weer van VZ. Zie alleen niet echt in wat het met mijn reactie te maken heeft?

28 maart 2023 om 19:45

Niks. Maar ik kon alleen maar reageren op een post van een ander op mobiel, in plaats van een losse post plaatsen. Kon niet echt een gerelateerde post vinden en die van jou stond bovenaan. Excuus.

Gravenbergh moet gewoon weg bij Bayern. Onder nagelsmann strijd weinig gespeeld en dat was de trainer die hem haalde. Ik weet niet of Tuchel veel oog heeft voor jonge talenten maar ik heb het idee dat Gravenbergh nu nog minder aan spelen dat komen.

27 maart 2023 om 21:17

Met oa Kimmich, Goretzka, Muller en Musiala was er gewoon bekend dat hij niet enorm veel zou spelen. Echter denk ik wel dat het slim is om te blijven. Een paar jaar trainen met zulke spelers is nooit slecht voor je ontwikkeling. Daarnaast is er bij Bayern altijd oog voor talent en krijgen die gewoon de tijd.

27 maart 2023 om 21:26

Een paar jaar trainen is nooit slecht? Ja want dat zie je ook echt bij een Donny vd Beek. Of talloze andere jonge spelers. Als je zo jong bent en talent hebt moet je gewoon elke dag spelen niet een paar jaar trainen. Doodzonde

27 maart 2023 om 21:33

Op zich zit er wel meer dan 5 jaar verschil tussen Gravenberch en Van den Beek. Ik snap het argument bij Gravenberch wel iets meer. DvdB zit op een leeftijd dat hij de afgelopen 2,5 jaar echt heeft weggegooid.

28 maart 2023 om 12:02

Mua, Gravenberch wordt ook niet ineens een veel constantere speler op de bank bij Bayern door enkel met die jongens op het veld te staan tijdens trainingen. Als Gravenberch niet speelt, gaat dat ten koste van z'n ontwikkeling, heel simpel. Dit is ook het probleem met veel jongens. Natuurlijk snap ik de aantrekkingskracht van een club als Bayern, maar als je bij Ajax al geen indruk maakt, wat denk je dan bij Bayern klaar te spelen in hun sterkste linie?

27 maart 2023 om 21:25

Ik zou als ik Ajax was echt gaan proberen om hem komend seizoen te huren, had verwacht dat ze het in de winterstop al hadden geprobeerd. Toch echt vele klassen beter dan Taylor en kan hij eindelijk weer naar de bank.

28 maart 2023 om 00:41

En dan lekker voor Bayern opleiden? Lijkt me niet.

De echte problemen bij Nagelsmann lijken me duidelijk. In plaats van (jonge) spelers te helpen kraakt hij ze liever af. Ik betreur hoe deze man is omgegaan met bepaalde jonge spelers. Hij moet zelfs niet denken dat het goede voetbal en tactiek voorhanden is via analyses op de laptop.

Grote fout van Nagelsmann, het sierlijke aanzien voor nonchalant. Over 3 jaar vast in de basis van Oranje. Net een jaartje te vroeg vertrokken. Dat wel.

27 maart 2023 om 21:33

Een typisch geval van een betweter die denkt dat hij alles heeft uitgevonden. Tot nu toe heb ik niks gehoord van zelfkritiek.

De functie van een trainer is toch ook het beter maken van spelers? Als je een fantastisch ingespeeld elftal hebt met spelers die blindelings weten wanneer ze wat moeten doen, dan kun je mij ook voor de groep zetten. Maar Als je vind dat Gravenberch iets niet goed genoeg kan of doet, dan moet je hel daarbij helpen ipv hem afbranden.

27 maart 2023 om 21:58

Ja natuurlijk maar hoe moet je als trainer iemand helpen die simpelweg niet hard genoeg werkt?

27 maart 2023 om 22:25

Hem motiveren. Hem laten inzien dat als hij het wil halen op dit niveau hij meer moet doen. En alleen maar zeuren en zeiken gaat hem sowieso niet helpen.

27 maart 2023 om 23:23

En hoe weet jij of dat achter de schermen niet gebeurd?

Ik dacht dat he om gebrek aan speeltijd en kansen zou gaan, dat zou ik snappen. Blijkt het om volledig terechte kritiek op zijn defensieve arbeid te gaan... Ja dan ga je voorzichtig denken dat die jongen er gewoon niet gaat komen, geen zelfreflectie.

27 maart 2023 om 22:18

Ibrahimovic, Wanner, Tel en Stanisic zaten in hetzelfde bedje ziek bij Nagelsmann. Deze man kan doodleuk wijzen naar anderen ipv zichzelf een keer in vraag te stellen

27 maart 2023 om 22:43

Dat kan best zo zijn hoor. Neemt niet weg dat dit terechte kritiek is waar Gravenberch niets mee doet schijnbaar.

28 maart 2023 om 11:59

Dat is niet relevant. De vraag is of de kritiek hout snijdt en terecht is. Dat antwoord is 'ja'.

28 maart 2023 om 17:56

Hij had de speler beter kunnen helpen ipv af te breken.

‘gravenberch clashte twee keer keihard met inmiddels ontslagen Nagelsmann’, waar halen ze dit precies vandaan? Ik kan uit de tekst halen dat Nagelsmann op minimaal twee momenten ontevreden was over zijn verdedigende arbeid maar dat kan je toch geen clash noemen? Gravenberch lijkt me niet echt iemand die de confrontatie aangaat met de trainer. Is eigenlijk precies zijn probleem, er mist wat pit, technisch en fysiek zit alles dik in orde maar bij hem mis ik altijd de wil om te winnen en daar hoort ook het vuile werk bij. Ben wel benieuwd wie het verder gaat schoppen in zijn carrière, Taylor of Gravenberch. Gravenberch is fysiek en technisch natuurlijk een veel groter talent en een 'mooiere' voetballer om naar te kijken maar hij beschikt niet over de drive die Taylor heeft.

Vond hem bij Ajax al nonchalant. Het is wel een speler die altijd vooruit denkt, een man kan passeren en creatief is. Zulke spelers hebben we maar weinig in Nederland dus ik hoop wel dat hij gaat slagen. Een middenveld met Frenkie, Xavi en Gravenberch is in potentie echt van wereldklasse voor Oranje.

Als dit echt waar is dan sta ik toch aan de kant van Nagelsman.Bij Ajax waren dit ook zijn verbeterpunten en kreeg hij daar ook kritiek op.Onder Tuchel zal hij die kritiek ook krijgen.Wanneer je verzaakt dan zit je gewoon op de bank.Simpel.

op vele kilometers afstand, achter een computer, ben ik toch wel tot de conclusie gekomen dat die gravenberch er mentaal nog niet klaar voor is. loopt er altijd zo ongeinteresseerd bij... lijkt het helemaal niet leuk te vinden om te voetballen. hij heeft het geluk dat hij best getalenteerd is, en fysiek ook nog wel boven andere uitsteekt, anders was hij echt nooit prof geworden.

Tja, dit was z'n probleem al bij Ajax. Daar gebruikte hij het excuus dat hij zich moeilijk kon motiveren in de Eredivisie, maar het zit gewoon in z'n spel. Het talent en de fysiek heeft hij wel, maar in mentaal opzicht moet hij nog aardig wat leren. Dat zit z'n ontwikkeling tot nog toe enorm in de weg. Daar moet hij wel voor waken, want Bazoer weet er alles van hoe snel het dan kan gaan.

Helaas zal hij het bij Bayern ook niet redden. Daar is hij te nonchalant voor. Bazioer de 2e helaas

Nagelsmann had het dus goed gezien, dat was bij Ajax al, en dus nu nog steeds

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren