Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Giménez onthult wat zijn hoofd en hart hem zeggen over zijn toekomst in De Kuip

Laatste update:

Het hoofd en hart van Santiago Giménez zeggen dat hij bij Feyenoord moet blijven. Dat vertelt de 22-jarige spits in een uitgebreid interview met Voetbal International. Giménez werd afgelopen zondag kampioen van Nederland met de Rotterdammers en heeft in de laatste twee wedstrijden van het seizoen nóg een doel. “Kampioen én topscorer, dat zou toch geweldig zijn?”

De Mexicaan blikt in gesprek met Martijn Krabbendam uitgebreid terug op zijn eerste seizoen in De Kuip. Giménez kan al zijn goals naar eigen zeggen nog herinneren en bestempelt zijn treffer in de thuiswedstrijd tegen Lazio (1-0) als ‘de belangrijkste’. “Niet elke goal hoeft voor mij het doelpunt van het jaar te zijn. Deze was het zeker niet qua schoonheid, maar wél als je kijkt naar de waarde ervan.” Feyenoord klom door die overwinning op de Italianen namelijk van plek vier naar plek één in Groep F van de Europa League waardoor het zich direct plaatste voor de achtste finales. “Dat maakt hem voor mij onvergetelijk.”

“Het thuisduel met Lazio was in veel opzichten speciaal voor me.” Giménez legt uit waarom. “Ik hoorde het publiek toen voor het eerst mijn naam zingen. Heel raar, ik wist dat ze dat al een tijdje deden, maar op dat moment kwam het echt binnen en nam ik het helemaal in me op. Het was zo’n speciaal gevoel.” De spits van Feyenoord vertelt dat dat ook de eerste wedstrijd was in De Kuip waarbij zijn vader op de tribune zat. “Ik speel hier nu ook door hem. Mijn vader zei dat ik naar Europa moest als ik me tenminste wilde ontwikkelen. Van jongs af aan was het mijn droom en dat die uitkwam met hem op de tribune, maakte het compleet.”

De 0-1 op bezoek bij Ajax was ‘de lekkerste’ volgens Giménez. “Vanwege het sentiment, maar ook door de aanval die eraan voorafging. Die hele wedstrijd is onvergetelijk, de zwaarste die we gehad hebben in de Eredivisie. Het was echt een clash. Hard tegen hard, met ons als betere ploeg en een beetje mazzel op het einde”, aldus de spits, die dacht dat Mohammed Kudus de bal naast schoot in de slotfase. “Maar het bleek een fenomenale redding te zijn geweest van Timon Wellenreuther. En dan Lutsharel Geertruida die vlak voor tijd de winnende binnenkopt. Na afloop vierden we het of we toen al kampioen waren geworden. Zo voelde het, als de finale van het seizoen.”

Lovend over Arne Slot
De spits van Feyenoord, die met vijftien doelpunten in dertig competitiewedstrijden nog in de race is om de topscorerstitel, is ook lovend over Slot. “Ik heb nog nooit een trainer gehad zoals Arne. Alles wat hij vertelt komt uit. Als hij iets vraagt, dan doe je het. En hij vraagt veel van zijn spelers. Het is een geweldige coach. Waar hij ooit ook gaat, hij zal er succesvol zijn. Hij heeft persoonlijkheid en een eigen stijl. Ik hoop dat hij lang bij ons blijft.” Giménez wordt vervolgens direct gevraagd naar zijn eigen toekomst bij Feyenoord.

De Mexicaan ligt nog tot medio 2026 vast in De Kuip, maar hij staat er goed op in Europa en wordt gevolgd door meerdere clubs. “Het is niet zo dat ik wegloop voor die vraag. Als je het mij vraagt, nú, zeg ik dat ik wil blijven. Ik ben nog niet klaar, we gaan Champions League spelen en ik zit bij een club die voelt als familie, precies wat ik had bij Cruz Azul. Ik kan me nog veel verder ontwikkelen als voetballer.” De spits geeft wel aan ‘dat je het soms niet altijd alleen maar zelf in de hand hebt’ en dat de voetballerij onvoorspelbaar is. “Maar als ik nu luister naar mijn hoofd en mijn hart, dan zeggen die allebei dat ik moet blijven.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou prachtig zijn als hij blijft en Feyenoord het team (inclusief Slot) bij elkaar weet te houden. Wie weet overleven ze de poule dan ook nog. Heerlijk nieuws in ieder geval!

Zal echter wel lastig worden om hem te behouden als er een club langskomt die 30-40 miljoen wil bieden en hem zijn huidige salaris x5 aanbiedt..

“Santiago Santiago, Santiago Gimenezz!”

17 mei 2023 om 13:28

Heel verstandig als hij blijft, ik denk dat hij nog veel beter kan als hij wekelijks blijft spelen wat hij bij Feyenoord doet en ergens anders misschien niet.

17 mei 2023 om 14:36

Zou ik ook doen. Als hij nu topscorer wordt is dat mooi, maar ik denk als hij blijft dat hij de Eredivisie volgend seizoen aan flarden kan schieten.

Hij staat onder contract tot 2026 dus wij kunnen nog steeds de hoofdprijs vragen, hij is 2x topscorer van Feyenoord geweest en komt meer gearriveerd binnen.

Lijkt me voor iedereen het beste.

17 mei 2023 om 16:15

Het zal inderdaad verstandig zijn om nog een jaartje te blijven. Echter denk ik wel dat het ook erg afhankelijk is van de toekomst van Slot. Onder Slot doet Gimenez het geweldig, maar stel dat Slot vertrekt (vrij grote kans imo) en er een mindere/verdedigende trainer komt, dan is het nog maar de vraag of gimenez er weer 15+ inschiet. Mocht hij niet meer als 10 maken het komende seizoen en niet schitteren in de CL, kan zijn waarde weer flink kelderen.. Blijft een lastige situatie als je het mij vraagt

17 mei 2023 om 14:10

Santiiiii

Met goede buitenspelers erbij en bredere selectie dan gaat het goed komen.

Hopelijk is Kokcu enige die weggaat. Dan wordt het volgend seizoen genieten!

17 mei 2023 om 14:17

Als je gisteren Milan ziet denk ik ook dat die giroud uit de basis zou kunnen spelen. Maar die spelen volgend seizoen geen champions league

17 mei 2023 om 14:27

Maandagochtend Half 8, Rotterdam Centraal. Een trein vol supporters die uitstapt en klaar is voor de Coolsingel, roltrap omlaag, komen 3 agenten tegen. 1 agent kijkt heel streng en boos en zegt tegen iedereen dat ze stil moeten zijn omdat ze iets wilt zeggen. Vervolgens zet ze dat nummer van Santi in en een uitzinnige menigte die het keihard overneemt en begint te springen. Wat een ongelofelijk machtig moment was dat zeg, dat vergeet ik nooit meer.

17 mei 2023 om 22:55

Geeninspiratie haha wat een geweldig verhaal

Goed nieuws voor de Feyenoord fans! Denk ook dat het voor deze selectie wel verstandig is om bij elkaar te blijven. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat Slot met deze selectie + wat sterke aanvullingen ( vooral voor op de vleugels ), best hoge ogen kan gooien in de Champions League. En dan zullen er toch clubs van hele andere orde op de stoep staan voor sommige spelers. Zelfs als een Kokcu zijnde zou ik bijvoorbeeld lekker als aanvoerder met Feyenoord de CL in gaan.

17 mei 2023 om 13:31

Dat zou wel een hele grote slag zijn, als Kokcu blijft. Maar dat zie ik helaas niet gebeuren. Hij gaat nu al weg als 1 van de beste spelers van de eredivisie en aanvoerder van de kampioen, dan kom je ergens anders toch al met een aardig CV binnen denk ik.

17 mei 2023 om 13:40

Ikweetalles. Hmmja, denk met internationale CL ervaring het toch nog een heel stuk anders binnen komen is. Voor de Ajacieden stonden ineens natuurlijk ook clubs van hele andere orde in de rij na het (extreem succesvolle) Cl seizoen. Wellicht dat Feyenoord niet zo ver komt, maar ik zie ze met beetje gunstige loting wel de poulefase overleven als ze deze selectie bij elkaar kunnen houden .

17 mei 2023 om 14:04

Punt is wel dat wanneer je Kokcu behoudt en je inderdaad hoge ogen gooit in de CL, dat je volgend jaar dan geheid een leegloop hebt (kokcu, Gimenez, Geertruida, Hancko). Terwijl als je Kokcu nu verkoopt je een vervanger haalt en zo de leegloop spreid over een aantal jaar. Wellicht voor de lange termijn gunstiger voor Feyenoord wanneer ze max 2 basisspelers spelers per periode verkopen.

17 mei 2023 om 14:12

Als de boel volledig bij elkaar kunt houden is het ook voor Kokcu interessant om te blijven inderdaad. Lukt dat niet, dan moet hij nu al gaan. Hij zal wel in dubio zitten en even afwachten. Maar met deze defensie en twee leuke spelers erbij ga je ook in de CL goed partij geven.

Hoop dat hij blijft, want ik zie hem wel 25+ goals maken in de Eredivisie volgend seizoen. We moeten ons dan wel nog flink versterken op de vleugels, want tot nu toe kan alleen Paixao het niveau aan. Idrissi vertrekt, Alireza en Dilrosun komen tekort.

17 mei 2023 om 13:31

En ik ben nog steeds niet enthousiast over Walemark

17 mei 2023 om 13:35

Zou jaartje Utrecht, Heerenveen, PEC, Sparta kunnen gebruiken

17 mei 2023 om 14:11

Laat maar komen hoor, evenals Bullaude..

17 mei 2023 om 14:19

Je kunt misschien ook Szymanski op 8 zetten en Bullaude op 10 tegen de mindere goden met Wieffer erachter. Neem je wel iets meer risico, maar Bullaude kan het Feyenoordniveau inmiddels misschien ook al wel aan. Dat is er wel als Szymanski blijft natuurlijk, is daar al meer over bekend?

17 mei 2023 om 15:02

Bullaude ben ik wel enthousiast over, maar Slot is blijkbaar nog niet overtuigd

17 mei 2023 om 13:34

En ergens denk ik nog steeds dat als Dilrosun de juiste lenzen in doet of niet enkel op het doel is gefixeerd hij echt belangrijk kan worden. Want voetballen kan hij prima.

17 mei 2023 om 13:46

Eens Dilrosun heeft eigenlijk alles om een prima buitenspeler te zijn, maar is te veel gaan nadenken. Hopelijk krijgen ze hem nog aan de praat.
Alireza ben ik wel klaar mee, die heeft nu twee jaar aan mogen modderen met een aantal kleine en te korte uitschieters naar boven. Passte de laatste wedstrijden weer constant door de tegenstander heen, althans dat probeerde hij.
Walemark is te slap. Die moet echt aan zijn fysiek gaan werken.

17 mei 2023 om 14:11



Sinisterra terug halen op huur basis. Mits Leeds degradeert naar de Championship.

17 mei 2023 om 16:11

Schijnt dat Sini waarschijnlijk naar Spanje zal gaan, dus acht de kans op een verhuur aan Feyenoord vrij klein..

Is gewoon een topaankoop gebleken. Heerlijke spits!

Tuurlijk zegt hij dat nu maar als er echt hele grote club komt kan dat zomaar veranderen. En dat zou zomaar kunnen volgens feynoord transfermarkt heeft een hele grote CL club naar hem geïnformeerd. Nog niks concreets en allemaal heel beginnend maar ja je weet maar nooit. Hij zegt niet veel over de club maar het is wel echt 1 van de CL top clubs waar je meer dan 30 miljoen aan kan vragen, geen maatje befinca zegmaar gaf hij aan.

17 mei 2023 om 13:47

Voor hemzelf is het wel beter om te blijven. Tegen Roma zag je dat hij niet echt inbreng had, tuurlijk had dat deels te maken met de buitenspelers, maar hij kwam fysiek en qua slimmigheid nog te kort.

17 mei 2023 om 14:45

Ja helemaal mee eens maar kan ook begrijpen als zo'n club komt dat je geen nee kan zeggen. En als je als feyenoord 30+ kan krijgen dan snap ik het ook wel als ze die kans niet laten liggen

Ik zal vanavond om te beginnen eerst voor City juichen. Als zij de CL weten te winnen, dan komt Feyenoord in pot 1 terecht. Absoluut geen garantie, maar dan zijn de mogelijkheden op een gunstige poule toch wat groter.

Dan vooral hopen dat Gimenez, Slot en Hancko blijven en nog wat verder bouwen. Dan is er best nog weleens wat mogelijk komend jaar. Voor het kampioenschap ga je dan sowieso weer spelen.

17 mei 2023 om 13:53

Ik vind pot 1 en 2 in de champions league altijd behoorlijk gelijkwaardig. Ajax, porto, Frankfurt zat ook allemaal in pot 1 dit jaar.

17 mei 2023 om 14:10

@hendrik123

Voornaamste verschil is dat Feyenoord in Pot 3/4 komt afhangend van de Uefa punten. Dus als je dan in Pot 1 kan komen is dat een wezenlijk verschil!

17 mei 2023 om 15:25

Dat komt Feyenoord als City kampioen word in Engeland.. dus dat komt wel goed. Hoeven ze de CL niet voor te winnen

Voor zijn ontwikkeling is dat ook gewoon het beste. CL spelen zonder druk, wennen aan dat niveau. Daarnaast vond ik Santi in een aantal Europese wedstrijden nog te onzichtbaar. Een stap hogerop komt denk ik iets te vroeg. En dat hoop ik natuurlijk ook!

Klinkt allemaal heel romantisch hoor, maar wat hij zal leren is dat hij bij Feyenoord niet zijn bankrekening kan spekken… als er een middenmoot club uit Engeland of Italië komt en hij 5 x zoveel kan verdienen is ie weg…

17 mei 2023 om 13:50

Dat zal hij vroeg of laat ook wel doen, maar wellicht is het nu te vroeg. Als hij echt zo goed is, levert hij volgend jaar het dubbele op.

17 mei 2023 om 14:17

Net alsof hij 31 is en dat zijn enige doel nog is in zijn carrière. Volgend seizoen is hoe dan ook geen weggegooid seizoen. Hij kan een titel prolongeren bij Feyenoord, overduidelijk nog belangrijker worden dan dit seizoen, zelf een betere spits worden, in de CL spelen met de nadruk op spelen (want als hij naar een andere CL-club gaat moet hij maar afwachten of hij gaat spelen terwijl hij daar bij Feyenoord inmiddels redelijk zeker van is).

Geloof er niks van. Ook volgend jaar kan hij nog naar middenmoot Engeland/italië en heel veel geld verdienen. Een Jörgensen-scenario kan altijd, maar als je daar vanuit gaat kun je beter in een betonnen bunker in de grond gaan zitten en nooit meer buiten komen. Risico's moet je nemen en de kans dat zoiets met Gimenez ook gebeurt lijkt me ontzettend klein.

Laat hem dit jaar maar 2e op de topscorerslijst worden. Dan heeft hij voor volgend jaar nog een mooi persoonlijk doel. Kan net dat zetje zijn wat hij nodig heeft om "hongerig" te blijven. Als hij fit blijft, dan zie ik hem volgend jaar wel 25 (met eventuele strafschoppen nog wel meer) goals maken in de eredivisie. Dit seizoen was hij pas na de eerste seizoenshelft eerste spits en heeft veel gescoord. Met een heel seizoen als eerste spits, kan dan alleen maar meer worden.

Ik vind dat ie echt nog wel een jaartje kan blijven. Niet uit eigen belang, maar ook om zich nog te ontwikkelen en sterker te worden. Tegen Smalling kwam hij er namelijl 2 meer echt totaal niet aan te pas en Smalling is bepaald geen Franz Beckenbauer, maar gewoon wat groter en sterker dan de verdedigers die hier rondlopen. Als je naar Engeland gaat, sta je elke week tegen iemand die je met 1 hand kan optillen en ik denk dat ie daar nog niet aan toe is.

17 mei 2023 om 15:24

Toch vind ik dat hele Roma aanhalen toch ook te makkelijk. Tegen Roma sta je als spits geisoleerd tegenover 3 centrale verdedigers, waaronder inderdaad Smalling. Je kan niks beginnen.

Wat overigens niet wil zeggen dat ik denk dat hij er al klaar voor is, want fysiek kan er zeker nog wat bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren