Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gattuso verbaasd door AZ: ‘Dat heb ik ze nog nooit zien doen’

Laatste update:

Gennaro Gattuso heeft geen goed woord over voor het spel van Napoli in de tweede helft tegen AZ. De Italiaanse topclub ging op eigen veld met 0-1 onderuit tegen het team van trainer Arne Slot. Als grootste verschil tussen beide ploegen noemt de Italiaanse trainer de vastberadenheid in zowel verdedigend als aanvallend opzicht. “Wat wij deden in balbezit was veel te steriel.”

Afgelopen zaterdag was Napoli nog met 4-1 te sterk voor Atalanta. Donderdagavond was het balbezit voor de thuisploeg, maar gingen de punten mee naar Alkmaar. “We hadden niet mogen verliezen. Het is goed om de bal te hebben, maar je hebt er niets aan als je er niets mee doet. We bleven onze tegenstander kietelen en lieten het na om hun pijn te doen”, aldus Gattuso na afloop tegenover Sky Italia.

Voor rust kon AZ niet veel anders doen dan tegenhouden. Na de thee verscheen het team van Slot meer voor het doel van de tegenstander en was een doelpunt van Dani de Wit voldoende voor de overwinning. “In de eerste helft lieten we wat goede dingen zien, maar na de onderbreking verstuurden we veel te veel voorspelbare passes. We lieten de bal alleen maar rondgaan, niet meer dan dat. We zullen echt meer moeten laten zien, want ook zonder de bal deden we te weinig.”

Door de nederlaag tegen AZ staat Napoli na een duel onderaan in de groepsfase. Real Sociedad won in dezelfde groep met 1-0 van HNK Rijeka. “We maken het onszelf moeilijk omdat we onszelf nu geen fout meer kunnen veroorloven. Misschien hebben we wel teveel complimenten gekregen na de wedstrijd tegen Atalanta”, aldus Gattuso, die AZ ‘extra gemotiveerd’ zag spelen. “Ze verloren veel spelers (dertien, red.) door het coronavirus en daardoor waren ze extra gebrand om te winnen. Ik heb ze nog nooit met zoveel vastberadenheid zien verdedigen zoals vandaag. Wij stonden slechts één schot op doel toe en dat bleek meteen een doelpunt. Dat heb je op Europees niveau en dat moet een les zijn voor ons.”

Verwacht jij dat AZ de groepsfase van de Europa League overleeft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi, een trainer die hand in eigen boezem lijkt te steken maar ook een compliment geeft aan AZ. Knap werk van Alkmaarders. Wat ik altijd wel irritant vind, is een opmerking als “Op dit niveau moet je dat beter doen, want anders ga je er aan”, “op dit niveau moeten ze er in anders...”. Ze moeten er altijd in, nu komt gattuso met dit is Europees niveau. Nee joh, dit is gewoon AZ, Nederlands niveau.

23 oktober 2020 om 07:51

1 kans 1 goal, dat bedoeld hij ermee. En als u denkt dat die het normale spel/niveau van Az is, dan zou ik toch eens naar Az gaan kijken.

23 oktober 2020 om 08:27

1 kans 1 goal heeft wat mij betreft niks te maken met Europees niveau, dat kan op elk niveau gebeuren. Net als dat ik op CL niveau zie dat er 100 kansen om zeep worden geholpen. Het is een clichã© dat vaak wordt gebruikt als verklaring van een spelverlooo, grote onzin naar mijn idee. Wat bedoel je met; of ik denk dat dit het normale spelniveau is van AZ? Dat is helemaal niet relevant voor mij. Napoli speelde tegen AZ toch, ongeacht welk niveau ze in andere duels halen.

23 oktober 2020 om 07:55

Misschien is het Nederlandse niveau dus toch niet zo slecht als velen willen geloven? Ajax kan meekomen met de Engelse top en Az komt mee met de Italiaanse subtop....

23 oktober 2020 om 08:09

Jawel, dat is het wel. Ajax tegen een flink verzwakt Liverpool dat ook nog eens de 3 gevaarlijkste spelers wisselde en AZ tegen een Napoli dat er met spelen op 80% dacht te komen. Ik feliciteer AZ met deze overwinning maar vraag me tegelijk af waarom niemand iets zegt over het kinderlijke verdedigen bij die goal, wat slecht was dat. Eerst laten ze iemand zomaar de achterlijn halen en daarna staat die alom geroemde Koulibaly te slapen bij de eerste paal.

23 oktober 2020 om 08:17

Dani de Wit gaf na de wedstrijd aan dat ze al wisten dat teruggetrokken voorzetten een zwak punt zijn van Napoli. Ze rennen allemaal door naar de eerste paal, wat gister ook weer bleek. Slecht verdedigd maar ook goed geanalyseerd door de staf van az.

23 oktober 2020 om 08:29

@samscro: Ajax was ook verzwakt, we misten de twee beste spelers of toch minimaal de twee spelers die in de beste vorm zijn. En enkele minuten na het wisselen van dat drietal wisselde Ajax ook de twee gevaarlijkste en beste spelers. Waarom hoor je daar nooit iemand over? Sowieso zetten weinig teams Liverpool even met de rug in de muur in de slotfase. Liverpool bracht zelfs Henderson in omdat Ajax het eerste uur drie honderd procent-kansen kreeg. Na de wissel van dat drietal ging Liverpool iets meer inzakken en werd het op de een of andere manier juist lastiger voor Ajax (in aanvallend opzicht!).

23 oktober 2020 om 08:39

@samcro, wat is jou taak ?! om alles negatief te beschrijven ?! Je hebt niet in de gaten dat een gehavend Liverpool (huidig kampioen BPL en vorig jaar nog winnaar van CL) spelers op kan stellen die bij elke Nederlandse club in de basis zouden staan; Noem een Joe Gomez, James Milner en Xherdan Shaqiri. daarbij is een Ajax zonder Kudus, Antony & een net teruggekeerde Neres ook gewoon flink verzwakt. Daarbij was de gehele nieuwe voorhoede die erin kwam, vele malen gevaarlijker dan Mané, Firmino & Salah. Dus wat je nu uitkraamt is grote onzin. Ajax heeft gewoon goed gevoetbald, jammer dat ze zichzelf niet belonen. Daarbij heeft Ajax in de laatste jaren al vaker laten zien dat ze gewoon met Engeland meekunnen. Tegen Chelsea waren ze de betere ploeg, werden ze hard genaaid door een scheids die de regels niet kende, tegen Man. City werd gewonnen in de groepfase waardoor we in de poule des doods ( City, Real, Dortmund) rustig 3e werden. Daarbij mag ook wel even gezegd worden dat AZ het spelletje gewoon slim heeft gespeeld. Volop op de verdediging omdat je weet dat ( EEN Gehavend) AZ veel minder kwaliteiten heeft dan Napoli. Dan moet je inderdaad hopen op een foutje van de tegenstander, wat elke wedstrijd wel gebeurd. ( uitzondering daargelaten).geef eens gewoon credits aan onze NL clubs, in plaats van keer op keer het negatieve te zien.

23 oktober 2020 om 08:51

Je kan ook zeggen dat het een geweldige aanval was die begon ergens rechts achterin en via de links buiten en het middenveld kwan hij op de rechts buiten positie terecht alwaar Svensson een perfecte voorzet afleverde na een prima steekpasss van Sugawara.

23 oktober 2020 om 09:01

@samcro ik vind dit een beetje scorebord journalistiek. Ja Ajax heeft verloren van Liverpool, maar waren ze nou duidelijk de mindere? Hoeveel grote kansen heeft Liverpool nou daadwerkelijk gehad? Ik zeg niet dat Ajax een overwinning verdiende, maar er zat wel meer in. Ajax was zelf ook niet op volle sterkte en toch kon je prima meekomen met Liverpool.

23 oktober 2020 om 09:29

Laten we niet overdrijven Sebas, AZ Subtop van Italiã«, omdat ze een keertje winnen? AZ speelde ook gelijk tegen VVV Venlo, betekent dat nu dat ze zelfde niveau zijn als een degradatiekanidaat,cadiz won van Real, dus zij zijn nu ook top van Spanje? precies, overdreven dus.alles wat AZ heeft gedaan is verdedigen... als ze nou knap spel lieten zien stond je uitspraak wat sterker..

23 oktober 2020 om 09:48

Napoli valt gerust italiaanse top te noemen. In mijn opinie achter juventus en net achter Inter.

23 oktober 2020 om 09:48

Ik heb geen taak, ik ben absoluut blij dat AZ wint omdat het mooi is voor ons Nederlanders en feliciteer ze ook, maar over de gehele wedstrijd gezien is het toch gewoon een gestolen overwinning? Goed strijdplan, perfect uitgevoerd en gebruik gemaakt van de gemakzucht van Napoli maar wil jij zeggen dat AZ over 10 wedstrijden er meer dan 2 wint? En keer op keer het negatieve belichten? Je moet niet iedereen op een grote hoop gooien..

23 oktober 2020 om 10:29

@samcro: kromme vergelijking; Ajax crieerde genoeg kansen maar mist een killer op de 9 positie

23 oktober 2020 om 10:55

Hooginde, denk je dat Klopp deze 3 ook zou wisselen als het om het echie ging? Ik niet.

23 oktober 2020 om 11:25

De aanval begon al bijna rechtsvoor en na bijna een heel rondje over het veld kwam de voorzet ook van rechtsvoor

23 oktober 2020 om 12:19

@samcro - Het is maar hoe je het bekijkt. Heb jij Napoli al vaker onder Gattuso zien spelen? Het merendeel van de wedstrijden kun je dan scharen onder gestolen overwinningen, want het is sinds zijn aanstelling wel erg vaak de bus parkeren, hopen dat de tegenstander er niet doorkomt en vervolgens vertrouwen op de individuele kwaliteiten voorin. Eigenlijk een beetje zoals AZ gisteren deed.

23 oktober 2020 om 08:50

En je ziet ook een fenomeen wat je vooral in Europees voetbal tegenkomt; onderschatting. Bij Napoli kijken ze eens waar az vandaan komt en bekijken de selectie waar ze niemand van kennen. Een beetje hetzelfde als dat az naar Luxemburg of wit Rusland gaat. Wel mooi om te kunnen verassen.

23 oktober 2020 om 08:54

Ik denk niet dat er veel onderschatting bij zat of dat men de spelers niet kende, want Gattuso had het na de wedstrijd nog over de prestaties van Az vorig jaar, dus daar hebben ze wel degelijk naar gekeken en zo'n club kan het zich niet permitteren om een tegenstander niet te kennen.tegenwoordig analiseren ze vooraf altijda alles, dus dat is in Napels niet anders.

23 oktober 2020 om 12:21

Natuurlijk word AZ wel bestudeerd, maar het is in die context toch niet vreemd dat AZ onderschat word? Die hebben buiten dat waarschijnlijk nog nooit van AZ gehoord. Het voorbeeld van 100% Meijer snijdt dus wel hout.

23 oktober 2020 om 12:41

Wat een onzin. Az heeft de laatste 20 jaar echt wel een naam gemaakt in Europa. Nee het is geen Ajax maar ook zeker geen club uit Luxemburg.

Ik denk dat ze in het buitenland wel bekend zijn met de top 4 van Nederland... daarna word het wat lastiger voor ze.

23 oktober 2020 om 08:53

Inderdaad, vind het zo stuitend om te zien dat deze week Ten Hag, Schmidt en Advocaat het gewoon opnemen voor hun eigen slechte keuzes en matige spel van hun teams. Gattusso legt de vinger gewoon op de zere plek.

23 oktober 2020 om 12:24

Nou ja, ook niet echt. Hij heeft het over wat er fout ging op het veld, maar nergens steekt hij de hand in eigen boezem. Nu zeg ik overigens niet dat Gattuso slechte beslissingen nam of iets dergelijks, maar hij doet niets anders dan Ten Hag, Schmidt en Advocaat doen.

23 oktober 2020 om 09:18

Voor Gattuso is het Europees niveau, want een Europese club in een Europese competitie.

23 oktober 2020 om 12:28

Was zeker een wedstrijd tussen twee clubs uit Europa, daar h3bben jij en Gattuso gelijk. Maar alsof dat plots betekent dat al de kansen er dan wel meteen ingaan. Nonsens toch.

23 oktober 2020 om 12:40

Natuurlijk is dat nonsens, maar in het algemeen geld hoe hoger het niveau, hoe minder kansen je krijgt. Gattuso probeert alleen maar aan te geven dat zijn team een nog hoger niveau moeten halen in Europa om wedstrijden te winnen.

Dank u Gattuso, zelfs Slot verontschuldigd zich voor het vertoonde spel. De itailianse pers "het leek wel de jaren zeventig, toen de Italianen alleen maar tegenhielden en de Nederlanders continu in het offensief waren". Niemand had waarschijnlijk verwacht dat we zo zouden gaan spelen, en dat kan ik op zich wel begrijpen. 1 wedstrijd is wel te doen zo te spelen, maar om dit elke week zo te zien tegen een ieder. nee dank je.

23 oktober 2020 om 08:03

Ook niet als je daarmee de el wint ?

23 oktober 2020 om 08:54

Nou precies, volgens mij is PSV op deze manier Europa Cup I winnaar geworden. Ik vind het juist wel mooi om te zien dat AZ dit zo verbeten kon. Vooral na al die rampzalige potjes waarin ze het weggaven.

23 oktober 2020 om 10:51

Nee Paul, niet op die manier want dan kom je niet ver. Op de counter kan je het evt doen, maar dan zal Boa eerst beter moeten worden.

23 oktober 2020 om 08:55

Dit was natuurlijk ook gewoon een pot waarin het precies allemaal goed viel. Wat verwacht je ook na zoveel kunst- en vliegwerk om een team het veld in te sturen. Ik heb respect voor het resuultaat maar het zijn en blijven bonuspunten. Mag toch hopen dat ze inderdaad in de competitie die afgrijselijke spel niet laten zien want dan ga je toch serieus overwegen om een andere club te zoeken zeg.

23 oktober 2020 om 10:27

Natuurlijk gaan ze niet zo voetballen in de competitie. In de competitie zijn ze bijna altijd de betere ploeg, dus dan kan je niet zo voetballen. Beetje aparte opmerking.

23 oktober 2020 om 12:25

Dit was duidelijk uit nood geboren. Als je zoveel spelers mist, kun je onmogelijk aanvallend gaan voetballen tegen een ploeg die al meer kwaliteit herbergt.

23 oktober 2020 om 09:24

Dus een volgende keer verlies je liever met mooi voetbal?

23 oktober 2020 om 10:49

Beetje jammer, met je populistische antwoordt. Als je Az volgt en gisteren ook echt alles hebt bekeken. Was dit zo wedstrijd die Napoli normaal gewoon wint, van de 10 X zal er 1 tussen zitten zoals die van gisterenavond.

23 oktober 2020 om 12:26

Heeft hij zich echt verontschuldigd? Dat zou namelijk wel zeer amateuristisch zijn.

24 oktober 2020 om 08:33

Check de nabeschouwing maar

24 oktober 2020 om 18:23

Laten we het op z'n onervarenheid gooien, want het is wel heel amateuristisch om excuses aan te bieden voor de manier waarop je wint.

Voor de neutrale toeschouwer (ikzelf) was dit geen leuke wedstrijd om naar te kijken. Alleen het feit dat AZ de punten uit het vuur zou gaan slepen was boeiend. Napoli maakte een zwakke (misschien vermoeide indruk) in ieder geval kon AZ redelijk makkelijk overeind blijven. De Wit met Mitsjo vormen samen echt een sterk blok op het middenveld. Zoveel loopvermogen, duel kracht en de wil om alles te geven kwamen helemaal tot hun recht. Stengs heeft ook laten zien nog geen superster te zijn in mijn ogen. Hij kan goed voetballen maar gaandeweg zie je dat hij de grip verliest in zijn eigen spel. Gewoon lekker door blijven ontwikkelen.

23 oktober 2020 om 09:21

De Wit gigantisch Loopvermogen en strijd leveren, Midtsjo altijd ballen afpakken op het middenveld, altijd aanspeelbaar en aanvallen opzetten. En Koopmeiners de man die rust en lijn aanbrengt in het spel van AZ en door zijn ervaring als CV ook verdedigend van grote waarde was deze wedstrijd.

Klasse gedaan AZ. Een beetje een onnederlandse overwinning. Vaak zie je dat nederlandse clubs leuk mee kunnen voetballen maar op het eind toch met lege handen staan. Nu was het andersom de tegenstander was beter maar je maakt zelf gebruik van die ene kans die bijna altijd wel komt in een wedstrijd en houd het achterin goed dicht. Klasse gedaan AZ.

Heerlijke overwinning AZ! Het is ze van harte gegund hoor. Het gaat alsnog een loodzware opgave worden in deze poule, maar dit begin maakt het iig een stuk optimistischer.

IK heb niet gekeken maar wat een heerlijk resultaat!! Goed gedaan, gefeliciteerd AZ fans! Als Azchelsea, Olliewapper en Ruud AZ! Echt heerlijk. Ajax en PSV kunnen daarvan goed leren 1 kans 1 goal in Europa!

23 oktober 2020 om 13:04

Dank je, het was verrassend efficient iets wat AZ normaal gesproken juist niet is, zeker de Wit heeft genoeg opgelegde kansen gemist. Erg fijn (ook voor hem) dat deze er wel in ging. Bonuspunten in ieder geval.

Fantastisch resultaat zeg, AZ laat zien dat er onder elke omstandigheid gewonnen kan worden van een goede buitenlandse ploeg. Met veel jonge spelers de ruimtes klein houden en kansen afmaken die je krijgt, dat is pure kwaliteit.nu zorgen dat er thuis gewonnen wordt van Rijeka volgende week, dan kan het een mooi seizoen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren