Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Furieus Getafe is er hélemaal klaar mee: ‘We zijn mensen met gevoelens’

Laatste update:

Getafe is helemaal klaar met de hoon die het tijdens vrijwel ieder LaLiga-duel over zich heen krijgt. De club is de laatste weken het mikpunt van fluitconcerten en beledigende spreekkoren. Aanleiding daarvoor is het aantrekken van de omstreden Mason Greenwood, terwijl ook de speelstijl van de Geta Azulones bepaald niet in de smaak valt bij hun competitiegenoten. Directe aanleiding voor het statement van Getafe is de rode kaart die trainer José Bordalás woensdagavond kreeg.

Tijdens het uitduel met Athletic Club (2-2) kreeg Bordalás vlak voor tijd rood na een opstootje met Athletic-spits Iñaki Williams. In blessuretijd ging Athletic vol op jacht naar de overwinning, nadat het vlak daarvoor de gelijkmaker moest slikken. De Basken werden echter gehinderd door een Getafe-speler die van buiten het veld binnen de lijnen viel voor een blessurebehandeling. Het leidde tot woede bij Athletic, waarna Bordalás het veld betrad en na en opstootje met Williams zijn wijsvinger voor zijn mond plaatste om de boze spits tot stilte te manen. Bordalás kreeg daarop rood. De trainer verklaarde na afloop dat hij zijn rode kaart onterecht vond en de woorden van Williams buiten alle proporties waren.

Williams zelf liet weten geen fan te zijn van Getafes speelstijl. "Het is legaal, maar de meesten houden er niet van." Tijdens de uitzending van het programma El Chiringuito belde de zaakwaarnemer van Williams, Felix Tainta, in om te stellen dat Bordalás een leugenaar is en zijn woede te uiten over het spel van Getafe. "Is het legaal als een van je spelers drie meter buiten het veld staat en je die vervolgens het veld in stuurt? Is dat legaal? Ik weet het niet. Het is valsspelen en heeft niets met sportiviteit te maken. Ik ken Bordalás. Ik sta niet toe dat de naam van Williams te grabbel wordt gegooid. Bordalás loog en dat weet hij. Hij wil zijn imago oppoetsen en de aandacht verleggen. Wie is hij om Williams te vertellen dat hij zijn mond moet houden? Iñaki is een voorbeeldig persoon, iets wat bij Bordalás nog maar de vraag is."

Statement Getafe
Getafe neemt het vanzelfsprekend op voor Bordalás. "Getafe wil zijn totale afkeuring uitspreken over de denigrerende en intolerante liederen en beledigingen van bijzondere ernst, die herhaaldelijk voorkomen tijdens wedstrijden in LaLiga", opent de club zijn statement. "Die schaden het imago en het moreel van onze spelers en coaches. De beledigende liederen zijn uit iedere civiele context gehaald. Vanuit sportief oogpunt respecteren we die vorm van vrijheid van meningsuiting, maar NIET als er sprake is van denigrerende scheldwoorden, beledigingen en gebrek aan respect jegens de leden van de staf en technische staf van Getafe."

"De spelers en coaches van Getafe nemen als professionals op het hoogste niveau deel aan deze show en zijn zich bewust van de media-uitingen die plaatsvinden wanneer je de beste competitie ter wereld vertegenwoordigt. Maar daarnaast zijn het mensen met gevoelens, die familie en vrienden hebben die met hen lijden en het respect verdienen waar we om vragen. Deze zaken schaden het imago van onze club, de competitie en onze professionals die daar deel van uitmaken. Getafe staat er bekend om dat het ALTIJD organisaties, tegenstanders en andere leden uit de voetbalwereld respecteert. Maar, gezien de ernst van de feiten, is de tijd gekomen om onze stem te laten horen en de eer van onze spelers en coaches te verdedigen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tegen dit soort 'tadic' perikelen moet gewoon hard opgetreden worden. Wat mij betreft een direct rode kaart voor de speler in kwestie, 3 wedstrijden schorsing en bijtellen van 5 speelminuten. Dan houdt het wel snel op.

28 september 2023 om 16:34

"tadic" perikelen? Hou toch op man. Waarom weer Tadic erbij betrekken, zo kun je heel veel voorbeelden noemen.

ON: Getafe... 'zucht'.. veel wedstrijden gezien en wat een vervelende ploeg is het zeg. Ik snap de frustratie zeker van de andere ploegen.
Gewoon hard straffen, ben het daarin met Spijkenisser eens.

28 september 2023 om 16:50

Denk dat Tadic die zijn medespeler hardhandig het veld in trok om hem daar te laten liggen ipv buiten het veld menig Nederlandse voetbalkijker nog goed voor de geest kan halen. Wat dat betreft dus het perfecte voorbeeld, weet welk obscure voorbeeld jij in gedachten had?

28 september 2023 om 17:28

Komt op mij provocerend over.

Wel typerend dat in een topic over Getafe er een oud-Ajacied wordt aangehaald. Zal niks te maken hebben met de clubvoorkeur zeker...

Reageer gewoon ontopic zonder daarbij sneren naar concurrenten uit te delen. Is niet zo moeilijk lijkt me.

28 september 2023 om 17:48

@Pango

Het incident met Tadic is vrij recent gebeurd en daarvoor en daarna is het weinig tot niet voorgekomen dat een speler zoiets in Nederland heeft gedaan. Het is dus helemaal niet raar om zoiets ‘Tadic-praktijken te noemen’. Mocht Wieffer dit zaterdag doen dan zal iedereen het ook gewoon ‘Wieffer-praktijken’ noemen.

Volgens mij is het voor jou, vanwege je clubvoorkeur, provocerend en neem je er daarom aanstoot aan terwijl het een hele logische vergelijking is.

28 september 2023 om 17:59

Omdat de mens hypocriet is. Bij feyenoord en psv lopen er ook een aantal rond, maar dan knijpt men graag een oogje dicht. Alles om een aantal likjes te scoren.

28 september 2023 om 18:34

Wij zijn nu eenmaal de grootste club. Ja ik kan bij beide huidige selecties minimaal 3 aanwijzen die net zo erg als Tadic zijn, maar laten we ons niet verlagen tot dat niveau.

29 september 2023 om 01:42

Volgens mij snapt iedereen meteen heel goed wat er wordt bedoeld met een Tadic'je doen. Dat je niet tegen zo'n sneer kan is wel erg kleinzerig. Er wordt toch niet gelogen? Tadic speelde met een randje en deed alles om te winnen, dat hij daarmee niet de sportiviteitsprijs poogde te winnen moge duidelijk zijn.

29 september 2023 om 01:45

Onzin, bij Feyenoord heb je vaak genoeg zo'n type gehad zoals Boula en bij PSV ook, Toivonen/van Bommel. Daar knijpt niemand een oogje voor dicht. Paixao buitelde ook wat vaak en dat moest hij afleren. Maar zo onsportief als Tadic en ook Antony heb je ze op dit moment gewoon niet lopen bij PSV en Feyenoord. En ja ook Alvarez kon er wat van, maar dat was vooral lomp en geen slecht acteerwerk.

28 september 2023 om 19:10

Omdat iets zo achterlijk als die actie van Tadic destijds zelden is vertoond in Nederland,maar hij Getafe blijkbaar normaal is. Nogal logisch dat men dan verwijst naar 1 van de lachwekkendste valsspelerij acties in Nederland ooit vertoond,zodat iedereen meteen een referentiekader heeft

29 september 2023 om 07:54

Tomasson acties!

Klopt Getafe, jullie respecteren de tegenstander en de organisatie. Jullie respecteren alles buiten 1 ding, en dat is deze prachtige sport.

28 september 2023 om 16:30

Het is wel knap als je het zo bont maakt dat andere Spaanse clubs het zat zijn. Op dat gehele Iberische schiereiland stikt het van de teams die een bijzondere definitie van sportiviteit hebben. Als je het daar verbruikt..

28 september 2023 om 16:53

Ik wou net zeggen. In zowel Spanje als Portugal weten ze niet eens hoe ze sportiviteit (ja ik snap dat die mensen geen Nederlands kunnen, maar dan het Spaanse/portugese woord voor sportiviteit) schrijven.

28 september 2023 om 17:01

Joh, wij hebben de mond vol over sportiviteit, terwijl we twee of drie keer voorkomen in de top 5 wedstrijden met meeste gele kaarten op een WK. Met als dieptepunt tegen Argentinië.

28 september 2023 om 17:37

Eens dat het ook niet goed is van ons maar de 1e tegen Portugal daar waren zei ook ontzettend aan het trappen. Alsof beide ploegen opzoek waren naar rode kaarten.
Betreft Argentinië. Die zijn het hele toernooi bevooroordeeld en waren naast het trappen ook ontzettend onsportief. Persoonlijk was ik blij dat die speler vliegles kreeg van Van Dijk aangezien hij ontkomen is aan de rode kaart.

28 september 2023 om 17:41

Het lag beide wedstrijden ook zeker niet aan Oranje hoor, laat dat duidelijk zijn.

29 september 2023 om 07:56

Heb je de wedstrijd leiding toen bekekeken? En geel betekent niet direct onsportief! Zeg dan niks.

Dat je als speler voor zo'n club wilt spelen.... ik kan er niet bij.
Williams zegt nog dat het legaal is, maar sportiviteit staat toch echt in de regels.
Ik snap best dat elke club/speler zich er in meer of mindere mate wel eens schuldig aan maakt, maar bij Getafe is het een speelstijl en duidelijk doel.
Ze gaan het veld niet in om te voetballen, maar om te treiteren en de tegenstander te irriteren. Van daaruit proberen ze te winnen, niet door ze met een beter tactiek of techniek te verslaan. Ik vind het een verachtelijke club.

Ik vind het geklaag over Getafe ook vervelend worden. Altijd fans van de grote teams die klagen omdat teams niet lekker aanvallend tegen ze willen spelen. En als deze teams verdedigend spelen omdat ze niet met 5-0 willen verliezen van de groten met 10x meer budget dan vinden de fans het ' geen mooi voetbal'. Maar als je eens naar Getafe kijkt in wedstrijden tegen andere subtop/midden teams dus niet alleen maar tegen barca en real dan zie je dat ze gewoon erg aanvallend voetbal spelen met veel goals in hun wedstrijden

28 september 2023 om 16:16

Ik denk niet dat het probleem van mensen is dat Getafe verdedigend voetbalt hoor. Gaat meer om het clowneske gebeuren eromheen, al hebben ze in Spanje wel boter op hun hoofd, want die competitie is nauwelijks kijkbaar door al het theater.

28 september 2023 om 16:24

Het probleem in Spanje is deels ook dat je theater nodig hebt om de scheidsrechters te overtuigen dat je echt geraakt bent ;-)

28 september 2023 om 16:23

Het gaat niet zozeer om het verdedigend spelen. Totaal niet zelfs.

Ik heb echt respect voor kleine clubs die met verdedigend spel, en soms wat harde duels, resultaat eruit slepen tegen clubs als Real of Barca. Of voor een club als Mallorca, die tegen Barca op precies de juiste momenten vol druk zet, en verder lekker compact verdedigd. Maar let op, ik zeg verdedigend spel. En dat laatste woordje, daar gaat het mis bij Getafe.

Wat Getafe doet heeft weinig meer met het spel voetbal te maken. Bij elke pass die een tegenstander verstuurt nog net even een duwtje na geven, of even op de tenen gaan staan. Bij elke ingooi de bal wegtrappen, bij elk zuchtje wind gaan liggen. Bij elke valpartij van de tegenstander na een harde tackel die tegenstander uitschelden, en verontwaardigd richting de scheids zijn. En dat zijn dan enkel de spelers die legitiem in het veld staan. Bij elke niet niet beloonde schwalbe stormt Bordalas met de halve bank het veld in.

Getafe is echt niet de enige Spaanse club die enorm verdedigend kan spelen tegen de topclubs. En toch is het de club die het meeste over zich heen krijgt, zowel in Spanje als daarbuiten. Misschien ligt het dus niet zozeer aan het spel, maar juist aan alles wat niks met het spel te maken heeft.

28 september 2023 om 16:40

Ik ben het eens met je betoog en snap je volkomen maar ik vind eigenlijk bijna alle teams in Spanje vervelende spelers hebben die bezig zijn met zulke fratsen tijdens de wedstrijd. Het helpt ook niet dat de scheidsrechters van enorm laag niveau zijn.

28 september 2023 om 16:46



Zeker, elk team heeft spelers die meedoen aan het theater, en elk teams heeft spelers die soms net eventjes een vervelend duwtje nageven. En ook elk team in Spanje rekt tijd als dat ze uitkomt.

Maar Getafe doet alles wel in het kwadraat. Of eigenlijk, nog veel meer dan dat zelfs. Bij Getafe krijgen ze de instructies van de coach om zo vervelend te zijn, terwijl het bij andere teams toch al vaker jongens/kerels zoals Gavi zijn, die het gewoon doen omdat het hun karakter is.

Het zegt denk ik heel veel, dat ondanks dat elk team het doet, Getafe de gebeten hond is. Ze steken echt met kop en schouder er bovenuit, en dat in een kudde giraffen.

Overigens werken de scheidsrechters het inderdaad enorm in de hand. In de wedstrijd van Getafe tegen Barca duurde het 70 minuten voordat Damiã¡n Suarez een gele kaart had. Als de scheidsrechter hem bij de eerste smerige overtreding al had gegeven, had hij zich in elk geval wat moeten in houden de hele wedstrijd.

Als zelfs andere Spaanse clubs het zuigen, zaniken en matennaaien te ver vinden gaan, maak je het wel heel bont. Een verdedigende speelstijl is prima, maar elke wedstrijd valsspelen is gewoon niet leuk om naar te kijken.

Als Getafe respect heeft voor het publiek, ben ik een Mexicaan. Over hun imago maken ze zich niet druk, dus waarom nu opeens wel
Wat ze doen, mag. Het is alleen wel walgelijk, dat theatrale gedrag en de hypocrisie waarmee ze bij die club door het leven gaan.

28 september 2023 om 17:12

En omdat je het vaak niet kunt bestraffen, kun je dus ook weinig anders dan je ongenoegen uiten. Goed dat het gedaan wordt en ik zou bijna hopen dat nu ze het zich aantrekken ze er wat mee zouden doen, maar dat zal niet gebeuren zolang die trainer daar zit en er geen trainer komt die dat soort gedrag niet tolereert.

"deze zaken schaden het imago van onze club", gelukkig hebben ze dat zelf nog niet duizend maal over gedaan met hun eigen gedrag. Ze spelen op zo'n manier dat ze minstens 20x per wedstrijd geel verdienen voor onsportief gedrag maar dat blijft bijna altijd onbestraft, en nu het een keer bestraft wordt nog durven klagen ook. Bah...

28 september 2023 om 18:22

Als het spel alles was. Ik denk dat Greenwood laten spelen ook niet bepaald goed is voor hun imago.

Wow, jarenlang werk je er hard voor om door iedereen uitgekotst te worden. Dan word je uitgekotst en dan vind je dat niet leuk. Goh, wat vervelend.
Ik vermoed dat de spiegels bij getafe kapot zijn en dat het flesje met zelfreflectie al jaren leeg is.

Ze verdienen de hoon van het Spaanse publiek en dat zal pas veranderen als zij zelf gaan veranderen.

Walgelijke club dat Getafe, eerst even een spiegel voorhouden dan pas praten over anderen

Greenwood wel prima begonnen, na paar invalbeurtjes nu gisteren zijn basisdebuut gemaakt. Assist gegeven. Zal wel genoeg tot scoren komen, benieuwd of Soutgate hem dan ook durft op te roepen?

28 september 2023 om 18:21

Waarom zou Southgate dat doen? Je hebt Rashford, Foden, Saka, Grealish, Bowen en Kane die allemaal in vorm zijn en simpelweg betere spelers zijn, en dan is het feit dat Greenwood een verkrachter is nog niet eens meegenomen.

28 september 2023 om 21:22

Iemand een verkrachter noemen terwijl dat niet bewezen is vind ik echt bizar, ook heel vreemd dat dit mag blijven staan.

28 september 2023 om 21:51

Heb je het audiofragment gehoord? Je mag dingen gewoon bij de naam noemen.

Lol. Dit is alsof Pepe gaat klagen dat spelers hem veel te hard aanpakken in de duels na een blessure. 😂😂

Nu zijn ze dus het slachtoffer, maar nooit zien ze in dat ze allemaal staan voor een walgelijke club? Spelen altijd ronduit triest en dan zijn clubs er wel eens klaar me ja

Ironisch dat Getafe tegen onder andere geweld is, maar seksueel geweld wel prima vinden (zie Greenwood, Mason).

Past toch precies bij het misdadige voetbal die zij spelen. Snap de ophef niet zo

Getafe is al jaren een theaterploeg. Zodra je daar tekent als speler of trainer krijg je een intensieve cursus drama volgens mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren