Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frankrijk sprint Spanje voorbij en telt bewapend de dagen af

Laatste update:

Frankrijk heeft vrijdag goede zaken gedaan in Groep I van de WK-kwalificatiereeks. De wereldkampioen van 1998 moet in de groep vooral Spanje in de gaten houden en wat dat aangaat zal er nu reden tot gejuich zijn: dat land morste namelijk punten tegen Finland, terwijl Frankrijk gewoon zijn plicht deed tegen Georgië. Ondanks redelijk wat gemiste kansen boekte het een comfortabele 3-1 overwinning. Over vier dagen wacht de spannende strijd met het, als altijd, favoriet geachte Spanje.

/

Door te winnen van Georgië kon Frankrijk het gat naar dat land verdubbelen tot zes punten, dus was winst uitermate welkom. Het spel van Didier Deschamps’ elftal was er zeker naar ervandoor te gaan met de overwinningen, maar echt efficiënt ging men niet met de vele kansen om. Vroeg in de wedstrijd raakte Franck Ribéry al de paal, nadat hij naar binnen sneed en een draaiend schot afvuurde. Het was een waarschuwingssignaal dat navolging kreeg, want Karim Benzema mikte kort daarop recht in de handen van de keeper.

De spits probeerde het een tweede maal en dit keer had Giorgi Loria de bal voor het oppakken. Loria had daarna ook een antwoord op een inzet van Paul Pogba, die debuteerde namens Frankrijk en het goed deed. De volgende mogelijkheid diende zich snel na Benzema’s schot al aan, maar opnieuw sorteerde het geen effect: Giroud chipte de bal waar hij gewoon had moeten schieten en mikte dus te hoog. Op slag van rust was het dan eindelijk raak, toen Giroud zijn eerder misser herstelde en een vrije schop van Valbuena met het hoofd binnen werkte.

Direct na rust vervolgde Frankrijk de wedstrijd uitstekend met de snelle 2-0: nu was het Valbuena zelf die het doel vond. Giroud speelde hem aan en met de buitenkant van de voet maakte de kleine middenvelder het mooi af. Deschamps zag hoe Frankrijk vervolgens rustig verder zocht naar de derde en die ook vond, na iets meer dan een uur. Ribéry maakte het bij de paal af. Vervolgens kwamen de Georgiërs toch nog op en viel de eretreffer van Aleksandr Kobakhidze. Met vier punten heeft men het lastig, maar bij de eerste twee komen is nog niet compleet ondenkbaar.

Wie eindigt bovenaan in Groep I?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Kut vz, ondertussen even niet topic van de finalewedstrijd van groep G maken maar naast dat zo'n beetje alles

22 maart 2013 om 23:18

Dat zegt inderdaad alles over de kwaliteit van groep G.

23 maart 2013 om 03:08

Nee, vooral over de desinteresse natuurlijk.

23 maart 2013 om 05:22

Idd verdomme!
Hele spannende 6 punten wedstrijd en een beslissende in de poule.

On: maakt niks uit wie 2e word ze zullen er toch allebei bij zijn in Brazilië.

Vindt het maar belachelijk 2 toplanden in 1 poule

22 maart 2013 om 23:03

Precies moet je eens zien die poule van Bosnie/griekenland of die van Zwitserland Noorwegen echt schandalig gewoon die hele poule indelingen.

Zo ook die van Belgie/servie/kroatie. Zo'n Servie hoort gewoon op een Wk thuis maar heeft de pecht dat ze met Belgie en Kroatie zitten.

Ook die van Italie/tjechie/denemarken is gewoon belachelijk 3 Ek teams bij elkaar.

22 maart 2013 om 23:06

Gaat gewoon allemaal eerlijk hoor, als Frankrijk echt zoon topland was, hadden ze de laatste jaren wel zo goed gepresteerd dat ze nu als 1e geplaatst waren.

22 maart 2013 om 23:15

dat is echt zo'n domme drogreden

als ze echt zo goed waren blabla..

waarom staat spanje dan niet bovenaan volgens jouw redenering???

door de huidelige opzet krijg je gewoon landen op het wk die er uberhaupt niet thuishoren

22 maart 2013 om 23:15

Voor de rest presteert Griekenland zo goed dat ze de status van een topland hebben bemachtigd en Bosnie is ook sterk, vergist u niet

22 maart 2013 om 23:16

Precies hoezo frankrijk topland? Je kan niet jaren lang blijven teren op je prestaties uit het verleden.

22 maart 2013 om 23:19

dat doet Griekenland toch ook?

22 maart 2013 om 23:26

Kharika Bosnie heeft het een aantal jaartjes goed gedaan in de Kwalificatie poule, zelfde geld voor Noorwegen, Griekenland . Verder hebben de laatste 16 jaar Noorwegen zich niet meer geplaatst . Zelfde geld voor Bosnie dat volgensmij nog nooit op een Ek of Wk heeft gespeeld.

22 maart 2013 om 23:32

Owen de 13landen die naar het Wk moeten zijn : Nederland, Portugal,duitsland,italie,frankrijk,spanje,croatie... Tjechie,denemarken dat zijn op dit moment de beste sterkste 13 landen.

22 maart 2013 om 23:39

Haha kom op man als Frankrijk geen topland is zijn landen als Brazilië , Engeland en Argentinië dat ook niet

22 maart 2013 om 23:44

hey sswaa,

Hoe kom jij bij die landen als je ze koppelt aan ´de beste´ en ´de sterkste´. Is een kwalificatiecyclus niet bedoeld om uit te maken wie dit recht hebben op een Wk-ticket ipv dat men maar in het wilde weg roept wie er naar Brazilie toe moeten?

On:
Leuk voor de Fransen dat ze weer een beetje op de weg terug zijn. De wedstrijd van a.s. dinsdag zal bepalend zijn in de groep. Ik geef Frankrijk toch de beste papieren simpelweg omdat ze ook al in Spanje hadden moeten winnen. Terechte koploper van deze groep na vandaag, misschien niet meer na dinsdag. Vorm en scherpte van de dag zal bepalend zijn in die wedstrijd.

22 maart 2013 om 23:56

Capone dat niet , maar nu gaan landen landen als Bosnie/montenegro/zwitersand en mischien zelfs Noorwegen naar het Wk. Landen die er kansloos uit zullen vliegen. Geef mij maar liever Denemarken , Servie . Het blijft gewoon schandalig ,belachelijk hoe veel goeie teams bij Elkaar worden gezet en er gewoon hele matige Pouls zijn zoals die van Bosnie en Griekenland, Slowakije, letland, Liechtenstein,litouwen.

Poule E: Zwitserlan,noorwegen,albanie, Ijsland,slovenie,cyprus.

23 maart 2013 om 00:06

Waarom zouden zo'n landen niet op een WK mogen ? Dat recht moet toch niet enkel voorbehouden zijn voor de 'grote' landen.

Ik walg echt van zo'n mentaliteit. " Wij zijn beter, jullie zijn zwakker dus hebben wij meer rechten". Iedereen verdiend zo'n kans !

23 maart 2013 om 00:09

sswaa, deels ben ik het met je eens maar de indeling van de potten verloopt naar mijn idee toch wel iets eerlijker dan je stelt.

Je plaats op de Fifa-ranking heeft bepaald in welke pot je terecht kwam voor de loting van de Wk-kwalificatie. Dat er dan zulke groepen ontstaan als je nu laat zien kan inderdaad gebeuren. Het Frankrijk van een aantal jaar geleden was, jammer genoeg voor de Fransen, gewoon van een te matig niveau en presteerde ver onder de (franse) maat. Hierdoor de combi met Spanje dat vrij continue presteert sinds een jaar of 6.

Ik vraag me af hoe je het, volgens jouw beredenering, eerlijker kan laten verlopen dan hoe het nu gaat.

23 maart 2013 om 00:12

@rodeduivelfan,

Dat vind ik dus ook. Als Montenegro straks boven Engeland weet te eindigen dan verdienen zij het ticket, simpeler dan dat kan niet.
Hetzelfde zou gelden voor een Ijsland dat boven een stabiel land als Zwitserland kan eindigen en daardoor een ticket verdient voor het WK.

Overigens is dat toch ook wel een beetje de charme van een WK dat er landen meedoen die misschien niet de grootste kans hebben op de eindoverwinning maar op hun beurt wel 'kleur' geven aan het toernooi?

23 maart 2013 om 00:22

Capone Het klopt wel wat je zegt echter kan ik er gewoon niet bij dat b.v Servie met zoveel toppers toptalenten in een poule met Belgie/croatie komen.

Denemarken heeft oo veel grote talenten komen met 2 andere Ek teams Italie en Tjechie.

Naar mijn menin kun je beter de Ek Kwalificatie poule zo maken:

De teams van het Laatste Ek: de hoogst genoteerde 9 landen van het Ek groepshoofd maken. En dan de rest ,de andere 7 landen. Onder verdelen over de 9 poules , en dan mogen deze 7 ook niet bij elkaar in de poule.

Dat lijkt mij de eerlijkste manier.

23 maart 2013 om 00:25

Rodeduivelfan : Iedereen mag naar het Wk, maar een Wk geen charme toernoei daar horen in dit geval de 13 beste sterkste teams op het moment heen te gaan.
Niet teams die omdat ze het goed ,deden tijdens hun kwalificatie, maar het toernooi niet haalde en dan gewoon groepshoofd worden zie , Zwitserland,
Bosnie. Dat is gewoon belachelijk. Het gaat niet om de naam van een land, echter heb je niets aan van die landen die kansloos 3 wedstrijden verliezen en dan weer naar huis mogen.

23 maart 2013 om 00:32

sswaa,

dat is een stuk ingewikkelder dan je nu voorstelt man. Er zijn 9 poules zoals je nu al stelt. Servie zou in dit geval alleen maar en een zwaardere, althans volgens jouw beredenering, poule terecht komen aangezien zij zich niet voor het EK van 2012 hebben weten te plaatsen. Dit gold evenmin voor Kroatie natuurlijk.

Hoe jij de poule indeling graag zou willen zien had nu een poule met Spanje, Nederland, Servie en pakkembeet Belgie kunnen opleveren. Of was je daar meer content mee?

23 maart 2013 om 00:45

Capone Juist niet , zo'n een poule Spanje,nederland,servie,belgie hooguit 2 sterke landen bij elkaar.

Natuurlijk Servie zou dan misschien in een zware poule kunnen komen , maar het zou allemaal op deze manier veel eerlijker verlopen, naar mijn mening i.p.v landen die nooit of bijna nooit op een toernooi aanwezig zijn belonen zie, Bosnie, Zwitersland. Noorwegen en nog een aantal.

23 maart 2013 om 07:02

ze hebben tenminste wel de WK gewonnen !

23 maart 2013 om 07:04

Nederland speelt altijd goed, maar uit eindelijkelaast moment redden ze dat niet, gewoon pech.

23 maart 2013 om 08:58

frankrijk deed het gewoon goed tijdens het ek, ze hadden gewoon pech dat ze spanje als zo snel in het toernooi tegen kwamen.

Spanje wil je echt niet ontmoeten tijdens de play offs zo, dan wordt je onderste boven getikt.

Frankrijk is ook niet slecht liever hun dan nog.

Frankrijk heeft echt goud in handen met jonge spelers Varane, Pogba en Sahko en in mindere mate Matuidi. En dan hebben ze nog Koscielny en Evra. Echt heerlijk.

Alleen wat hebben ze voorin 2 koekenbakkers. Giroud en Benzema liepen elkaar constant in de weg, dat wordt dus niks. Giroud doet tenminste wat en jaagt door, maar Benzema heeft overal lak aan. Ze zijn eigenlijk allebei dezelfde type speler, alleen kan Benzema nog slechter afmaken.

22 maart 2013 om 23:03

Giroud en Benzema dezelfde type speler...die 2 hebben werkelijk bijna niets gemeen. Misschien is het voor Frankerijk handig om Benzema op 10 te laten spelen, want als spits rendeert hij niet bij het nationaal elftal.

22 maart 2013 om 23:06

2 de zelfde type spelers als in ze kunnen er allebei geen klote van.

het is jammer dat een talent als gameiro naar psg is gegaan, dat is nog steeds de toekomstige topspits voor frankrijk denk ik.

22 maart 2013 om 23:09

Oke niet precies hetzelfde, maar ik bedoel ze zijn allebei een beetje lomp en ze kunnen allebei heel slecht afmaken. Benzema heeft meer techniek, terwijl Giroud beter kan koppen. Dat is wel zo. Geloof me, ik volg iedere week Real en Arsenal en ik zit me telkens dood te ergeren aan die 2.

22 maart 2013 om 23:16

Gameiro is 26, waar heb je het over?

22 maart 2013 om 23:29

Heeft Frankrijk een echte nummer 10? Zo niet, dan kan Benzema daar spelen, achter Giroud.
Anders moeten ze met Menez, Ben Arfa en Ribery achter Benzema spelen.

Iemand die de hele wedstrijd heeft gezien? Hoe deed Kashia het tegen de toppers van Frankrijk?

22 maart 2013 om 23:17

Als het goed is herhalen ze die wedstrijd op tv5, die franse zender moet je wel hebben, kan je zelf kijken

Debuut voor Pogba? ik dacht dat die jongen al jaren in het eerste speelde, of is dat die Sahko

22 maart 2013 om 23:20

Pogba is nog niet eens 20 dus dat lijkt me sterk.

22 maart 2013 om 23:26

Pogba is een aanstormend talent van Juventus, is overgekomen van Manchester United. Heeft pas zijn debuut gemaakt voor Frankrijk en er gaan nog veel wedstrijden volgen. Sakho speelt wel regelmatig bij Frankrijk.

Spanje krijgt t lastig maar benzema doet niet mee toch? Die moet toch die dag voor de rechter verschijnen?

Weet iemand hoe Varane het deed?

Eindelijk is Raphael Varane opgeroepen voor het Franse elftal maakte samen met Pogba zijn debuut speelde allebei goed ik was ietjes meer gechameerd van Pogba. Ik schakelde in in de 40e minuut Frankrijk speelde erg goed bijna alles ging goed en zeker vanaf de 2e helft.

Valbuena absoluut man van de wedstrijd 2assisten en een goal en wat voor een net ietjes mooier dan de 1e goal van Messi tegen Barca, hij legt hem neer en schiet hem buitenkant voet erin Ribery speelde ook goed Giroud pikt weer een goaltje mee jammer dat benzema niet heeft gescoord. Mattuidi was ook weer erg sterk net als in de 2e wedstrijd van PSG - Valencia hij had nauwelijks bal verlies.

We staan nu 1e in een poule met Spanje kortom prachtige avond nu uitkijken naar de wedstrijd Frankrijk - Spanje en die kunnen we ook gewoon winnen en dan zijn we zeker van de 1e plaats, ik ga vanavond in iedergeval heerlijk slapen.

Varane en Sakho achterin was een topduo en die spelers zijn nog zo jong Lloris keepte ook goed.
Frankrijk gaat weer een mooie lichting krijgen van spelers spelers zoals Pogba Varane beiden 19jaar Sakho 22jaar Benzema 24 Valbuena 25 Menez 25 Mattuidi 25 Lloris 26 en Ribery is ook nog niet zo oud die is 29 ik zie Frankrijk voor het WK zeker als een outsider voor de finale er is geen een land die we niet kunnen verslaan.

Frankrijk heeft ook weer een goed, talentvol team nu. Ik zie ze als een outsider voor het WK 2014!

Als Frankrijk dinsdag wint van Spanje, zijn ze bijna zeker van het WK en moet wereldkampioen Spanje play-offs spelen.

Lekker dat Varane de hele wedstrijd gespeeld heeft hoop dat hij blijft spelen voor Real en Frankrijk en zich blijft door ontwikkelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren