Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frenkie de Jong schuldbewust: ‘Ik bleef doorgaan, ik moest de frustratie kwijt'

Laatste update:

Oranje wist vrijdagavond op spectaculaire wijze te winnen in en tegen Duitsland. Dankzij een ijzersterke tweede helft keerde de formatie van bondscoach Ronald Koeman met een 2-4 overwinning huiswaarts vanuit Hamburg. Frenkie de Jong maakte tegen die Mannschaft zijn eerste doelpunt voor Oranje en daar is hij na afloop uitermate content mee.

“Spectaculair, zoals alle wedstrijden tegen Duitsland. Dit is een hele mooie, in ieder geval. Het is altijd mooi om je eerste doelpunt voor een club of land te maken. Natuurlijk ben ik er hartstikke blij mee, dat het voor Nederland uit tegen Duitsland is”, begint De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik zat er al even op te wachten. Maar dit was een mooie. Ik kon de bal heerlijk aannemen. Daarna was het makkelijk scoren.”

“Wij hebben voor de winst gespeeld. In de eerste helft hadden we moeite om kansen te creëren. Dat lukte in de tweede helft beter. We kregen steeds meer het gevoel dat we konden winnen”, vervolgt de middenvelder van Barcelona. Hij hield tevens een gele kaart over aan het duel in Duitsland, die hij kreeg voor protesteren na de strafschop voor de thuisploeg. Scheidsrechter Artur Dias legde de bal op de stip, nadat Matthijs de Ligt op ongelukkige wijze hands maakte. “Dat was geen penalty, Matthijs zag de bal niet en de bal kon er ook niet in, daar op achterlijn.”

“Of ik het erg vond voor De Ligt omdat hij vorige week ook al ongelukkig speelde voor Juventus? Nee, helemaal niet. Hij kon hier niets aan doen. Hij speelde een sterke wedstrijd. Ik bleef ook maar doorgaan, ik moest mijn frustratie kwijt”, klinkt het schuldbewust. “We moesten winnen om de regie in de poule te krijgen. Ook al hadden niet gewonnen of verloren, had ik het vertrouwen dat we het nog zouden kunnen halen. We moeten maandag van Estland winnen en dan moeten we het EK van volgend jaar niet meer in gevaar laten komen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt een top speler, maar vind wel dat er gevaar dreigt bij hem met te lang de bal vasthouden en met dat draaien

7 september 2019 om 08:59

Dat is ook waar zijn kracht ligt. Als men alleen nog maar risicoloos speelt eindigt elke wedstrijd in 0-0

7 september 2019 om 09:03

Hij legt tegenstanders zen wil op!

7 september 2019 om 09:23

Het is inderdaad zijn kracht, hierdoor krijgen medespelers meer ruimte en/of heeft Frenkie meer tijd om een spijtende pass te geven door de ontstane ruimte. Voor mij is de zwakte van Duitsland dan ook dat het vooral lopers zijn en dat ze spelverdeler als Frenkie/Busquets missen.

7 september 2019 om 14:55

Volgens mij vergeet je dan Kroos en Gundogan, dat zijn toch bij uitstek middenvelders en mannen die het spel willen bepalen. Spelen bovendien niet voor niets bij wat toch niet de minste clubs zijn, Real en Man City... we moeten ook vooral niet vergeten dat een Duitsland met Sané erbij wel echt een ander verhaal is. Ik wil nog niet zover gaan als zeggen dat het net als NL een aantal jaar terug was met/zonder Robben, wat een Enorm verschil maakte, maar het is overduidelijk dat ze hem snel zoeken en er ontzettend veel creativiteit en dreiging van hem uitgaat.

7 september 2019 om 09:04

Als je de bal bij je kan houden moet je het blijven doen. Het kan voor kansen zorgen die voor de tegenstander onvoorspelbaar zijn. Hij is daar goed in, de kortste weg naar het doel vinden en er zijn een aantal spelers waaronder Depay die dat begrijpen.

Frenkie heeft een prima wedstrijd gespeeld, ook de 1e helft al vond ik hem toen risicoloos spelen. 2e helft meer dan prima, met een heerlijke goal als beloning.

Fijn dat hij schuldbewust is, dacht bij dat moment even dat hij zijn cursus Spaans zeiken al had afgerond en met vlag en wimpel was geslaagd. Niets voor Frenkie normaal

7 september 2019 om 10:41

Dan heb je afgelopen jaar niet goed opgelet in de Champions League hoor. Daley Blind en hij stond binnen een seconde altijd al bij de scheidsrechter. Heerlijke speler Frenkie en af en toe wat zeggen tegen de scheids kan best, maar dat eindeloos zeuren is zo irritant.

Frenkie is een topper maar vind wel dat hij af en toe iets te veel zit te klagen bij de scheids.

7 september 2019 om 10:22

Hij voetbalt in Spanje en Barcelona..hij leert van de besten daar

7 september 2019 om 11:18

Bij Ajax deed hij het ook, geflankeerd door Tadic en Blind

7 september 2019 om 12:44

Die scheids was ook waardeloos.

Ff serieus jongens. Die aanname bij de goal is het moment van de avond. Nog mooier dan de pass van Depay bij de 4-2. Wat een finesse is dat zeg.

7 september 2019 om 12:56

Echt niet normaal, de manier waarop hij zijn voetje naar achter trekt na die sublieme zachte touch was de enige manier deze bal onder controle te brengen en hij besluit het op gevoel in een split second. Fantastisch👌

Vond de frustratie terecht want de beslissing van de scheids was daar (alwéér) fout. Ging er natuurlijk wel lang mee door maar kreeg de gele kaart juist op het moment dat ie net stopt en wegloopt. Rare timing van de scheids, geef hem dan een paar seconden eerder.

Frenkie is toch wel één van de belangrijkste redenen dat oranje weer draait, blijft een heerlijke speler om naar te kijken en had een prachtig en belangrijk doelpunt

Nuchtere dn sobere voetballer....gaat nog een vannde dragers worden daar in oranje.

Die frustraties valt te billijken want het was natuurlijk ook een schandalig gegeven penalty!

Maar dit was toch een gehypt en overschat talent? Hahaha wat zaten veel mensen er weer naast zeg. Dit is een fenomenale speler en niet voor niets verkozen tot de beste middenvelder in Europa en niet voor niets getransfereerd naar Barcelona.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren