Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fledderus maakt in holst van de nacht van Strand Larsen duurste speler ooit

Laatste update:

Jørgen Strand Larsen heeft zijn gewenste transfer te pakken. De spits van FC Groningen maakt de overstap naar Celta de Vigo, weet RTV Noord. In de nacht van dinsdag op woensdag is technisch directeur Mark-Jan Fledderus tot een akkoord gekomen met de club uit LaLiga. Het is niet bekend wat Celta exact betaalt voor de Noorse spits. Wel wordt hij de duurste uitgaande transfer ooit bij FC Groningen. Dat record stond op naam van Marcus Berg.

Het was een soap die zijn weerga niet kende. Verschillende clubs waren deze zomer bereid om meer dan tien miljoen euro te betalen voor Strand Larsen, maar Fledderus hield zijn poot stijf. De spits uitte openlijk zijn onvrede voor de camera's van ESPN, maar leek daarmee geen snaar te raken bij de beleidsbepalers van de Trots van het Noorden. Dinsdag sloeg Strand Larsen uit woede de training over. Een paar uur later heeft hij zijn gewenste transfer alsnog te pakken.

Celta zag begin deze week een bod van tien miljoen euro exclusief bonussen van tafel worden geveegd door FC Groningen. Wat de huidige nummer acht van de Eredivisie uiteindelijk vangt voor Strand Larsen, is niet bekend. Ook Middlesbrough, Bologna en Salernitana zaten achter de handtekening van de Noorse aanvaller aan, maar zij vissen achter het net. Celta de Vigo eindigde afgelopen seizoen als elfde in LaLiga en bezet momenteel de twaalfde plek met vier punten uit drie wedstrijden. Eerder deze zomer maakte Heraclied Luca de la Torre de overstap naar los Celtiñas.

Groningen heeft tijdig voorgesorteerd op het vertrek van Strand Larsen. Dinsdagochtend maakte de club de komst van Florian Krüger wereldkundig. De 23-jarige aanvaller komt over van Arminia Bielefeld en tekent voor vier jaar in Euroborg, met een optie op nog een seizoen. Het is niet bekend of Krüger de directe vervanger is van Strand Larsen. De Duitser kwam in dienst van Bielefeld in 34 wedstrijden tot één treffer en drie assists. Strand Larsen laat Groningen achter zich met 71 officiële wedstrijden op de teller. Daarin wist hij 27 keer te scoren en fungeerde hij negen keer als aangever.

Record
De Noor gaat de boeken in als de duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van FC Groningen. Het record stond ruim tien jaar op naam van Marcus Berg, die voor tien miljoen euro de overstap maakte naar Hamburger SV. De top vijf wordt gecompleteerd door Ritsu Doan (7,5 miljoen naar PSV), Luis Suárez (7,5 miljoen naar Ajax), Tim Matavz (7 miljoen naar PSV) en Bjorn Meijer (6 miljoen naar Club Brugge). Het is niet bekend wat Groningen exact krijgt voor Strand Larsen, maar het record van Berg gaat hoe dan ook verbroken worden, aldus RTV Noord.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou eindelijk, tis die jongen gegund. Leuke transfer! Vraag me idd af f er nu mt dit geld nog wat bijkomt , want Groningen is wel echt middelmaat.

Het rijtje met beste verkopen verraste. Had wel verwacht dat Tadic en Kostic daar in zouden staan...

31 augustus 2022 om 07:43

Dat waren andere tijden de transfermarkt is helemaal gek geworden qua prijzen

31 augustus 2022 om 10:36

Niet gek geworden, er is schaarste aan goede voetballers. Doordat in de PL twintig clubs op zoek zijn naar goede spelers. Dan gaan de prijzen omhoog.

31 augustus 2022 om 11:31

Dat is echt een drogreden. Hoeveel clubs denk je dat er in de Premier League waren toen Tadic verkocht werd?

31 augustus 2022 om 17:20

@Rude; die clubs hadden toen toch veel minder geld? Nog afgezien van de inflatie.

31 augustus 2022 om 17:23

Schaarste aan goede voetballers? Er is juist teveel, spelers als Fekir en Canales die non de jus bij Real Betis spelen. En dat zijn pas 2 voorbeelden.

31 augustus 2022 om 07:43

Ze moeten wel iemand halen die er direct staat natuurlijk, lastig. Gek ook dat ze Postema zojuist hebben verhuurd aan Roda.

31 augustus 2022 om 08:49

Dan moet er nog een spits komen, kan niet anders. Anders is het wanbeleid.

31 augustus 2022 om 07:49

Ik dacht dat twente toen 7 mil betaalde voor tadic. Maar die staat er niet eens tussen.

31 augustus 2022 om 07:55

Klopt, 7,7 miljoen was het volgens mij. Destijds een hoop geld.

31 augustus 2022 om 08:23

Als ik op transfermarkt kijk dan staat tadic voor 5,5 mln. Kostic voor 6 en let op...robben voor 4,3 (veel geld voor 'n ventje van 18 toen denk ik)

Mooie transfer voor die jongen en voor Groningen. Prachtig bedrag, zal wel richting 12 miljoen gaan. Transferbedragen worden nog steeds groter... hoeveel 100+ transfers zullen we over 10 jaar in de Eredivisie hebben gehad?

31 augustus 2022 om 07:43

Veel denk ik. Zal onderhand de norm zijn voor een goede Eredivisie speler. Of geld moet weer meer waard worden..

31 augustus 2022 om 08:10

Ik denk dat het wel mee gaat vallen, dat Antony zo veel oplevert komt puur omdat Ten Hag ten koste van alles hem wilde halen.. Was er een andere club gekomen hadden we echt niet meer dan 60 a 70 miljoen gekregen wat natuurlijk nog steeds veel is

31 augustus 2022 om 08:19

Hmm, toch los daarvan zie je dat de prijzen echt hard zijn gestegen laatste tijd en denk niet dat het hierbij blijft. Zullen natuurlijk mindere periodes aankomen, maar we hebben afgelopen 10 jaar al een aantal 40-80MIO verkopen gezien wat eerst ook ondenkbaar was imo.

31 augustus 2022 om 08:27

100 mln niet maar denk wel dat de spelers voor meer geld verkocht gaan worden. Kijk bijv naar de kleinere clubs in Engeland die met gemak 15-20 mln neerleggen.
Commentaar na ontslag Scott Parker was..tja de club had ook maar 30 mln besteed...

Als mannen als Martinez, Malacia en Sinistera het goed gaan doen in Engeland zal dit ook helpen.

Nederlandse competitie lijkt sterker te worden en sterkere spelers af te leveren

Gefeliciteerd Larssen,ben blij dat je toch een transfer hebt kunnen maken en begreep volledig dat je wel kaar was gevoelsmatig bij Groningen na deze onnodige situatie!

Denk dat spelers voortaan clausules laten vastleggen als ze tekenen om niet geblokkeerd te worden door Flederrus

31 augustus 2022 om 07:47

Is toch gewoon prima onderhandeld ? Voor de competitie begon mocht hij weg voor (ik geloof) 9 miljoen. Dat wilde toen niemand betalen. Daarna heeft Fledderus gewoon perfect onderhandeld. En van geblokkeerd kun je pas spreken als hij helemaal niet weg was gegaan deze zomer, vind ik

31 augustus 2022 om 07:53

Ben je er niet mee eens dat er toch imago schade is nu voor Groningen?
Met het oog op toekomstige transfer bedoel ik dat

31 augustus 2022 om 07:57

Nou ja, uiteindelijk hebben ze weer een speler die doorstroomt naar een grotere club. En dat is nummer 4 in twee seizoenen. Gudmunson, matusiwa, meijer en nu Larsen. De afspraken met laatstgenoemde waren heel duidelijk. Dat kan Groningen prima uitleggen bij nieuwe transfers. Ik denk dat het wel meevalt.

31 augustus 2022 om 08:08

Nee, geen imagoschade. Dat spelers een paar dagen boos zijn, hoort er bij. Hij heeft zijn transfer gewoon gekregen.

31 augustus 2022 om 08:30

Ik zou wel even goed nadenken wanneer ik een contract bij Groningen teken.

31 augustus 2022 om 08:53

Totaal geen imagoschade. Of heeft Ajax dat wel na al die stroeve onderhandelingen? Heeft PSV dat, nu ze zich harder opstellen bij Gakpo? Had Heerenveen dat toen ze Veerman niet voor een appel en ei weg wilden doen? Heeft Twente dat nu ze Zerrouki niet weg willen doen?

31 augustus 2022 om 12:21

@jsdenhaag: Ben jij een profvoetballer dan?

31 augustus 2022 om 19:23

jsdenhaag,

Dat zelfde zou ik bij ADO op dit moment hebben.

Zonder dollen, de media heeft de boel redelijk opgeblazen denk ik. De gehele transferperiode wist JSL waar hij aan toe was, dus dat lijkt me netjes geregeld van de club.

JSL had de pech dat er kort na de gestelde deadline opeens clubs kwamen. MJF heeft waarschijnlijk gehoopt dat de Italiaanse clubs, Middlesborough en Celta de Vigo tegen elkaar gingen opbieden. Dit bleef uit en de situatie werd daarom voor JSL en heel Nederland onbegrijpelijk, doordat het een recordbedrag betrof en een leuke club voor JSL langskwam. Uiteindelijk eind goed al goed!

13 miljoen is toch een hoop geld voor zo'n speler. Gefeliciteerd Groningen en succes Larsen

“fludderus heet die gozer toch?! Oh Fledderus, maakt geen reet uit”

On:mooie transfer voor Groningen wat ook een beetje profiteert van de gestegen transferprijzen.

31 augustus 2022 om 07:49

'Sjitterend Wilfjed!'

31 augustus 2022 om 08:13

Hahaha misschien wel een van de mooiste momenten van Boskamp bij Vi!

Hopelijk is de transfersom boven de 11 miljoen, want dat is Fledderus echt geweldig bezig geweest. Ondanks dat 95% van Nederland vond dat hij allang moest verkopen en de bedragen prima waren, zou dit een knappe uitkomst zijn! Bluf of kennis, wie zal het zeggen..

31 augustus 2022 om 10:10

Tjah die 1 miljoen extra zal leuk zijn maar je loopt natuurlijk wel imagoschade op, spelers zullen wel 2x nadenken voordat ze naar Groningen komen waar ze enkel wegmogen voor de absolute hoofdprijs

31 augustus 2022 om 10:18

Nou, maar hopen dat er dan een vervanger wil komen ;-)

31 augustus 2022 om 09:52

Haha, hardop gieren om deze reactie. Bekijk ze nog regelmatig die oude VI-filmpjes, heerlijk. Niet dat het wat toevoegt aan dit artikel, maar goed. Verwijder de reactie maar weer moderators, met als reden: niets toevoegend (gebrek aan onderbouwing). Zijn jullie zo goed in.

31 augustus 2022 om 12:34

@FCTD Ergens moet een grens gelegd worden hè. Anders wordt het hier wel een heel armzalig forum. Deze reactie is, zeker met die geweldige toevoeging, een mooie kandidaat. Mijn reacties worden ook incidenteel verwijderd, so what.

Dan lijkt het erop dat fledderus toch het onderste uit de kan heeft weten te halen. Op dat punt hulde. Maar ik vraag me af wat we vandaag nog weten te toveren. Twee spitsen kwijt in se laatste twee dagen. Drie in totaal en 1 erbij...

Hoeveel heeft Groningen ontvangen of is dat nog niet duidelijk 😉

Een club die een bepaalde speler per se wil hebben gaan soms ver. Is hij het bedrag waard? Dat bepaald de markt (vraag en aanbod) In deze jongen zit voldoende potentie mits je hem goed gebruikt. Larssen moet het hebben van buitenspelers die hem kunnen bedienen en dat heeft hij bij Groningen nooit van kunnen profiteren. Goed gedaan door Fledderus maar wel met enig risico, uiteraard weten wij niet hoe de onderhandelingen in zijn geheel is verlopen. De media in deze schrijft er vaak maar op los.Ik wens Larssen alle geluk bij zijn nieuwe werkgever.

En toen had Groningen geen spitsen meer

31 augustus 2022 om 08:03

Haha dat dus. Drie weg, één terug. Die wissel was in de tweede divisie in Duitsland. De dag is nog lang, maar alsjeblieft....

31 augustus 2022 om 11:42

Ach, JSL kwam van Sarpsborg dat met hakken over de sloot elk jara net boven de streep eindigen en daar niet eens een geweldige indruk achterliet. Waar spelers dus vandaan kwam hoeft niet zoveel te zeggen, Met de scouting zit het blijkbaar wel goed toch?

31 augustus 2022 om 21:43

En nu is Ricardo Pepi nog aangetrokken naast Kruger, waarbij Ngonge en Abraham ook uit de voeten kunnen in de spits.

Als ik nu de reacties lees dan heeft Markjan het nu ineens zo goed gedaan.
Een tijd terug was het nog een sukkel dat hij niet in ging op de biedingen ..
Wat kan het snel gaan ineens

31 augustus 2022 om 08:15

Hij is nu toch wel ingegaan op de biedingen? Afhankelijk van de berichtgeving leek het erop of Larsen gewoon weer een jaartje Groningen moest gaan spelen en dat elk bod van tafel werd geveegd omdat het na zijn deadline was. Nu weten we dat hij het hard speelde en wel bereid was te verkopen, maar eerst niet.

Toch jammer dat het zo is gegaan. Strandje is een aardige gozer die zeer respectvol over komt, geliefd bij onze support ondanks wat er is gezegd de afgelopen weken. Bij de eerste interviews had ik me vraagtekens, maar dat bleek deels verkeerd vertaald. 11 miljoen + paar miljoen aan bonussen is een mooi bedrag en hopelijk verricht Fledderus nog 2 wonderen op de transfermarkt in de vorm van een rechtsback en een extra spits. Jammer dat wel Larsen niet meer kunnen zien spelen en dat we afscheid nemen op noord. Het ga je goed. Hopelijk red hij het.

31 augustus 2022 om 08:09


Achterin lijkt nog wat te veranderen. Te Wierik in gesprek met Heracles. Vervanger moet Marcus Lode worden. Die ik totaal niet ken. Maar Te Wierik kan echt niet meer.

31 augustus 2022 om 08:16

Bodo/glimt en Schalke op zijn Cv.... hopelijk dat de prestaties toen ook passen bij die clubs. Ook alweer 29 jaar, maar een beetje ervaring kan geen kwaad.

Laten we hopen op een mooie laatste transferdag jongens!

31 augustus 2022 om 09:04

Pff ja Te Wierik is een machtige kerel, maar mijn god wat een dramatische speler sinds hij terug is gekomen uit Engeland. Geen moment meer zijn niveau van zijn eerste periode gehaald. Marcus Lode ken ik ook niet, heb ook niet gehoord dat de fc met hem in verband is gebracht. Ik had eigenlijk gehoopt op een centrum met Kasanwirjo en Balker (waar ik echt fan van ben) en een rechtsachter. Die van Gelderen zal er vast niet veel van kunnen, als Wormuth al een centrale verdediger op zijn plaats zet.

31 augustus 2022 om 09:49

RTV Noord meldt dat.

31 augustus 2022 om 10:02

Ah ja, die zijn vaak wel goed geïnformeerd

31 augustus 2022 om 08:59

Nu volg ik het niet zo en ik weet niet in hoeverre hij echt geklaagd heeft, dus ik heb het over het algemeen, maar een speler die met de pakken erbij neerzet, boos wordt (ik zeg niet dat hij dat per se deed) en expres trainingen mist daar heb ik het nooi zo mee.. je zag het bij meerdere spelers deze transferperiode.
Wat heeft Aursnes zich dan voorbeeldig opgesteld, zijn transfer duurde haast langer dan welke ook en die heeft helemaal niets geroepen of gedaan, behalve zich uit de naad werken. Ook al had hij een persoonlijk akkoord

31 augustus 2022 om 09:10

Klopt kan ik me in vinden. Normaal keur ik dit soort voetballers ook af, maar ik denk als Groninger of Heraclied weet je wel ongeveer hoe Fledderus kan zijn in het onderhandelen als je het zo hoort. Hij haalt voor ons het maximale eruit, maar ik kan me erin vinden dat een speler zich daaraan kan irriteren. Werkweigering kan gewoon niet. Daarmee laat je je wel zwaar kennen, je hebt een contract getekend met je blije hoofd dus als de club wilt dat jij je eraan houd zal dat ook moeten. Echter voel ik het bij deze transfer anders. Ik ben nog steeds van mening dat hij 1 seizoen moet blijven en nog eens dubbele cijfers moet halen. Helaas is dit een onthoudbare situatie geworden. 11 miljoen + paar miljoen aan bonussen is bizar voor een speler van Groningen.

31 augustus 2022 om 09:17

Precies, zo is het ook. Flodders werkt voor Groningen, niet voor Larssen. Meer dan logisch dat hij bet beste wil doen voor de club en ja, als dat betekent dat hij een speler niet laat gaan als het juiste bedrag niet op tafel gelegd wordt moet je als speler niet zeiken en je werk naar behoren blijven doen zodat jet wellicht in de volgende transferperiode kan bewerkstelligen.

Goeie deal van Fledderus! Verkopen is die goed in, zag je bij Meijer ook. Alleen qua aankopen vind ik hem (nog) niet goed. Hoop dat hij een goede investering doet.

Voor Strand Larsen een mooie stap! Fledderus heeft het lang tegen gehouden,. Hopelijk leert Fledderus hier wel wat van, vooral dat belofte schuld maakt. Hij had immers al beloofd dat die weg mocht voor 10 of 11 miljoenen

31 augustus 2022 om 08:21

Nee. Als dat bod er zou liggen voor een bepaalde datum en die was al weken verstreken.

Hij schijnt 11 miljoen + 2 aan variabelen op te leveren. Sterk staaltje werk van Fleddie, poot stijf houden terwijl iedereen je voor gek verklaard en er 1-3 miljoen extra uitslepen. Benieuwd wie er nog als vervanger gehaald wordt, de namen Vente en Uldrikis gaan rond. Daar word ik niet bepaald vrolijk van.

31 augustus 2022 om 08:35

Bij dit soort bedragen moet je op den duur ook wel ja wel zeggen als Groningen, je kan het je financieel gewoon niet veroorloven dit soort bedragen te laten lopen. JSL zou maar ernstig geblesseerd geraakt zijn, of geen deuk meer in een pak boter geschoten hebben, dan zou je je achteraf keihard voor de kop geslagen hebben.

Maar het wordt nog wel pittig om een goede vervanger te halen, en de twee namen die jij noemt, zou ik niet halen, dat is categorie "zonde van je geld", dan heb ik liever dat je niks haalt, of desnoods andere posities versterkt, zoals centraal achterin. Maar liever geen halfslachting achternatief voor JSL, dan heb ik liever nog dat je het tot de winterstop maar weer probeert met Joosten ofzo, ook al moet ik daar eigenlijk niet aan denken.

31 augustus 2022 om 10:21

Precies, de situatie werd onhoudbaar dus ik ben blij dat je er nog zoveel uithaalt als Groningen zijnde. Ik hoop ook dat het slechts geruchten zijn. Naar je supporters toe kun je het eigenlijk niet maken om geen vervaning te halen nu, buiten Strandje zijn er weinig lichtpuntjes geweest de laatste tijd.

Ik ga mijn hart vasthouden komende weken. Hopelijk krijgen we niet hetzelfde verhaaltje als vorig seizoen. Toen zakten we helemaal in na verkoop van onze topspelers op het laatste moment.

Een gedemotiveerde speler als Larsen wil je niet tot januari in je selectie hebben. Maar ik vind dat Larsen deze transfer dik verdiend heeft. 11 miljoen euro is wat aan de hoge kant en ik denk dat Groningen hem op het juiste moment van de hand doet. Ik bedoel, hij is goed, maar lang geen 11 miljoen euro waard, vind ik. Als Celta zo'n bedrag biedt, moet je het gelijk accepteren. Veel succes in Galicië, Strand!

Denk dat Locadia wel een goede transfervrije vervanger is voor Larsen. Heeft zich al bewezen in de ED hij moet het niveau van Groningen zeker aankunnen

31 augustus 2022 om 11:24

Die speelt inmiddels toch in Irak?

31 augustus 2022 om 11:41

Daar hoopte ik ook op, maar die speelt helaas in Iran nu

Ik heb gelezen dat groningen bezig is met vente, maar ik mag toch hopen dat er wat beters bij komt. Ik had liever gehad dat postema gewoon gebleven was.

1 spits gehaald en 3 die gaan.
Dat wordt wel krapper voorin!
Dan moeten Ngonge, of Abraham als back-up de spits in.

Of je moet op de deadline nog iets halen

31 augustus 2022 om 11:46

Precies. Hopen dat er al ergens enige tijd een lijntje of lijntjes lopen die in afwachting waren van deze transfer. En dat er geen spelers gehaald worden 'om het halen'.

"Een soap die zijn weerga niet kende". Een of andere Noor die 1 training overslaat en vervolgens een transfer maakt. Wat een telenovela!

Vraag me af het slim was en is om tot het laatste moment te wachten in de hoop dat hij een miljoen meer op brengt. Tijd om een waardige vervanger te halen is er amper en ook die zal dan ongetwijfeld de hoofdprijs kosten. Naar ik meen zit de fc al niet ruim in de aanvallers, dus op langere termijn kan je die extra miljoen weleens meer dan een miljoen gaan kosten.

Waardeloos van Fledderus deze gang van zaken. Denk een stoere manager te zijn zo, maar dit houdt toekomstige spelers buiten Groningen. Die weten nu hoe ze daar handelen en vast zitten.

31 augustus 2022 om 23:04

Onzin! Zakelijk perfect gehandeld en uiteindelijk heeft de speler zijn transfer. Daarom onderhandelt Fledderus en niet SL met de nieuwe club.

Groningen denkt dat ze zonder spitsen meer kans maken op succes? Ik bedoel er is nauwelijks nog iets over in dat opzicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren