Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FOX Sports-analisten vol bewondering: ‘Frenkie kreeg nog weleens die kritiek’

Laatste update:

Frenkie de Jong maakte vannacht grote indruk in het oefenduel van Barcelona tegen Napoli (0-4 overwinning). De Nederlandse middenvelder speelde negentig minuten in het Michigan Stadium in de Verenigde Staten en speelde een ijzersterke wedstrijd. De Jong bekroonde zijn optreden met een fraaie assist en werd vanochtend al volop bewierookt in de Spaanse media. Ook Arnold Bruggink, Hans Kraay junior en Wim Jonk hebben met bewondering naar het spel van De Jong gekeken.

De drie heren bespreken het optreden van De Jong zondagochtend bij FOX Sports. Bruggink wijst op 'een filmpje dat online staat met al zijn momenten'. "Dat filmpje moet je eigenlijk even bekijken", adviseert de oud-voetballer van onder meer PSV. Bruggink heeft vanochtend met plezier de Spaanse kranten doorgelezen, vertelt hij. "Iedereen zei: 'Dit is de man. Busquets: daar gaat je plek.'"

Kraay junior vindt het bewonderenswaardig hoe De Jong direct na zijn zomerse komst van Ajax de touwtjes in handen lijkt te hebben genomen bij Barcelona. "Je kunt een hartstikke leuke jongen zijn en bescheiden buiten het veld, maar zo brutaal als een beul in het veld. Dat is misschien wel de juiste omschrijving voor hem. Hij is een ongeloofelijk leuke buurjongen uit Arkel, maar in het veld levert Piqué gewoon de ballen bij hem in", constateert de analist.

Jonk merkt op dat De Jong ook zónder bal enorme kwaliteiten heeft. "Als je vorig seizoen bij Ajax zag hoe hij terugschakelde soms… Hij schakelt ook meteen terug met sprints van veertig, vijftig, zestig meter. Een mooie speler, die nog beter kan", zegt de oud-voetballer. "Frenkie kreeg nog weleens de kritiek dat hij het spel vertraagde omdat hij maar aan de bal bleef. Hij is zo comfortabel aan de bal, maar straks gaat het erom welke keuzes hij maakt. Als Mess vrijstaat, moet hij wel de bal hebben. Maar dat zal hem ook wel verteld worden", aldus Jonk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Playing football is very simple, but playing simple football is the hardest thing in the world.
"Johan Cruijff"

11 augustus 2019 om 14:36

Johan Cruijff zei dat gewoon in het Nederlands toch? Het was toch ook gewoon een Nederlander? Frenkie is inderdaad wel een goed voorbeeld van wat Cruijff met deze quote bedoelde.

11 augustus 2019 om 14:57

Cruijff’s letterlijke Nederlandstalige quote was:
“Voetbal is simpel. Wat moeilijk is, is simpel voetballen.”

11 augustus 2019 om 15:01

Hyping Frenkie is very simple, but being nuchter about him is the hardest thing in the world.
Die knaap tikte tegen Napoli slechts wat balletjes ver van het doel, Straks gaan we de grassprieten waar Frenkie op liep nog verkopen als relekwie. het moet niet gekker worden.

11 augustus 2019 om 15:04

Zuurpruim, kijk die wedstrijd van gisteren avond even terug. Wees blij dat het Nederlands voetbal weer een beetje uit de crisis is!

11 augustus 2019 om 15:06

@messifan

Speciaal voor jou deze volgende gevleugelde quote van Cruijff:

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt.”

Zoveel kritiek als hij van de Nederlandse pers heeft gekregen. Zoveel lof krijgt hij nu. In het buitenland werd zijn talent veel eerder onderkend. De analisten in Nederland zijn echt diep triest. Alsof ze het nu pas zien. Terwijl alle topcoaches en top spelers o.a. Griezman al aangaven dat FDJ van een ongekend niveau is. Ik woon in het buitenland en als je hoort hoe ze daar over hem praten. Maar goed misschien dat er met MVB wat meer kwaliteit komt ipv Kwakman en Kraaij junior die zijn echt om te janken.

11 augustus 2019 om 14:12

En dan verwondering? Frenkie speelt bij Barca hetzelfde als in Jong Ajax Ajax 1 het Nederlands elftal en nu dus bij Barca. Het maakt hem echt niet uit.

11 augustus 2019 om 14:13

Nu zal ik de goegemeente wel over mij heen krijgen, maar de vorige wedstrijden in het shirt van Barça was die niet echt heel goed, gisteren was die fenomenaal en verdient hij alle lof

11 augustus 2019 om 14:18

Ik had wel het idee dat de spelers om hem heen hem nog niet helemaal door hebben en weten wat hij kan. Er gaat zo'n filmpje rond met allemaal momenten waarop hij met een 1-2tje wil doorcombineren, maar zijn teamgenoten zien dat niet in

11 augustus 2019 om 14:19

Dat zal vaker gebeuren hoor. Toch geen probleem. Maar hij is zelden slecht en dat is zo bijzonder.

11 augustus 2019 om 14:18

Ik vraag me af of wij als voetballand daarom altijd de eeuwige tweede blijven. Wij kunnen zo ongelofelijk rot doen tegen onze eigen spelers, terwijl wij verwachten dat ze tot grote hoogtes stijgen. Een Derksen praat iedereen’s carriere al kapot voordat deze uberhaupt begonnen is, en zelfs nu heb je nog steeds lui die spelers als Van Dijk (eenseizoensvlieg), De Ligt (geldwolf) en De Jong (laat het maar zien in de competitie) neersabelen. Heb het idee dat als ze uit een andere land waren gekomen, ze allang een standbeeld hebben gekregen.

11 augustus 2019 om 14:22

Klopt helemaal. Echt bizar hier. Maar heeft echt te maken bij kwaliteit. Kijk eens wat voor top vakmensen bij de BBC ESPN etc zitten en dan naar Hansie Hansie, Gijpie etc. Echt armoede. Kees kwakman in Nederland. Gary Linker bij de BBC

11 augustus 2019 om 14:28

Nou, lees zelf alleen de Engelse en Spaanse media en die hebben het afzeiken van spelers tot een dagtaak gemaakt, vooral de Engelse media met hun analisten is hier heel goed in, daar laten ze Johan Derksen een positivo lijken

11 augustus 2019 om 14:28

Ook Nederlandse media lees ik natuurlijk, 😜

11 augustus 2019 om 15:10

Het is typisch Nederlands om het typisch Nederlands te vinden...ciao

11 augustus 2019 om 14:25

@woutersl

nou, ik weet niet welke analisten jij hebt gezien dan maar iedereen was afgelopen jaar aardig lyrisch over Frenkie hier in Nederland. hij zal misschien wel eens kritiek hebben gehad na een mindere wedstrijd ofzo maar dat geld voor elke speler ter wereld

11 augustus 2019 om 14:32

Ja maar wie geeft die kritiek. Ik vind het in Nederland echt prutsers. Wie heeft Kees Kwakman en Hansie Hansie nou ooit analist kunnen laten worden. Ik hoor liever Gullit, MVB, Van Gaal. Kwaliteit moet er komen niet die John de Mol achtige troep

11 augustus 2019 om 14:40

Vermeulen overigens. Irriteer ik me ook altijd mateloos aan. Die Emile Schelvis daarin tegen vind ik een echte vakman

11 augustus 2019 om 14:56

@wouterssl

dat ben ik zeker met je eens. ik vind Van Gaal veruit de beste analist, gevolgd door Kieft en Vd Gijp is ondanks dat hij soms een clown is wel vaak redelijk scherp in zijn analises imo. voor de rest is het niveau idd niet heel best. Vermeulen is idd het dieptepunt

Perez vond ik geen verkeerde analist totdat hij opeens Ziyech steeds ging lopen afkraken tot in het ongeloofwaardige toe. dan ben je imo niet objectief en dus niet goed met je vak bezig

wie is Mvb? Marc van Bommel?

11 augustus 2019 om 15:10

Mvb zal marco van basten zijn

11 augustus 2019 om 15:24

Marco van Basten inderdaad. Om Marc van Bommel kan ik glimlachen. Ziet altijd een andere wedstrijd als dat ik gezien heb. Is als coach steeds meer hoe hij als speler was. Mega irritant, maar dat geeft wel weer kleur aan het voetbal.

11 augustus 2019 om 14:46

MvB is echt mijn lievelingsanalist altijd sympathiek en heeft echt een eigen mening met keiharde feiten!!

11 augustus 2019 om 15:20

Kraaij jr.... Wat een waardeloze analist en commentator is dat! 😳

11 augustus 2019 om 15:41

Huh waren we in Nederland kritisch op De Jong? Nee?

Ik vind het nou wel heeel ver gaan. Iedereen die iets goed zegt over Frenkie, daar wordt een artikel van geschreven. De competitie is nog niet eens begonnen nota bene. Laten we niet te hard van stapel lopen en allereerst hopen dat hij een basisplek afdwingt..

11 augustus 2019 om 14:43

Ja dat snap ik. Alleen Nederland heeft na Sneijder en Robben en natuurlijk Van Dijk eindelijk weer een voetballer van wereld nivo. Hij hoeft toch niet altijd basis te spelen. Dat komt vanzelf. Maar het is vooral genieten van zijn onbevangen spel en inzicht.

"frenkie kreeg nog weleens de kritiek dat hij het spel vertraagde omdat hij maar aan de bal bleef. Hij is zo comfortabel aan de bal, maar straks gaat het erom welke keuzes hij maakt. Als Mess vrijstaat, moet hij wel de bal hebben. Maar dat zal hem ook wel verteld worden", aldus Jonk.

dit is juist ook zijn kracht. Uitstellen, uitstellen, uitstellen en dan de bal op het juiste moment geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren