Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Financiële klapper voor Ajax: ruim twintig miljoen euro aan inkomsten

Laatste update:

Ajax heeft de Europa League weliswaar niet op zijn naam geschreven, maar de finaleplaats heeft de club geen windeieren gelegd. Volgens De Telegraaf houdt Ajax meer dan twintig miljoen euro aan het Europese avontuur over. Toernooiwinnaar Manchester United kan dankzij de startpremie voor de groepsfase van de Champions League en marketinginkomsten rekenen op 65 miljoen euro.

Winstpremies, recettes en de startpremie van het toernooi zorgden na de kwartfinales al voor veertien miljoen euro aan inkomsten. Plaatsing voor de finale ten koste van Olympique Lyon was goed voor circa twee miljoen euro en de aanwezigheid in de eindstrijd zorgde nog eens voor 3,5 miljoen euro aan inkomsten.

De Europese voetbalbond UEFA moet de televisiegelden nog bepalen, waardoor het bedrag alleen nog maar hoger zal worden. Financieel directeur Jeroen Slop signaleerde nog een positief effect op het gebied van merchandise: de verkoop van het nieuwe uit- en thuisshirt van adidas verbrak in de eerste dagen alle records.

Drie Ajacieden zijn door de UEFA verkozen in de sterrenselectie van de Europa League. #deligt #younes #traore #ajax #uel #europaleague

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker voor Ajax. Nu je zelf belonen om toch die voorrondes Champions League te overleven.

26 mei 2017 om 07:34

Ik acht de kans op 20%. En dan ben ik heel optimistisch.

26 mei 2017 om 07:38

Hahah mooie vent ben je. Heb je al de mogelijke tegenstanders gezien? Ik wel en daar zijn we niet kansloos tegen. Maar zoek het lekker zelf op zou ik zeggen want je weet alles zo goed

26 mei 2017 om 07:44

Ik zou zeggen, kijk naar afgelopen jaren wie allemaal daar meededen. Onder 20% hoort een club als legia Warschau of redbull...hoewel de laatste ook best lastig kan zijn..

26 mei 2017 om 07:52

Dat was onder de Boer volgens mij gaat het onder Bosz prima vooralsnog. We zullen volgend jaar zien of dit geen incident was.

26 mei 2017 om 08:05

Effe voor de duidelijkheid. Onder bosz heeft ajax niet in de cl geacteerd, maar in de el. Dus dat et goed gaat? Nee. Want je bent n augustus kansloos uitgeschakeld tegen rostov in de voorronde. En bosz is daar zeker verantwoordelijk voor gwst. Discussie rondom aantrekken zyich speelde toen al 3 weken. En van monde van bosz hoorde je letterlijk' 'we hebben hem niet nodig'. Heel ajax riep in koor: We hebben hem niet nodig. En toen men kansloos eruit werd genikkerd, ging men vanuit ams getraumatiseerd richting twente. Dus bosz maakte een dure inschattingsfout van 12,5 mio...tja, en dan nog viel te bezien of met hakim toen wel rostov kon verslaan. Hetgeen ik wederom zeeeeer onwaarschijnlijk had geacht.

26 mei 2017 om 08:38

@legende

Je schrijft: "ik acht de kans op 20. En dan ben ik heel optimistisch".

In deze is de wens waarschijnlijk de moeder van de gedachte. Je reactie slaat helemaal nergens op zolang je niet weet hoe de selectie eruit zal zien als het zover is en wie de tegenstanders zullen worden. Ajax was vorig jaar al geplaatst en heeft nu veel meer punten gehaald. Dat zal betekenen dat de club in beide lotingen een beschermde status zal hebben. Ajax zal er aan het begin van het seizoen meteen staan, waar dat vorig jaar uiteraard niet het geval was. Ajax heeft meer kans dan ooit om de groepsfase te halen. En als het die haalt, is er wellicht nog meer mogelijk als de club in een gunstigere pot terecht komt dan de laatste jaren.

26 mei 2017 om 08:42

Vooruit. De kans is na jouw briljante betoog gestegen naar 80%, mits ajax erin al slagen veltman te behouden daarnaast zich versterkt met messi.

26 mei 2017 om 08:46

@legense wat een koeienpoep kraam jij uit zeg. Kansloos tegen Rostov? Als Ajax wat meer kansen zou afmaken, zou het thuis met 5-0 van hen hebben gewonnen. Net als tegen Schalke en Lyon. Helaas was dat niet het geval maar onder kansloos versta ik toch wel even wat anders. Rostov werd compleet zoek gespeeld de eerste wedstrijd. In Rostov maakte zij de kansel wel af en werd het 4-1.

26 mei 2017 om 08:55

Onder de Boer ging het zo slecht.. 4 kampioenschappen

26 mei 2017 om 09:58

@ Scepticus

Helemaal mee eens, maar geldt dat dan ook niet voor Feyenoord? Daar hoor ik ook iedereen over roepen dat het compleet kansloos is, voordat er een loting plaats heeft gevonden en voordat de selectie voor komend jaar rond is.

26 mei 2017 om 08:52

edit: Inmiddels heeft een admin ingegrepen en is mijn post niet meer zo relevant. Laten we hopen dat Ajax de CL haalt, ook al kost het Feyenoord geld. Die afgunst naar elkaar toe is om te kotsen en het wordt tijd dat we ons eens wat volwassener gaan gedragen, we zijn normaal gesproken beide clubs die Europees in de marge spelen en elke succesje wat we op dat vlak nog halen zou voor alle Nederlandse clubs een extra stimulans moeten zijn.

Om maar alles in juiste verhoudingen neer te zetten: In die paar nietszeggende potjes die psv in cl heeft gespeeld, heeft net zo veel opgeleverd als alle duels van ajax in de el. Van 1.8 miljard dat uefa te verdelen had, ging er 1.6 naar de cl. Miljoenenbal, indd.

26 mei 2017 om 08:08

Het is maar hoe je het bekijkt. Dankzij de el zijn de spelers in waarde gestegen en dat is bij psv waarschijnlijk niet het geval. Kortom indirect creëer je meer waarde als je ver komt in de el dan wanneer je een vierde plek haalt in de CL. Klaassen zal waarschijnlijk 25 miljoen euro opleveren. Welke PSV'er komt in de buurt van dat bedrag?

26 mei 2017 om 08:19

Volgens hoor ik al sinds aug dat klaassen 25 mio moet kosten. En bovendien heeft de finale echt niet bijgedragen aan die 25 mio. En dan druk ik mij heel zachtjes uit. Hij faalde kei hard nl. En welke waarde is nog meeer gestegen? Van veltman? Dacht et niet. De ligt speelde goed, maar gaat real 45 mio neerleggen voor speler die reeds 5 cruciale fouten heeft begaan? Ik dacht het niet. Of is de waarde van hakim gestegen? Of shone? Mwoah. Ik ben het wel met je eens dat psv spelers niet meer waard zn. Hoewel, die kleine van Utrecht heeft zich toch goed ontwikkeld dit seizoen..

26 mei 2017 om 08:38

Klaassen heeft een wereld seizoen gespeeld in de finale was Ajax niet bij machte om manchester kapot te spelen en dat is zeker geen schande voor zo'n jong team dat het vooral Fysiek moest afleggen , je mag best kritisch zijn maar je moet gewoon realistisch zijn tegen dit United het geen enkele Nederlandse club het gered het was een muur , en je kunt wel gewoon negatief doen over Klaassen maar er zijn maar weinig middenvelders die 20 goals maken hoor .

26 mei 2017 om 08:46

"Niet bij machte?" Tegen Man United en Lyon was hij heel slecht. Ook hij speelt soms slecht hoor!

26 mei 2017 om 08:53

Napoli bood al eerder zo'n 25 miljoen kortom, ja dat dat gaat hij opleveren en anders blijft hij lekker hier. Sanchez is in waarde gestegen, werd gekocht voor 5 miljoen en geloof me voor dat bedrag gaat hij niet weg. Ziyech is in waarde gestegen als je dat niet ziet dan ligt het aan jezelf. younes al helemaal evenals de ligt en zelfs vd beek.. Om maar eens te zwijgen over dolberg. Als jij denkt dat clubs puur kijken naar de finale dan heb je het mis. Ajax had daarvoor al geschiedenis geschreven. Piepjong en zo presteren. Dat blijft niet ongemerkt. Voor de wereld is united namelijk gewoon 10 x groter dan Ajax dus verliezen is geen schande.

26 mei 2017 om 08:57

Ik zeg volgens mij nergens dat hij nooit slecht speelt toch , ik zeg alleen maar dat hij een prima seizoen heeft gespeeld .

26 mei 2017 om 11:40

Pfff wat een onzin komt er allemaal bij jou uit zeg. Get a life zou ik zeggen, ga lekker naar het strand ofzo. Je hoort komende zomer wel hoeveel geld er met Klaassen is verdiend. Gezien de vele clubs die hem willen hebben zal die behoorlijk aan de prijs zijn.

Ajax is gewoon lekker bezig, prestige in Europa teruggewonnen en onderweg ook nog aardig wat centjes verdiend. Valt echt op dat er momenteel veel afgunst heerst naar Ajax.

Dan duiken figuren als Legende op, die zelfs voorspellingen over de voorrondes doen, uitgedrukt in exacte percentages terwijl ze de loting niet kennen. Is toch geweldig wat we allemaal losmaken bij de concurrentie.

26 mei 2017 om 08:45

@legende

Je schrijft: "om maar alles in juiste verhoudingen neer te zetten: In die paar nietszeggende potjes die psv in cl heeft gespeeld, heeft net zo veel opgeleverd als alle duels van ajax in de el. Van 1.8 miljard dat uefa te verdelen had, ging er 1.6 naar de cl. Miljoenenbal, indd. "

Wat wil je daar nu eigenlijk mee zeggen? Het is volstrekt irrelevant dat PSV uit de CL meer ontvangen heeft omdat die club aan het eind van de streep niet meer overhoudt omdat de uitgaven aan premies e.d. ook veel hoger zijn..

26 mei 2017 om 09:28

Ik geef de verhoudingen weer tussen el en cl. En ook om aan te geven hoeveel el voorstelt. Je hoeft het niet te lezen als het btje zeer doet (getuige de toon van jouw comment)

26 mei 2017 om 11:48

En waarom zou het zeer doen bij Ajax dat ze uiteindelijk via de EL heel veel geld verdiend hebben? Omdat PSV dat via de CL ook verdiend heeft? Denk je niet dat beide clubs gewoon heel erg blij zijn dat ze aardig verdiend hebben in Europa?

27 mei 2017 om 15:28

@legende

Je schrijft: "ik geef de verhoudingen weer tussen el en cl. En ook om aan te geven hoeveel el voorstelt".

Ik denk dat een anonieme bijrol in de CL minder voorstelt dat een finaleplaats in de EL. Ik kan me dan ook niet aan de indruk onttrekken dat de pijn vooral bij jezelf zit.

Mooi dat onze club een mooi bedrag overhoud aan dit toernooi. Hopelijk wordt het geld goed besteed. Ik hoop dat het in de selectie gestoken wordt. De selectie bijeen houden of zelfs nog versterken lijkt mij nu de grootste prioriteit.

26 mei 2017 om 09:09

Versterken lijkt me momenteel een grotere prioriteit, en als men met een monsterbedragen aankomt voor 1 van je spelers kun je dat niet links laten liggen.

26 mei 2017 om 10:33

Nou, gezien de enorme winst aan transfers over het huidige seizoen mag je toch wel verwachten dat men het nu niet zal schuwen de centen in de selectie te gaan steken.

Ik hoop toch echt dat ze op de minst de miljoenen die ze aan komende transfers binnen krijgen gewoon keihard herinvesteren in de selectie voor zover dat nodig is.

Grappig dat De Ligt, Younes, en Traore worden geselecteerd.
Hebben over het hele Europa League seizoen zeker hun bijdrage gehad en het is bereknap wat Mathijs doet als 17-jarige, maar toch had je ook Sanchez daar kunnen zetten, net als Ziyech, Klaassen, Dolberg, Viergever en Onana.
Alleen zou het mooi zijn als clubs door dit soort selecties misschien iets sneller overstag gaan om een hoger bod op Younes te doen. Ik vind Amin zeker wel aardig en hij zal nog wel beter gaan spelen neem ik aan, maar hij komt in principe te kort voor het niveau waar je naar toe wilt, en zijn rendement is gewoon slecht want als hij ook maar een derde van zijn kansen zou afmaken had dit seizoen er nog veel beter uit kunnen zien.
Prachtig bedrag wat we hier aan over houden, gebruiken voor goede en slimme investeringen, zo dat we kunnen vlammen in de voorrondes en het bedrag terug kunnen verdienen door ons voor de CL te plaatsen. Doe dit wel dan vroeg ipv Augustus als de spelers voor geen meter hebben kunnen wennen aan de moeilijke speelwijze van Bosz.

Ik heb toch heel veel negativiteit gisteren gehoord over Ajax, wat een land he, twee dagen geleden waren we nog geweldig? We hebben dit seizoen gewoon de Europa League Finale gehaald, prachtig voetbal gespeeld met een heel goed seizoen (feyenoord dus nog beter, petje af), de spelers vechten voor elkaar en geven alles, de club word beheerd door echte Ajacieden, het stadion heeft eindelijk de juiste naam, de jeugd stroomt door met heerlijke talenten, de clubkas zit bomvol en er lopen goudmijnen op het veld. Anno 2017 is het heerlijk om een Ajacied te zijn.

Weet iemand of er plannen zijn het salarisplafond te verhogen bij ajax? Zwemmen haast in het geld, iig voor nederlandse begrippen. Maar om structureel mee te kunnen gaan doen europees zullen de salarissen op een bepaald punt toch ook (fors) omhoog moeten. Is echt een dilemma, want dat kan zowel goed als slecht uitpakken, afhankelijk van hoe snel er weer europees gepresenteerd wordt.

26 mei 2017 om 08:13

Geen idee maar als ik ajax zou zijn zou ik kiezen voor dikke premies bij behalen doelen.
Cl plaatsing x bedrag, overwinteren x bedrag.
Zodat als je ver komt je meer krijgt.

26 mei 2017 om 08:14

Om de salarissen te verhogen zal de begoting structureel omhoog moeten. Of ze moeten minder geld in de jeugdopleiding steken. Dat laatste zal niet gebeuren, de toekomst is immers een goudmijn gebleken

26 mei 2017 om 08:30

Hoezo zou dat moeten?

Volgens mij is er geweldig veel geld, daarbij kunnen ze volgend seizoen meerdere spelers verhuren wat ook het nodige gaat schelen.

26 mei 2017 om 08:42

@Bas Ik denk dat ze makkelijk hun 5 beste spelers een miljoen extra per jaar kunnen betalen zonder in de problemen te komen. In ruil voor 4-5 jarige contracten. Daarmee gaan waarschijnlijk de transferbedragen ook omhoog. Maar blijft een risico natuurlijk.

26 mei 2017 om 11:52

Ajax heeft al lang lopende contracten met de meeste jonge spelers. Op een bepaald moment willen spelers hun volgende stap maken, daarin speelt het sportieve aspect ook een grote rol.

Ik heb mijn twijfels of optrekken van het salarisplafond spelers ervan overtuigd langer te willen blijven. De laatste waarmee die deal gemaakt was, was Suarez maar toen moesten we Lodeiro in ruil aantrekken naast de slarisverhoging.

26 mei 2017 om 08:16

Ik denk niet dat dat zin heeft. Al verhoog je het salariaplafond flink, het blijft een schijntje vergeleken bij het salaris van een topclub, los nog van het sportieve aspect. Weg gaan ze toch. Het enige wat Ajax kan doen is de spelers doen beseffen dat het in hun eigen belang is niet te vroeg te gaan en nog 1 a 2 jaartjes te blijven wn dan op het juiste moment te gaan. Dat doe je niet met 1 of 2 tonnetjes meer, maar door het besef te kweken dat een speler het best eerst een jaar of 3 -4 bij Ajax kan spelen en dan weggaan dan na 1 jaar naar een topclub en dan daar op de bank wegkwijnen:

26 mei 2017 om 08:40

@Pieter Ok bedoelde ook echt verdubbelen of zo. Dan kun je iig met de europese subtop concurreren. Maar idd topclubs betalen nog veel meer, dus weet ook niet zeker hoeveel het uithaalt.

26 mei 2017 om 10:36

Er was hier laatst een foto serie te zien met salarissen van wat spelers. Nou, als je ziet wat een hoop uitstekende voetballers binnen tikken in grotere landen dan valt dat reuze mee. Het is echt niet zo dat alle voetballers in het buitenland minimaal 3 miljoen per seizoen binnen tikken.

In dat opzicht moet er toch best wel iets mogelijk zijn als je het salarisplafond voor bvb max 5 spelers naar 1,5 miljoen zou tikken of iets dergelijks.

26 mei 2017 om 08:50

Dante,
Ik vind het een topvoorstel.
Alleen ben ik bang dat het bestuur zelf nog niet toe is om het salarisplafond omhoog te tillen. Die weten nl nog niet hoe het werkt om mee te draaien in de (sub)top. Ach ze hebben spelers van 11mln+ gehaald, misschien dat het bestuur nu inziet dat het ook nodig is om de salarisschalen uit te breiden om door te groeien. De spelers van ManU waren enkel blij om de EL te winnen alleen maar omdat ze niet gekort worden op het salaris, ik meen zo' n 25%.

26 mei 2017 om 08:56

@goodold Ja en om plaatsing voor cl natuurlijk. Dat zullen ze ongetwijfeld ook fijn vinden. Maar idd geld is erg belangrijk!

26 mei 2017 om 08:53

@dante

Je schrijft: "weet iemand of er plannen zijn het salarisplafond te verhogen bij ajax?"

Ajax heeft een heel groot eigen vermogen, maar geen begrotingsoverschot. Daarom kan de club de salarissen niet verhogen. Als men dat zou doen, zou de begroting verliesgevend worden en zou de club interen op dat eigen vermogen. Zoiets heet in de volksmond wanbeleid en wat dat betreft heeft Ajax net als Feyenoord zijn lesje geleerd. Door meer uit te geven dan er binnen kwam, hebben vorige managers in amper 7 jaar tijd bijna de gehele beursopbrengst er doorheen gejaagd en als die er niet was geweest om de verliezen mee af te dekken, was Ajax in dezelfde situatie als Feyenoord terecht gekomen. Om de salarissen te kunnen verhogen, zullen de structurele inkomsten omhoog moeten of zal er op andere begrotingsposten bezuinigd dienen te worden. Dat laatste is al gedaan door o.a. een salarisplafond in te stellen. Dat salarisplafond is er derhalve niet zomaar, maar is ingesteld omdat de club teveel uitgaf. Het salaris verhogen, zet bovendien geen zoden aan de dijk omdat het salaris van een voetballer al zo hoog is dat het volgens de hoogste belastingschijf wordt belast en er 52 van de inkomsten naar de fiscus gaat. Het is derhalve vooral de fiscus die van een salarisverhoging zou profiteren. Nederlandse voetbalclubs kunnen geen van allen concurreren met de grote vermogende buitenlandse clubs. Dat moet je accepteren en geen gekke dingen gaan doen en boven je stand leven, omdat je er dan bij wijze van spreken om vraagt om in dezelfde situatie als Twente terecht te komen. Bovendien zijn er ook nog eens de FFP regels. Als je die overtreedt, kom je uiteindelijk onder curatele van de Knvb terecht en loop je het risico dat je voor iedere transfer toestemming moet vragen.

26 mei 2017 om 08:59

@Scepticus. Ja ik begrijp het concept! Ik heb echter de indruk dat bij Ajax het eigen vermogen groeit. Dat zou erop kunnen wijzen dat er wel degelijk meer verdiend wordt dan wat begroot wordt. Ik begrijp en respecteer echter als een club (bedrijf) daar terughoudend in is als die inkomsten niet per se structureel zijn.

26 mei 2017 om 10:39

Als je zo'n enorm eigen vermogen hebt kan je uiteindelijk best eens enkele risico investeringen doen en buiten de directe begroting denken.

Er zit altijd nog een wereld van verschil tussen enkele gecalculeerde risico investeringen doen en totaal wanbeleid voeren.

Als je over dit seizoen iets van 50 miljoen winst hebt gemaakt op transfers, dan kan je daar toch een potje van maken waarmee je eens wat kan proberen.

26 mei 2017 om 11:01

Dit dus. Hoe moeilijk is het om nu te zeggen, we gaan voor 1 of 2 spelers van de buitencategorie. Hetzelfde als in het bedrijfsleven. Stel gewoon voorwaarden op die je voor dat soort vacatures hebt. Ik noem maar wat: 5 jaar international met minimaal 50 caps, ervaring op CL niveau, persoonlijke prijzenkast etc.

Ik denk dat je een Sneijder best wel kunt lokken met 3mln brutojaarsalaris of met een bonusclausule. Een significante versterking betaalt zich ook verder uit, want de jonkies kunnen dan weer ervaring meepikken.

Op zich zijn we op de weg terug, maar om structureel hogere inkomsten te verkrijgen zul je toch mee moeten. Het is toch niet om aan te zien dat een Zwitserland of Tjechie hoger zijn gerankt op de Uefa-lijst.

26 mei 2017 om 12:07

@sammerens

Probleem is wel dat de spelers om wie het, zoals dit jaar Klaassen, vaak ook weg willen wegens het sportieve aspect. Om te groeien is het goed als je niet de beste speler van het elftal bent maar dat anderen op een hoger nivaeu spelen. Aaan hen kan je je optrekken om weer beter te worden.

Dus als Klaassen een jaar extra wil blijven voor bijvoorbeeld eenmalig een miljoen extra salaris, ik zeg meteen doen. Maar de schalen voor jongere spelers die toch al langdurig vastleggen verhogen, dat zet weinig zoden aan de dijk.

27 mei 2017 om 15:13

@sammerens

Je schrijft: "als je zo'n enorm eigen vermogen hebt kan je uiteindelijk best eens enkele risico investeringen doen en buiten de directe begroting denken".

Dat kan natuurlijk niet omdat de FFP regels dat niet toelaten. En zoals jij het schetst werkt het natuurlijk niet. Als je geen criteria stelt waaraan investeringen moeten voldoen, kan een directie de geldkraan open zetten wanneer en zover men dat wil en heeft men in principe vrij spel. Dat breng enorme risicos met zich mee dat is precies wat bijna tot de ondergang van Twente heeft geleid. Het salaris verhogen is geen optie omdat de kosten daardoor snel onbeheersbaar zullen worden. Als je speler A een hoger salaris wil, zal speler B bij contractbesprekingen ook hoger in de boom gaan zitten en zal een sneeuwbaleffect het gevolg zijn omdat er praktisch ieder jaar contracten verlengd moet worden of nieuwe spelers moeten worden aangetrokken. Bovendien zet het geen zooien aan de dijk omdat een speler Ajax niet alleen verlaat om het geld maar ook op sportieve gronden. Zelfs met een salarisverhoging blijft het salaris dat in NL verdiend kan worden nog mijlenver achter bij dat wat een speler in de grote voetballanden kan verdienen en bovendien komt meer dan de helft van die verhoging niet in de zak van de speler maar in de schatkist terecht. Het brengt onverantwoorde risico met zich mee en lost helemaal niets op. Ajax kan niet concurreren met de kapitaalkrachtige clubs omdat het daarvoor niet de financiele middelen heeft en dan moet je dat dus ook niet doen. Helemaal als je aan den lijve hebt ondervonden wat daarvan de gevolgen kunnen zijn en dat daardoor bijna de complete beursopbrengst is verdampt, terwijl het sportief geen enkele prijs heeft opgeleverd.

27 mei 2017 om 15:22

@goodold11

Ajax heeft al meermaals laten weten dat de club de mogelijkheid heeft om incidenteel wat extra te doen. Maar alleen als het om een speler uit de buitencategorie gaat, zoals bijv. Sneijder. 3 miljoen bruto is echter iets meer van 1,5 miljoen netto en ik heb niet de illusie dat Sneijder daarvoor komt.

26 mei 2017 om 09:22

Daar sluit ik me helemaal bij aan! In plaats van andere spelers aankopen met dat geld, zouden ze het geld moeten steken in het behouden van spelers.

26 mei 2017 om 09:36

Het verhogen van het salarisplafond is wel een vereiste. En dan niet voor aankopen, maar voor spelers die al twee jaar in Ajax 1 presteren, waarvan je weet dat ze naar de (sub)top gaan en je het extra salaris terugverdient met een hogere transfersom.
Geef een Klaassen 2m extra, laat hem een jaar bijtekenen en hij vertrekt alsnog voor een 20m+ bedrag.

26 mei 2017 om 14:12

Het salarisplafond kan pas omhoog als de inkomsten strukureel toenemen. Dat vermogen is zo enorm gegroeid door incidentele inkomsten, m.n. transfersommen en CL inkomsten, en dat kan je niet aanwenden voor strukturele uitgaven.

Het grote probleem zijn de regels die gesteld worden aan de boekhouding i.c.m. sponsorinkomsten en karige televisieopbrengsten omdat Nederland nu eenmaal een kleine markt is. Voor Nederlandse begrippen pakt Ajax enorme bedragen, bv ABN Amro tikt als jeugd en vrouwensponsor al meer af dan de meeste hoofdsponsors, maar internationaal gezien is het peanuts.

Overigens is het salaris niet het belangrijkste om spelers langer aan je te binden. Het niveau van de competitie en of je je in de etalage kan spelen, de belastingdruk, en de kunstgrasvelden spelen ook een rol.

Voor alleen het halen van de groepsfase CL hadden ze bijna hetzelfde bedrag gekregen... Je moet het dus wel even in perspectief plaatsen.

Het ziet er gewoon heel goed uit voor ons aller Ajax. Met de huidige middelen en een veelbelovende selectie zouden we volgend seizoen in ieder geval de competitie kunnen domineren. Zelfs plaatsing CL zie ik wel zitten. We kijken er nu al naar uit.

26 mei 2017 om 09:14

Denk dat er nog wel versterkingen nodig zijn, in de CL kun je meer duels als eergisteren verwachten.

26 mei 2017 om 12:41

Dit is pas het begin, nu je begroting uitbouwen en investeren voor einde boekjaar in tekengeld, transfers en kostenreducties

20 miljoen met Europa cup, dat is 5 keer zoveel als Feyenoord met het landskampioenschap(4 miljoen).

26 mei 2017 om 10:05

Leuk! De plaatsing voor de Champions League levert Feyenoord nog eens 12 miljoen op. Als je daar nog tv-gelden bij optelt, afhankelijk nog van wat Ajax in de voorrondes doet, ontstijgt dat ruimschoots het verdiende bedrag in de EL. Wat een relevantie allemaal zeg.

26 mei 2017 om 14:25

@stefandefree, CL inkomsten zijn voor volgend boekjaar, dus over relevantie kan jij ook nog het e.e.a. leren Wat Ajax dit seizoen heeft verdient in de EL, scheelt niet zoveel met de inkomsten uit een CL seizoen dat strand in de poulefase, dus je bewering klopt niet eens.

Ik snap overigens best dat je reageert op die vergelijking, want die slaat helemaal nergens op.

26 mei 2017 om 14:59

Ik heb mijn reactie toch ook niet aan een bepaald boekjaar gehangen? Verder heb ik inderdaad wat overdreven en ik ben bang dat dat voortkwam uit enige irritatie over zo'n onzinnige vergelijking.

26 mei 2017 om 12:42

Als landskampioen krijg je niet eens prijzengeld in Nederland, dus weet niet waar je de vier miljoen vandaan haalt, maar we ontvangen het graag in Rotterdam

26 mei 2017 om 14:58

Jongens, in gebruik dit niet als sneer naar Feyenoord. Het is belachelijk dat landskampioen zo weinig voorsteld als er gekeken word naar Europa. Het staat ook niet in verstandhouding wat er per wedstrijd ontvangen wordt. Men wil alleen kampioen worden in Nederland om het grote geld te verdienen. Uiteindelijk zijn het in Europa slechts een aantal wedstrijden waar een heleboel te halen valt.

26 mei 2017 om 17:56

Haha nee, het was ook geen aanval, ik stel enkel dat het landskampioenschap geen geld oplevert en dat feyenoord graag die vier miljoen wel wil ontvangen haha

Moet eigenlijk ook nog bij gezet worden de winst van de uitverkochte thuis wedstrijden wat natuurlijk ook nog een lekker bedrag opgeleverd heeft.

26 mei 2017 om 12:10

Plus de shirt verkoop en andere merchandising. Grotere naam in Europa maakt het aantrekken van grotere talenten en betere spelers mogelijk. Plus een gegroeide Uefa rating dus beschermt in de CL voorrondes. Spelers zijn ook beter geworden van de 17 EL wedstrijden plus gestegen in de waarde wegens toegenome bekendheid.

Winst, wint allemaal winst. En dat gaat zich volgend jaar uitbetalen.

Ten opzichte van vorig jaar (5 milj.) is dit 15 milj. meer. Plus dat Ajax alleen overwinteren begroot (Europa League) is dit gewoon pure winst.

Ajax wil het verschil met de topclubs maken door de beste opleider van de wereld te zijn en niet met mega salarissen. Het eigen vermogen van Ajax mag van mij nog een stuk groter worden zodat er financieel een heel sterke basis gaat ontstaan. Met een financieel heel sterke basis kan een club als Ajax zich richten op het behalen van sportief succes.

Nu wordt het interessant hoe Ajax gaat voortborduren op dit succes. We gaan het zien.

Voor mijn gevoel hadden ze tegen Manchester United rustig een op een kunnen spelen met Sanchez vanuit Fellaini. En dan Van de Beek voor Schöne omdat die veel beter afjaagt en feller is in de duels.

Dat is top naast de 80 miljoen aan transfergeld. Ik zou voor einde boekjaar nog wat investeren, geef Frenkie de Jong een nieuw en verbeterd contract net als Tete en leg daar een flinke som tekengeld voor neer zodat je de sakariskosten niet te hard laat oplopen. Ook alvast de selectie rond hebben, Huntelaar, Stekelenburg/Padt/Vorm, Luckassen (fysieke kracht en achter Sanchez), Jensen (Kopen en verhuren aan Twente) en misschien nog een blik Zuid amerikanen/scandinaviers als talenten halen voor de toekomst. Een buitenspeler zou ook kunnen, Younes kun je best verkopen eventueel. Verhogen salarisplafond kan pas na kostenreducties of extra structurele inkomsten. Dus ook daar in blijven investeren (stadionsponsor, energieneutraal complex (zonnepanelen) en misschien wel investeren in bv. vastgoed.

tegen wie zou Ajax kunnen loten in voorronde championsleaqeu?

Buiten de centjes om denk ik dat ajax niet zo moet vasthouden aan 1 spelconcept.
Belangrijker is om voor de uitwedstrijden en eventuele toekomstige finales (over 22 jaar ongeveer) een 2e speelwijze in te bakken: "countervoetbal", hier vaak door de ajaxsupporters als antivoetbal en oerlelijk bestempeld.
Maar wees eerlijk. Stel dat je tegen Manu hetzelfde had gedaan als United zelf. Gewoon rustig afwachten en pas toeslaan zodra er een gaatje valt. Stel dat je dan met 1-0 had gewonnen. Wie van de ajaxieden had dat dan erg gevonden? Ik bedoel niet dat je elke wedstrijd zo moet benaderen.
Juist in je thuiswedstrijden (en in de competitie tegen de zwakkere broeders ook de uitwedstrijden) wel gewoon het eigen geliefde spel blijven spelen. Vooruit, druk zetten en veel beweging zonder bal. Volgens mij werd ajax tegen Lyon pas gevaarlijk nadat Lyon ruimte ging weggeven na de onterechte en onverwachte 1-0 achterstand. Met de snelheid van Traoré, Dolberg, Kluivert en Younes en de traptechniek van Schone en met name Ziyech, creëer je immers veel meer kansen vanuit de tegenstoot zo is toch duidelijk gebleken?
Ajax kan maar op 1 manier spelen, dat is een groot manco, kwam in bijna elke uitwedstrijd aan het licht, vooral in de Europese.

Persoonlijk kan ik ook echt genieten van snelle uitbraken waarbij de bal binnen 3 balcontacten in het netje aan de overkant ligt! Het "reactievoetbal" zogezegd. Waarmee v Gaal in 2014 3e werd op het Wk.
Stel dat ajax dat systeem ook ontwikkeld. Dan kunnen ze zelfs in 1 wedstrijd overschakelen van de een naar de ander.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren