Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frustraties nemen toe door interesse Bayern: ‘Moet gaan volgens onze wensen’

Laatste update:

Bayern München heeft zich de woede op de hals gehaald van RB Leipzig. De Duitse recordkampioen plukte met Marcel Sabitzer en Dayot Upamecano vorig jaar zomer al twee absolute smaakmakers weg bij Die Roten Bullen en zijn nu van plan Konrad Laimer in te lijven. Een eerste bod van 23 miljoen euro werd echter van tafel geveegd door Leipzig. De nummer vier van het afgelopen Bundesliga-seizoen heeft er genoeg van.

Sabitzer en Upamecano maakten vorig jaar zomer de overstap van Leipzig naar Bayern en zagen ook trainer Julian Nagelsmann overkomen. Deze transferwindow hoopt Bayern opnieuw te shoppen bij de competitiegenoot in de persoon van Laimer. Een eerste bod van 23 miljoen euro plus diverse bonussen werd echter van tafel geveegd. Leipzig mikt op een vaste transfersom van minstens dertig miljoen euro voor de Oostenrijks international die vastligt tot medio 2023.

Directeur Oliver Mintzlaff is niet van plan opnieuw een van zijn sterspelers van de hand te doen aan de regerend landskampioen. "Ik hoop dat Bayern eens met andere ideeën komt en niet altijd onze spelers haalt", laat hij weten tegen ServusTV. "Konny is enorm belangrijk voor ons spel, dus we willen hem niet kwijt. Wij zitten achter het stuur. Als wij iets doen, moet het gaan volgens onze wensen." Leipzig haalde Laimer vijf jaar geleden voor zeven miljoen euro op bij RB Salzburg. Sindsdien speelde hij 160 officiële wedstrijden, waarin hij 11 keer scoorde en 18 assists gaf.

"Het kan goed zijn dat we met hem het laatste contractjaar in gaan en dat we geen transfersom krijgen", besluit Mintzlaff. Laimer zelf zou het liefst nu al de overstap naar München maken, zodat hij voor de competitie begint al heeft kunnen wennen aan zijn nieuwe ploeggenoten. Toevalligerwijs strijden Leipzig en Bayern op 30 juli om de Duitse Supercup. Het is nog maar de vraag of de transfer van Laimer dan al rond is. Naast de komst van Laimer wil Bayern zich versterken met de zeventienjarige Franse spits Mathys Tel, die volgens Stade Rennes zo’n twintig miljoen euro op moet leveren.

Is Konrad Laimer een versterking voor Bayern München?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
22 juli 2022 om 20:34

Wordt vaak enorm (vaak ook terecht) geprezen, maar het is ook wel een sluwe club die bij de dreiging van het ontstaan van concurrentie die concurrentie dan meteen omlegt. Dat hebben ze al eerder gedaan bij dortmund en nu doen ze dat weer. Zij zijn de reden dat de bundesliga mbt de kampioenschap 0,0 entertrainingswaarde heeft en daardoor ook in aanzien niet hoog staat.

22 juli 2022 om 21:22

@real13

Ja ik vind Bayern een prachtige club maar ze slopen idd wel de bundesliga zo. Ben blij dat de eredivisie wat dat betreft leuker is. Mensen zeggen weleens dat Ajax het Bayern van NL moet worden, maar dat zou ik als Ajacied helemaal niet leuk vinden. Stel je voor dat Ajax Sinisterra en Gakpo even ophaalt. Daar is echt niks aan.

22 juli 2022 om 21:23

Had Ajax ook moeten doen met Luuk de Jong. Nu lees ik dat Ajax een targetman zoekt. Voor 3 mil. Hadden ze die op kunnen halen en had PSV geen topspits gehad (voor eredivisie begrippen). Dat is het trucje dat Bayern ook iedere keer uithaalt. In het verleden met Lewa en Mario bij BVB nu bij RB Leipzig. Zo wordt je ieder jaar met straatlengte kampioen.

22 juli 2022 om 21:28

En dat is precies hoe ze aan de top blijven en wat elke topclub zou doen als de kans zouden krijgen.

Bayern kan er ook weinig aan toe dat er binnen de Bundesliga gewoon geen diehard rivaliteit voor hen bestaat zoals in Spanje of Engeland waardoor spelers minder snel de overstap zullen maken van de nummer twee naar de kampioen. Dortmund wordt de laatste jaren als grote rivaal gebombardeerd, maar dat is gewoon omdat ze in de ogen van veel mensen in de voetballerij de enige Duitse club zijn die de potentie heeft om de hegemonie van Bayern aan te tasten, daar zit verder ook weinig lading onder. Daarnaast is het altijd verstandig spelers te halen die de competitie kennen, kijk wat voor bedragen in Engeland worden betaald voor alleen al het etiket 'premier League-ervaring'.

En dat ze beginnen met een te laag bod; zo werkt toch werkelijk iedere voetbalclub en bedrijf ooit? Bayern is wat transfers en salarissen betreft gewoon zakelijk; naast dat zakelijke doen ze juist veel voor de Bundesliga op andere gebieden.

Dat je niks met een club hebt is natuurlijk volkomen logisch en dat stukje onderbuikgevoel/emotie is natuurlijk uiteindelijk ook zo ongeveer het enige wat voetbal echt mooi maakt, maar Bayern beschuldigen van een sluwe, nare club te zijn op basis van transfers is niet echt een hele sterke argumentatie.

Ik heb zelf bijvoorbeeld om de één of andere reden helemaal niks met Barcelona, maar hoe overspannen hier altijd gereageerd wordt op Barcelona-topics vind ik ook altijd zo verschrikkelijk overdreven. Al die reacties komen voort uit dezelfde houding die mensen sowieso richting zo'n club hebben en dan wordt dat weer verpakt in een boekhoudkundig verhaal en bij Bayern vinden we weer dat ze altijd maar voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten.

22 juli 2022 om 21:47

Grappig dat je ons verwijt dortmund te noemen als grote rivaal met weinig lading daaronder, terwijl dortmund niet zolang geleden nog 2x kampioen werd, de finale cl haalde en bayern toen besloot om de sleutelspelers van dortmund over te nemen (gratis). Ja zo blijven ze inderdaad geen rivaal meer.

22 juli 2022 om 22:14

Ik verwijt jullie helemaal niks, was meer gewoon een algemene stelling. Ik denk dat de meeste mensen Dortmund zullen zeggen als ze gevraagd wordt wat de grootste rivaal van Bayern is.

Vervolgens zei ik dat dat niet vreemd is, maar dat het geen echte historische of geografische rivaliteit is zoals Real-Barcelona, Manchester United-Liverpool of Celtic-Rangers bijvoorbeeld. Ik vind het een beetje vergelijkbaar met de Derby d'italia tussen Juve en Inter. Er is sportieve rivaliteit omdat het twee van de meest succesvolle clubs uit Italië zijn naast AC Milan, maar spelers kunnen prima voor beide spelen en krijgen niet á la Luis Figo varkenskoppen naar hun hoofd geslingerd. Bayern heeft dat ook met Dortmund en daarom is het dus makkelijker voor Bayern om de concurrentie leeg te kopen, dat was het punt wat ik wilde maken

22 juli 2022 om 22:35

Wat ik daar vooral niet in begrijp is dat de clubs er zelf zo makkelijk aan mee werken.
Als Ajax zijn poot stijf kan houden en daardoor voor 50 of 60 miljoen een speler aan een top club verkoopt, dan moet Leipzig dat toch ook kunnen?

22 juli 2022 om 22:49

Dat slopen van de Bundesliga doen Dortmund en Leverkusen net zoveel of misschien nog iets meer dan Bayern.

Bayern in
2018/2019: 1 Bundesliga-speler
2019/2020: 2 Bundesliga-spelers
2020/2021: 1 Bundesliga-speler
2021/2022: 3 Bundesliga spelers
2022...: voorlopig nul Bundesliga-spelers.

In diezelfde tijd zit Dortmund op ik geloof 13 Bundesliga-spelers. En Leverkusen volgens mij op evenveel als Bayern.

Toch raar dat men dan Bayern verwijt dat zij de competitie slopen, terwijl Dortmund dat zo gelauwerd wordt door iedereen, daar nog een stuk harder aan zit te bikken en hakken.

22 juli 2022 om 23:56

Gaat om kopen van de titelconcurrenten

23 juli 2022 om 00:44

Twee spelers van Leipzig dus, dat is wat iedereen Bayern zo kwalijk neemt. Okay. Ik vind dat vreemd, maar goed anderen vinden dat blijkbaar niet.

23 juli 2022 om 00:50

Leipzig roert zich nu, omdat het van oorsprong een doorverkoop-concept hanteerde. Opleiden bij en goedkoop inlijven vanuit het Salzburgfiliaal, beetje doorontwikkelen in het oosten van Duitsland en dan met strakke winsten verkopen. Nu ze steeds meer in de top meedraaien, vinden ze het kennelijk lastiger om hun eigen filosofie/verdienmodel voort te zetten, omdat ze zo nooit de slag zullen maken naar de titel.

23 juli 2022 om 01:49

Voor Götze hebben ze dik betaald. Verder zegt het ook genoeg dat die spelers gewoon die stap willen maken.

Ten slotte kan je ook concluderen dat die spelers toch wel weggaan bij Dortmund of Leipzig, dat is gewoon geen eindstadium. Is het dan net niet beter voor de BuLi dat een speler als Lewandowski nog 8 jaar daar spelen in plaats van meteen naar Spanje of Engeland te gaan?

23 juli 2022 om 02:10

Elke club kijkt toch gewoon naar de beste spelers..als Bayern een speler elders ziet de ze beter achten dan Laimer, dan zouden ze daarvoor gaan. Leipzig moet niet zeuren, ze krijgen er gewoon geld voor. En dat het volgens hun wensen moet, dikke prima, dat heet onderhandelen. En anders zeg je gewoon nee en loopt hij volgend jaar gratis de deur uit.



Snap de frustratie erg goed maar als de juiste prijs geboden wordt valt er niet veel aan te doen. AL jaren de grote truc van Bayern om alle goede spelers bij concurrenten weg te halen. Je kan er wat van vinden maar het is niet strafbaar he?

Zegt de club die groot is gebracht door RedBull..
Zegt de club die zich als een gentleman heeft opgesteld in de soapserie Brian Brobbey..

22 juli 2022 om 20:35

Haha want ze hadden Brobbey maar gewoon moeten laten gaan omdat meneer Brobbey zelf zo stom was om te tekenen?

22 juli 2022 om 20:40

Dat zegt hij toch niet? Clubs zeuren altijd als het hen uitkomt, datzelfde geldt voor fans. Bayern doet niets verkeerd en Leipzig is dan verongelijkt. Komt nogal zielig over.

22 juli 2022 om 21:25

Nee, het gaat om het gepiep. Is zo selectief allemaal. Ik kan er helemaal niks mee. Alle clubs denken aan hun eigenbelang, en vele gaan zeuren als anderen dat bij hun doen. Het lijken wel kleine kinderen soms.

22 juli 2022 om 20:37

Leipzig mag hier natuurlijk wat over vinden. Het zijn wel erg veel mensen van Leipzig die ze wegkopen. Wat betreft Brobbey denk je dat een Ajax hem ook zo weer terug had laten gaan voor een habbekrats? Zo werkt de voetbalwereld niet he?

22 juli 2022 om 21:24

Red Bull, ja dus? Zijn de andere clubs onder de hoede van Mahatma Ghandi? En wat hadden ze met Brobbey moeten doen? Gratis terugsturen? Ze zijn geen NGO.

22 juli 2022 om 22:14

Nee en Bayern ook niet. Kortom, de ketel zwart pot etc ik weet niet meer precies hoe dat gezegde ging. Red Bull heeft willens en wetens bijgedragen aan de bijna ondergang van een talentvolle speler, puur voor de monnies.

22 juli 2022 om 22:44

Ketel zwart pot is een prima samenvatting van dat spreekwoord inderdaad

Red Bull ging gewoon hoog in de boom zitten en Bayern doet hetzelfde en Ajax ook, allemaal bij verschillende spelers. Je zou bijna denken dat ze net als elke mens ooit eigenbelang hebben.

Zo zie je maar weer dat bayern ook vervelend is, iedereen zijn voorkeuren heeft.

Meer betalen, hogere contractuele afkoopsom, langere contractduur. Zoiets.
Risico nemen idd.
Anders zijn we weg. Dat kan ook

22 juli 2022 om 20:42

Idd, snap dat ook nooit. Dan had je hem maar langer aan je moeten binden. Ajax heeft die pech ook al meerdere keren gehad maar wel aan zichzelf te danken.

22 juli 2022 om 22:11

Dit is inderdaad het grootste probleem in de Bundesliga. Net zo lang wachten met ene contract verlenging, totdat ze het laatste jaar in gaan. Dat de clubs dan raar opkijken dat een speler wilt vertrekken wanneer een topclub geïnteresseerd is snap ik dan ook niet. Dortmund heeft daarvan geleerd en vraagt gewoon veel hogere transferbedragen nu. Haaland is dan een uitzondering, maar die gaf dat ook specifiek aan bij de contractonderhandelingen.

Dom. Pak dat geld, loopt straks voor niets weg. Wat een ezels

22 juli 2022 om 20:52

Ze laten hem volgend seizoen heus niet gratis de deur uitlopen. Hoort ook bij de onderhandelingstechniek he?

22 juli 2022 om 20:58

Hij is transfervrij in 2023. Als Laimer weigert te verlengen heeft Leipzig niet veel te zeggen.

22 juli 2022 om 21:00

Klopt maar dan gaan ze hem de komende weken echt wel van de hand doen

22 juli 2022 om 21:26

@repelsteel niet als Laimer dat weigert. Die wil naar Bayern. Dus die zegt gewoon nee tegen alle andere clubs

22 juli 2022 om 21:33

Die gaan er wel met Bayern uitkomen. Let maar op

22 juli 2022 om 21:23

Ironisch, maar waarom loopt Bayern dan te janken dat Lewandowski om precies de dingen die jij benoemt weg wilde naar Barcelona?

22 juli 2022 om 21:28

@joga

Omdat Lewandowski werk weigerde. Dat bod van Barca was het probleem niet, maar de houding van Lewa.

Overigens zit ik met geen van deze zaken. Alle clubs en spelers volgen hun eigen belang.

22 juli 2022 om 22:13

Lewandowski zal allang intern aan hebben gegeven weg te willen. De man heeft jarenlang het meest betekent voor die club en ze letterlijk prijzen bezorgd. Dan moet je hem een stap gunnen vind ik. En na al het janken zijn ze toch akkoord gegaan. Ze hebben geld ervoor gevangen en dan achteraf alsnog huilen in de media. Vind het maar triest.

22 juli 2022 om 22:15

Dat Barcelona zich meldde was het probleem inderdaad niet. Het is de manier waarop Lewandowski de media opzocht om vaart achter de transfer te zetten. Dat je weg wilt is prima en als dat specifiek Barcelona moet zijn is ook prima. Alleen als je het niet snel genoeg vindt gaan geef je dat intern aan en niet via de media.

Bayern speelt een vies spelletje en dat doen ze al heel lang. Dit jaar is de situatie rondom Gravenberch illustratief. Maar zo gaat het in de zakenwereld, wat het voetbal feitelijk is.

22 juli 2022 om 21:31

Waarom is de situatie rondom Gravenberch zogenaamd illustratief?

Nou ja, je bent Red Bull Leipzig toch? Red Bull zou er wat aan kunnen doen met hun financiële middelen, dat was de hoop ook, maar dat gebeurt niet. Leipzig zal dus moeten accepteren, net als alle andere Duitse clubs, dat Bayern onvermijdelijk is.

23 juli 2022 om 00:09

Je kan alles vinden vh RedBull imperium in het voetbal maar ze leveren wel een hoop goede spelers af op basis van goede dcouting. Daarna pikken de A-merk clubs de parels eruit (en Duitsland heeft er maar 1) en kunnen ze weer opnieuw beginnen. Dat financiele gat is te groot om te overbruggen dankzij het gesloten systeem van CL, sponsoring en de verzadigde voetbalmarkt. Alleen ongelimiteerd oliegeld kan daar tegenop maar daar zitten andere kwalijke kanten aan.

Grappig hoe eerder het negatieve over Bayern wordt gepubliceerd dan het positieve. Alhoewel ben ik het eens dat Leipzig liever niks verkoopt aan Bayern. Hoop dat ze blijven bij hun standpunt en dat Laimer toch verlengt met een clausule.

En deze club beschuldigd Barca van vies zijn, en kijk ze zelf gaan. Lol.. Bayern koopt gewoon alle beste spelers weg van de concurrentie, en dan zelf huillie huillie doen als hun sterspelers naar een andere club willen, en zelf met een belachelijk laag bod van 24 miljoen komen.

23 juli 2022 om 01:00

Belachelijk laag bod? Laimer wilt naar Bayern en heeft nog een jaar. Over Barca kunnen jij en ik nog wel even doorgaan hoe “vies” ze zijn maar dat is voor een andere topic.

ik begrijp RB niet, dan moeten ze langdurige contracten aan bieden zodat spelers binnen kunnen blijven, als RB in de positie zit die BM heeft doen ze precies het zelfde, clubs hebben allemaal boter op het hoofd speler voor niks op halen en duur door verkopen is een verdien model voor de clubs.

Nou als er 1 club geen reden heeft om te klagen over Bayern is het red bull wel.
De spelers hebben ze zelf ook allemaal ergens weggekocht, en dat ook meestal bij hetzelfde team uit Oostenrijk maar dan is het wel goed.
Iets van de pot verwijt de ketel.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren