Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Fortuna Sittard wéér in financieel zwaar weer na uitblijven transfer’

Laatste update:

Fortuna Sittard verkeert opnieuw in financieel zwaar weer. Volgens 1Limburg is een aantal sponsoren bijgesprongen om de club uit de Eredivisie te helpen. De huidige financiële situatie van Fortuna zou naar verluidt niet zo penibel zijn als in 2012 of 2013. De voetballers krijgen nog wel hun salarissen uitbetaald.

Fortuna zou naar verluidt in januari op een uitgaande transfer hebben gerekend. Geen enkele club meldde zich echter, waardoor de club dus ook geen geld op de rekening kon bijschrijven. Het is echter niet zo dat de club op het randje van de afgrond balanceert. "Maar er moet wel iets gebeuren", zegt een anonieme geldschieter.

Fortuna Sittard stond destijds drie keer op het punt om het faillissement aan te vragen. Door de verkoop van het stadion werd Fortuna in één klap verlost van een schuldenlast van dertien miljoen euro en werd in totaal elf miljoen euro kwijtgescholden door schuldeisers. De rest van de miljoenenschuld bestond uit achterstallige huur voor het stadion.

Fortuna staat momenteel veertiende in de Eredivisie met 30 punten na 29 speeldagen. De voorsprong op de rode streep bedraagt op dit moment vier punten. Het team van trainersduo René Eijer en Kevin Hofland krijgt komend weekeinde belangrijk bezoek van streekgenoot VVV-Venlo, dat slechts drie punten meer verzamelde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is dat voor een beleid dan?
We staan er niet best voor hebben geen toptalenten, maar houden rekening met een transfer in de begroting ofzo?

9 april 2019 om 07:59

Mooiste is ook nog een transfer in januari. Dus dan ga je er vanuit een van je sterkhouders te verkopen midden in de strijd om degradatie...

9 april 2019 om 08:24

Ja ook nog.

9 april 2019 om 09:28

Mwah Novakovich en Diemers zijn wel leuke bedragen waard.

9 april 2019 om 09:33

Novakovic is gehuurd van Reading. Daar krijgt Fortuna dus geen stuiver voor...

9 april 2019 om 09:34

Novakovich en Lamprou zijn gehuurd, Diemers is wel iets waard maar zonder hem dan mis je veel creativiteit

9 april 2019 om 10:08

Mijn fout, overigens vind ik Coselev een zeer goede keeper die ook best wat kan opleveren.

En dan wilt de man bondsvoorzitter worden de tv-gelden eerlijk verdelen en elke club evenveel geven. Veel Nederlands clubs laten contant zien dat er gewoon geen goed beleid kan worden gevoerd. Dan kan je nog wel zoveel geld aan dat soort clubs geven, je weet gewoon dat dat geld dan ook gewoon verdampt. Met goed beleid kom je als club er wel en eindig je op de plek die je verdient.

9 april 2019 om 08:33

Probleem is wel dat met gowd beleid de ED nog zwakker wordt omdat de sportieve verschillen dan nog groter worden.

9 april 2019 om 08:36

Want van clubs die op omvallen staan door wanbeleid wordt de ED veel sterker

9 april 2019 om 10:46

TV gelden eerlijker verdelen zou betekenen dat de clubs met grote achterbannen veel meer krijgen en clubs met een kleine achterban veel minder. Dan is het eerlijk verdeeld.

Wat men nu roept is dat de clubs uit de KKD en de club een niveau daaronder evenveel geld moeten krijgen uit de eredivisie gelden als de eredivisie clubs zelf. Dat zij betekenen dat elke club iets van 1,2 miljoen euro per jaar zouden krijgen. Dus een kleine club die nauwelijks bijdraagt aan de TV waarde van het voetbal krijgt evenveel als een topclub die zorgt voor een enorme TV waarde

Uiteraard hoeven clubs hun TV rechten niet collectief te verkopen. Clubs kunnen er ook voor kiezen het zelf te regelen. Iets wat we al eerder in Spanje gezien hebben.

Zal wel meevallen...Braun is vertrokken( gratis)..
Kojic is verhuurd aan grotere club, vidigal is verhuurd met optie tot koop. En vanaf 8ste finales worden recette verdeeld dus Fortuna heeft geld overgehouden aan duel met Feyenoord...dus is ook genoeg binnengekomen. We hebben zelfs een betere shirt/hoofdsponsor gekregen met
DLM

Ik hoorde gisteren één of andere Japio hier gisteren verkondigen dat Excelsior geen waardige eredivisie club is, vanwege wat 'plastic'. Meneer (of mevrouw) noemde doodleuk clubs als Twente en Fortuna wel waardig, volgende dag twee berichten dat ze een financiële wanorde hebben!

How about that!

9 april 2019 om 09:36

Ik weet niet of dit echt is. Fortuna heeft in de winter nog gewoon een aantal spelers gehaald terwijl sommigen nog nooit hebben gespeeld. Ook een extra keeper, met echte financiële problemen was hij niet gekomen.

9 april 2019 om 11:51

En dit bericht was dus sensatie en geen feitelijke waarde! HOW ABOUT THAT!

9 april 2019 om 12:07

Waar rook is, is vuur. Had je gedacht dat Fortuna doodleuk zou toegeven dat er wat mis is in de financiën? De historie heeft aangegeven dat dit meermalen aan de orde was, terwijl de club het ontkende.

Facts don't lie, how about that?

En Weet je wat het raarste Is, Dit speelde in de winterstop waarom Is die anonieme bron er toen Niet mee gekomen? En net nu het onderin spannend wordt..kom het naar buiten ..dus ik zou niet te snel oordelen

Laat ons alsjeblieft met rust nu het er om gaat!
Bestuurlijke onrust is het laatste wat wij op dit moment nodig hebben!

Ik snap wel dat er op een vertrek van Diemers is gerekend anders hadden ze Balic niet gehaald en die zal denk ik een behoorlijk salaris hebben..
Maar ik denk dat het niet zo heel erg is allemaal wat hierboven ook al is gezegd.

Het belangrijkste is dat wij weer een goede technisch directeur gaan vinden, want de directeur voor de winterstop deed het veel en veel beter!

Had Sittard maar een gemeenteraad als die in Enschede en ze deden nu mee voor Europees voetbal.

9 april 2019 om 15:54

Fuseer met Roda, dan ben je al een heel eind.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren