Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geldschieter blijft Vitesse steunen: ‘Heel leuk hem zo enthousiast te horen’

Laatste update:

De gaten in de begroting van Vitesse zullen ook volgend seizoen gedicht worden door grootaandeelhouder Aleksandr Chigirinski. Dat heeft de Russische geldschieter beloofd aan algemeen directeur Joost de Wit, die een gesprek heeft gehad in Moskou en goed nieuws kreeg.

/

Hoewel Vitesse bezig is met bezuinigingen, wil Chigirinski wel geld besteden aan onder meer de jeugdopleiding en scouting bij Vitesse. De Wit begrijpt dat dit vreemd kan overkomen, aangezien de Rus in vijf jaar tijd slechts tweemaal zijn gezicht heeft laten zien in stadion GelreDome. “Maar hij ziet alle wedstrijden”, benadrukt de beleidsbepaler in gesprek met Voetbal International.

“Hij praat vol trots over zijn club. We hebben elkaar lang gesproken”, vervolgt De Wit, die aangeeft dat Chigirinski al sinds het WK van 1974 fan is van het Nederlandse voetbal en dat de Rus heeft genoten van de manier waarop trainer Peter Bosz zin elftal heeft laten spelen. “Het was heel leuk hem daar zo enthousiast over te horen. Hij weet precies wat er speelt. Dat Eloy Room nu onze doelman is en dat Davy Pröpper zich sterk ontwikkelt.”

Denk je dat Aleksandr Chigirinski nog lang aan Vitesse verbonden blijft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mevrouw chigrinsky mag zich wel wat vaker in arnhem vertonen. Laat alex maar lekker in rusland tv kijken

3 juni 2015 om 18:56

Die vrouw op de foto bij dit artikel is volgens mij Marina Granovskaia. Lid van de directie van Chelsea.

Het lijkt mij heel logisch dat meneer Chygrinsky weet dat Pröpper zich goed ontwikkeld. Laat staan dat Room de doelman is.

3 juni 2015 om 12:25

Doet hij goed dus! Ik ben altijd erg kritisch geweest over Vitesse en de band met Chelsea omdat ik die geldschieterij te gemakkelijk vind en dit ten koste zou gaan van eigen jeugd. Maar Bosz heeft bewezen dat jeugd wel degelijk een kans krijgt door Diks Veel te laten spelen. Daarbij liet Vitesse mooi voetbal zien en was het extreem genieten van Traore. Daarom moet ik mijn mening bijstellen. Chigrinski en Chelsea leveren het Nederlands voetbal zeker wat op. Nu hopen dat er straks in Europa ook een team staat.

5 juni 2015 om 11:49

Jeugdspelers Pröpper, Van Ginkel en Büttner hebben toch ook altijd speeltijd gekregen. (en piet velthuizen en Theo, maar die waren al volledig doorgebroken voor de overname. En van Bony, Atsu, Piazon en al die anderen heb jij nooit genoten?

Investeringen in de hele jeugdopleiding vanaf dag 1 dat Jordania kwam ook nooit iets van meegekregen? Achter de schermen is echt heel veel veranderd, los van het prachtige trainingscomplex.

Maar inderdaad conclusie terecht.

Voetbal blijft een wereld apart.... niemand die het echt boeit hoe mr chigirinsky aan zn geld komt (pikken, dealen, moorden?) en wat zijn uiteindelijke reden is om miljoenen in Vitess te pompen (pure goedheid?).
Vitess gaat Europa in, prachtig jeugdcomplex en Propper in Oranje!

3 juni 2015 om 11:41

Vermoorden? Wat niet overdrijven. Veel russische miljardairs hebben geld verdient op een illegale manier maar ze zaten niet bij de maffia ofzo. Ze zijn gewoon heel slim. Maar ik weet niet of deze man dat op een illegale manier heeft gedaan. Ik weet wel dat hij de bedrijven van zijn broer heeft gepikt.

3 juni 2015 om 11:49

Zijn broer is trouwens wel een idioot en crimineel hij is aamgeklaagd voor belastingontduiking en heel veel andere dingen. Zijn broer Aleksandr mocht een deel van zijn bedrijven na een ruzie. Maar aleksandr heeft alles legaal gedaan hoor.

3 juni 2015 om 15:21

Ach, jij kent hem zeker persoonlijk? Zowat alle eigenaren zijn niet zuiver hoor. Ze hoeven zelf niet te moorden of belasting ontduiken, dat laten ze andere doen en andere voor opdraaien. Abramovich is er ook zo een hoor.

3 juni 2015 om 16:11

Waar heb jij het over ze zijn geen moordenaars ofzo. Ze zijn geen maffia bazen hoor. Maar de broer van alexander doet daar wel aan. Dat is die idioot die de hoogste wolkenkrabber in europa wou bouwen

3 juni 2015 om 11:42

En hoe weet jij dat Chygrinsky op die manier aan zn geld komt? Beetje vooroordelend..

3 juni 2015 om 13:04

De vader van onze koningin was ook niet zuiver daarom is zij dat ook niet? Wat een kortzichtigheid. Zolang jij of een ander niet kan bewijzen dat zijn geld niet eerlijk verdient is, is dat niet waar.

Ongelooflijk dat dit zo kan in Nederland...oneerlijke concurrentie!

3 juni 2015 om 11:36

Wat is oneerlijk dan? Hij koopt niet veel spelers hoor. Hij steekt alleen maar veel geld in de jeugd dus niet zo zeuren.

3 juni 2015 om 11:40

En hij vult de gaten in de begroting waar andere clubs geen eigenaar hebben die dit doet en hierdoor toch enigzins benadeeld worden vind ik..

3 juni 2015 om 11:46

@9reyes9 dit is overal ter wereld zo.

3 juni 2015 om 11:47

Ach, zulk gelijke taferelen komen of kwamen ook voor bij Az, Nec en Twente. Het is bij Vites alleen een buitenlander.

3 juni 2015 om 11:49

Klopt, maar dan nog is het niet eerlijk, het is in ieder geval geen financial Fairplay....

3 juni 2015 om 12:41

Het is natuurlijk ook oneerlijk dat Ajax en PSV via bevriende bedrijven hun begroting omhoog kunnen stuwen. Het is dus maar niet hoe je het bekijkt.

Het hele betaald voetbal (en de top van het amateurvoetbal) is oneerlijk, omdat de een gewoon meer kan besteden dankzij bevriende bedrijven of privepersonen dan de ander.

3 juni 2015 om 11:40

Je zou het juist toe moeten juichen dat iemand investeert in de opleiding van een Nederlandse club. Daar zijn we allemaal gebaat bij.

3 juni 2015 om 11:58

Kom op zeg, niet eerlijk. Weet je wat niet eerlijk is? Hier de hypocriet uithangen met zulke opmerkingen, maar wel het spelletje Fifa spelen en juichend voor de tv bij CL wedstrijden waar clubs spelen die het allemaal nog keer 100 erger doen.

on:

Leuk om te lezen. Ben blij dat hij weet wie Room is haha. Nee maar zonder dollen, deze man heeft zoveel geld dat hij het een lachertje vind dat hij soms wat miljoentjes moet trekken om gaten te dichten.
Daarnaast is Vitesse weer goed bezig. Veel bezuinigen, veel aandacht voor de jeugd, mooi complex, en leuke spelers.
Nu nog hopen dat volgend jaar gemiddeld 20.000 man zitten. Want tegen Heerenveen was het lekker druk.

3 juni 2015 om 15:48

Waarom oneerlijk? Anders clubs kunnen ook een geldschieter zoeken als ze dat zouden willen

Deze man is toch een vriend van abramovich? Mooi dat hij zich zo bezighoud met de club. Ook goed dat hij investeert in de jeugdopleiding. Dan kunnner er meer spelers zoals diks doorbreken.

Goed nieuws voor Vitesse denk dat ze nog wel bij de top aankunnen sluiten binnen 5 jaar als ze hun selectie redelijk bij elkaar kunnen houden.

3 juni 2015 om 12:12

Daar ben ik niet zo zeker van helaas.

We moeten elk jaar weet wat bezuinigen. We hebben geluk gehad met van Ginkel en Bony, maar dat geluk is niet elk jaar. Nu toevallig Propper en mis Vijnovic.
De bedragen die we krijgen voor deze spelers moeten allemaal gebruikt worden om de gaten te dichten. Helaas. En dit zal nog wel jaren zo doorgaan.

Propper, veijnovic, vd heijde, traore, labyad gaan allen. En zijn allen ook basisspelers. Wallace die het uitstekend deed de laatste wedstrijden zal terug gaan naar Chelsea.
Hiervoor zijn alleen vd Werff ( voor vd Heijde) en Yeini ( denk meer type Veijnovic) gehaald.
Dus er is werk aan de winkel voor Vitesse zonder geld. Want als ze ook maar wat geld hadden gehad dan hadden ze nu zeker al Tigadouini terug gehaald waar ze 50% transferwaarde over hebben.

Ik vind het prima dat Mr X zoveel geld in Vitesse pompt, heb toch afgelopen jaar weer genoten van Vitesse. Vooral de eindsprint was indrukwekkend, de wedstrijd tegen Feyenoord in de kuip niet te vergeten!! Arme Feyenoorders kwamen er niet aan te pas. Spelers als Propper (kan er veel meer opnoemen) die zich hebben ontwikkeld tot Topspelers...

Vitesse was weer een aanwinst voor de Eredivisie!!

Goed nieuws voor Vitesse en eigenlijk ook de Eredivisie.

Hoewel het hier nog met (te) grote regelmaat vol staat met 'chelsea 2' reacties is Vitesse momenteel toch goed bezig om een erg goede organisatie en lange termijn visie neer te zetten.

Ze hebben in het begin spelers moeten lokken met te hoge salarissen waardoor de uitgaven natuurlijk veel te hoog waren voor de inkomsten. Nu ze weer wat meer naam hebben zijn ze goed bezig weer terug te gaan naar 'normale' salarissen om zo de financiële huishouding op orde te krijgen.

Ondertussen ligt de nadruk op het opleiden van de jeugd en stikt het van de oud spelers in organisatie.

Als je kijkt dat ze eigenlijk al jaren nauwelijks geld hebben uitgegeven aan transfers maar het vooral doen met eigen spelers, transfervrij opgepikte spelers en 1-3 Chelsea huurlingen, dan moet je denk ik toch erkennen dat ze een prima prestatie neerzetten.

Hopelijk gaan de investeringen in de jeugdopleiding de komende jaren ook steeds meer vruchten afwerpen en hopelijk komt er dan een stabiele doorstroming van talenten zoals van Ginkel, Propper en nu ook Diks.

Ook fijn dat hij even het grootste deel van het nieuwe supportershome betaald. Die uitgaven tellen immers niet mee voor het ffp.

3 juni 2015 om 12:43

Die kunnen ook lastig meetellen, aangezien het geen uitgaven van de club zijn, maar van de supportersvereniging en van de eigenaar als privepersoon.

Meneer Chigirinski heeft tevens mede geinvesteerd in het nieuwe clubhuis van de supportersvereing die nu gebouwd wordt.

Heel knap dat hij weet dat Room de doelman is en Pröpper zich uitstekend ontwikkelt.. Het is natuurlijk wel goed nieuws voor de Vitesse fans dat er geld in de club blijft en zij mogen hopen op goede versterkingen voor in de Europa League volgend jaar.

Vitesse bouwt eindelijk aan een stabiele gezonde club die jaarlijks kan meestrijden voor de top5. Dat is het doel ook, structureel ee blijven doen voor een top 5 plaats. Vitesse is gewoon heel goed bezig, de salarissen gaan omlaag, worden er geen dure spelers aangetrokken, komen er uit de jeugd gewoon hele goede voetballers, laatste jaren Room, Propper, Velthuizen, van Ginkel, Diks, Buttner, Kuiper, van Wolfswinkel, tighadouini die doorgebroken zijn uit de jeugd en voor aardig wat geld worden of zijn verkocht. Deze meneer heeft een splinternieuwe supportershome deels betaald, en worden er nu (wat in het verleden niet kon) spelers uit de jeugd vastgelegd. Op deze manier wordt Vitesse langzaam aan gezond en kan het straks op.eigen benen staan. Je kan dan zelfs goed investeren in de selectie als je gezond bent. Er wordt gezegd dat we de aankomende jaren meer vanuit onze goede jeugdopleiding gaan doen, dus de selectie zal grotendeels bestaan uit eigen jongens. Volgend jaar weer een begin met Lieftink en Osman (waar ik veel van verwacht) en parels als oude kotte en klein holte. Dat zijn grote talenten die dezelfde weg kunnen bewandelen als van ginkel, Propper of Janssen

Deze man pompt op wetmatige wijze buitenlands geld in de Eredivisie. Wie kan hier nou tegen zijn?
Er zijn wel meer clubs in NL waarin privépersonen investeren. Zo spectaculair is het allemaal niiet.

Daarnaast is Vitesse natuurlijk prima in beweging. Veel talent (jong Vitesse landskampioen), de interne organisatie barst uit zijn voegen van ex-spelers, scoutingapparaat met van Hintum en Theo Janssen en nog wat anderen. Het 1e wat al een paar jaar bijeen is en prima voetbal speelt. Ik denk dat Mo Allach en Joost de Wit lekker bezig zijn in Arnhem en dat er rust is.

Sinds Jordania (te hoge uitgaven) en Ester (bal) weg zijn is er veel minder onrust en meer beleid.

Prima beleid na een roerig begin onder jordania.

Wat ik me wel afvraag is wanneer Vitesse uit de greep is van de FFP regels. Ze bezuinigen nu al 2 jaar en zitten al meer dan 3 jaar onder het toezicht hiervan. Je hoort er weinig van moet ik zeggen.

Want mocht Vitesse gezond zijn en niet meer onder toezicht staan, dan zouden ze ook de centen van verkochte spelers weer herinvesteren in nieuwe spelers toch?

Ik ben inderdaad zoals de meeste fans enorm blij met het huidige beleid. Ook ben ik aangenaam verrast door Allach en De Wit, waar ik in het begin toch sceptisch was, heb ik ze nu erg hoog zitten. Een en al rust en visie. Iets dat niet bepaald aanwezig was de afgelopen (tientallen) jaren.
Ook de moeite waard om te vermelden, VZ, is dat onze eigenaar ook een paar ton heeft meebetaald aan het fantastisch mooie supportershome wat op dit moment gebouwd wordt. Prima kerel dus!

3 juni 2015 om 12:48

Die paar ton waar jij het over hebt is in werkelijkheid een half miljoen. De SV brengt zelf 1,5 ton in.

Jammer dat hij niet vaker in Arnhem te zien was, want dat geeft wel meer betrokkenheid.

Maar de resultaten van de investeringen in de jeugd zie je inmiddels al terug. En dat moet weer de levensader van Vitesse worden. Aankomende zomer schuiven er goede talenten door, die aan de selectie worden toegevoegd.

Heel mooi dat Chigirinski garant staat voor de tekorten. Het zou ook bijzonder mooi zijn als hij een tweetal veelbelovende talenten weet te kopen, die direct een toegevoegde waarde zijn voor Vitesse. Voorbeelden zijn er in Heerenveen en Groningen met Larsson, Thern, Rusnak etc. Hierdoor worden we minder afhankelijk van Chelsea.

Mooi om te horen dat Chigirinski,blijft steunen.
Kijken wat Valatijn Driessen telegraaf,hier op hebt te zeggen.
Want de Rus zet hem voor de zoveelste keer,in ongelijk.
Begin compititie 2014-2015,bevestigde Driessen,dat Vitesse te koop is,bij VI derksen.

3 juni 2015 om 12:47

Valentijn Driessen heeft het dan ook gewoon niet op Vitesse. Hij durfde zelfs met droge ogen te beweren dat Vitesse zich onterecht plaatste voor de voorronde van de Europa League, terwijl Vitesse beide wedstrijden tegen Heerenveen de betere was (thuis zelfs heer en meester) en dat Vitesse gedurende het hele seizoen na PSV gewoon de beste ploeg was.

3 juni 2015 om 19:09

Dit is niet helemaal waar. Valentijn heeft zich gedurende het seizoen wel degelijk heel positief uitgelaten over het spel van Vitesse.

In zijn laatste video zei hij inderdaad wat jij schrijft. Hij vond (zoals meer analisten) dat Labyad rood had moeten hebben. Hij was van mening dat als er rood was gegeven, Vitesse dan niet had gewonnen. Of dat zo is, is nog maar de vraag, maar als analist mag hij dat gewoon zeggen.

3 juni 2015 om 19:33

Ik doelde op wat hij in VI zei, daar zei hij letterlijk dat Vitesse niet verdiende te winnen, dat is toch totaal wat anders dan de vraag die jij stelt.

3 juni 2015 om 22:20

Welke reden gaf hij in VI dan? Dat heb ik niet gezien. Op de Telegraaf site zei hij dat ze het niet verdienden om de reden die ik net schreef.

Verder heeft zich het hele jaar positief uitgelaten over het spel.

valentijn driessen is dan ook een sensatiezoeker. allach en de wit zijn lekker bezig.

allach en de wit hebben geen spectaculaire presentatie. de wit komt zelfs eigenlijk helemaal niet over in de enkele interviews die hij geeft. allach geeft helemaal geen interviews. maar mijn indruk is dat ze prima fundamenten aan het leggen zijn onder de organisatie, samenwerkingsverbanden, jeugdbeleid en scouting.

pas als dit beleid vervolgens ook leid tot structureel meedoen in top 6 wordt vitesse ook weer aantrekkelijker voor (meer) sponsoren en (meer) publiek, al vind ik de publieke basis (kern: 17.000 vaste kijkers) best oké, na veel lastige jaren van financiele ellende en onrust rondom de club.

3 juni 2015 om 13:06

De inkomsten van Vitesse nemen dan ook nog altijd jaarlijks toe als je naar de jaarverslagen kijkt.
Daarnaast maakt Vitesse dit seizoen en komend seizoen ook nog grote stappen. Dit seizoen zijn er de inkomsten uit de shirtsponsors (truphone en Smipe) bij gekomen (volgens geruchten zo'n 4,5 miljoen) en is de salarishuishouding met 2 miljoen omlaag gegaan. Komend seizoen krijgt Vitesse flink meer TV-gelden (7 ton geloof ik), terwijl de salarishuishouding ook weer met 2 miljoen terug gaat. Dan zou je (nog los van evt. Europa League inkomsten) al zomaar zo'n 9 miljoen hebben gewonnen.

Komt nog bij dat Vitesse komende jaren nog flink vooruit kan gaan in TV-gelden. Door de slechte resultaten voordat Jordania kwam stond Vitesse in dat lijstje nog altijd in de middenmoot en krijgt het daardoor nog altijd flink minder TV-gelden dan de concurrentie. AZ kreeg bijvoorbeeld dit seizoen 2x zo veel als Vitesse.

Toch mooi om te horen en te zien dat hier op VZ ook eens positief gereageerd word op de constructie bij Vitesse. Langzaam maar zeker begint het toch echt ergens op te lijken en voor het Nederlandse voetbal is dat alleen maar mooi. Ik hoop dat Vitesse nog uit het 'FFP-dal' komt zodat ze transferopbrengsten kunnen gebruiken om gelijkwaardige spelers op te pikken. Als dat na een tijdje het geval is zouden ze zomaar een vaste top5-club kunnen worden.
Maar goed, laten we hopen dat ze deze lijn doorzetten en dan zien we wat het allemaal gaat brengen.

3 juni 2015 om 23:51

Het mag ook wel een keer positief, na al die jaren onzin aanhoren over vreemdelingenlegioen, huurleger, zonder Bony is Vitesse niks, maffiageld, Vitesse is zijn ziel kwijt blablabla.
Een Vitesse zoals het nu is voegt in ieder geval wel wat toe aan de Eredivisie, ik heb genoten van het voetbal dit jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren