Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frank Snoeks woensdagavond commentator bij het Nederlands elftal

Laatste update:

Frank Snoeks nam na het afgelopen EK afscheid als voetbalcommentator op grote toernooien. Een definitief afscheid is het blijkbaar niet, want de 65-jarige commentator is hij woensdagavond te horen bij de NOS tijdens het WK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met Noorwegen. Snoeks blijft dit seizoen nog gewoon actief bij wedstrijden in de Eredivisie en van Oranje.

De EK-finale op 11 juli tussen Engeland en Italië was het laatste kunstje van Snoeks op een groot eindtoernooi. Kort daarna benadrukte de ervaren commentator al dat hij niet van plan was om de microfoon definitief op te bergen. "Maar jullie zijn nog niet helemaal van me af! Komend jaar doe ik gewoon nog Eredivisie en Oranje", zo liet Snoeks bijna twee maanden geleden in duidelijke bewoordingen weten.

Frank Snoeks (65) stopt als commentator op eindtoernooien

De commentator was onlangs voor het laatst actief op een groot toernooi.Lees artikel

Het Nederlands elftal staat aan de vooravond van de kwalificatiecyclus richting het WK van volgend jaar in Qatar, met Noorwegen woensdag als eerste tegenstander voor het elftal van bondscoach Louis van Gaal. De kwalificatiewedstrijd op Noorse bodem begint om 20.45 uur, met Snoeks dus als commentator bij de NOS. Het commentator bij de overige interlands in deze periode tegen Montenegro (4 september) en Turkije (7 september) is in handen van Jeroen Elshoff.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oh god, zijn we nog steeds niet verlost van deze dinosaurus.

31 augustus 2021 om 11:17

Kunnen we niet gewoon wat Engelse commentatoren Nederlands leren en deze bij NOS laten solliciteren? Die zijn altijd geweldig om naar te luisteren.

Ik probeer zoveel mogelijk wedstrijden op de Belgische, Duitse en Britse zenders te kijken om zo dat Nederlandse commentaar te vermijden. Dat is echt al meer dan 25 jaar gewoon slecht en een enorme ergernis. Het verpest echt mijn plezier om naar zo’n wedstrijd te kijken.

31 augustus 2021 om 11:49

ProTukker inderdaad, Engels en Duitse commentators zijn uitstekend. Ziggo heeft daarintegen ook wel 2 a 3 commentators die prima zijn om naar te luisteren (niet Sierd). Heb aantal jaar geleden maar Sky Bundesliga aangeschaft om niet meer het Nederlandse commentaar te hebben.

31 augustus 2021 om 12:16

Ja goeie Martin Tyler en Alan Smith zijn goede commentatoren.

31 augustus 2021 om 12:51

Ik laat de radio altijd synchroon, zeker bij de wedstrijden van Feyenoord. Al heb ik het gevoel dat die gasten van Rijnmond niet echt onpartijdig zijn...

31 augustus 2021 om 11:17

Frank Snoeks, de man die de helft van de wedstrijd mis omdat ie met z'n hoofd bij z'n eigen verhalen zit.

31 augustus 2021 om 11:51

Yes! Lekker man! Frank dekhengst Snoeks is back, heerlyk toch. Altijd garant voor goed commentaar. Dit is het ultieme genot op een voetbalavond.

31 augustus 2021 om 12:09

Het lijkt wel een kliekje daar bij de NOS. Met Arno Vermeulen voorop, die laat zich ook continu zien om z'n mening te geven waar nooit iemand om heeft gevraagd. Voor Snoeks zou je zowaar op 50 plus stemmen zodat de pensioenleeftijd weer naar 65 gaat.

Hopelijk wordt de wedstrijd nog op een ander kanaal uitgezonden.

31 augustus 2021 om 11:40

Geluid uit en de radio aan dan maar

Ik zat te twijfelen om mijn training over te slaan en de eerste wedstrijd onder Van Gaal te gaan kijken. Ik ga toch maar trainen.

31 augustus 2021 om 11:37

Ik ga maar snel een nieuwe sport zoeken om te moeten trainen woensdag!

Oranje gaat deze wedstrijd echt met 2 vingers in de neus winnen heb nog nooit zoveel vertrouwen in Oranje gehad als nu denk echt 0-4 Woensdag.

31 augustus 2021 om 11:22

Waar komt dat vertrouwen vandaan? Het Ek was niet best. Van Gaal heeft de spelers maar een paar dagen bij zich. Is het niet te snel om nu al wonderen te verwachten?

31 augustus 2021 om 11:26

3 mans voorhoede Gakpo Memphis Malen. Frenkie Gini op 6en8. Berghuis op 10. Vind dat we ons daar op moeten richten. Dat geeft mij vertrouwen 😃

31 augustus 2021 om 12:25

Berghuis op 10 is als Snoeks krijgen als commentator... Hoop geblaat, weinig wol. Waarom niet eens navraag doen bij radio programma 'langs de lijn' wat veel minder storend is. .... Al is de allerslechtste toch wel Leo Oldenburger naar mijn idee

Veel artikelen hier zijn overbodig, maar dit slaat echt alles! Wat kan iemand dit nou schelen behalve misschien Frank Snoeks zelf. Komt er zo ook nog een artikel om te vermelden wie de camera- en geluidsmensen zijn ?

31 augustus 2021 om 11:11

Als ik de reacties zo wat bekijk dan kan het best veel mensen wat schelen.

31 augustus 2021 om 12:11

Op de Belg zijn ze beter voorzien van commentaar. Kunnen we die delen?

31 augustus 2021 om 12:25

Als jullie wat dijken komen versterken dan valt dat wel te regelen 😉.

31 augustus 2021 om 11:25

Het heeft me lang niets uitgemaakt, maar de laatste jaren merk ik dat er commentatoren zijn die echt gewoon irritant zijn. Ik geloof dat het moment was dat Donny van de Beek scoorde tegen een Engelse ploeg en dat de commentator riep "donny from the little river!". En zo zijn er meer dingen geweest.

Ik luister daarom eigenlijk steeds minder en kijk zelf gewoon half naar de TV. Als het spannend word zie ik het zelf ook wel.

Overigens zijn er ook heel goede commentatoren. Toen Spurs scoorde in de 93e minuut tegen Ajax lag ik te creperen op de grond en de commentator was geweldig. Die liet eerst een stilte vallen en zei toen rustig "de voetbalhel bestaat, en Ajax is er in beland." En verder stilte. Dat was fantastisch.

Nou lekker dan! Vind hem persoonlijk een verschrikking als commentator.
Had stiekem de hoop dat het EK helemaal zijn laatste kunstje was als commentator.

Eerst van Gaal terug, en nu Snoeks…..
Iemand een Netflix tip?

31 augustus 2021 om 11:39

Ligt eraan wat voor genre je van houdt.

31 augustus 2021 om 11:45

Ben nu toch benieuwd; ga je echt niet kijken? Zet anders het geluid zacht of de radio aan. Maar je gaat je toch geen wedstrijd van oranje laten afpakken door de commentator?

31 augustus 2021 om 17:02

Ik ben eigenlijk van geen enkele verslaggever echt “fan”. Dus nee, Snoeks weerhoudt mij niet van kijken. Van Gaal echter…….

31 augustus 2021 om 17:16

Tja het maakt mij niet uit hoor, maar als je de tv na de wedstrijd tijdig weer uit zet heb je van Van Gaal weinig last. Ik begrijp gewoon niet zo goed waarom een voetballiefhebber een wedstrijd van oranje om zo'n reden zou overslaan. Als het spel slecht is ofzo, dan kan je hem altijd uit zetten. Maar het kan ook zomaar meevallen.

31 augustus 2021 om 19:13

Om de doodeenvoudige reden dat ik een gevoel wil hebben bij een voetbalwedstrijd die ik kijk. Ik heb zo ontzettend niks met Van Gaal, dat door zijn aanstelling, mijn interesse in het Nederlands Elftal is afgenomen tot een praktisch nulpunt

Frank Snoeks, Leo Driessen, ze mogen van mij liever vandaag dan morgen stoppen

31 augustus 2021 om 13:37

Amen! Ik wil voetbalcommentaar horen, geen oeverloos gezwets. En met hun gezwets missen ze bovendien ook heel vaak cruciale zaken. Ik stoor me er elke wedstrijd meer aan.

Neem jezelf in bescherming en stop hiermee Snoeks. Je doet hier niemand een plezier mee.

De NOS is nooit zo kritisch op haar eigen commentators, zie je bij meer sporten.

31 augustus 2021 om 12:14

Ze hebben goeie specialisten, alleen laten ze die ook andere sporten doen. Zo wist de 5x5 basketbal commentator niet dat bij 3x3 basketbal de wedstrijd stopt bij 21 punten en is Jeroen Grueter volgens mij eigenlijk een commentator bij het zwemmen.

Dit meen je toch niet. Mijn lat voor commentatoren ligt echt niet hoog, erger ik me niet aan je dan is het helemaal prima. Maar deze meneer…het voelt soms aan alsof hij het expres doet. Met afstand de slechte commentator van Nederland.

Serieus dit meen je niet zeg? Zijn commentaar is echt slaapverwekkend. Had echt verwacht dat die definitief zou stoppen.

Gaan we een nieuwsbericht plaatsen over wie de commentator van een wedstrijd word? Beetje overdreven lijkt me. En het wordt tijd dat de NOS snel een vervanger binnenhaalt voor deze babbelzieke man. Je zou er zo een thuis hebben zitten, lult de oren van je kop af.



Hahaha dit is sowieso omdat VZ weet dat iedereen altijd zeurt op Snoeks en nu hieronder z'n gal gaat spuwen. Ik snap overigens echt niet dat mensen zich actief ergeren aan een commentator. Lekker boeiend echt. Naja vooruit, misschien die Spaanse debielen met hun Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo...

hmm Frank Snoeks had ik liever niet gehad
houdt helaas geen seconde zijn mond dicht
en meer dan de helft van de tijd praat hij niet eens over de wedstrijd zo jammer

maar goed jammer dat ze niemand anders hebben gekozen
want tja als we er 1 niet willen ....

Wat worden we weer verwend bij de wedstrijden van Oranje. Ik mag hopen dat het spel dan wat beter is want de combinatie Snoeks en een slecht Oranje geeft me kotsneigingen.

Kunnen ze niet doen alsof ie de verslaggever mag zijn,in een hokje zetten,laten lullen en het stiekem iemand anders laten doen? Hij luistert liefst naar zichzelf, wij naar een ander. Mooie deal.

Google voor de grap eens hier op: trevor fitzright twitter frank snoeks. Maakt de eerstvolgende keer dat je daadwerkelijk naar Frank Snoeks moet luisteren meteen een stuk komischer.

Hier zit werkelijk niemand op te wachten op Frankie

Verschrikkelijk !! Schande van de NOS dat ze met deze zelfingenomen freak doorgaan. Als de NOS enige voelsprieten had gehad, dan waren ze nadrukkelijk op zoek gegaan naar capabele (nieuwe/jonge) mensen....

Hebben ze ons nou dood zitten maken met een blije mus?
Normaal zou ik zeggen: nou nou wat een nieuws. En een heel artikel ook nog. Maar nu ben ik tbh wel blij met de heads up van VZ.

Dat is een reden om niet te kijken dus. Dat je tegenwoordig nog steeds geen keuze hebt uit meerdere commentatoren vind ik toch ook wel vreemd. Geef de kijker gewoon twee of drie keuzes.

Kon ook niet anders dat deze zelfingenomen kwal niet zou doorgaan. Vreselijke commentator, hoort zich zelf wel erg graag praten maar er komt geen interessant woord uit. Hoe gekker, hoe beter voor Snoeks. Denk niet dat hier mensen heel blij mee zullen zijn.

Kunnen ze niet gewoon een Ziggo commentator gebruiken. Ik vond de commentator bij Atletico Villareal erg fijn om naar te luisteren, al moet hij wel even in de gaten houden dat het N e c is en niet nek. In het algemeen zijn Ziggo commentators erg goed.

Blij mee! Snoeks wordt enorm aangepakt de laatste tijd, vooral ook door Derksen, maar hij blijft een van mijn favoriete commentatoren. Ik vind echt dat we dooorslaan met de kritiek op deze man.

31 augustus 2021 om 13:39

Hij was ooit best een goede commentator, maar de laatste jaren is het echt een aanfluiting. Klets vaak maar wat en mist echt veel te veel.

Ik ben geen fan van Frank Snoeks. Het is tijd voor wat nieuws. Ik moet wel zeggen dat alles beter is dan die zwemcommentator. Die vind ik echt verschrikkelijk.

Zet Helene Hendriks erop als commentator. Dan is het in ieder geval leuk en met een prettig stemgeluid.

Verschrikkelijk vreselijk slechte verslaggever.

Dan maar het geluid van de tv uit en radio langs de lijn aan

Hij heeft ons allemaal voor de gek gehouden. We dachten dat we van hem af waren, maar hij komt gewoon ons nog even een paar jaar pesten met zijn commentaar bij wedstrijden van Oranje. Zou er bij de NPO niet iemand zijn die in de smiezen heeft dat er veel betere commentatoren zijn dan de ingestudeerde zinnetjes uitbrakende Frank Snoeks? Laat ander Evert ten Napel maar terugkeren. In alle opzichten beter te pruimen dan de schaats Snoeks....

Reacties laten wel zien hoe matig Snoeks gepruimd wordt. Dat deze man ook jaar in jaar uit minstens één finale krijgt toegewezen en dat plezier een klasbak als Evert ten Napel in zijn hele carrière nog nooit is gegund, maakt wel duidelijk wie er seksvideo's van Arno Vermeulen lijkt te hebben en wie niet.

Er is maar een goat onder de commentatoren en dat is Sierd de Vos. Ik vind zijn manier van commentaar geven zo verdomd vermakelijk. Wat grapjes erdoorheen, goede intensiteit en lekker ouderwets bleren. Het is gewoon amusement en ik vind El Sierd de beste als het daarom gaat. Opmerkingen wanneer iemand onnodig op de grond ligt met die gaat dood. Of wanner er weer eens een panna wordt gemaakt en hij zegt weer is koekkoek. El Sierd is gewoon de beste commentator in mijn ogen en dat is wel mijn mening maar ik vind ook gewoon dat wij nederlanders net oude mensen aan t worden zijn van rond de 80. "Och god, wat schreeuwt die commentator hard". Ik heb ook altijd het commentaar bij FIFA op Nederlands staan zodat ik Jeroen Grueter (die ik overigens ook erg goed vind) en Sierd de Vos hoor. Ik ben gewoon dol op zijn commentaar en ik hoop daarom ook altijd dat hij commentaar gaf. En was dus super blij toen hij commentaar mocht geven van Stade Brennais tegen PSG. Wat een genot was dat zeg. Ohja over Frank Snoeks nog dit. Doe alsjeblieft nooit de samenvattingen van PSV want wat een drama ben je daar zeg.

Heb me nooit echt gestoord aan het commentaar van Snoeks. De laatste paar jaar en met name het EK werd echter duidelijk dat hij met pensioen moet. Laat de jongere garde het overnemen.

O jee, dit wordt een never ending goodbye tour zoals Bob Dylan. 100 duizend keer zeggen dat je stopt maar het dan toch niet kunnen.
Frank Snoeks de man die altijd nog een extra zinnetje achter zijn enorme lulverhaal plakt gebruik makend van woorden en zinnen als; uurwerk, tellen i.p.v. seconden dat was een "beste" bal
Niet om aan te horen, vroeger niet en nu al helmaal niet meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren