Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Golden Boy-winnaar officieel bekend: ‘De Max Verstappen onder voetbaltalenten’

Laatste update:

Jude Bellingham is gekroond tot Golden Boy van 2023, zo maakt de organisatie van de prijs vrijdagmiddag bekend. De middenvelder van Real Madrid won de uitverkiezing overtuigend: hij kreeg maar liefst 97% van de stemmen. Bellingham verslaat hierdoor onder meer Jamal Musiala en Lamine Yamal.

De Engelsman is de eerste speler ooit die de prijs voor beste speler van onder de 21 jaar oud wint namens Real. De Spaanse topclub heeft zelf alles gewonnen wat er te winnen valt, maar nooit eerder had het een Golden Boy in de selectie.

Tuttosport, het medium dat de prijs jaarlijks uitreikt, heeft lovende woorden over voor Bellingham. De Italiaanse krant trekt daarbij een vergelijking met Formule 1-coureur Max Verstappen.

"De Verstappen onder de voetbaltalenten. De nummer 5 van Real Madrid heeft net als de Nederlandse coureur een enorm gat geslagen met zijn concurrenten: Bellingham had 200 punten meer dan de nummer twee, Musiala van Bayern München", aldus Tuttosport.

Jaarlijks wordt één talent van 21 jaar oud of jonger aangewezen als Golden Boy door een jury bestaande uit internationale journalisten. Met zijn uitverkiezing treedt Bellingham in de voetsporen van Gavi. De middenvelder van FC Barcelona won de prijs in 2022.

Matthijs de Ligt (2018) en Rafael van der Vaart (2003) zijn de enige Nederlanders die ooit werden uitgekozen als Golden Boy. Laatstgenoemde was zelfs de eerste winnaar van de prijs.

Golden Girl
Bij de vrouwen heet de uitverkiezing vanzelfsprekend de Golden Girl-award. Deze ging dit jaar naar Linda Caicedo, waardoor Real in één klap twee winnaars van de prijs in huis heeft. De achttienjarige Colombiaanse aanvalster speelt sinds februari voor de Madrilenen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Jude zijn vorm doorzet en een Engeland een half degelijk EK speelt zie ik hem ook zomaar de bdor winnen. Dan zou hij volgens mij de eerste ooit zijn die ze opeenvolgend wint. Dan moet Madrid wel de CL of minstens de titel winnen. De CL was sowieso zeer lastig maar de titel wordt nu ook moeilijk met alle blessures. Had gehoopt dat men een gat zou slagen met Barca en Atleti tussen nu en januari gezien de respectievelijke schema's maar nu hoop ik vooral dat het niet andersom is.

17 november 2023 om 17:55

Vlak Girona niet uit. Ze staan bovenaan en ze hebben de eeuwige rust achterin staan en die weet heel goed hoe je kampioen moet worden met 7 landskampioenschappen.

17 november 2023 om 17:56

Vincius nu ook geblesseerd blijkbaar. Spierblessure waardoor hij Argentinië-Brazilië zeker mist.

17 november 2023 om 18:44

Precies. Lijkt me ook weer een maandje als ik zijn eigen woorden hoorde. Met Vini, Jude, Tchou, Cama, Courtois en Militao mis je momenteel gewoon 6 basisspelers. Dan heb je nog breedtespelers als Arda, Kepa en Ceballos. Dat zijn op Ceballos en Arda na ook niet echt spelers die bekendstaan om blessuregevoeligheid. Daar hebben we er in de selectie met Mendy, Carvajal en Alaba nog een aantal van dus als die straks ook nog wat voor hebben mist je halve selectie.

Terecht natuurlijk gezien zijn seizoensstart bij Real, maar verbaas me wel enorm over de afstand tussen plek 1 en 2. Musiala is van een vergelijkbaar niveau, zeker als we de eerste maanden van dit kalenderjaar meerekenen

Hartstikke verdient natuurlijk! Bundesliga speler van het jaar vorig seizoen en ook dit seizoen is die fenomenaal bezig. Blijft jammer dat Bellingham de laatste 3 wedstrijden niet mee kon doen. Weet zeker dat Dortmund dan kampioen was geworden. Zijn vervangers waren 2 klasses lager dan Bellingham. Blijft enorm jammer dat die de kampioenswedstrijd niet kon spelen...

19 november 2023 om 15:12

Onbegrijpelijk dat lamin yamam 3e is geworden. Heeft amper een hand vol wedstrijden gespeeld en behalve het feit dat hij erg jong is, valt het ook wel mee wat hij heeft gepresteerd

Is deze prijs niet voor de prestaties van afgelopen jaar??? Zo ja dan vind ik dat Musicals het meer verdiend dan Jude. Heeft heel goed gepresteerd, maar is pas echt los gekomen na transfer naar Real.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren