Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frank de Boer krijgt kritiek én complimenten uit een opvallende hoek

Laatste update:

Mounir El Hamdaoui maakte meerdere grotere trainers mee in zijn carrière, maar Louis van Gaal is in zijn ogen de beste. Onder de huidig bondscoach pakte hij de titel met AZ, pakte hij de topscorerstitel in de Eredivisie en werd hij verkozen tot Voetballer van het Jaar. Op de vraag wie volgens de Marokkaans international de beste veldtrainer is na Van Gaal, noemt hij een opvallende naam.

In het seizoen 2008/09 leidde Van Gaal AZ naar het landskampioenschap, mede dankzij 23 treffers van El Hamdaoui. De allereerste ontmoeting met zijn nieuwe coach ging toentertijd niet van een leien dakje, zo vertelde hij bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. “Onze eerste kennismaking was wel heftig en grappig. Het was in de bestuurskamer van AZ en Van Gaal vroeg mij wat mijn beste positie was. Ik zei dat ik op 10 wilde spelen.” Dat zag de trainer niet zitten. “'Op 10? Dat kun je vergeten, daar ga je nooit spelen. Daar heb ik Maarten Martens en Simon Cziommer. Zet dat maar uit je hoofd!'”, zo zei Van Gaal. Op de vraag van de coach waar hij nog meer kon spelen antwoordde El Hamdaoui ‘vanaf de zijkanten of spits’. “'Oké, concentreer je daar maar op'”, luidde het antwoord van de trainer.

Het werd uiteindelijk een succesvol huwelijk en El Hamdaoui vindt Van Gaal dan ook de beste trainer met wie hij ooit werkte. “Hij was zó goed, op de trainingen zag hij alles. Elke dag moest je 100% alles geven, of het nou bij pass-oefening was of bij iets anders. Vooral de passie als je iets goed deed was geweldig.” Dat El Hamdaoui weleens botste met Van Gaal betekende niet dat hij hem liet vallen toen de resultaten bij AZ omsloegen en de trainer op de schopstoel belandde. De spits was een van de spelers die opstond en Van Gaal voor de club wilde behouden. “Ik heb gezegd: we moeten Louis nooit laten gaan en er alles aan doen om hen binnenboord te houden.”

De samenwerking tussen Frank de Boer en El Hamdaoui, die bij Ajax met elkaar te maken kregen, verliep minder goed. Presentator Milan van Dongen wees El Hamdaoui op het feit dat De Boer een leerling was van Van Gaal en vroeg zich af hoe het kwam hij een slechte band met hem had. “Ik genoot van de trainingen van De Boer en hij is ook een goede trainer. Alleen qua communicatie is hij niet zo goed”, zo liet El Hamdaoui weten. Op de vraag van Hans Kraay junior of De Boer na Van Gaal de beste veldtrainer was die El Hamdaoui ooit heeft gehad, antwoordde hij bevestigend. “Ja, dat denk ik wel. Dick Advocaat was ook een hele goede veldtrainer, maar De Boer ook zeker. Als hij communicatief sterker was, was het anders gelopen denk ik.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is wel het gekke aan De Boer. Hij ademt voetbal, maar is zo eigenzinnig dat hij het niet kan overbrengen. Ik denk dat niemand hoeft te twijfelen of De Boer verstand van het spelletje heeft.

Maar tegelijkertijd staart hij zich blind op bepaalde aspecten en negeert hij andere aspecten. Zo heeft Veltman een paar dingen waar hij echt goed in is. De Boer waardeert dat en schaalt hem daardoor hoger in dan een De Ligt, wat natuurlijk nergens op slaat.

23 oktober 2022 om 12:19

De Boer heeft gewoon een héél beperkte vocabulaire. Hij heeft gewoon nooit op school gezeten en hij komt op mij over alsof hij nog nooit een boek heeft gelezen. Soms gebruikt hij dan een woord om slim over te komen zoals ‘fenomeen’ ‘filosofie’ ‘mokerslag’ en dat woord herhaalt hij dan 5 keer in hetzelfde gesprek.

23 oktober 2022 om 12:56

Beetje neerbuigend dit. Niet iedereen heeft dezelfde vocabulaire of intelligentie.

23 oktober 2022 om 12:56

De Boer vindt Veltman beter dan De Ligt. Dus ik denk dat er wel degelijk mensen zijn die twijfelen of hij er wel verstand van heeft.

23 oktober 2022 om 13:25

In een 5 def systeem ja. En dan heeft meneer de Boer ook volkomen gelijk. In een 4 def systeem is de ligt natuurlijk weer beter.

23 oktober 2022 om 13:39

Dat is precies de spijker op de kop wat betreft De Boer. Als voetballer al las ik analyses over hem dat hij op tactisch gebied de beste verdediger van zijn generatie was.

Spelinzicht etc, dat heeft hij wel. Maar hij kan het blijkbaar niet altijd goed overbrengen.

Frank de Boer lijkt me een prima assistent. Hij ziet bepaalde aspecten van het spelletje ook prima, alleen man hij totaal geen groep managen. Een beetje hetzelfde verhaal als Schreuder. Mocht hij zich echt ondergeschikt kunnen opstellen mag hij wat mij betreft best een jaar als assistent onder Heitinga of Reizeger fungeren bij Ajax.

23 oktober 2022 om 12:35

Denk je nou echt dat hij als assistent wil fungeren onder personen die zelf nog niks hebben bereikt.

23 oktober 2022 om 12:50

Je bedoelt net zoals Fred nu bij PSV ook is gaan doen naast van Nistelrooy?

23 oktober 2022 om 13:18

Ik denk dat Frank niet heel veel meer te willen heeft. En zoals hieronder aangegeven bij PSV gebeurd het nu ook.

23 oktober 2022 om 13:28

Ik ben het er helemaal mee eens. Zou echt ideale assistent zijn. Als hij zich zou kunnen schikken..

Veltman speelt gewoon goed in de Prem, he. Het is helemaal niet zo dom om te suggereren dat die jongen mee had gemoeten of op z'n minst bij de eerste 39 had moeten zitten. Nu staat Micky van de Ven op die plek. Hoeveel hier vinden serieus dat die gozer beter is dan Veltman?

Nederlanders willen nogal eens denigrerend doen over iedere voetballer die niet het halve veld kan uitspelen en iedere wedstrijd een doelpunt maakt. Kerel speelt gewoon alles voor een top 8 Prem club en kan nog geen greintje respect krijgen hier.

Als El Hamdaoui vaker op 10 had mogen spelen dan had hij nog veel beter gepresteerd bij AZ dan dat hij uiteindelijk heeft gedaan. Ik heb het nooit een speler gevonden voor de flanken

Een mooie en goudeerlijke reactie van El Hamdaoui, dat had ik niet verwacht eerlijk gezegd.

Die intonatie icm die blik: geheid dat je communicatief dan slecht overkomt. Kan niet missen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren