Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Grappige’ tweet kost verdediger twee duels en 20.000 euro boete

Laatste update:

Robert Huth zal het voorlopig wel uit zijn hoofd laten om venijnig te reageren via social media. Op Eerste Kerstdag tweette de verdediger van Stoke City kort maar krachtig “Ik haat Kerstmis”, waarop een zekere Jack reageerde met de opmerking: “Je bent zelf hatelijk en je speelt voor een schijtclub.” Het antwoord van Huth kost hem nu twee wedstrijden bij zijn club én een fikse boete van de Engelse tuchtcommissie.

De Duitser antwoordde: “En dat zegt een dikke jongen met een Justin Bieber-kapsel”. Die reactie werd niet op prijs gesteld in Engeland en leidde ertoe, dat de Daily Mirror hem de niet-bestaande award Premier League Scrooge of the Year toebedeelde, verwijzend naar de oude mopperaar uit het boek ‘A Christmas Carol’. Daarnaast ging Huth de fout in, door te reageren op een Twitter-account dat foto's laat zien van mensen en gebruikers vraagt te raden van welk geslacht die mensen zijn.

Volgens de tuchtcommissie van de Engelse bond (FA) konden de acties van Huth niet door de beugel en bracht hij het voetbal in het geding. Ook leefde hij zijn voorbeeldfunctie niet na. Huth moet nu wee wedstrijden van Stoke City missen en ontbreekt dus tegen Queens Park Rangers en Newcastle United. Bovendien heeft hij een boete opgelegd gekregen van 20.000 euro.

Terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

wat een onzin zeg. Het gaat er om wat die op het veld doet en niet buiten het veld

30 januari 2015 om 18:19

Bij de PL zijn ze zeer streng met dit soort dingen. Alles wat het voetbal in discrediet kan brengen daar kunnen ze je voor bestraffen.

Alhoewel, als de persoon dik was met een bieber kapsel dan begrijp ik het probleem ook niet.

30 januari 2015 om 18:24

Natuurlijk niet, hun gedrag naast het veld is ook belangrijk, maar dit is uiteraard een belachelijke straf voor zo'n onnozel feit.

30 januari 2015 om 20:12

@belgunner

Alleen omdat de gemiddelde kijker ervan moet huilen als iemand zich niet gedraagt buiten het veld. Voetbal is een sport/soap.

Maar dan voor mannen.

30 januari 2015 om 19:53

Hij plaatst zoiets op twitter en mag 20G storten naar de FA en Arda gooit een schoen en krijgt een gele kaart....

Verschil moet er zijn....

31 januari 2015 om 00:54

Hahaha precies, maarja dat is de PL.

Ik volg deze Huth op twitter en ik raad iedereen om het ook te doen hilarische tweets komen voorbij.

Ik vind dit deze schorsing ook overdreven maar ze moeten ergens een lijn trekken.

De FA is gewoon een geld graai organisatie. 20.000 euro komop zeg. Als hij dat vindt wat heeft FA daar mee te maken..

30 januari 2015 om 19:02

Die € 20.000 zullen het probleem niet zijn...

Ik word zo moe van dat'voorbeeldfunctie' gebeuren.. het zijn voetballers... Als de fa er zo zwaar aan tilt dan kunnen testimonials, ereplaaatsen en galerijen voor een aantal van hun beste en meest geroemde spelers uit het verleden wel opgedoekt worden. die hebben wel meer gedaan dan een domme tweet verstuurd en worden er om vereerd (en supermooi ook, zoek zelf maar na wie ik kan bedoelen).

De boete kan ik begrijpen maar de twee wedstrijden schorsing???

Hmmm, naja, kertmis haten, niks mis mee, dat is zijn goed recht.
Maar vervolgens zo'n reactie erna geven, tja, niet handig als je een voorbeeldfunctie hebt, al vind ik het allemaal ietwat overdreven maar goed.

Echter... Was die jongen volgens de algemene standaard feitelijk dik? En heeft hij feitelijk een kapsel dat Justin Bieber heeft geïntroduceerd... Met feiten zijn niks mis natuurlijk

30 januari 2015 om 18:21

Ik begrijp wel dat Huth zo reageert. Hij geeft alleen aan dat hij kerstmis haat. Die jongen hoeft dan niet gelijk zo minachtend te doen richting Huth en Stoke City. Hij begint met een persoonlijke aanval, dan moet je zo een reactie als die van Huth gewoon kunnen accepteren.

Weer zwaar overtrokken. Dit staat volledig los van voetbal. En voorbeeldfunctie is ook weer overtrokken.

Wat een hoge straf voor zo een tweet. Belachelijk. Laat Robert Huth gewoon zijn haar groeien en een seizoen lang verplicht met een Bieberkapsel spelen. Veel passender als straf. Hiervoor 2 duels en een boete geven is gewoon te hoog.

Dit is zo overdreven. Huth zegt hier helemaal niets verkeerd. Als je voor dit al een schorsing kunt krijgen dan zou ik Twitter voor voetballers gewoon verbieden.

Ik snap ook niet dat ze hem niet levenslang schorsen. Justin Bieber een beetje voor de gek houden. Die heeft zoveel voor het voetbal betekend. Op die manier voetbal in het geding brengen is ook niet normaal.

De boete vind ik al ovelrdreven, maar kan ik nog begrijpen. Maar 2 wedstrijden schorsing?!

Wie is de FA om hem een boete op te leggen omdat hij iets doet of zegt in zijn vrije tijd?

Ja, voetballers hebben in principe een voorbeeld functie. Dit wil echter niet zeggen dat ze niks meer mogen. Tegenwoordig worden en zoveel grenzen voor deze mensen opgelegd, dat ze niet eens meer vrij kunnen twitteren of grappen kunnen maken.

Natuurlijk krijgen ze veel geld en is het een privélege om topvoetballer te zijn en blabla, maar zij moeten toch ook gewoon kunnen leven.

Kijk naar acteurs en artiesten etc. Die kunnen doen en laten wat ze willen, terwijl ze ook een voorbeeldfunctie hebben. Mag wel wat minder streng in de voetbal wereld.

30 januari 2015 om 19:00

Acteurs en artiesten hebben alleen niet echt een bond die hun in de gaten houdt en wetten op kan leggen. Die worden net zoals jij en ik gewoon bestraft door de rechter of de overheid als we iets doen wat niet mag. De wetten in de meeste Westerse landen zijn meestal minder streng dan de wetten van zo'n voetbalbond, zoals nu blijkt. Als jij dit had gezegd op Twitter hoefde je echt geen boete te betalen. Als Kanye West dat doet, hoeft hij dat ook niet. Als meneer Huth dat doet, moet hij dokken.

Ik vind het ook belachelijk verder. Je moet dat soort dingen gewoon kunnen zeggen zoals ieder ander. Voetballers mogen ook wel eens boos of chagrijnig zijn en mensen uitschelden op internet, waarom niet? De FA gaat hierin veel te ver vind ik.

30 januari 2015 om 19:11

Ja heb je gelijk in.. Was mss geen geweldig voorbeeld. Wou alleen benadrukken dat het veel te streng is voor de spelers, zoals jij ook al aangeeft.

Natuurlijk moet je opletten met sommige dingen, maar zo'n geval als dit.. Komop zeg. Voetballers worden bijna 24/7 uitgescholden door verschillende mensen, dan mag een eigen reactie ook wel een keer denk ik zo.

30 januari 2015 om 20:17

Ik snap sowieso het punt van een beroemde voorbeeldfunctie niet. Je hebt gewoon een opvoeding van niks gegeven aan je kind als hij domme dingen die 'voorbeeldfuncties' doen na gaat doen.

Zoals met de gemiddelde jonge meid waarbij hun interesse bij Rihanna, Kim Kardashian, Amber Rose en dergelijke ligt.

Dat die ervoor kozen deze vrouwen als voorbeeldfunctie te nemen ligt aan dat zij niet weten wat juist of niet is.

Vrij lui om dat uit te besteden aan Rihanna en dergelijke.

Belachelijk dit, hij doet eigenlijk niets wat het (engelse) voetbal in diskrediet brengt en toch wordt hij hiervoor geschorst. Als ik hem was zou ik in beroep gaan, desnoods uitvechten tot de hoogst mogelijke instantie want ik vind dit echt belachelijk.

Weer de voorbeeldfunctie gelul.
Dus als iemand je beledigd mag je niks terug zeggen? en wat heeft Huth verkeerd gezegd vraag ik me af?als er een voorbeeldfunctie ter sprake is, dan moeten ze bij de ouders van die blaag gaan klagen en niet bij Huth.word hier zo moe van, dat iedereen je mag beledigen maar o wee als je de bal kaatst.....

Justin bieber zal wel blatter opvolgen als ik dit leest. Ja snap wel dat hij een boete krijg maar voetballers zijn ook mensen en mogen wel wat zeggen

Als iemand iets beledigends zegt, is het gewoon moeilijk om je in te houden. Logisch. FA is nog erger dan de fifa qua oneerlijke boetes.

Zware straf hoor. Natuurlijk moet hij weten hoe hij reageert vanwege z'n voorbeeldfunctie maar kom dit gaat tever en zoveel verkeerds heeft hij niet gezegd. 20 duizend is al veel geld en dan ook nog eens schorsen. Kali mag blij zijn dat hij niet Engeland werkt

Voor mensen die voetballers als voorbeeldfunctie gebruiken voor hun kinderen, zou men de kinderbescherming mogen bellen.

Echt absurd wat die FA allemaal doet. Ik snap ook niet dat die spelers dat slikken. Gewoon naar een rechtbank trekken, dat houdt daar echt geen stand.

Je bent niet 24/7 voetballer of lid van de club, je hebt nog een privéleven ook.

Weer een onzinnige actie. Tuurlijk ben je een publiek figuur en vertegenwoordig je een club, maar ook daar zit een grens aan. Dit is overduidelijk een belachelijk besluit van de FA. Dan zou een voetballer als Gascoigne in het moderne voetbal niet meer aan spelen toekomen.

lol dit is gewoon top banter. fa moet niet janken

Belachelijk. Ronduit belachelijk. En Arda die zich fysiek uit door die schoen te gooien krijgt geen straf. Wat een lachertje.

En 2 kopjes boven deze krijgt arda geen straf of iets voor het gooien van zn schoen naar de grensrechter... ik snap t niet meer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren