Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geen paniek bij Barcelona: ‘Ik denk niet dat Real Alaba al heeft vastgelegd’

Laatste update:

Real Madrid lijkt de beste papieren te hebben om David Alaba na afloop van dit seizoen over te nemen van Bayern München. De centrumverdediger annex linksback tekent volgens Marca een contract tot medio 2025 en strijkt in de komende vier seizoenen in totaal 44 miljoen euro op. Joan Laporta, presidentskandidaat bij Barcelona, weigert echter te geloven dat de deal van Real met Alaba al in kannen en kruiken is.

"Ik denk dat Real Alaba nog helemaal niet heeft vastgelegd", laat Laporta onomwonden weten in een interview met Esport3. De presidentskandidaat, de grote favoriet om de huidige voorzitter Josep Maria Bartomeu op te volgen, weet al wat hij als nieuwe preses gelijk gaat doen. "Ik ga eerst met de technisch directeur (Ramón Planes, red.). Ik ben er klaar voor om sportieve verbeteringen aan te brengen bij Barcelona die in mijn optiek noodzakelijk zijn." Laporta geeft met die laatste zin overigens niet specifiek weten dat hij doelt op de eventuele komst van Alaba naar Barcelona. De Bayern-stopper is in de Spaanse media al wel herhaaldelijk gelinkt aan het elftal van trainer Ronald Koeman.

Marca: Real Madrid verleidt doelwit met contract van 44 miljoen euro

De Spaanse grootmacht heeft een akkoord bereikt met één van de boegbeelden van Bayern München.Lees artikel

Volgens George Alaba, de vader van de Oostenrijkse verdediger, is de overgang naar Real nog helemaal niet afgerond. "Er is nog geen beslissing genomen en David heeft ook nog niets getekend bij Real Madrid. Behalve Real zijn er nog meer clubs die in hem geïnteresseerd zijn”, zegt Alaba senior bij Sport als reactie op de berichtgeving uit Spanje. Een van de clubs die interesse zou hebben is naar verluidt Barcelona. Pini Zahavi, Alaba’s zaakwaarnmer, is goed bevriend met Joan Laporta en wil afwachten of hij wordt gekozen als nieuwe president van de club. Wanneer dat gebeurt, behoort een transfer naar Barcelona tot de mogelijkheden, zo klinkt het. Andere clubs behalve Barcelona en Real Madrid die een oogje zouden hebben op Alaba zijn Manchester City, Manchester United en Paris Saint-Germain.

Laporta heeft overigens al gesproken met Koeman om zijn toekomstvisie te delen. In het onderhoud met de coach werd onder meer gesproken over Eric García, die Manchester City wellicht inruilt voor zijn oude liefde Barcelona. "Er is interesse bij Koeman, al snapt hij heel goed hoe de club er momenteel voorstaat in financieel opzicht. Daar is geen verandering in gekomen. Jullie moeten geen pistool tegen onze borst houden wat betreft deze speler. Koeman hoeft nu nog geen definitief besluit te nemen, ook al zou García graag willen terugkeren. De trainer gaat daar niet als enige over."

Alaba senior reageert op primeur van Marca: ‘Er zijn meer clubs geïnteresseerd’

De overgang van David Alaba naar Real Madrid is nog niet in kannen en kruiken.Lees artikel

Koeman zelf liet zich woensdag kort uit over de kwestie-García. "Daar weet ik verder weinig van. Er is vanmiddag (woensdag, red.) een vergadering over. Ik ga niet over het financiële gedeelte bij aankopen. Mocht de club zijn komst niet haalbaar achten, dan gaan we gewoon verder met de spelers die we al hebben", zo verklaarde de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal woensdag op een persbijeenkomst in voorbereiding op de bekerontmoeting met Cornellà van donderdagavond.

Laporta heeft vertrouwen in de werkwijze van Koeman, al kan hij naar eigen zeggen de roep om de terugkeer van clubicoon Xavi niet zomaar negeren. "Koeman heeft gewoon een contract en is daarnaast een legende van de club. Hij doet er alles aan om successen te boeken. Xavi is van grote waarde voor ons en zal hier ooit als trainer terugkeren, maar voor nu is het zaak om Koeman en de spelers gemotiveerd te houden", zo besluit Laporta zijn relaas.

Waar zie jij David Alaba volgend seizoen spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alaba zal de problemen centraal achterin niet verhelpen.
Aan de andere kant , hij zal het ook niet minder doen dan de huidige verdedigers.
Op linksback heb je Alba al en op het middenveld heb je ook genoeg opties.
Bij Bayern wilt ie al iets van 20mln+ salaris , laat staan bij Barca, daarbij krijgt ie ook nog eens tekengeld.
Barca zal 100mln+ kwijt zijn aan Alaba.
Waarom focussen ze zich niet op een echte cv?

Alba en Alaba samen gaat natuurlijk ook te ver. Dan lijkt het net alsof de commentator een beroerte heeft als ze 3 keer naar elkaar overspelen.

21 januari 2021 om 14:29

Alba speel de bal alleen aan Messi. Dat maakt het makkelijker.

21 januari 2021 om 14:30

Je hoeft wel maar 1 letter bij te kopen op je truitje moest je Alba beu zijn.

21 januari 2021 om 14:50

Toch lastig om daar een hele a tussen te plakken, ziet er ook zo uit..

21 januari 2021 om 14:54

Nou ja, volgens mij ben je al een 'bijzonder' persoon als je een shirt van Jordi Alba besteld. Zelden zo'n irritante speler in het shirt van Barcelona gezien. Een hele 'a' tussen plakken lijkt me de laatste van je zorgen.

21 januari 2021 om 15:03

Dankjewel @guaporta, je haalt de woorden uit m'n mond. Ik erger me zo kapot hard aan Alba als persoon. Die gozer heeft niet alleen ons veel titelwedstrijden gekost, maar hij is ook zo kinderachtig zodra het niet lekker loopt. Direct als eerste die irritant begint te doen. Kan niet wachten totdat hij stopt of verkocht wordt.

21 januari 2021 om 15:11

Indd Alba is echt irritant.
En onder druk maakt hij altijd fouten.
Aanvallend het enigste dat hij kan is afleggen op Messi, maar zelf iets forceren kan hij helemaal niet.
Al de grote wedstrijden de laatste jaren zijn verloren door Alba, verliest altijd zijn duel.

21 januari 2021 om 15:20

Kluivert, als dat “enige” uitstekend werkt , wrm niet?
Zelden of nooit een back zo goed zien samenwerken met de spits.
Hij is een back wat moet ie zelf forceren? Actie met een driedubbele schaar , verre hoek in de kruising vanaf randje 16?
Alba “forceert” genoeg door constant op te stomen en de hele linkerflank te bestrijken.
Verdedigend is hij niet de beste nee, maar ik denk dat hij meer punten heeft opgeleverd dan gekost.
Ik vind Alba echt een ontzettende kwal , daar niet van , maar hij verdiend wel wat meer krediet dan dat hij hier krijgt.

21 januari 2021 om 15:39

Alba is of beter gezegd was tot een seizoen of 2 geleden een fantastische back. Voor zowel Barcelona als Spanje. Een van de beste aanvallende backs van het laatste decennium. Dat hij een etter is doet daar niks aan af. Hij heeft nog nooit iemand gebeten of foute taal gebruikt tegen tegenstanders.

21 januari 2021 om 23:45

Ik wist niet dat de Barca fans Alba vervelend vonden.

Verschil tussen Real en Barcelona is dat Real zwarte en Barcelona rode cijfers schrijft. Hoe wil Barcelona voldoen aan de salariseisen? Gevalletje, grote mond voor de buhne en als het zover is met een mond vol tanden staan en inzien dat je niet kan geven wat je hebt belooft.

21 januari 2021 om 15:41

Het verschil zit hem in het salaris van Ronaldo. Zonder Messi's megasalaris zou Barcelona ook gewoon zwarte cijfers schrijven.

21 januari 2021 om 15:48

Heb je de afgelopen maanden lopen slapen? Barcelona heeft zelf aangegeven op te grote voet te hebben geleefd en daar nu van op de blaren moet zitten. De corona erbij opgeteld levert dat grote problemen op en dat zie je. Ze kunnen nog geen Depay kopen. Real is in alles een stuk gezonder en hebben ook de laatste jaren weinig uitgegeven tav Barcelona.

21 januari 2021 om 16:20

Dat Barcelona op te groete voet leeft blijkt uit het salaris van Messi. Maar zonder die 100 miljoen zou Barcelona gewoon weer winst hebben gemaakt. De spelers van Madrid hebben overigens net zo goed salaris ingeleverd door de pandemie.

21 januari 2021 om 16:44

Dat klopt. Real heeft gevraagd 10% in te leveren om zwarte cijfers te schrijven. Real heeft dan ook 300 miljoen minder inkomsten gehaald, maar dat bedrag is dus mede door de 10% niet in de rode cijfers gelopen.
Barcelona daarentegen heeft alsnog 100 miljoen verlies, ondanks het inleveren van salaris.

Beide clubs zitten wel met het opvangen van de oudere spelers straks een probleem. Barcelona met Alba, Piqu, Busquets en Messi.

Real Madrid met Ramos, Kroos, Modric en Benzema.
Marcelo is al vervangen voor Mendy dus kan je weglaten.

21 januari 2021 om 19:34

hebben inderdaad ingeleverd. Alleen wel een fors verschil tussen 10 en 70 procent. Al helemaal aangezien de 100 procent bij Barca sowieso al een stukkie hoger ligt

Zou wel pijnlijk wezen als Barca dan met Alaba ervandoor gaat. Betwijfel of ze het financieel wel kunnen veroorloven. Top versterking voor beide maar zie hem graag bij Real. Mendy/varane, dat kan gewoon niet meer.

21 januari 2021 om 17:23

Dit gaat niet gebeuren, Laporte loopt alleen maar stoer te praten in de media. Alaba geeft zelf aan dat zijn droomclub Real Madrid is, bovendien kan Barcelona hem niet eens betalen. Daar in Cataloniè moeten ze eerst hun prioriteiten op orde krijgen.

21 januari 2021 om 19:56

Laporte is een speler van City. Als er een nieuwe voorzitter komt dan is er altijd weer de mogelijkheid om 1 grote speler te halen. Ik zie ons overigens liever investeren in de aanval. En als we al een verdediger moeten halen dan Gaya van Valencia.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren