Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Goed nieuws voor Feyenoord: trainersdoelwit beschikt over afkoopclausule

Laatste update:

Henk Fraser heeft bij Sparta Rotterdam een afkoopclausule in zijn contract staan, zo bevestigt algemeen directeur Manfred Laros bij RTV Rijnmond. De oefenmeester van de Rotterdammers wordt in de wandelgangen nadrukkelijk genoemd als kandidaat bij Feyenoord, dat zoekt naar een opvolger van interim-coach Dick Advocaat.

Fraser ligt nog tot medio 2021 vast bij Sparta, maar kan eventueel dus eerder onder zijn contract uit. "Zoals dat bij alle belangrijke technische functies gaat, staat er altijd een clausule in op het moment dat ze beter zouden kunnen. Dat staat er ook bij Henk in", aldus Laros. "Dat houdt in dat als club-X komt, dan moet er een X-bedrag betaald moeten worden." Volgens de directeur gaat het daarbij niet om een speciale 'Feyenoord-clausule'.

"Er staat geen daadwerkelijke club in. Het gaat om een club in het algemeen. Ik kan me gezien de prestaties van Sparta voorstellen dat er wel meerdere clubs geïnteresseerd zijn. Maar dan moet die bedrag-X betalen." Over de exacte hoogte van het bedrag laat Laros zich niet uit. "Het is een bedrag waarvan wij menen dat we er het verlies van een hele goede trainer mee kunnen compenseren."

Feyenoord stelde twee weken geleden Advocaat aan tot het einde van het seizoen, nadat Jaap Stam vanwege de slechte resultaten ontslag had genomen. Fraser, die bij Sparta bezig is aan zijn tweede seizoen als trainer, speelde als voetballer negen seizoenen voor Feyenoord en was er daarna acht jaar werkzaam als jeugdtrainer. Als hoofdtrainer werkte hij eerder bij ADO Den Haag en Vitesse.

Is Henk Fraser de ideale opvolger van Dick Advocaat bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom is dat goed nieuws voor Feyenoord precies?

15 november 2019 om 20:58

Misschien omdat beweerd werd dat Feyenoord Fraser zou willen hebben? Advocaat is een korte-termijn oplossing.

Hartstikke leuk en aardig, maar Arnesen (of welke TD dan ook) is nog niet eens aangesteld. Maar goed, leuk dat Rijnmond constant blijft vasthouden aan Fraser. Hoop zelf echt niet dat hij het wordt in elk geval.

15 november 2019 om 21:26

Is er een reden dat jij geen Fraser wil zien bij je club? Niet om te sneren ofzo, is een serieuze vraag uit interesse.

15 november 2019 om 21:34

Omdat ik echt niet onder de indruk ben van Fraser. Tuurlijk, bij Vitesse die beker gepakt, maar het spel was belabberd en ze waren 'm daar uiteindelijk ook liever kwijt dan rijk. Bij Sparta doet hij het nu leuk, maar ook niet bijzonder oid. En bovenal zou hij weer 'zo lekker bij Feyenoord passen'. Een stempel waar ik erg moe van word eigenlijk.

15 november 2019 om 23:09

@mgmv; daar sluit ik me bij aan met als toevoeging dat de ado-jaren qua voetbal echt bedroevend waren. Vitesse idem en sparta vorig jaar ook. Ik blijf erbij, wil je als club stappen zetten dan moet je nu accepteren dat je beter kunt aanvallen, een paar keer op je bek gaan en 5e worden, dan de boel achterin dichtgooien en de 3e plek pakken met betonvoetbal. In zo’n cultuur ontwikkelt zich echt niemand nml.Geen fraser wat mij betreft dus.

15 november 2019 om 23:49

Jaa ADO rekende ik eigenlijk niet eens mee, aangezien hij zich na dat avontuur ook niet eens 'ontwikkeld' heeft als trainer. Laat Arnesen maar lekker kijken wat het beste is.

16 november 2019 om 14:14

Inderdaad echt een klotehekel aan dat stempeltje, waar je niks aan hebt.

Naar ik begrijp werkt Cocu met Chris v.d. Weerden bij Derby County, en die v.d. Weerden is dan weer de schoonzoon van Frank Arnesen. Dan ben je al weer meteen fout bezig, want als er dezelfde ellende ontstaat als met Stam dan moet Arnesen dus zijn eigen schoonzoon ontslaan. Die situatie moet je niet mogelijk gaan maken.

Stel dat Fraser het niet wordt, wie dan wel?? Ik kan niemand bedenken.

15 november 2019 om 21:48

Mourinho, allegri, kovac schijnen allemaal vrij te zijn!!

16 november 2019 om 11:59

En jij beticht mij van onrealistische namen te noemen...

16 november 2019 om 12:28

@glory veel verder kom ik ook niet. van Gaal en Foppe zijn ook nog beschikbaar. Maar volgens mij begrijpen wij elkaar; er is niemand!

prima coach die Fraser. nuchtere vent, een goed uithangbord voor je club en iemand die meestal logische beslissingen neemt en geen gekke dingen doet. net als Cocu wel redelijk vergelijkbaar met Gio imo die het uitstekend heeft gedaan bij Feyenoord, vaak met armoedig materiaal

16 november 2019 om 02:26

En met De Wolf als assistent wordt er een echt Feyenoord-duo herenigd. Daarna Ulli van Gobbel nog aantrekken als looptrainer 😜

16 november 2019 om 07:16

En Taument als teammanager.

16 november 2019 om 10:37

waarom niet. Ruud Heus er ook nog bij en we hebben een legendarische technische staf bij Feyenoord

Ik zie hem heel graag bij Feijenoord, zeker als je ziet hoe hij het gedaan heeft bij de clubs waar hij trainer was.
Ik neem aan dat Feyenoord eerst het bestuurlijk eens op de lijn wil hebben voordat ze een trainer aanstellen

Ik dacht dat de titel zei "goed nieuws". Want dat staat namelijk niet gelijk aan Henk Fraser als hoofdtrainer van Feyenoord 1. Als het spel onder Stam slecht was, dan gaan ze een vangnet nodig hebben voor de tweede ring, want mensen gaan springen na een paar maanden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren