Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gattuso: 'Ik pleeg liever zelfmoord, dan dat ik een wedstrijd manipuleer'

Laatste update:

Gennaro Gattuso is het onderwerp van een onderzoek naar matchfixing. Het huis van de oud-middenvelder werd doorzocht door de politie, maar Gattuso zegt dat hij er niets mee te maken heeft. De voormalig controleur doet een bijzondere uitspraak. “Als men kan aantonen dat ik een wedstrijd heb beïnvloed, dan ga ik naar een plein en pleeg ik zelfmoord. Waar heb ik dan nog voor te leven?”

/

“Ik pleeg liever zelfmoord, dan dat ik een wedstrijd manipuleer”, laat Gattuso, die onlangs werd ontslagen als trainer van Palermo, optekenen in de Italiaanse media. De 73-voudig international van Italië zegt ‘boos en beledigd’ te zijn. “Maar ik ben ook rustig onder de hele situatie, ik ga mijn naam zuiveren.”

“Ik wil deze littekens niet op mijn carrière hebben, ik heb nog nooit gegokt in mijn leven”, klinkt het. Gattuso zou meegenomen zijn voor verhoor, maar niet zijn vastgezet. De openbaar aanklager kwam Gattuso op het spoor via afgetapte telefoontaps.

Denk jij dat Gennaro Gattuso schuldig is aan matchfixing?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van hem kan ik het gewoon niet geloven, Rino houd van het spelletje, zijn land en alles eromheen. Dat zou hij niet doen.

17 december 2013 om 19:56

Idd, kan het ook absoluut niet geloven dat Rino zoiets zou doen. Hij was de eerste om aan salaris in te leveren wanneer het financieel minder ging met Milan, en hij wou na z'n carrière altijd gewoon visser worden in z'n geboortestadje dus denk niet dat hij z'n vrijheid en carrière op het spel zou zetten voor een beetje extra geld.

17 december 2013 om 20:07

Ik kan het ook haast niet geloven , maar misschien onder druk van sommige louche figuren?

18 december 2013 om 01:40

Ik kan het van hem juist heel goed geloven. hij was in het veld ook altijd al zo n rotzakje.
Trouwens als hij zegt dat als men KAN Aantonen dat hij een wedstrijd heeft beinvloed dat hij dan zelfmoord pleegt. Een hele rare opmerking waarmee je toch eigenlijk al aangeeft dat je schuldig bent? Namelijk als je onschuldig zou zijn dan is het toch helemaal niet mogelijk dat men zoiets aantoont? Dat geeft voor mij alleen maar aan dat hij hoopt dat het niet aangetoont kan worden. Maar beinvloed heeft hij dus naar zijn eigen woorden anders spreekt hij zich zelf tegen. Palermo ligt toch in Sicilie? Samen met Napoli een van de mafia bolwerken.
Dus de streek waar hij werkt heeft hij ook al niet mee. Zal mij niks verbazen als hij gegokt heeft op wedstrijden. Ik denk dat hij het heeft gedaan ik zie hem er zeker voor aan en ook de manier waarop hij reageert geeft mij dat gevoel. Trouwens zijn theatrale reactie " ik pleeg zelfmoord " maakt hem in mijn ogen alleen maar verdachter.
Hij probeert zo op het sentiment te spelen. Op de zelfde manier als hij een afschuwlijke overtreding had gemaakt kon hij ook zo mooi toneel spelen als of hij de reine onschuld was. Dat past perfect bij het plaatje dat ik van hem heb. Grappig dat mensen daar toch intrappen net als toen de scheidsrechter. Een doortrapt mannetje. Mijn intuitie zegt : schuldig.

18 december 2013 om 11:41

Okay sherlock

18 december 2013 om 12:36

Oke... Omdat iemand in het veld een rotzak is, betekent dat dan dat hij ook meedoet aan matchfixing? Raar verband, er zijn wel meer spelers rotzakken in het veld haha, zie jij Suarez al matchfixen?
Volgende argument van je, dat met het KAN aantonen. Dit is dus vertaald uit het Italiaans, dus is het maar de vraag of het ten eerste goed vertaald is, ten tweede heb je nog het verschil tussen het Nederlands en het Italiaans, waarbinnen niet elk woord dezelfde betekenis heeft. Als je in het Engels zegt: If they can prove that.. Dan suggereert dat ook niet dat je van jezelf vindt dat je schuldig bent.
Haha dit argument van je is het allerergste. Als ik dus opgroei in bijvoorbeeld schilderswijk in Den Haag. Ben ik dan op voorhand een crimineel, dat zou niet zo fijn zijn als de politie zo dacht hahaha.
Laatste argument: hij probeert het op het sentiment te spelen en het is theatraal. Italianen en andere bevolkingsgroepen zoals Spanjaarden zitten zo in elkaar. Die zijn qua alles erg theatraal en emotioneel. Zij reageren nou eenmaal snel zo. Het kan dus ook volledig gemeend zijn en daarmee aangeven hoe hij erover denkt.

RIP Gattuso maar dan haha!

ON: Ik denk niet dat Gattuso er iets mee te maken heeft, anders sta je wel zwaar voorschut met dit soort uitspraken.

17 december 2013 om 20:04

Het zou zomaar kunnen, hij zou namelijk niet de eerste zijn met dit soort uitspraken.

Lance Armstrong heeft ook jaren geroepen dat hij geen doping gebruikte, maar uiteindelijk is hij toch gepakt. Uitspraken zeggen dus helemaal niks.

18 december 2013 om 01:53

Precies keihard ontkennen zijn juist ook de kenmerken van de meest doortrapte leugenaars. DIe Armstrong loog ook dat hij zwart zag en hoe!

18 december 2013 om 08:22

Gepakt? Hij heeft het toch gewoon bekend?

18 december 2013 om 16:16

Armstrong werd gepakt naar aanleiding van het Usada rapport. Hij raakte daarmee al zijn tourzeges kwijt, pas 6 maanden later bekende die op Oprah.

17 december 2013 om 21:35

Er zijn wel meer he, het olifantje.. die ook altijd beweerde niks verkeerd gedaan te hebben. En toen pleegde hij zelfmoord..

18 december 2013 om 01:51

Juist wel dat is alleen de indruk die hij wil wekken dat hij het niet gedaan kan hebben omdat hij anders zo iets niet zo zeggen. Maar hij zegt andere dingen waarin hij zich zelf verraad.
" Als ze het kunnen aantonen pleeg ik zelfmoort " Dus hij heeft het gedaan.
Nu maar afwachten of het ook aangetoond kan worden en dan ook of hij woord houdt haha.
Maar dat zal wel niet hoor want zijn beloften maken geen schuld zo betrouwbaar is hij niet dus kan hij het makkelijk zeggen.

Zou toch wel jammer zijn als hij zelfmoord zou plegen, ik kon toch altijd van deze man genieten

Ik geloof hem direct. Gattuso is bij mij altijd overgekomen als een eerlijke man die staat voor wat hij zegt. Het zou me echt verbazen dat zn grootheid, dat was hij namelijk op zijn positie, hier aan mee heeft gedaan. Daarnaast moet wel gezegd worden: De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

18 december 2013 om 01:56

Haha op zijn mooie blauwe ogen en met zijn smeekende theatrale handjes.
Naief jongen. Grote leugenaar deze man, kun je zo zien. Ik geloof niets van deze man.

18 december 2013 om 02:04

Goeie ogen heb je dan. Lie-detecting-eyes??

18 december 2013 om 02:16

Klopt heb ik. Ik kan zo zien of iemand te vertrouwen is. Is een soort tweede natuur van me. Wel handig.

18 december 2013 om 13:04

Jij doet precies hetzelfde als ik doe.... Alleen is wat ik doet positief en jij doet negatief. Ga eens uit van het positieve van een mens man. Misschien ben ik wel wat naief, maar dat hoeft niet altijd verkeerd te zijn, ik ga uit van het positieve van een mens. Waardoor vind jij hem een grote leugenaar? Vanwege zijn theatrale handjes, zijn harde spel, wat is het?

Ik geloof hem wel, die man heeft meer dan 20 a 30 miljoen euro verdiend in zijn carrière.. En hij gaf altijd 200 op het veld puur passie. Hij is misschien benaderd door gok maffia maar dat betekent niet gelijk dat hij iets heeft mee gedaan

17 december 2013 om 22:28

Vêél meer

Hij zal een zware periode tegemoet gaan. De Figc slaat soms echt door in hun aanpak van frauduleuze zaken in het voetbal. Conte werd bijvoorbeeld een half jaar geschorst aangezien 1 van zijn 23 selectiespelers had aangegeven dat hij afwist van een omgekochte wedstrijd.
Ik geloof Rino op zijn woord als hij zegt dat hij er niets mee te maken heeft, maar het grote probleem zal zijn of hij ook voldoende bewijs daarvoor kan leveren, want, hoe krom ook, je bent voor de Figc schuldig zolang je je eigen onschuld niet bewezen hebt.

Gattuso doe zo iets niet staat erom bekent een faire hard strijder te zijn.

als gatusso dit allemaal zegt wat ik heb gelezen dan zal hij niet liegen.
maar dat ie zegt dat hij nooit gegokt heeft betwijfel ik.
als ie wel degelijk wat te maken heeft met die match-fixing dan heeft hij z

17 december 2013 om 19:50

zijn voetbal beschadigt

ik geloof in matchfixing, ik geloof ook dat in de voetbal competities van turkije en italie (wat vaker negatief in het nieuws is geweest) gerommeld word. Met recentelijk nog de schorsing voor juve trainer conte. En eerdere uitsluitingen van turkse voetbal clubs in europees verband.

ik geloof ook dat in veel meer landen gerommeld word. Duitsland, spanje misschien wel nederland. En ook champions league / europa league zou me niks verbazen. Maar het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat iemand als Gatusso (wat ik tot op de dag van vandaag echt een baas vind, een held tot en met) daar aan mee doet. Dat zou ik pas kunnen geloven als er hardnekkig bewijs op tafel komt met een gerechtelijke uitspraak

Gatusso,als iemand nooit met de handrem erop speelde dan was hij het wel.
Ik geloof in ieder geval nooit dat hij zijn eigen wedstrijden manipuleerde.

En nu staat iedereen ineens weer achter Gatusso :'d

Waarom zou je Gatusso? Je verdient al bakken met geld.

17 december 2013 om 20:24

En dan moet iedereen ook aan matchfixing gedaan hebben?

Doe eens normaal.

Deze wolf zou dat never nooit doen. Maar zeg nooit nooit niemand kan dat weten

Met deze uitspraak maakt hij zich nog meer verdacht. Juist mensen die ergens schuldig aan zijn en betrapt worden, doen vaak extreme uitspraken om zo te laten lijken dat ze echt niet schuldig zijn. Hiermee wil ik niet zeggen dat hij schuldig is maar in mijn ogen maakt hij zich wel meer verdacht. Ik lees hier veel reacties dat velen vinden dat Gatusso nooit bij dit soort praktijken betrokken kan zijn vanwege zijn inzet op het veld en zijn uitstraling. Dat slaat natuurlijk nergens op, kijk eens naar de kerk. Denk dat de meeste ouders ook dachten dat die priesters door een vrome uitstraling en nobele werk geen criminele activiteiten op na zouden houden, en daar weten we inmiddels de geschiedenis van.

18 december 2013 om 02:21

Precies als je echt onschuldig bent dan zeg je niet dat ze het kunnen aantonen.
Ook niet dat je dan zelfmoord pleegt als ze het aantonen.

Als je onschuldig bent zeg je dat het onmogelijk is om het aan te tonen omdat je het niet gedaan hebt. Dus dat je je nergens zorgen over maakt. Er is immers helemaal niets.

18 december 2013 om 09:20

natuurlijk reageert 100 procent van de wereldbevolking op exact dezelfde manier in bepaalde situaties

18 december 2013 om 12:39

haha lekker kort door de bocht man, dus als men zegt dat jij iemand hebt verkracht en jij zegt dat je het echt, maar dan ook echt niet hebt gedaan. Dan heb jij volgens je eigen logica het wel gedaan? Dat wordt een lekker proces dan in de rechtbank. Ik vind dat je eerlijk moet kunnen zijn in dat soort situaties, hij heeft het recht zijn mening te geven, en ik zou ook verontwaardigd zijn en zo reageren.

Ik denk niet dat Gattuso schuldig is, maar ik moet wel direct denken aan bijvoorbeeld Lance Amstrong.. ook iemand die vol hield.

Gattuso houdt te veel van "the beautiful game" om zoiets te doen. Het is gewoon niet geloofwaardig, Gattuso die aan matchfixing doet...

18 december 2013 om 01:59

" the beautiful game " zoals Italie die speelde zeker. Ik ken hem als die gemeene schopper.
Ik zou hem typeren als Italiaanse struiksrover. haha.

18 december 2013 om 09:22

gemene schopper?
gattuso als speler was bikkelhard ja, compromisloos in duels, maar geen gemene schopper. materazzi is bv een gemene schopper, maar geen gattuso

Ik hoop van niet, maar we zijn zo vaak bedrogen in de sportwereld, dat is zo jammer als je wel onschuldig blijkt te zijn. Bewijzen dat willen we eerst zien

Bij een ander artikel had je de zelfde poll. Hier geloven ze hem. Ander artikel de meeste niet. Zo zie je maar hoe de media (in dit geval VZ die de tekst schrijft) je kan manipuleren met de manier van schrijven van een tekst. Meeste mensen hier zijn schapen en volgen de rest.

18 december 2013 om 09:25

in media termen noemen ze dat stemmingmakerij...deze site excelleert hier in tot het uiterste.
bv na een grandioze overwinning is de pollvraag dikwijls "wordt team x" kampioen?" uiteraard zegt op zon moment een meerderheid ja, terwijl elke nuchtere mens weet dat een titel op lange termijn wordt gewonnen en niet owv 1 knappe zege.

voorbeelden legio op deze site

Ik geloof er niks van dat Rino aan matchfixing heeft gedaan. Als het een andere speler was, misschien wel maar niet bij hem. Hij heeft te veel karakter om zoiets te doen.

Gattuso is een van de grootste klootzakken van Serie A samen met Materazzi, maar ik geloof niet dat hij aan matchfixing doet. Eerlijke man die zegt wat in hem opkomt, altijd. Dus waarschijnlijk meent hij dat over het zelfmoord plegen op een plein.

18 december 2013 om 02:03

Ach daar meent hij hele maal niks van hahaha. Wat een toneel speler. Dat is om goedgelovige gevoelige mensen als jij voor de gek te houden. Denk je echt dat hij zelf moord gaat plgen op een plein hahaha. Kom op zeg. Dat het een van de grootste klootzakken is ben ik wel met je eens. Maar laat je toch niet zo in de luren leggen door zo n doortrapte leugenaar.

Zal mijn hand niet te snel ervoor in het vuur willen steken, maar voor Gattuso ben ik bereid een paar vingers te branden. Zie hem niet als een persoon die aan matchfixing doet.

Heb nooit een sympathie gehad voor Gattuso, nu wat meer dan vroeger, maar nog steeds niet mijn speler. Maar ik geloof meteen in zijn onschuld. Hij hield en houdt nog steeds van het spelletje en zou het nooit of te nimmer in zijn hoofd halen om wedstrijden de manipuleren. Al hoewel ik er wel bij moet zeggen dat ik Armstrong tot zijn show bij Oprah ook nog steeds geloofde, maar dat zegt meer over mij.

Geloof er geen barst van, deze man heeft dat niet gedaan. Hij zou idd eerder zelfmoord plegen dan zich hiermee bezig houden. Rino held!!!

18 december 2013 om 02:05

En jij gelooft dat meteen dat hij zelfmoord gaat plegen. Laat me toch niet lachen.
Ik zeg meteen doen Gatosso! Waar kunnen we gaan kijken?

Ik geloof erniet in en het zal ookniet zo zijn, deze man stond sterk in ze schoenen die liet zich egtniet manipuleren door maffia of door geen enkel persoon iedereen als tegenstander ophet veld scheet voor hem ook al in zen broer dit zal nooit beweze worden omdat er niks is zoals met buffon ook niets beweze omdat er niets is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren