Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Goed nieuws voor Jong Oranje: absolute sterspeler trekt zich terug

Laatste update:

Het lijkt erop dat Khvicha Kvaratskhelia toch niet meedoet aan het jeugd-EK in zijn geboorteland Georgië en Roemenië. De 22-jarige buitenspeler van Napoli, die in het afgelopen seizoen in de vorm van zijn leven verkeerde, deelt via Facebook een bericht waarin hij zegt zichzelf te hebben teruggetrokken. Kvaratskhelia speelde reeds twintig interlands (tien doelpunten) voor het nationale elftal van Georgië, maar zou met het beloftenelftal meedoen om het toernooi in eigen land meer glans te geven. Inmiddels is zijn deelname hoogst onzeker.

Kvaratskhelia speelde het afgelopen jaar enorm veel wedstrijden voor Napoli. In 43 officiële duels voor de Italiaanse landskampioen was de smaakmaker goed voor veertien doelpunten en zeventien assists. Op zijn Facebook-pagina laat Kvaratskhelia weten rust nodig te hebben. “Na het langste seizoen uit mijn leven is het heel zwaar om op niveau te spelen in zo’n sterk toernooi”, valt onder meer te lezen. De UEFA zal in de komende dagen de definitieve lijst van Georgië bekendmaken, maar het lijkt er toch echt op dat Kvaratskhelia zal ontbreken. Hij wenst zijn teamgenoten namelijk alvast succes op het eindtoernooi.

Momenteel is Georgië Onder 21 bezig aan een oefenduel met de leeftijdsgenoten van Cyprus. Het gastland van het jeugd-EK staat inmiddels met 1-0 voor, maar de naam van Kvaratskhelia is nergens te bekennen. Voor Jong Oranje zou het ontbreken van de buitenspeler zeer gunstig zijn, daar het elftal van bondscoach Erwin van de Looi in de groepsfase tegen Jong Georgië speelt. Verder moeten de Nederlandse beloften zien af te rekenen met Jong België en Jong Portugal in Tbilisi. Giorgi Mamardashvili, de talentvolle keeper van Valencia die wordt gevolgd door Chelsea, lijkt wel mee te doen bij Georgië.

Feyenoord-linksback Quilindschy Hartman vertelde afgelopen zondag nog tegen Voetbalzone dat hij uitkijkt naar de duels met Kvaratskhelia. “Alle teams hebben goede spelers. Ik hoorde dat Kvaratskhelia met Georgië gaat spelen, Openda met België en Vieira met Portugal. Maar ik ben niet bang hoor. Ik heb grote wedstrijden gespeeld tegen AS Roma en andere clubs. Dus ik vrees ze nooit, maar ik heb wel respect voor zulke spelers. Hij is met Napoli kampioen geworden en heeft het echt goed gedaan. Maar ik vind het alleen maar leuk om mezelf te meten met dat soort spelers.” Nederland Onder 21 speelt op 27 juni de derde groepswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Georgië. Kvaratskhelia is dan hoogstwaarschijnlijk niet van de partij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het helemaal geen goed nieuws dat Frimpong zich heeft teruggetrokken.

16 juni 2023 om 14:08

Vind dat ook echt heel dom van hem. Koeman stelt ook gewoon terecht dat hij daar geen begrip voor heeft. Frimpong en ook Bakker zouden beiden gewoon hun stempel moeten en kunnen drukken op dat EK. Dan sta je zo in Oranje hoor. Frimpong had er van mij al best bij mogen zitten, maar Dumfries is er ook nog en dan zit je op de bank bij 2 potjes Nations League of kan je een heel EK spelen en evt geschiedenis schrijven. Als voetballer moet je dat toch sowieso prachtig vinden? Zeker als je uitblinker kan zijn op zo'n EK. Nu heb je een discussie om niks en sta je er daardoor niet best op bij de bond. Ook mag hij best even gas geven op de taal spreken, dat lijkt mij niet meer dan normaal. Kunnen ze Lang ook gelijk inschrijven voor de cursus.

Kan het voetbal van Van de Looi echt niet aanzien joh. Maakt niet uit welke tegenstander hij maakt er altijd wel een saai potje van met zijn manier van voetballen. Hij heeft geweldige generaties gehad met Jong Oranje maar toch kan hij van al die kwaliteit er niks van maken. Kan niet wachten tot die man weg is...

Goed nieuws voor Georgië: vd Looi blijft zitten.

Met of zonder Kvara had Nederland moeten winnen. een ster speler in het team is vaak niet genoeg. Zet Messi bij Telstar en het is nog steeds niet om aan te zien. Al zijn er wel voorbeelden waarin een speler wel het verschil maakt; Noorwegen U21 met Haaland bijv. Maar over het algemeen is een ster speler, zeker op die leeftijd niet genoeg

zo, v/d looi ook gelijk weer op zijn plaats gezet.
die had het afgelopen week nog over kvara, dat die wel ging meedoen aan een jeugd ek, en spelers als bakker/frimpong niet. nou... blijkbaar is het voor mensen die gewoon een heel seizoen op hoog niveau spelen toch niet zo boeiend allemaal

Vermeeren, Lavia en Bakayoko doen ook al niet mee bij de Belgische U21. Toch wel jammer dat er bij verscheidene landen grote talenten afwezig zijn door allerhande redenen.

15 juni 2023 om 19:07

Waarom doen bakayoko en lavia niet mee dan? Van vermeeren wist ik dat die een blessure had. Heel jammer want voor mij en veel andere nederlandse fans, was dit ideaal om eens vermeeren te zien want hoor veel goede verhalen.

15 juni 2023 om 19:32

Lavia is ook geblesseerd. Bakayoko is overgeheveld naar het a-elftal om de blessure van de Bruyne op te vangen.

15 juni 2023 om 19:15

Dat is inderdaad spijtig, stel dat je daar de namen hebt die jij opnoemt met nog Doku erbij heb je een ijzersterk blok op het middenveld en wingers die moeilijk af te stoppen zijn (vooral Doku dan). Met dat team was België een mede-favoriet geweest. Nu is het op het middenveld en vleugels helaas wat te zwak vrees ik.

15 juni 2023 om 19:34

Het is wel leuk dat Openda er terug bij zit. Dat is toch wel echt een van de beste spitsen van dat toernooi.

Maar stel je inderdaad een opstelling Vandevoordt-Siquet-Debast-De winter-De Cuyper-Vermeere-Lavia-De Ketelaere-Bakayoko-Openda-Ramazani voor. Zou een leuk elftal zijn.

Ach ja, met of zonder deze sterspeler. Oranje moet obv kwaliteit sowieso van hun winnen

Juist jammer, je wil getest worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren