Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Flinke kritiek op ‘malloten’ bij Twente: ‘Inleveren die seizoenkaart!’

Laatste update:

FC Twente verkeert momenteel in crisis en de fans roerden zich bij het thuisduel met Willem II (2-2) met protesten richting trainer Gertjan Verbeek en directeur Jan van Halst, waarbij laatstgenoemde vanwege een dreigende situatie onder begeleiding naar huis werd geëscorteerd. Ronald Waterreus hekelt het gedrag van enkele supporters van Twente.

"Afgelopen weekend heb ik me enorm zitten opwinden. En dan doel ik niet op wat er op de velden gebeurde. Maar op een kleine minderheid malloten die we absoluut geen supporters mogen noemen. Waar zijn we nu mee bezig als een directeur van FC Twente en zijn familie met hun staart tussen de benen onder politiebegeleiding het stadion uitgewerkt moeten worden?", schrijft de oud-doelman in zijn column voor Voetbal International.

Waterreus begrijpt de emoties en stelt dat gefundeerde kritiek op zijn plaats is. "Maar een directeur die moet worden ontzet voor het laatste fluitsignaal om een confrontatie te voorkomen, dat gaat natuurlijk helemaal nergens meer over." Waterreus is benieuwd wat de gevolgen zullen zijn en of het grote publiek daar kennis van gaat nemen.

"Ik ben bang van niet, want vaak wordt dit soort incidenten na de eerste publieke verontwaardiging met de mantel der liefde bedekt. Volledig ten onrechte. In Engeland zouden direct keiharde sancties volgen, maar hier zijn clubs vaak bang om in te grijpen, terwijl ze wel weten om wie het gaat. Deze mensen kun je missen als kiespijn. Inleveren die seizoenkaart!"

Verwacht jij dat FC Twente volgend seizoen in de Eredivisie actief is?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Seizoenskaart inleveren is het minste wat ze mogen doen. Als je mensen dermate bedreigt dat ze het stadion moeten uitvluchten, kan je ze gewoon strafrechtelijk vervolgen.

Ik begrijp zeker de kritiek, maar doe dat wel op een normale manier.

21 maart 2018 om 14:24

Die leveren ze toch wel in als ze volgend jaar Jupiler League spelen. Dit soort types zijn gewoon trieste nepsupporters

21 maart 2018 om 14:51

Al die mensen gewoon weren en een internationaal stadionverbod met meldplicht geven, los van de strafrechterlijke vervolging.
Dan heb je maar 1000 of meer supporters minder.

Maar idd snap wat Waterreus bedoelt. Op de een of andere manier gebeurt dat waarschijnlijk toch nooit. Dat heb ik bij me eigen cluppie aan den lijve ondervonden. En dan heb ik het nog niet eens over de diverse misdragingen in Europa of antisemitische leuzen vuurwerk of wat ook. (dat is ook verwerpelijk maar durven ze ook haast niets aan te doen) Nee dan heb ik het puur over datgene wat Gudde heeft moeten meemaken. Politie met getrokken wapens bij het maasgebouw, bedreigingen aan huis en ga zo maar verder en verder.

Ik ben zo blij dat hij ondanks alles gewoon gebleven is en fantastisch werk heeft verricht! Die randdebielen moeten zich niet met clubzaken bezig gaan houden. Als het aan hun had gelegen was Gudde weg en feyenoord kapot. Heb je het dan voor mekaar?

Maar precies wat Waterreus zegt, clubleidingen schijten in de broek voor hun fans. Bij ons zit nog steeds hetzelfde tuig en die zullen zich weer gaan roeren (dat zie je al een beetje met wat Gio meemaakt). Bij Twente zal het idem dito zijn en ook bij Willem 2 beslissen de supporters de koers van de club. Wanstaltig, beschamend en zeer kortzichtig.

Ik hoop evenals Waterreus dat al die malloten keihard aangepakt worden. Bij Twente, bij ons, overal

21 maart 2018 om 16:00

Ik heb juist begrepen dat het enorm overtrokken was en dat de bedreigingen meevielen! dus de media blaast het weer allemaal op!

Gast, Waterreus. Er is helemaal niemand bedreigd.

Na de spreekkoren Jantje Rot op! besloten de stewards voor JVH dat het beter was om het stadion te verlaten. Niets meer niets minder. Wat een sensatie weer hé.

21 maart 2018 om 14:27

Ik vroeg mij inderdaad af welke vorm va bedreiging er is geweest. Heb veel over de wedstrijd gehoord maar niemand die echt kan uitleggen op welke manier de veiligheid van jvh in gevaar is geweest. Die spandoeken e.d. vielen natuurlijk wel op maar zo eng zijn die ook weer niet.

21 maart 2018 om 16:09

Er gingen wel wat roddels over dat sommige mensen van Vak P een 3-euro kaartje wisten te bemachtiging (vanaf vakken waarbij je makkelijker bij de hoofdtribune kunt komen). Maar om eerlijk te zijn heb ik daar verder niks van meegekregen. Lijkt me dus een storm in een glas water, met een wat overbezorgde (preventieve) maatregel van de stewards. Leuk in de categorie Evert Santegoed, maar verder niet.

21 maart 2018 om 14:30

Was ook mijn 1e gedachte. Weer een paar overspannen steward die de situatie volledig verkeerd inschatten. T gaat slecht, wat spandoeken en de standaard "...rot op"...nou nou. Allemaal sensatie

21 maart 2018 om 15:14

@RickerdTM

Hoe weet jij nou te vertellen of Van Halst op wat voor wijze dan ook bedreigd is geweest? Wie weet kreeg hij op zijn telefoon ter plekke dreigende berichtjes binnen of waren er op de club verontrustende bedreigingen binnengekomen van overspannen individualisten.

Niet alles komt op straat te liggen. Gelukkig ook maar, verdere escalatie is ongewenst. Er lopen zoveel malloten rond, die er aanstoot aan kunnen nemen en achter dat soort achterlijk gedrag aanhobbelen in woord en gebaar.

Stompzinnig, ongenuaceerd kuddegedrag en opgefokte uitingen ten top bij menig hersenloos tribunevolk soms tegenwoordig.

Steek liever positieve energie in je club, ga achter het elftal staan en de mensen, die met de club het beste voorhebben in zulke moeilijke tijden, die de rotzooi die Munsterman achterliet proberen op te ruimen met beperkte middelen, i.p.v. schuldigen aan te wijzen.

Angst, haat en nog meer chaos creëren, daar is niemand bij gebaat, en zeker het elftal op het veld niet. Ik zou me rotschamen om de eigen club op zo’n manier te ‘supporten’.

21 maart 2018 om 16:17

@rickerdtm

In bovenstaand artikel staat dan ook niet dat er iemand is bedreigd, met die sensatie waar jij het over hebt vind ik het wel meevallen. Sterker nog, ik zie helemaal geen sensatie. Ik heb net een interview met Van Halst gezien en dat komt perfect overeen met dit artikel. Van Halst is dus niet bedreigd maar als de situatie dermate grimmig is dat de voorzitter wordt geadviseerd dat het beter is om voortijdig het stadion te verlaten dan is er wel iets meer loos dan een paar spandoeken en spreekkoren. Geen sensatie, niets minder maar zeker wel een beetje meer.

21 maart 2018 om 16:59

Ofwel lekker in de slachtoffer-rol kruipen van Jantje Beton, en tevens weer een mooie weergave van het in de publiciteit brengen van zaken die niet de waarheid zijn door de club Twente. Blijkbaar hebben ze nog steeds niks geleerd van het recente verleden!

21 maart 2018 om 20:25

Ach, dat is Waterreus. Die stukjes van hem in de Limburger zijn ook om te kotsen en vaak nergens op gebaseerd. Laat maar lekker praten! Die man heeft vaak niks zinnigs te melden.

Weer iemand die er totaal niks van heeft mee gekregen en een paar populistische uitspraken er tegen aan gooit. JvH is niet bedreigt, na een aantal spreekkoren en spandoeken is besloten door de beveiliging en een paar stewards dat het het verstandigst was om het stadion te verlaten. That’s all. Ik zeg niet dat ik het er mee eens ben, absoluut niet, maar het word hier heel erg overdreven, terwijl ik Vak-P nog verrassend netjes en duidelijk vind.

21 maart 2018 om 15:24

Alleen dat al vat ik op als bedreiging hoor als tegen mij wordt gezegd dat het beter is om het stadion te verlaten , het moet maar eens afgelopen zijn met zulke idioten die denken dat ze alles kunnen maken het grootste deel heeft een IQ niet groter als de gemiddelde schoenmaat en dit soort supporters is iedere club liever kwijt dan rijk opzouten met die hap.

21 maart 2018 om 15:29

Ben het ook niet met die supporters eens, maar Waterreus overdrijft het te erg. Er waren spandoeken en af en toe kwam er ‘jantje rot op’, dus vond het wel meevallen en dat is zeker geen bedreiging. Hij wil gewoon goedkoop scoren met populistische praat en betrekt meteen England erbij, het viel allemaal wel mee.

21 maart 2018 om 17:05

Een paar spreekkoren is nou niet bepaald een bedreiging. Op dat moment laat het alleen zien dat supporters klaar zijn met zijn wanbeleid. Het was gewoon een voorzorgsmaatregel om dingen niet nog erger te maken. Het wordt erg opgeblazen, terwijl ook Van Halst zei dat het niet meer was dan een voorzorgsmaatregel.

21 maart 2018 om 17:30

Wie weet speelt er meer op de achtergrond en brengen Twente, Van Halst en de politie dat ivm onderzoeken gewoon liever niet naar buiten? Dat zou ik eerlijk gezegd best kunnen begrijpen. Puur vanwege spandoeken en gezang zullen ze je toch niet eerder van de tribune halen ivm de veiligheid?

21 maart 2018 om 16:20

Waar lees jij dan dat JvH is bedreigd? Behalve dat er in dit artikel wordt gesproken over een dreigende situatie, zie ik het woordje dreigen of bedreigen nergens staan.

21 maart 2018 om 17:07

Onder een dreigende situatie zie ik meer dan alleen leuzen als "van Halst, rot op!" en een parodie op "here we go, here we go" betreft het functioneren van Van Halst. De sfeer afgelopen weekend zie je altijd aan het einde van het seizoen bij clubs in nood.

Je moet die Waterreus niet zo serieus nemen. Hij is de slechtste "zogenaamde expert" die er is samen met van Hooijdonk. Zijn alleen maar negatief geweest over Twente.

Kritiek hebben is menselijk. Evenals emotie. Maar het moet wel beschaafd blijven. Dit soort taferelen horen niet thuis in de voetballerij.

21 maart 2018 om 17:03

Van Halst is niet bedreigd, maar was onderwerp van gesprek tijdens een aantal leuzen. Die leuzen gingen over het functioneren van Van Halst en het ergste wat ik heb gehoord was "van Halst, rot op!". Niet bepaald een bedreiging. Het is groter gemaakt dan het is, puur omdat Van Halst vrij snel vertrok als een voorzorgsmaatregel omdat de sfeer grimmig was.

21 maart 2018 om 17:32

Tenzij er meer op de achtergrond speelt waar (bijna) niemand iets van weet...

Van Halst is helemaal niet bedreigd. Waterreus roept maar wat. Pure stemmingmakerij van deze Twente hater.

21 maart 2018 om 16:02

typisch gevalletje media dit inderdaad. Laten we nou rustig blijven!

Vreemd dat hier zo’n enorme ophef over wordt gemaakt. Natuurlijk moet je je als fan distantiëren van iedere vorm van bedreiging. Alleen zoals ik het lees, zijn puur op basis van inschattingen van stewards besloten dat Jan van Halst beter voor het eindsignaal zou vertrekken. Tuurlijk is dit natuurlijk niet goed te praten, alleen ben ik erg benieuwd wat nou de signalen waren voor deze beslissing. Wanneer het louter beslist is op spreekkoren zoals Jantje rot op, dan ben ik geneigd te denken dat ze de gevaren hieromtrent hebben overschat. Dit soort ongefundeerde spreekkoren hoor je echt bij heel veel clubs. Tijdje geleden is er bij mijn clubje ook gescandeerd dat Faber moest oprotten, maar was hij na afloop gewoon in het supportershome te vinden. En heel eerlijk ik vind die Jan van Halst een engnek eerste klas, hoop praatjes maar hij heeft als technisch eindverantwoordelijke behoorlijk wat fouten gemaak. Hiermee wil ik wel duidelijk afstand nemen van iedere echt bedreigde club-bestuurder, wanneer bewezen is dat een “supporter” zich hieraan schuldig maakt moet je het overgeven aan de officier van justitie. En uiteraard een levenslang stadion verbod dergelijke “supporters” kun je missen als kiespijn.

Men is nu wel echt selectief nieuws aan het zoeken. De sfeer was grimmig (logisch gezien de situatie van de club) en Jan van Halst was het slachtoffer van spreekkoren. Geen scheldkanonnades of bedreigingen, maar gewoon leuzen die duidelijk maakten dat het publiek klaar was met het wanbeleid van Van Halst.

Het is maar dat de supporters zich heel lang hebben gericht op het steunen van de spelers, want deze spreekkoren hadden het hele jaar wel kunnen gebeuren. Wat afgelopen weekend gebeurde, gebeurt elk jaar bij de clubs in de degradatiezone. Van Halst zei zelf al dat puur een overweging was uit veiligheid en dat gewoon een voorzorgsmaatregel was.

21 maart 2018 om 17:35

Spreekkoren en spandoeken lijken me vrij logisch in deze en zeker niet echt bedreigend. Toen wij in een vergelijkbare situatie zaten was het niet veel anders. Ik ben benieuwd hoe het nu verder gaat, want Van Halst lijkt me toch niet meer houdbaar op deze plek...

22 maart 2018 om 11:36

De positie van Van Halst is sowieso niet houdbaar, want sponsoren zijn ook absoluut niet blij met zijn functioneren en zijn grote probleem is dat men gewoon aan kan tonen dat hij volledig ongeschikt is als commercieel- en technisch directeur. Het duurde echter lang voordat Van Halst de volle kritiek over zich kreeg, omdat de focus van de gehele achterban op de sportieve prestaties lag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren