Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fischer kijkt in de spiegel: 'Misschien heb ik wel teveel van mezelf verwacht'

Laatste update:

De kans is groot dat Viktor Fischer dit seizoen niet meer in actie komt. De aanvaller van Ajax liep in de thuiswedstrijd tegen AZ een hamstringblessure op en hoopt de laatste wedstrijd van het seizoen (thuis tegen NEC) nog te gaan halen, maar dat zal heel lastig gaan worden. Fischer kan zodoende alvast terugkijken op het seizoen en spreekt van een leerzaam jaar.

/

Vorig seizoen brak de Deen door in het eerste bij Ajax en was alles nog nieuw en mooi voor de jonge aanvaller. "Dit jaar maak ik wat meer deel uit van het team, was ik een poosje basisspeler", zegt Fischer voor de camera van Ajax TV. "Dat is wel eens lastig geweest, omdat ik mezelf dan extra goed wil bewijzen. Het ging best goed, maar er zijn dingen waar ik helemaal niet tevreden over ben."

De negentienjarige Fischer weet dat zijn statistieken voor dit seizoen niet geweldig zijn, maar is zelfbewust. "Misschien heb ik wel teveel van mezelf verwacht, terwijl ik nog een jonge speler ben. Ik moet mezelf de tijd gunnen om goed te worden", zegt de aanvaller, die tot dusver 47 competitiewedstrijden voor Ajax speelde. Daarin wist hij 13 keer te scoren.

Viktor Fischer verwacht teveel van zichzelf

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had meer verwacht, maar deze jongen komt er wel, is pas 19.

Wat ging best goed dan? Kansen om zeep helpen? Als een natte krant spelen? Waardeloos seizoen heeft die jongen gehaald, heb geen vooruitgang gezien.

15 maart 2014 om 16:20

Een leerjaar kan ook vooruitgang betekenen. Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt. Niet iets om zo gefrustreerd over te doen als jij.

Kishna heeft nu veel krediet, maar is van dezelfde leeftijd... dus welke speler is nou verder? Ik ben geneigd te zeggen dat dat Fischer is.

15 maart 2014 om 16:28

Die jomgen staat bekend om zijn goeie zelfreflectie maar dit is 3x niks, wat is goed gegaan? Kishna is denk ik ook niet verder maar heeft wel meer lef en durf.

15 maart 2014 om 16:52

@ajaxcunian

Als er één ding is wat Fischer wél heeft dan is het lef en durf. Hij ging juist veel te vaak voor eigen succes. Maar Fischer is iemand die speelt voor de statistieken en graag belangrijk wilt zijn.

Als hij meer in het belang van het team speelt heb ik er wel vertrouwen in dat hij een dragende speler kan gaan worden.

15 maart 2014 om 17:03

Ik vind hem heel vaak achteruit passen of breed hoor.

15 maart 2014 om 17:14

Dan kijk jij, ondanks je naam, bar weinig wedstrijden van Ajax als je het mij vraagt. Hij gaat op momenten voor eigen succes waar hij dat alleen kan doen als die Messi of Ronaldo is. Hij is goed, maar wil zich dit seizoen veel te graag bewijzen.

15 maart 2014 om 17:15

omdat hij de instructie krijgt om zolang er geen ruimte ligt balletje terug te geven. Denk je dat dat balletje terug en breed idee is van de ajax spelers? Ze missen alleen een speler met veel creativiteit om de oplossing naar voren te zoeken.

15 maart 2014 om 19:11

Wat is er goed gegaan? Zoals hij zegt hij heeft als basisspeler en dus teamspeler meer dan genoeg goede dingen gedaan maar ook heel veel belabberde dingen en je verwacht van hem ook dat extra's. Maar 1 van de belangrijkste dingen is dat hij zijn taken goed uitvoert nu moet hij weer een goede balans vinden tussen de onberekenbare Fischer en de teamspeler Fischer.. Kishna, is toch precies hetzelfde, Fischer begon toch ook zo? Scoorde in elke topper!

15 maart 2014 om 16:25

@ajaxcunian Jou neem ik niet meer serieus na een slechte periode hem afkraken......... Vorig jaar was hij volgens 80% van alle Ajacieden hier een Super talent ....... Een dipje hoort bij je ontwikkeling daar word je alleen maar beter van!

15 maart 2014 om 16:29

Ik vind Fischer nogsteeds een toptalent, alleen heeft hij een slecht seizoen gehad.

15 maart 2014 om 17:46

Ajacunian

Sorry hoor maar als ik je naam zie neem ik aan dat je wel wedstrijden kijkt van Ajax??

Fischer zorgt altijd als hij speelt voor dreiging, ookal scoort hij periodes niet. En tuurlijk gaat hij iets te vaak voor eigen succes maar dat komt juist door mensen zoals jij.

Hij wil zichzelf bewijzen terwijl zijn statistieken voor een buitenspeler gewoon goed zijn. Niks gepresteerd...hou toch op man. Steun je eigen spelers is aub, fischer heeft een dipje, maar de opmerking dat hij niks heeft gepresteerd had ik eerder verwacht van iemand uit Eindhoven of Rotterdam. Schaam je.

Fischer komt er wel, ik verwachtte eerlijk gezegd nog niet veel dit seizoen van Viktor. Hij leert nog iedere dag en vooral zelfvertrouwen ontbrak er nog een beetje aan de afgelopen tijd.

Wat me wel opvalt is dat hij misschien wel meer middenvelder is dan aanvaller. Als ie vanuit het centrum (10-positie) lijkt hij vaker gevaarlijk te kunnen worden, dan vanaf de zijkant.

15 maart 2014 om 16:26

Fischer loopt vooruit op de zaken, dit hoorden en zagen we vorig jaar ook al. Het is goed dat hij aan zelfreflectie doet en nadenkt over zijn spel etc. maar soms moet je gewoon je voeten laten spreken en meer dingen op intuïtie doen.

Hij komt er wel maar dat mentale in combinatie met ... zorgt er wel steeds voor dat hij belabberd speelt .

15 maart 2014 om 16:27

Waar komt hij wel ? Hij is natuurlijk nog behoorlijk jong, maar los van een aantal goede goals (vorig jaar) heb ik niet veel van hem gezien. Zo was hij bijvoorbeeld vorig jaar tegen Feyenoord de grote man (vanwege de goals) maar was boetius eigenlijk veel beter.

Fischer was deze seizoen erg voorspelbaar met zijn acties, en 9 van de 10 lukte het alsmaar niet.. ik zou meer gevarieerder spelen en minder voor eigen succes gaan. Maar hij komt er nog wel!

En de rest van Nederland hij kon niet met de druk om gaan. Maar hij blijft een top talent dat hebben we gezien vorig seizoen.

Hij moet gewoon gaan voetballen plezier maken niet het gevoel van moeten. Dan gaat vaak mis gewoon lekker ballen

En dan al praten over
Liverpool haha
Kom op jongen wees blij dat je in Ajax 1 mag spelen
Maar het gaat wel goed komen blijf de komende 4 jaar maar in Amsterdam je kan ( en moet ) nog veel leren

15 maart 2014 om 16:39

Waar praat hij over Liverpool?
Zowel in het artikel als in het interview van Ajaxtv rept hij daar geen woord over.

Fischer legt zichzelf echt te veel druk op om iedere wedstrijd te presteren en/of te scoren en assists te geven. Presteren is wel iets wat in iedere wedstrijd van een Ajax-speler gevraagd word, maar door de druk die Fischer zichzelf oplegt komt het er eigenlijk helemaal niet meer uit. Vrijwel alles gaat fout en op die manier is hij vrij nutteloos voor Ajax. Fischer moet weer terug naar de Fischer die hij in de jeugd was en ook nog de eerste paar wedstrijden rond zijn debuut. Frank de Boer heeft dit ook al een aantal keer gezegd, maar als Fischer vrij is in zijn hoofd is het een speler met enorm veel kwaliteit en potentie. Vrij worden in het hoofd lijkt echter zeer lastig voor Viktor.

Toch heerlijk dat een 'snotaap' van 19 zo in de spiegel durft te kijken. Talent heeft hij, maar hij moet nog veel leren. Misschien wanneer hij emotioneel volwassener en rustiger zal worden gaan we pas de echte Fischer zien.

Dit geldt ook met jongens als Bakkali, Kishna, Boetius, Promes en andere. Het zijn talentvolle spelers, maar nog erg wild en onbevlogen. Misschien moeten wij gewoon spelers minder hypen...

Met het vertrek van Eriksen heeft deze jongen waarschijnlijk in zijn hoofd gehaald dat het nu zijn beurt was om de beste speler bij Ajax te worden. Daarmee heeft hij een veel te grote druk bij zichzelf gelegd.
Je zag het eigenlijk al aankomen toen hij aan het begin van het seizoen aankondigde dat dit zijn seizoen moest worden. Het gevolg was dat zijn spel van matig naar onvoldoende ging en dat hij de frustraties na weer een gemiste kans vertaalde in misbaar in plaats van motivatie.

Fischer is gewoon een ontzettend matige en beperkte speler. Hij is niet snel, heeft weinig diepgang zonder bal, is slordig in zijn passing en kan niet bovengemiddeld schieten, voorgeven of scoren. Ik word echt kotsmisselijk van al die mensen die zeggen hij komt er wel, talent heeft hij genoeg, bla bla bla. Of altijd dat geneuzel of Fischer teveel van zichzelf verwacht of niet, waar hebben we het over, hij kan er gewoon vrij weinig van.

15 maart 2014 om 16:41

Als hij er weinig van kan, zat niet de gehele europese top achter hem aan.
Uitblinker in het Nextgen toernooi(voorloper van de Uefa youth league).
Vorig jaar speelde hij ook niet altijd goed, maar kwam er veel meer dreiging van af, betere passes betere schoten etc.

Dus ja ik denk ook dat hij het zichzelf veel te moeilijk heeft gemaakt.

15 maart 2014 om 16:47

Oh uitblinker op de Nextgen zeg, ik neem al mijn woorden terug. Wat maakt dat nu uit? Er zijn toch tal van voetballers die op jonge leeftijd een toptalent leken en dit uiteindelijk totaal niet waren? Waarom zou dat bij Fischer niet het geval kunnen zijn. Neehoor bij Fischer blijft iedereen een beroep doen op die Nextgen en verdoezelt iedereen zijn tergend slechte spel onder het mom van een vormdip. Wordt nou eens wakker en kom uit die ontkenningsfase, het is gewoon niet zo veel. Zichzelf te moeilijk gemaakt, wat betekent dat uberhaupt? Een dergelijke uitdrukking hoor je zelden, alleen bij Fischer. Die schijnt het zichzelf zo moeilijk te maken dat hij stiekem Messi is maar speelt als een vierdeklas amateur. Hij is gewoon slecht!

15 maart 2014 om 17:20

Wat n zure reacties zeg! Omdat jij t niets vindt, hoeven anderen die mening toch niet te delen?

Jij doet alsof hij nog geen bal naar iemand met hetzelfde shirt kan passen. Ben t eens als je zegt dat hij t overzicht mist, n matig schot heeft en egoïstisch is, maar je doet nu net alsof hij n 1e klas prutser is. Ik irriteer me soms mateloos aan m, en hij kan idd best slecht spelen, maar hij heeft talent zat...

Maar goed, iedereen heeft t recht op n eigen mening

Overigens: als hij zo blijft spelen als de laatste tijd 'komt ie r echt niet'. Het moet structureel beter anders haalt ie de top niet die kenners (scouts in binnen- en buitenland) hem voorspellen...

15 maart 2014 om 17:28

Ik zie Fischer regelmatig meerdere spelers voorbij dribbelen. Tegem Utrecht zette hij uit het niets 3 man opzij en scoorde bijna bv. Als hij op dat soort momenten wel zou scoren, zouden mensen als jij nu roepen dat het een toptalent is, gaat de absolute top halen etc.. Wat een onzin man, Fischer is gewoon een erg groot talent.

15 maart 2014 om 17:37

@ Curtazimo

Omdat anderen onterecht positief zijn hoef ik die mening toch niet te delen?

En jouw reactie is precies wat ik bedoel. Je zegt zelf dat hij overzicht mist, een matig schot heeft en egoistisch is en vaak slecht speelt, maar toch heeft hij talent zat. Waarom? Uit al die zaken blijkt juist dat hij niet zo veel talent heeft, waarom blijven mensen daaraan vasthouden?

@lennonturbo

Ja zo blijft het. Als Messi nooit scoorde vond ik hem niet de beste speler van de wereld. Als Fischer er veertig maakt is hij wel goed. Waar gaat het over. Dat doet hij nou juist niet, scoren. Gewoon een matige speler en de tijd zal het (denk ik) uitwijzen, dat zul je nog wel zien.

15 maart 2014 om 18:32

@tomtom18: Ik zeg toch nergens dat jij jouw mening niet mag hebben? Probeer alleen in n gezonde discussie te weerleggen waarom ik die manier waarop je reageert wat zurig vindt. En ik leg de nuance op 'slecht': jij vindt Fischer n slechte speler, ik vind (te vaak) m slecht spelen...

Ik heb respect voor ieders mening hoor, ook als die afwijkt vd mijne, dus ook voor de jouwe. Dat dat bij jou wellicht anders overkomt is niet de bedoeling.

15 maart 2014 om 23:29

Tom tom, in de nextgen zaten talenvolle leeftijdsgenoten van o.a Barca, Sporting en Engelse clubs.
Als je daar dus uitblinkt is dat zeker een mooi teken, want in de toekomst moet je misschien weer tegen ze spelen.

Tom Doe nou niet of je het beter weet dan andere.
Jij vind het niks, dat kan... maar doe niet alsof het een feit is want zo vertel je het namelijk.

Zat in een vorm dip, had vorig seizoen een goeie aan Eriksen.

Een Siem in goede doen laat anderen beter voetballen, heeft nu ook blessurepech gehad.

Dat zat dus ook niet mee voor Viktor, maar ik maak me over hem geen zorgen.

Komt allemaal wel weer goed.

Iedereen verwachtte ten onrechte veel te veel van hem. Spelers in het huidige Ajax worden veel te vroeg belangrijk gemaakt in plaats dat ze rustig worden gebracht. Het loopt dit seizoen niet en toch elke week de druk van weer moeten presteren. Dat is de makke van het huidige beleid

Fischer was vorig seizoen in dezelfde situatie als Kishna.
Misschien speelt Kishna volgend seizoen net zo dramatisch als Fischer. Fischer moet wat meer op gevoel gaan spelen en niet bedenken wat hij moet doen

15 maart 2014 om 23:32

Fischer is van nature niet een linksbuiten, maar goed.
Kishna is altijd al een speler geweest die multifunctioneel was voor in.
Denk dat het voor hem dus niet echt veel problemen zou moeten opleveren.
Al is een terugslag natuurlijk te verwachten bij hem.

Ik ben het wel met je eens dat Fischer meer op gevoel moet doen, hij is (zo lijkt het) enorm druk in zijn koppie en speelt te geforceerd.

Fischer staat in mijn ogen op de verkeerde positie, hij heeft te weinig creativiteit om als rechtspoot vanaf links te spelen. Laat hem lekker functioneel vanaf de rechterkant spelen of anders als bewegende centrumspits.

Daarnaast moet Fischer echt aan zijn traptechniek/schot werken, hij produceert in kansrijke posities vaak rollertjes of afzwaaiers.

15 maart 2014 om 23:33

Ik denk niet zo zeer dat het aan zijn traptechniek ligt, in de jeugd kon hij een aardig balletje trappen, op trainingen(via Ajaxtv) zie je ze er geregeld(zag in dit geval ivm blessures)er een bal in knallen.

Ik denk dat het meer ligt aan het feit? dat hij te druk in zijn hoofd is waardoor hij de bal maar gewoon een knal geeft zonder na te denken.

Ik zou hem graag op de plek van Serero zien spelen.
Denk dat hij met zijn techniek en gedrevenheid daar veel beter tot zijn recht gaat komen.

Elke jonge speler heeft zoon minder jaartje ertussen zitten.
Ik vind alleen dat commentaar dat hij ' als een natte krant speelt' beetje irritant.
Vorig seizoen heb je zeker een shirtje met zijn naam erop gekocht?

Bij Fischer zag je veel twijfel bij zijn acties, geloofde er niet 100% in of wist niet waar hij heen ging.
Komt heus wel goed met deze jongen.

Alleen dat gezeik elke keer, en als ze een weekje goed spelen kruipen ze in hun holletje.

Of je bent gewoon niet goed genoeg, overschatte Deen

fischer is een speler die moet spelen op intuïtie. Al die taken, verwachtingen en verantwoordelijkheden verlammen zo'n speler. Ik zou zeggen, meer met het hart en minder met het hoofd voetballen!

Ook is het geen echte buitenspeler, noch een spits of pure middenvelder. Vrij vanaf de zijkant is hij op zijn best.

Fischer speelt een slecht seizoen. Heeft geen vooruitgang gerealiseerd.
Hij is wel een talent maar is niet beter geworden.
Vraag me ernstig af of hij het wel gaat redden.

Fischer is een middenvelder en geen buitenspeler.
De boer stagneert ook zijn ontwikkeling door hem op de verkeerde plek te zetten.
Zoals velen op de verkeerde plek staan....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren