Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Giroud: ‘Goed om met de neus op de feiten gedrukt te worden’

Laatste update:

Olivier Giroud is niet onomstreden bij Arsenal, maar bij de nationale ploeg van Frankrijk lijkt hij vrijdag in het oefenduel met Duitsland wel een basisplaats te krijgen. Giroud heeft zich bij Arsenal weer teruggeknokt na een periode op de bank (Theo Walcott kreeg de voorkeur) en zelf zegt hij dat het goed voor hem was.

/

“Ik ben goed teruggekeerd en ik ben sterker geworden. Als het je te gemakkelijk af gaat, heb je altijd een schot in de arm nodig”, aldus de spits tegen Le Parisien. “Het is altijd goed om vraagtekens achter je eigen prestaties te zetten. Af en toe is het goed om met de neus op de feiten gedrukt te worden.”

Giroud heeft er nooit aan getwijfeld dat hij zich weer terug zou knokken. “Ik begreep de tactische beslissing ook wel. Na vier wedstriden op de bank, moest ik voor de ommekeer zorgen. Het was niet goed voor mij, niet goed met het oog op de nationale ploeg en met het oog op het EK.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Staat er alleen in omdat Walcott geblesseerd raakte. Anders was tie nog steeds een invaller bij Arsenal.

12 november 2015 om 13:47

En bij Franrijk wegens Benzema

12 november 2015 om 18:23

Niet waar. Had vlak voordat Walcott geblesseerd raakte al een basisplaats na die goal tegen Bayern.

Doet het weer goed sinds hij terug is gekomen. Eerst als invaller, nu als basisspeler. Vind dat hij normaal gesproken ook gewoon de voorkeur moet hebben boven Walcott. Walcott valt ook tegen qua afmaken, maar voegt ook voetballend weinig toe. Met Giroud erin heb je iemand die geweldig is in het combineren, kaatsen en de bal vast houden. Hoop wel dat er nog een topper bij komt in de zomer, zodat Walcott gewoon vanaf de flank wordt gebruikt en Giroud als back-up gaat fungeren. Walcott vanaf de flank is nog altijd beter dan centraal.

12 november 2015 om 14:34

Ik vind dat je gelijk hebt betreft Giroud. Goede spits, maar geen wereldspits.

Het liefst zou ik Higuaín naar Arsenal zien gaan. Met hem erbij denk ik dat Arsenal voor de echt grote prijzen kan spelen. Denk dat zo´n speler de missende factor is in dit team.

12 november 2015 om 14:47

Higuain is ook een net niet speler. Tenminste zo zie ik het, daar ga je niks mee vooruit op Giroud.

12 november 2015 om 15:29

Persoonlijk ben ik fan van Higuain. Op Agüero, Lewan, Suarez, Ibra en misschien Cavani kan ik geen betere spits bedenken. Higuaín kan meevoetballen, scoren en zou in een team, waar hij veel aanvoer krijgt een topspits zijn.

Ook is Higuaín is een veel betere spits dan Giroud. De statistieken tonen aan dat hij een topspits is. Goed voor minimaal 20 doelpunten per seizoen.

2007–2013 Real Madrid 190(107)
2013- Napoli75 (40)

12 november 2015 om 16:52

Vind Higuain ook goed, vond hem bij Real geweldig. Maar hij is ook enorm duur.

12 november 2015 om 14:59

Niet met je eens. Giroud kan zeker goed combineren, maar Walcott nog beter. De waarde van Walcott in de spits ligt hem in het feit dat hij continu kan switchen van positie met Sanchez, Santi, Ramsey en Ozil. Men kiest de looplijnen die op dat moment het beste zijn, waardoor de tegenstander de aanvallen van Arsenal zeer moeilijk kan verdedigen. Met een vaste spits, zoals Giroud, zijn spelers als Sanchez veel sterker verbonden aan hun vaste positie. Daarnaast vind ik Walcott juist getransformeerd tot een enorm goede afmaker. Hij is alleen niet door de lucht te bereiken. Het Arsenal mét Walcott in de spits is zoveel gevaarlijker dan zonder Walcott. En Giroud als invaller is ideaal, Arsenal kan dan opeens switchen naar een andere tacktiek: Hoge ballen spelen, dat werkt fantastisch. In die rol scoort Giroud bijna elke wedstrijd, ook al speelt hij enkel het laatste kwartier mee.

Wat mij betreft wordt er geen spits gehaald, maar juist een extra man achter de spits. Een type Santi Cazorla, met zeer veel techniek en snelheid. Nu hebben we eigenlijk alleen Oxlade als bankzitter in die rol. Campbell moet het nu laten zien, maar vind ik tot nu toe niet goed genoeg als back-up. Ik zie types als Mahrez en Payet als kandidaten.

12 november 2015 om 16:51

Wanneer Walcott in de spits speelt, staat hij bijna constant op één lijn met de verdedigers te wachten op die steekbal. Die steekbal kan echter bijna nooit gegeven worden. Hij voegt weinig toe aan het voetbal en aangezien je vaak de betere bent en weinig ruimte hebt, is Walcott in de spits gewoon nutteloos. Zijn looplijnen zijn geweldig, maar ik vind dat hij daardoor vanaf de zijkant beter is. Niet stijf op rechts, maar met wat meer vrijheid zodat hij wel achter Giroud kan duiken of ergens anders kan diep gaan.

Het grote minpunt wat er is met Giroud, is dat schijnbaar iedereen dan denkt dat ze via hem door het centrum moeten spelen. Zo wordt het af en toe echt F-jes voetbal. Cazorla, Ozil en Sanchez proberen dan allemaal de combinatie te zoeken terwijl daar weinig ruimte is. Met Walcott heeft de rest dan iets meer ruimte.

Maar nee, ik kies voor Giroud en Walcott op de flank. Hoe Giroud de laatste weken speelt, zo wil je hem zien. Duels winnen, combinaties aangaan, kaatsen etc. Walcott voor mij altijd op rechts en dan dus een topspits erbij. Lacazette lijkt me echt een ideaal type, aangezien er ook weinig toppers beschikbaar zijn.

12 november 2015 om 17:38

We hebben een meningsverschil over de gewenste tactiek van Arsenal, dat kan. Elk type spits brengt een andere dynamiek. Toch blijf ik erbij dat Arsenal géén behoefte heeft aan een 'vaste' spits. Ik denk dat Arsenal langzaam aan een speelstijl aan het ontwikkelen is waar ze in potentie elke tegenstander kapot mee kunnen spelen, zelfs een club als Barcelona en Bayern, waar ze tot nu toe grote moeite mee hebben. Een speelstijl waar de voorste 4 a 5 spelers zwerven over het veld, waardoor de tegenstander op geen enkele manier vaste mandekking kan geven, maar continu genoodzaakt is om zonaal te dekken. Zoals je zegt, Giroud als vaste spits en aanspeelpunt is voorspelbaar. Zet daar één verdediger op en je schakelt hem voor 90% uit. Zet daar Walcott neer, en hij zet twee verdedigers op scherp door continu diepgang te zoeken. Hierdoor creert hij zoveel meer ruimte voor bijvoorbeeld Sanchez, dat komt het totale voetbal ten goede. Ik hoop écht dat Wenger deze tactiek verder doorvoert, mijn gevoel zegt me dat dit onze weg naar succes kan opleveren.

Giroud moet ook gewoon de voorkeur krijgen boven Walcott, maar toch denk ik dat deze korte wissel wel een goeie tactiek was van Wenger. Giroud is gewoon een sterke spits die makkelijk zijn lichaam kan gebruiken voor het geven van 1-2tjes. Veel pluspunten, maar ook veel minpunten. Denk dat Arsenal misschien toch een nieuwe spits moet kopen..

Giroud en Walcott moeten gewoon afwisselen. Beiden komen vast genoeg aan spelen toe en beiden brengen ze hun eigen style in de punt van de aanval.

Het is eigenlijk gewoon wachten tot hij weer een serie mindere wedstrijden neerzet. Dat is onvermijdelijk namelijk. Moet zeggen dat ik hem afgelopen weekend al niet best vond.
Blijft wachten op een echte topper, die zijn echter schaars en Wenger blijft Wenger.

terug geknokt of gewoon geluk dat walcott geblesseerd is?

Afgelopen weekend ook weer genoeg opgelegde kansen gemist. Had het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken

12 november 2015 om 20:10

Wat heb ik hem vervloekt na die twee vrije kopkansen...eigenlijk 3 als je die bal op de lat meerekent. Ongelooflijk dat je die mist.

Zijn statistieken zijn absoluut niet onaardig, maar ze hadden makkelijk veel beter kunnen zijn. En dan was Ozil ook al bijna aan het record van Henry geweest.

Giroud doet het goed de laatste weken, maar komt gewoon nog steeds tekort. Werd pijnlijk duidelijk in de derby met die 2 levensgrote kansen. Staat daar een topspits dan win je gewoon de wedstrijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren