Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fortuna Sittard werkt aan superstunt en wil Burak Yilmaz inlijven

Laatste update:

Fortuna Sittard hoopt met het binnenhalen van Burak Yilmaz een superstunt te voltooien, zo meldt Voetbal International. De Limburgers jagen serieus op de handtekening van de 36-jarige Turk, die transfervrij vertrekt bij Lille OSC. De kans van slagen is echter onduidelijk, zo voegt het weekblad toe.

Fortuna is sinds 2016 eigendom van de Turkse zakenman Isitan Gün, die zijn bekende landgenoot dus naar Sittard wil halen. Yilmaz was tot voor kort nog de aanvalsleider van het Turkse nationale elftal, maar nam na de uitschakeling in de strijd om een WK-ticket afscheid. De uitschakeling konden de Turken niet wijten aan Yilmaz, die volop scoorde en vorig jaar onder meer een hattrick maakte tegen Oranje (4-2). De aanvaller strandde op 31 goals in 77 interlands.

In clubverband speelde Yilmaz de laatste twee jaar voor Lille, waarmee hij in 2021 verrassend landskampioen werd. Met 16 competitiegoals en 5 assists had Yilmaz daar een groot aandeel in, maar het afgelopen seizoen kwam er zand in de motor: slechts 4 goals en 3 assists in 31 Ligue 1-duels. In totaal kwam Yilmaz tot 25 goals en 10 assists in 73 duels voor de Franse topclub. Zijn meest succesvolle periode kende Yilmaz tussen 2012 en 2016 bij Galatasaray. Hij speelde ook voor onder meer Besiktas en Trabzonspor.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zou een geweldig grappige zet zijn, maar is toch gewoon volledig onhaalbaar voor Sittard? Financieel alleen al?

13 juni 2022 om 23:03

Turken doen alles voor elkaar. Dus ik hou er wel rekening mee.

13 juni 2022 om 23:04

Salaris bij Lille is 2,4 miljoen per jaar. Hij zou meer dan 80% in moeten leveren om haalbaar te zijn voor Fortuna.

13 juni 2022 om 23:06

Ja zoiets vermoedde ik al... Zie het niet gebeuren maar zou een leuke move op fifa zijn

13 juni 2022 om 23:10

Als Turk kan ik je garanderen dat de kans bestaat dat hij tekent. Dit komt omdat Turkse voorzitters/clubeigenaars altijd wel rare constructies vinden om spelers aan te trekken. Ik dacht dat de eigenaar van Fortuna een Turk was dus denk gewoon dat Burak op papier een haalbaar salaris krijgt en dat de rest wel onderling geregeld zal worden door de eigenaar en Burak.

13 juni 2022 om 23:19



@tacticalmove In Turkije werkt dat (of eigenlijk niet, gezien hoe vaak er problemen zijn in het Turkse profvoetbal met de uitbetaling van salarissen), maar bij de KNVB hoef je dat niet te proberen lijkt me.

'onder de tafel' betalingen kunnen nooit goed gaan - je moet loonbelasting afdragen als werkgever, en het juiste salaris opgeven. Ongetwijfeld zal er wat scherper opgelet worden door de KNVB en mogelijk de Belastingdienst of er niks onoirbaars gebeurt, en als de loonbelasting niet klopt vs de hoeveelheid opgegeven salaris, is Fortuna nog lang niet jarig.

13 juni 2022 om 23:36

Ik heb het niet echt over ‘onder de tafel’ maar meer zo een Neymar constructie. Ney werd ook ineens ambassadeur voor het WK van Qatar na zijn transfer naar PSG. Burak zal zeker een belofte gekregen hebben om buiten het voetbal geld te kunnen maken dankzij de bedrijven van de eigenaar. Er zijn bijvoorbeeld voetballers die in reclamespots spelen voor een merk of bedrijf van de eigenaar, zo iets bedoelde ik eigenlijk.

13 juni 2022 om 23:45

En jullie denken dat burak zin heeft om nog ff in de kelder van de eredivisie te gaan ballen in een ministadion? Die man kan waarschijnlijk overal in het midden oosten, Azië, Turkije, China nog terecht voor meer geld...

13 juni 2022 om 23:48

Beetje schuiven met eigendom van goedlopende assets. Ik heb geen idee van hoeveel deze Turkse zakenman in bezit heeft, is verder ook niet heel interessant aangezien het een Turkse John de Mol is. Ald Yilmaz echt bereid is, slechts een juridische kwestie

13 juni 2022 om 23:59

Die Grieken van Fortuna, Siovas en Samaris, waren qua status ook onhaalbaar. Toch komen ze. Burak is nog een tandje hoger, maar als de Turkse eigenaar de portemonnee trekt ziet hij het misschien best zitten om nog een jaartje te spelen in een competitie waar je als spits goed je goals kunt maken

14 juni 2022 om 11:31

Zelfs dan zou hij een best royaal Eredivisie-subtopsalaris verdienen. Dat is een flink risico voor een club die ternauwernood aan degradatie ontsnapt is. Hij is ook alweer 36 jaar (wordt volgende maand zelfs 37).

13 juni 2022 om 23:06

Ach wie weet denkt hij wat heb ik te verliezen. Lekker voetballen met je landgenoot als eigenaar. Zou echt een mooie stunt zijn

13 juni 2022 om 23:16

@timmio

Het zou zomaar kunnen. Isitan Gun is de Turkse eigenaar van Fortuna Sittard dus 1 plus 1= Burak Yilmaz komt. Soort vriendendienst zeg maar.

Als zij het voor elkaar krijgen dan is het zeker een giga stunt. Dat wordt dan een groot (toeter) feest in Limburg

En Burak is na Hakan de beste spits ooit van Turkije. Dus hij kan wel wat. En spelers gaan steeds langer mee. Zie Zlatan, Ronaldo.
Net even opgezocht: Burak heeft meer dan 250 goals gemaakt en 70 assists.

Hij staat bekend als Oranje-beul. Hij scoorde vorig jaar namens Turkije een hattrick tegen Oranje.

14 juni 2022 om 06:31

Turkse constructie!

Feyenoord letten jullie op. Deze man is minimaal van een zelfde niveau als Dessers en is transfervrij en blijkbaar betaalbaar voor Fortuna

13 juni 2022 om 23:01

Deze man is bijna bejaard. Geertruida heeft de afgelopen 2 jaar maar een fractie minder goals gemaakt. Nee, hier moet feyenoord natuurlijk niet aan beginnen.

13 juni 2022 om 23:48

Huh, 8 goals van Lutsharel tegenover 20 goals van Burak. Wist niet dat Lutsharel ook nog tegen kwalitatief sterke tegenstanders scoorde zoals Chelsea, Salzburg en Wolfsburg in de Champions League. Die hype rondom Geertruida begint wel gekke vormen aan te nemen. Neemt niet weg dat ik Yilmaz ook beter bij een andere club moet zien en dat het niks is voor Feyenoord om een dit jaar 37 jarige spits mee te nemen naar Rotterdam. Botheim heeft blijkbaar officieel zijn contract ontbonden (tenminste, Haaland zei dat in zijn interview van City) en zag dat Larin van Besiktas ook transfervrij is. Vind ik overigens geen klasbak, maar pikt wel zijn goals mee en doet me wel aan Dessers denken qua speelstijl met dat sleur en trekwerk. Origi ook transfervrij, lijkt me onhaalbaar, maar toch. Dat zijn spitsen die van waarde kunnen zijn bij Feyenoord en nog redelijk jong zijn. Hopelijk gaan ze akkoord met een minimale salaris voor 2 jaar (ofzo, totaal onrealistisch, maar ja, wie weet wat Arnesen kan toveren uit zijn hoge hoed).

14 juni 2022 om 05:42

Er zit een beetje sarcasme in m'n opmerking natuurlijk. Maar het is redelijk lachwekkend dat we afgeschreven spitsen aan feyenoord gaan koppelen. Het is niet voor niks dat Fortuna aan deze "stunt" werkt. Tussen feyenoord en Fortuna zitten wat clubs.... En als ik dan hoor dat hij hetzelfde niveau heeft als Dessers, die 10 jaar jonger is, en afgelopen seizoen veel meer heeft laten zien dan yilmaz, tsja, dan laat ik het ook maar een beetje gaan....

13 juni 2022 om 23:03

"Feyenoord letten jullie op?" Ben je serieus? Vergane glorie deze man. Feyenoord is eindelijk bezig aan iets op bouwen waar je op de termijn iets aan hebt, dat verpest je met zulke gasten. Bovendien heeft hij in 31 wedstrijden 4x gescoord afgelopen seizoen!!! Dat doet Dessees echt wel beter.

13 juni 2022 om 23:06

Ik denk echt dat je met Danilo en Burak er niet op achteruit gaan ten opzichte van Dessers en Linssen. Dat Burak er in Frankrijk niet zoveel meer maakt, bij een slecht draaiend Lille, betekent niet dat hij ze er niet inschiet bij één van de topploegen in de eredivisie

13 juni 2022 om 23:18

Denk dat ik het antwoord op deze vraag al weet: “heeft hij loopvermogen om structureel druk te zetten op de verdedigers van de tegenstander?”

13 juni 2022 om 23:24

Wat genieterr zegt. De huidige tactiek van Feyenoord vergt ook best een goede conditie en uithoudingsvermogen van de spelers. Burak zal best nog wel kwaliteiten hebben hoor, maar ik zie hem echt niet meekomen in het energieke spel.

14 juni 2022 om 01:40

Voor Fortuna is dit een geweldige spits en daarbij heel cult. Voor Feyenoord is hij te oud en zou het een beetje treurig zijn. Past niet in de tactiek, heeft geen restwaarde, kost wél veel geld

14 juni 2022 om 06:53

Grappig dat iedereen altijd commentaar had op het beleid van Feyenoord maar zelf met brasvoetballers aan komt zetten. Ze willen de volgende stap zetten, dan moet je Burak niet willen. Maar psv zoekt nog een spits, misschien willen zij hem hebben.

14 juni 2022 om 09:42

Haha als Feyenoord dit dan zou doen zou er idd weer heel ander commentaar voorbijkomen. Kansloze transfer zou dat zijn, Feyenoord moet lekker doorgaan met waar ze mee bezig zijn. Zijn er al wat concrete spits opties?

Niks voor feyenoord???

13 juni 2022 om 23:01

Klopt, het is niks voor Feyenoord.

13 juni 2022 om 23:39

Waarom niet. Qua leeftijd en nostalgie zou Burak uitstekend presteren in De Kuip

Zonder dollen; Burak heeft natuurlijk uitstekende cijfers.
Heeft meer dan 250 goals gemaakt en ruim 70 assists. Scoort overal en is na Hakan de beste spits ooit van Turkije.

Bovendien is hij jonger dan Ronaldo en Zlatan. Spelers gaan steeds langer mee. Hiermee vergelijk ik hun niveau niet met elkaar.
Ik zeg ook niet dat hij bij Feyenoord aan de slag moet.

Dit is een eto’otje uit de tijd dat Ajax niets te besteden had.

Dat zou zeker een super stunt zijn. Oké hij is op z'n retour, maar nog altijd een goede spits voor de Eredivisie. Hopelijk lukt het Fortuna

Liever het geld uitgeven aan de wc daar dan een speler kopen waardoor we straks allemaal onze eigen klapstoel moeten meenemen.

Burak heeft recent in een interview aangegeven dat hij bij zijn volgende club ook al een project wil hebben waar hij na het stoppen met voetballen meteen kan starten als coach/trainer/voetbaldirecteur. Normaal gezien zou deze transfer absoluut onhaalbaar zijn voor Sittard maar wie weet dat ze hem een contract geven voor 2 jaar als voetballer en daar achter meteen 2 jaar als coach, dat zal misschien wel Fortuna haar troef zijn. Heeft ook aangegeven dat hij nog niet terug wil naar Turkije en op de Europese velden wil blijven.

13 juni 2022 om 23:10

Zou wat zijn als hij daar de functie van speler/trainer kan vervullen zoals Nuri Sahin dat deed voor een tijdje bij Antalyaspor

13 juni 2022 om 23:16

Hij was heel duidelijk in zijn statement dus denk zeker dat zijn volgende club een dergelijke project zal hebben. Denk wel niet dat hij als speler/trainer zal ingeschreven worden zoals dat wel was bij Nuri Sahin maar dan gewoon als speler 2 jaar en daarna 2 jaar als coach.

13 juni 2022 om 23:25

Dan zal Hull city ook nog wel eens tot de mogelijkheden kunnen behoren, gezien het feit dat ze daar ook een Turkse eigenaar hebben

13 juni 2022 om 23:47

Het lijkt me veel logischer om die stap in eigen land te zetten. Daar kent hij het voetbal en de cultuur. Ook de competitie doet niet veel onder voor de eredivisie. Voor fortuna lijkt me dit ook een risico, groot salaris, maar de vraag of hij fit blijft.

14 juni 2022 om 07:07

Dat lijkt inderdaad logischer maar hij heeft duidelijk aangegeven dat hij met 0 Turkse clubs heeft gepraat en dat hij nog even buiten Turkije wil voetballen. De media in Turkije is ook gewoon dodelijk dus denk dat hij geen zin meer heeft om onder zo een stress te spelen op zijn leeftijd. We zullen zien wat er gebeurt maar deze transfer is zeker niet onmogelijk.



Het zou een stunt zijn, maar ... kan Fortuna zijn salaris zich wel veroorloven?

Bij OSC Lille verdiende Yilmaz 2,4 miljoen per jaar. Dat is Ajax/PSV-niveaus aan salaris.

Fortuna kan misschien nog net tegen de 400k per jaar betalen, als ze hun budget erg oprekken. Dat zou 1/6 of minder zijn van zijn 'normale' salaris. Ik weet dat spelers af en toe flink willen toegeven op een salaris, maar dat zou wel een erg groot verschil zijn - terwijl er vast andere clubs zullen zijn die meer bieden.

Zal mooi zijn! De Eredivisie heeft vrij weinig grote namen in de onderste regionen. Zo een Yilmaz zorgt toch voor wat extra naamsbekendheid. Je ziet bij RKC dat wat grotere namen, bijvoorbeeld oud PL spelers, ook sportief het verschil kunnen maken.

Dit is toch gewoon een lekkere aanwinst voor de Eredivisie ?

King Burak. Ha, man ik lach me dood als die gozer hier komt spelen.
Een speler met een rare carriere een beetje, maar wel een fenomeen in zijn manier.
Niet alleen tegen NL, maar voor Turkije, en ook voor Lille scoorde hij toch hele belagrijke doelpunten. En die vrije trappen. Nee ik zou dit echt top vinden, leuk voor de Eredivisie ook en je weet sws dat je n paar extra kijkers uit Turkije mee krijgt.

King burak. Topscorer van eredivisie 100% als hij komt

Een hele stunt zou het zijn voor Fortuna. Turken hebben nog wel eens veel voor elkaar over, dus wie weet.

Maar even eerlijk, wat hebben de spelers die voor Eredivisie begrippen veel ervaring hebben bij grotere clubs dan subtop van de Eredivise, Fortuna nu helemaal opgeleverd.
Jongens als Dimitrios Siovas, Andreas Samaris en José Rodríguez hebben Fortuna weinig opgeleverd. Vraag me dan ook af, ondanks de presetaties van Burak, of dit wel een succes kan worden.

14 juni 2022 om 07:30

Je praat zoveel onzin dat ik het frappant vind dat de server niet crasht. Siovas heeft net zo een groot aandeel in het lijfsbehoud van Fortuna als Flemming. Samaris heeft de tweede seizoenshelft goede wedstrijden gespeeld. José Rodriguez wilde men niet voor niets behouden. Die speelde erg goed buiten enkele ongelukkige rode kaarten. Vreemde post.

14 juni 2022 om 07:47

Ja vond het ook een zeer aparte reactie, ik denk dat hij hier gewoon wat typt zonder naar Fortuna gekeken te hebben. En als dat niet het geval is dan heeft die er simpelweg geen kijk op.

14 juni 2022 om 11:46

Vind je?

Begrijp me niet verkeerd, maar het is prachtig als ze er een seizoen spelen, maar je wil toch ook verder groeien als club neem ik aan. Dit soort spelers spelen er één seizoen en vertrekken dan weer.

Het levert je weer een seizoen behoud in de Eredivisie op, dat absoluut, maar hoe wil je als club hierdoor verder groeien? Ik zou investeren in langere contracten dan één jaar in dat geval.

14 juni 2022 om 17:05

Helemaal met je eens. Maar als je een jaar moet overleven, dan zijn deze spelers goud waard. Buiten hen zien we toch steeds vaker spelers die een transfersom opleveren.

14 juni 2022 om 07:31

Haha siovas en Samaria niks opgeleverd ?! Hoe kom je er überhaupt bij ? Zonder die 2 had Fortuna aankomend seizoen niet in de eredivisie gespeeld. Dus wat heeft het Fortuna opgeleverd ? Eredivisie voetbal.

14 juni 2022 om 11:47

Het levert ze weer overleving in de Eredivisie op, dat klopt. Maar voor aankomend seizoen moeten ze weer op zoek naar twee andere sterkhouders. Naar mijn idee investeert Fortuna niet in de toekomst. Het zijn tijdelijke oplossingen.

Fortuna zou er beter aan een fatsoenlijk team neer te zetten voor de toekomst, ipv een bijna bejaarde veel te dure spits aan te trekken!

14 juni 2022 om 07:31

Het kan niet beide?

Zou wat zijn, die legt er gewoon rustig 30 in in de Eredivisie.

Het zou zeker een stunt zijn, al zie ik dit niet zo direct gebeuren. Vorig seizoen ging het gerucht rond over een eventuele komst van Arda Turan en zo zijn er nog wel wat (onhaalbare) namen voorbij gekomen de afgelopen seizoenen die uiteindelijk allemaal op niks zijn uitgelopen.

Burak heeft wellicht wat meer raakvlakken met de club gezien het eigenaarschap van Gün, echter moet hij zo wanhopig veel inleveren en zou hij het écht niet voor geld moeten doen, maar om andere redenen. Al kan ik me amper bedenken wat die redenen dan zouden moeten zijn?!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren