Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Go Ahead kan uitstekende reeks Vitesse geen halt toeroepen in Deventer

Laatste update:

Vitesse is sinds de winterstop uitstekend in vorm en was voor het uitduel met Go Ahead Eagles al acht wedstrijden ongeslagen. In Deventer werd die reeks verder uitgebouwd, want de gasten wonnen met 0-2. De vroege 0-1 van Zakaria Labyad was de inleiding voor een eerste helft waarin de gasten uit Arnhem lange tijd oppermachtig waren, maar Go Ahead wist de schade beperkt te houden. Na rust was het echter Marko Vejinovic die voor de beslissing zorgde.

/

Dat Vitesse in De Adelaarshorst al binnen vijf minuten op voorsprong stond, had de thuisploeg vooral aan zichzelf te wijten; Go Ahead mocht een corner nemen, maar die werd niet goed getrapt en vervolgens waren de Arnhemmers veel alerter in de omschakeling. Labyad zette de counter zelf op, kreeg de bal via Denys Oliynyk weer terug en passeerde keeper Mickey van der Hart. Jop van der Linden deed nog een uiterste poging om de inzet van Labyad te keren, maar via het been van de centrumverdediger rolde de bal alsnog over de doellijn: 0-1. Luttele minuten leidde een identieke situatie bijna tot een tweede treffer voor de gasten en nu was het Labyad die Oliynyk bediende, maar hij wist van der Hart niet te passeren.

Aan de andere kant probeerde Kowet kort daarop wel wat terug te doen, maar de volley van spits Marnix Kolder was een prooi voor Eloy Room. Ook Wesley Verhoek liet halverwege de eerste 45 minuten de kans liggen om de Vitesse-doelman te verschalken. De meeste dreiging bleef evenwel komen van de bezoekers, die veel sterker en gevaarlijker waren; Labyad knalde over, een schot van Oliynyk werd geblokt en de inzet van spits Bertrand Traoré werd gepakt door Van der Hart. De matige eerste helft verleidde het thuispubliek in Deventer tot fluitconcerten.

/

Na de hervatting had Go Ahead, gezien de minieme achterstand, desondanks nog alle kansen op een beter resultaat. Het team van trainer Foeke Booy, door de drie punten die NAC Breda vrijdag pakte bij FC Utrecht afgezakt naar de zeventiende plaats, mocht echter van geluk spreken dat Van der Hart bij pogingen van Labyad en Traoré voorkwam dat het nog altijd bovenliggende Vitesse al snel op 0-2 kwam. Zodoende had Jeffrey Rijsdijk de hard werkende gastheren zomaar op gelijke hoogte kunnen zetten, maar zijn kopbal ging na een voorzet van invaller Lesly de Sa voorlangs.

Met nog een klein half uur te gaan leek het elftal van coach Peter Bosz het duel vervolgens te beslissen. Vejinovic nam het doel van Van der Hart van grote afstand onder vuur en de goalie tastte mis: 0-2. Valeri Qazaishvili liet vrijwel direct daarna de kans op 0-3 liggen, maar Go Ahead was niet bij machte om de spanning nog terug te brengen. Vitesse daarentegen zet een uitstekende serie voort en pakte sinds februari 25 van de mogelijke 27 punten.

Denk je dat Go Ahead Eagles in de Eredivisie blijft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volledig terechte overwinning van Vitesse. Veel en veel beter dan GAE vanavond. Jammer dat de uitslag niet hoger is geëindigd maar dit is een lekkere opsteker om naar het interlandweekend te gaan. laatste 9 wedstrijden, 25 punten. Top!

Aanhang GAE was niet echt positief... veel fluitconcerten etc. Juist nu je je ploeg moet steunen!

21 maart 2015 om 20:36

@hazardos. Niet mee eens. De go ahead supporters zijn altijd hondstrouw geweest en hebben altijd het hele seizoen luid gezongen tot na de wedstrijd aan toe. De ploeg heeft altijd steun gehad en is dat ook gewend. Ik vind het wel goed dat de fans nu laten weten dat de maat vol is. De spelers mogen dat ook wel eens beseffen. Ze kunnen beter en hebben dat eerder al bewezen maar het komt er niet uit en dit is een duidelijk signaal dat dat opputurnistisch aanvallend voetbal weer terug moet komen. Die signalen die booy geeft aan de groep helpen immers niet.

21 maart 2015 om 20:42

Daarom had ik het hondstrouwe vandaag ook graag willen zien

Ik snap je punt wel dat de supporters een statement willen maken, maar je zag ook dat het invloed had op hun eigen spelers. Jan van Halst zei bij FOX al dat er vandaag totaal geen idee achter zat. De 2e goal van Vejinovic moet je eens kijken hoe makkelijk die wegdraait bij zijn tegenstander.

21 maart 2015 om 20:45

Ten eerste speel je tegen een ploeg als Vitesse die op dit moment de best voetballende ploeg van de eredivisie is en ten tweede viel het publiek ook gelijk doodstil na de 0-2 wat ik wel vrij teleurstellend vind als je ploeg in zo grote nood zit. Gooi dan je stembanden open en schreeuw je ploeg naar een aansluitingstreffer, want de periode aan het begin van de tweede helft ging het publiek er wel achter staan en toen ging het prima tegen een heel zwak Vitesse. Dat kenmerkt toch wel het verschil tussen een club met ''een leuk sfeertje'' of een echte volksclub wat de Eagles toch wil uitstralen.

21 maart 2015 om 23:17

@hazardos. Ik ga er vanuit dat over 2 weken de supporters weer net zo hard zingen in het uitvak, omdat dit vooral een duidelijk signaal was. Als het dan wederom zo stil is, moet het publiek zich zelf ook achter de oren krabben ja.

Ik mag niks zeggen over het centrale verdedigingsduo, dat in mijn ogen echt slecht is, dus mijn complimenten over het spel, de inzet, de heerlijke slidingen, blocktackels etc etc etc, een wonder dat GAE niet gewonnen heeft...

Jeetje! Dit was echt de makkelijkste overwinning dit seizoen! Wat is Go Ahead dramatisch slecht zeg! Enige jammere was dat we de counter niet goed uitspeelde...had wel 0-3/0-4 moeten zijn...

21 maart 2015 om 21:12

Nou nou het is dan ook wel makkelijk gegeven, GAE was ronduit belachelijk, maar Vitesse was ook slecht...

21 maart 2015 om 21:34

Ja maar het is toch wel fiijn om aan het einde van de wedstrijd 3 punten te hebben.

Verschrikkelijk slechte pot van Gae. Dat kan ze in dit stadium van de competitie de das om doen, aangezien de andere ploegen onderin punten aan het sprokkelen zijn.

21 maart 2015 om 21:03

Was inderdaad heel erg slecht. Het was dat Vitesse het pure kwaliteitsverschil niet volledig uitbuitte anders was het gewoon 0-4 geworden.

Toch wel opvallend dat Eagles er nu zo voor staat, bedoel ongeveer 5/6 weken heb ik die toch sterke wedstrijden zien spelen tegen Ajax en Zwolle. Maar er zit nu weinig meer in. Zwakke keeper, verdediging die soms enorme gaten laat, geen stootkracht voorin en het middenveld, wat zeker op papier gewoon een prima middenveld is, gaat mee met het niveau van de rest. Het is te hopen voor Eagles dat ze nog 16e kunnen worden waardoor ze Eindhoven ontlopen in de nacompetitie, maar dat zie ik niet zo snel gebeuren. Die gaan het ontzettend, maar dan ook ontzettend zwaar krijgen in mei. Zou toch wel jammer zijn voor toch wel een leuke club.

21 maart 2015 om 21:06

Nec, zie jullie volgend jaar graag terug in het Gelredome!

21 maart 2015 om 21:13

Dan heb jij de wedstrijd tegen Zwolle niet gezien.

21 maart 2015 om 21:31

@hazardos
Bedankt, nog 7 finales te gaan. 21 punten voor. Moeten geconcentreerd blijven. Kan nog mis gaan

@sempros

Sterk is misschien wat overdreven maar Gae deed als degradatiekandidaat wat het moest doen in een uitwedstrijd tegen een sterkere opponent. Hielden de deur dicht en probeerden daar waar mogelijk tot kansen te komen. En dat is toch de manier aks het voetballend niet echt top gaat.

Hoe keepte Room vandaag?!

21 maart 2015 om 20:55

Klopte vandaag alles...

21 maart 2015 om 20:57

Niet veel te doen gehad. Gae was drama.

21 maart 2015 om 22:35

Gewoon goed. Lekker zeker en dat geeft veel meer rust in het veld. Piet kan het volledig schudden.

22 maart 2015 om 01:50

Keepte goed. Wel wat rare trucjes soms maar nog altijd beter dan velthuizen.

Booy gewoon oprotten met dat inspiratieloze voetbal

Vitesse moet nu vol voor de derde plek gaan dit is hun kans!

Feyenoord heeft nog een lastig programma en Az ook.

Terwijl Vitesse alleen nog een lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord voor de voeg heeft maar als ze die wedstrijd overleven kan t bijna niet anders dan dat ze derde worden.

Groeten uut Ernhum

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren