Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FIFA bevestigt: schorsing Rusland en alle teams in Europa

Laatste update:

De FIFA schorst alle nationale elftallen en clubs uit Rusland voor onbepaalde tijd, zo heeft de wereldvoetbalbond maandag wereldkundig gemaakt. Eerder deze maandag wisten onder meer de BBC en Reuters al te melden dat deze plannen op tafel lagen. Door dit besluit lijkt kwalificatie voor het WK in Qatar van later dit jaar onmogelijk geworden voor Rusland. De sanctie van de overkoepelende voetbalbonden volgt op de Russische invasie in Oekraïne van vorige week.

"Na de aanvankelijke besluiten van de FIFA-raad en het uitvoerend comité van de UEFA, die de vaststelling van aanvullende maatregelen voorzagen, hebben de FIFA en de UEFA vandaag samen besloten dat alle Russische teams, ongeacht of zij nationale representatieve teams of clubteams zijn, worden geschorst van deelname aan zowel FIFA- als UEFA-competities tot nader order", zo valt maandag onder meer te lezen op de website van de wereldvoetbalbond.

"Deze besluiten zijn vandaag aangenomen door het bureau van de FIFA-raad en het uitvoerend comité van de UEFA, respectievelijk de hoogste besluitvormende organen van beide instellingen over dergelijke dringende zaken. Voetbal is hier volledig verenigd en in volledige solidariteit met alle getroffen mensen in Oekraïne. Beide presidenten hopen dat de situatie in Oekraïne aanzienlijk en snel zal verbeteren, zodat voetbal weer een vector kan zijn voor eenheid en vrede onder de mensen", aldus de FIFA.

BILD wist eerder deze maandag al te melden dat Spartak Moskou door de UEFA uit de Europa League is gehaald. Hierdoor gaat er een streep door het tweeluik in de achtste finale tegen RB Leipzig. Naar nu blijkt heeft de oorlogssituatie dus ook consequenties voor de nationale elftallen van Rusland. De UEFA had voor 18.00 uur een vergadering gepland over de vele zaken die spelen in en om het Russische voetbal. Tijdens de meeting is dus besloten om alle elftallen uit het land voorlopig in de ban te doen.

Rusland lijkt nu definitief een streep te kunnen zetten door de WK-kansen. Men zou op 24 maart in de play-offs uitkomen tegen Polen, dat al heeft benadrukt niet tegen de Russen te willen spelen. Cezary Kulesza, voorzitter van de Poolse voetbalbond (PZPN), liet dat zaterdagochtend via de sociale media weten. Het nieuws volgt twee dagen nadat de voetbalbonden van Polen, Zweden en Tsjechië in een gezamenlijke verklaring hadden laten weten niet in Rusland te willen spelen in de play-offs. Kulesza wil nu echter helemaal geen confrontatie met Rusland, zo bleek uit zijn tweet.

“Geen woorden meer, het is tijd om te handelen”, benadrukte Kulesza. “Door de escalatie van de agressie van Rusland richting Oekraïne is het Poolse nationale team niet van plan om de play-off wedstrijd tegen het Russische nationale team te spelen. Dit is de enige juiste beslissing. We zijn in gesprek met de federaties van Zweden en Tsjechië om een gemeenschappelijk standpunt naar voren te brengen aan de FIFA.”

Polen moet normaal gesproken op 24 maart aantreden in Moskou. Wint Rusland dat duel, dan speelt het opnieuw thuis, tegen Zweden of Tsjechië. Oekraïne is ook nog in de race voor een WK-ticket, maar dat land speelt een of twee keer een uitwedstrijd. Op 24 maart gaan de Oekraïners op bezoek bij Schotland. Bij winst volgt opnieuw een uitwedstrijd: tegen de winnaar van het duel tussen Wales en Oostenrijk.

Polen weigert tegen Rusland te spelen voor WK; Lewandowski reageert

Het is al enige dagen bekend dat Polen niet tegen Rusland wil spelen in de play-offs van het WK.Lees artikel

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jaaaa! Klasse, doorpakken hiermee!

28 februari 2022 om 16:29

Jaa inderdaad! Nu de VS, Israël, China en Saudi-Arabië nog!

28 februari 2022 om 16:39

Hou toch op met die onzin, dat is in het niets met waar Rusland momenteel mee bezig is, infantiel om dat te vergelijken

28 februari 2022 om 16:45

Dus Amerika is de afgelopen jaren geen enkel land binnengevallen? Rusland heeft nog een heel karwei om uberhaupt genoemd te mogen worden in dezelfde zin als Amerika wanneer het gaat over landen aanvallen.

28 februari 2022 om 16:58

De VS zijn onder mandaat van de VN, ook met steun van Rusland en china dus, regimes aangevallen met een brede coalitie van landen. Zowel met vrienden (navo landen) als tegenstanders van de VS (china, rusland).

En laten we wel wezen, gedrochten als IS, Taliban zijn ouderwetse totalitaire regimes die hun kracht uit moorden en bedreigingen halen. Die mogen prima afgeschoten worden, daar vragen ze zelf om met hun terroristische daden. Ook dictators als Sadam Hoessein waren slecht voor de wereldvrede.

Oekraine heeft niks verkeerds gedaan, alleen dat ze niks meer met rusland te maken willen hebben na 40 jaren brute overheersing van het communistische Rusland. Een ideaal dat Poetin voor ogen heeft, een groot Rusland met vazalstaten die gehoorzamen aan Rusland en totaal geen vrede kennen.

28 februari 2022 om 17:09

Die interventie van de USA in Irak is slechter voor de wereldvrede (of toch zeker die in het midden oosten en Europa) geweest dan Saddam ooit had kunnen zijn hoor.

28 februari 2022 om 17:11

Amerika is ook gewoon ordinair andere landen binnen gevallen, een veelvoud aan onschuldige mensen vermoord, regeringen weggeblazen en nieuwe leiders er neer gezet die goed met hun kunnen samenwerken. Wat Amerika heeft gedaan is nog erger dan wat Rusland nu doet, maar omdat het Amerika is durft niemand zich er tegen uit te spreken.

28 februari 2022 om 17:12

@raiss, ja als je China pakt, dan verdubbelen ze gewoon je importkosten. Leenbakker, Blokker, Action, Bol.com, Amazon, alles en iedereen is afhankelijk van China als het gaat om goederen. Slimme zet. Rusland is ook bondgenoot van China, dus Europa werkt zichzelf nu zo diep in de nesten. Het kan ons einde betekenen, want ja als je Rusland sancties oplegt, zal Putin met Xi Ping wel even gaan praten. Hij zal zijn vriend nooit zo in een hoekje gaan zetten. Europa die grootste mond heeft, gaat straks huilen als benzine 3 euro kost en brocolli 3 euro. Niet janken straks als je geen geld meer hebt om op vakantie te gaan, want je wilde zelf sancties en daarbij horen ook keiharde gevolgen, namelijk een hyperinflatie.

28 februari 2022 om 17:25

Ongelofelijk, nog nooit zoveel onzin gelezen op dit forum en dan gaat het niet eens over voetbal. Verdiep je nog even goed in wat de beweegredenen zijn van Poetin op dit moment voordat je weer van die waanzinnige domme vergelijkingen maakt met Amerika. Zeker niet altijd de braafste van de klas, maar geen ordinaire schurk zoals Rusland zich nu gedraagt

28 februari 2022 om 17:29

@romarky, wat Amerika deed is erger dan Rusland nu doet. Rusland wil dat Oekraïne niet bij de EU en Navo komt. En dat is vanuit Russisch perspectief volkomen logisch aangezien Oekraïne bij het voormalig Sovjet Unie hoorde en omdat Oekraïne de buffer is tussen de Navo landen en Rusland. Pas als Rusland met kernwapens gaat beginnen zijn ze ordinair en erger dan Amerika was tegen Irak.

28 februari 2022 om 17:35

De beweegredenen van Rusland lijken me vrij duidelijk. Ze zijn niet blij met de pro-westerse regering die er momenteel zit en willen die veranderen naar een pro-Russische.

En er zal ook wel wat gebiedsverovering bijhoren (strategisch interessante gebieden) maar als je de experts mag geloven dan is het gewoon praktisch onmogelijk voor Rusland om heel Oekraïne te annexeren.

En Willy Claes die oppert ook nog dat er een interne strijd bezig is binnen het Kremlin en dan helpt een oorlog altijd om de aandacht daar wat van af te houden (een aloude Sovjet-traditie).

Netjes is het allemaal niet natuurlijk (integendeel) maar uiteindelijk gaat het hen allemaal over militaire, politieke en financiële belangen. Of dat nu Rusland, Amerika, China of Europa is.

28 februari 2022 om 17:41

Romarky

Amerika geen ordinaire schurk zoals Rusland ?

Rusland is echt een schurk daar zijn we het over eens.

Vraag maar aan de familieleden van miljoenen overleden burgers die Amerika op haar geweten heeft of ze een schurkenstaat zijn of niet.

Amerika is niets voor niets de meest gehate land ter wereld.

28 februari 2022 om 18:00

En Rusland heeft iets te bepalen over wat Oekraïne doet? Dat is nou juist heel het probleem. Wie is Rusland om te bepalen wat Oekraïne wel of niet mag doen. En omdat ze dat niet willen is het gerechtvaardigd om burgers te doden en een land binnen te vallen. Dat de VS dingen heeft gedaan die niet door de beugel kunnen, betekent niet dat we alles maar goed moeten vinden..

28 februari 2022 om 18:02

Wat een onzin kraam je uit. Amerika heeft letterlijk een land kapot gemaakt op basis van valse informatie, Irak zou namelijk kernwapens hebben en een bedreiging vormen. Eindstand 0 kernwapens, en het land leeg geroofd van haar natural recourses leeg geroofd om er van te profiteren met 3miljoen onschuldige doden. Er zijn genoeg verhalen van Amerikaanse militairen die letterlijk niet begrepen wat ze aan het doen waren. Ze hebben gemoord en verkracht waar het maar kon.
Dat is maar 1 voorbeeld. Dan heb je Afghanistan, daar waren ze ook maar alleen omdat ze niet wilde dat Sovjet-Unie de macht in die regio zou krijgen. Russen weggejaagd met behulp van het Afghaanse volk, daarna het land zelf binnen gevallen, gemoord en verkracht en het land leeg geplukt en nu achtergelaten als een stuk vuil.
Geen enkel land dat Amerika heeft aangevallen voor zogenaamde vrede is er ook vrediger op geworden. En elke politieke wetenschapper zal jou dat zelfde vertellen.

Oh en over Oekraïne gesproken, de VS is de reden dat dit nu allemaal in Oekraïne gebeurt. De VS middels de NATO is sinds de koude oorlog bezig met haar militaire en westerse expansie richting het oosten. Rusland heeft al het recht om de NATO een halt toe te roepen, want een expansie waardoor de NATO met haar legers op de grens van Rusland staat, staat gelijk aan een oorlogsverklaring. Oekraïne is strategisch heel belangerijk voor Rusland en de afspraak was om Oekraïne neutraal te houden, meaing dat het geen militaire basis mag zijn voor het westen of de VS. De VS wil dat niet, en heeft er zelfs voor gezorgd dat de vorige president die in 2013 het NATO aanbod heeft geweigerd is afgezet middels een coup. Nu staat er een poppetje van het westen die enkel handeld naar het westers belang. De VS probeert Rusland kapot te maken met behulp politieke spelletjes die altijd leiden tot oorlog. Want zoals Amerika tijdens de Cuba crisis weigerde dat Cuba de Sovjet Unie de ruimte gaf om haar militaire wapens op Cubaanse grond te plaatsen, zo weigert Rusland dat van de VS. Amerika zou namelijk ook Mexico binnen vallen als zij ooit besloten om China en haar militairen en wapens toe te laten en te stallen.

28 februari 2022 om 18:12

Het Westen heeft meer onschuldig bloed aan haar handen in de afgelopen 20 jaar dan de Taliban, Alqaida en IS bij elkaar.
De vs is alleen maar bezig met machtsexpansie. Ze zijn een kei in het omkiepen van regimes die hen economisch en geopolitiek in de weg lopen, vallen het land binnen zetten er een poppetje neer en leggen hun wil op.

Deze chaos in Oekraïne is er echt helemaal niks bij wanneer je het grote plaatje erbij haalt.
Rusland handelt op basis van westerse provocatie. Het westen moet vreden voor eigenbelang zetten en Oekraïne neutraal houden. We hebben gezien wat met met Georgië is gebeurt in 2008 na het Bucharest summit. Na vele waarschuwingen van de Russen om hun NATO expansie naar de Russische grens te stoppen, wilde ze gewoon een doorn in het oog blijven met alle gevolgen voor Georgië van dien.

28 februari 2022 om 18:14

Waarom heeft Amerika zich dan ineens terug getrokken uit Afganistan als ze zo hard aan het vechten waren met de Taliban? Sadam Hoessein was slecht voor Amerika omdat hij goud wilde voor zijn olie in plaats van USD. Vervolgens trekt Amerika het hele land leeg (goud en olie), maar doen ze het om "democratie" daar te krijgen, maar nog voor ze uberhaupt democratie "leren" zijn ze weg? Nee, Amerika valt niet te verdedigen. En wat heeft Iran precies verkeerd gedaan dat Amerika binnen viel? Daar was geen IS of Taliban.

28 februari 2022 om 18:16

@troy010 met die invallen van de VS was ik het in de meeste gevallen ook niet eens. Maar we kunnen toch hoop ik nog wel onderscheid maken tussen totalitaire of extremistische regimes en een land met een democratisch gekozen regering.

28 februari 2022 om 18:17

Romarky, aangeven dat iemand zich moet verdiepen maar zelf geen enkel besef hebben over het geen wat zich al 30+jaar afspeelt in de wereld.

28 februari 2022 om 18:26

Het ironische is dat wat Rusland nu doet, dat Amerika dit zonder enige twijfel ook zou doen.
Toen Yanukovic in 2013 het aanbod van het westen afsloeg om zich bij het westen te voegen en dus bij de NATO, toen maakte men gauw korte metten met hem. Het westen steunde de protesten en de poging van een coup om uiteindelijk het regime te veranderen. Een pro Europees regime betekent toegang tot Oekraïne wat betekent het uitschakelen van een hele belangerijke strategische locatie voor Rusland. Uiteindelijk is het doel om Rusland schaakmat te spelen, de laatste zet die het westen nodig heeft is haar legers en wapens in Oekraïne te stallen. Door dit te doen roepen ze een 3e wereld oorlog uit.
Ik heb hier veel artikelen en lezingen over bekeken van politieke wetenschappers, zij allemaal beschuldigen de VS van het creëren van chaos in Oekraïne door Rusland te provoceren. En het zijn Amerikaanse politicologen die dat zeggen. Zij pleiten voor een neutraal Oekraïne, want als je Oekraïne niet neutraal houd dan zullen de Russen reageren. Het zelfde zouden de Amerikanen doen als China of de Russen Canada of Mexico aan zich zouden binden op basis van haar trueman doctrine. Die stelt dat Amerika het nooit zal toelaten dat er een niet westerse invloed voet kan zetten in haar invloedssfeer.

28 februari 2022 om 18:32

Een vergelijking maken tussen een land waar een dictator iedereen de mond snoert en een land waar de leiders democratisch worden gekozen en het volk dus daadwerkelijk nog invloed kan uitoefenen. Nee, inderdaad hetzelfde laken en pak. De afgelopen 30 jaar zijn er gelukkig wat boeven aangepakt, het verdient niet de schoonheidsprijs, maar om een voorbeeld als Irak te noemen of pak weg Syrië, waar de mensenrechten al jarenlang worden geschonden en dat afzetten tegen een land (Oekraïne) wat juist wel democratisch wil zijn is krom.

28 februari 2022 om 18:35

En weet je waarom Amerika zich terug trok uit Afghanistan, omdat ze het politiek niet meer konden verkopen waarom Amerikaanse mannen en vrouwen moesten sterven aan de andere kant van de wereld. Als je intern niet meer op één lijn zit kan je het doordrukken als regering of naar het volk luisteren. Zou Poetin ook eens moeten doen.

28 februari 2022 om 18:35

Je bedoelt zoals Amerika het afzetten van de eerste Democratische president van Egypte heeft gesteund en nu dikke vriendjes is met een militaire dictator die daar voor in de plaats is gekomen?
Het verschil tussen de democratische gekozen leider en deze dictator sisi, is dat de democratisch gekozen leider niet in één lijn stond met de Amerikaanse visie en ideologie. Dus hup, protesten steunen en aanwakkeren om hem weg te krijgen en voorkomen dat Egypte nog een leider kan kiezen en gewoon even een dictator daar neerzetten die doet wat hem gevraagd word.

The orange expansion (aka expansie van democratie) , is al decennia lang de toegangsweg van de vs om haar machtsinvloef uit te breiden. Val je Irak aan dan moet je ook Noord Korea aanvallen. Oh nee, die hebben wel echt kernwapens. Die mogen hun gang gaan. Wat, China ook geen democratie? Oh Uhm, nou die mogen ook gewoon hun ding doen.
Amerika gives zero fucks about mensen rechten, die geven alleen om machtsexpansie waar dat lukt.
Dat mensen dat niet begrijpen blijft me een raadsel.

We veroordelen misdaden van het westen niet zoals andere landen, simpelweg omdat we deel uitmaken van het westen. Zo simpel is het.

28 februari 2022 om 18:52

@troy010 - Nu wil ik Amerika niet goedpraten en die hebben aardig wat op hun kerfstok, maar een land binnendringen om te bezetten is toch nog wel even wat anders.

28 februari 2022 om 18:56

Kijk even wat je zelf schrijft. Dus Oekraïne mag niet bepalen wat ze zelf willen omdat Rusland zich bedreigd voelt en denkt dat de NAVO hun land gaat binnenvallen? Wie is dan de baas in Oekraïne, zij zelf of Rusland? Dat Rusland nog in een tijdperk van tientallen jaren geleden leeft, betekent niet automatisch dat zij maar mogen bepalen wat er in andere landen gebeurd. Oekraïne heeft het volste recht om zelf te bepalen of zij bij de NAVO willen of niet, daar heeft Rusland niks over te zeggen. Meeste Oost Europese landen zijn als de dood voor Rusland en blij dat ze bevrijd zijn van het ijzeren gordijn..

28 februari 2022 om 18:59

@troy010. Ga lekker in Rusland wonen dan. Als je geen verschil ziet in wat er nu gebeurd en het verleden in de laatste 75 jaar, vraag ik me echt af wat je wilt zien

1 maart 2022 om 09:21

Wie vertelt al die informatie aan iedereen hier eigenlijk, is dat van horen zeggen of is er ergens nog officiã«le ondertekende documentatie. Een vriend van mij vertelt ook allemaal van die verhalen waarvan de helft gelogen is om zijn mening aan te sterken. Nu bedoel ik dit niet als verwijt maar ik ben oprecht benieuwd..

28 februari 2022 om 16:29

Idd, goed plan en doorpakken door de VS en Israël ook uit te sluiten van alle toernooien.

28 februari 2022 om 16:36

Ik vind het maar lastig wat ik hiervan moet denken. Enerzijds is het natuurlijk verschrikkelijk wat Rusland doet en daarvoor moeten ze absoluut gestraft worden. Anderzijds ligt de sport hier natuurlijk helemaal buiten. Zeker bedenkend dat de fifa en uefa altijd enorm tegen politieke uitingen zijn en ze altijd zijn voor het scheiden van politiek en sport.

Dan komt ook de volgende vraag, wanneer moet je een land dan uitsluiten? Is dat nadat de VS een land binnenvalt omdat ze daar zogenaamd massavernietigingswapens hebben of is het dan wel prima? Was het bij de oorlog tussen Azerbeidzjan en Armenië vorig jaar? Was het toen Rusland Georgië binnenviel?

28 februari 2022 om 16:43

Nee het was toen Rusland dreigde met nucleaire wapens..

28 februari 2022 om 16:48

En daar ga je de mist in. Dreigen met nicleaire wapens en je nucleaire macht in paraadheid stellen. Die van Israel, Amerika en o.a. Noord Korea staan al decennia lang op paraadheid.

28 februari 2022 om 19:58

@troy010 - Je bent er maar druk mee. Je haalt er werkelijk van alles bij, maar je hebt het geen moment inhoudelijk over de omstandigheden rond Oekraine en Rusland. Je bent voorbeelden aan het noemen om de daden van Rusland enigszins goed te praten waar dat nog mogelijk zou zijn. Rusland valt een land binnen waar het niets te zoeken heeft om grond in te pikken. Dat zijn de pure feiten en dan ga je als land 't boekje ver te buiten...

28 februari 2022 om 16:44

Voetbal is van iedereen en hoort te staan voor verbroedering. Dit slaat helemaal nergens op en eigenlijk zelfs een trieste daad door Russen uit te sluiten. Het gaat duidelijk over waar de belangen liggen van de westen en als ik deze getreiter zie hoop ik dat ze heel Kiev wegvagen en 1 atoombom op Brussel gooien en de ander op Washington. Nogmaals voetbal is van iedereen en met sport hoor je te verbroederen. Lekker Rusland eruit pesten, daar win je de oorlog mee. Het laat maar eens zien, hoe erg je geprovoceerd ken worden.

28 februari 2022 om 17:21

Getreiter zie? Rusland valt Oekraïne binnen? Want moeten ze dan doen? Alles maar gewoon lekker laten gaan?

En doe niet zo stoer met je atoombom op Brussel en Washington. Je heb echt geen idee waar je over praat.

28 februari 2022 om 17:32

@xavi , laat hem lekker. Deze gast is duidelijk te dom om te poepen met z'n atoombom.

ON: De FIFA wil duidelijk zo veel mogelijk doen om neutraal te blijven in poltiieke conflicten - en daar valt iets voor te zeggen - maar nu zoveel landen hebben uitgesproken niet te willen voetballen tegen Rusland hebben ze weinig andere keus. Anders kunnen ze de play-offs helemaal afblazen en hebben ze straks ook een WK waar de helft van de grote landen niet aan mee doen.

Daarnaast, het Kremlin heeft een flinke vinger in de pap bij de Russische voetbalbond, en dat is ook duidelijk uit de reacties van deze bond. Dan kun je ook het nationale elftal nog maar moeilijk loszien van de politieke situatie.

28 februari 2022 om 18:33

@rambokolombo volgens je profiel woon je in Den Haag, dan zou ik als je dit serieus meent snel een stuk naar het noorden gaan verhuizen (in Groningen zijn meen ik wel wat mensen die van hun huis af willen). Kennelijk heb je geen besef van wat die bommen doen. Maar als ze hun zwaarste bom op brussel zouden gooien komt de fallout ongeveer tot Amsterdam.

28 februari 2022 om 16:50

En ondertussen wel een WK in een land organiseren waar ze ook niets met mensenrechten hebben, het is helaas meten met twee maten.

28 februari 2022 om 16:58

Ja en China die oeigoeren opsluit. Slaat nergens op om Rusland buiten te sluiten en China niet.

28 februari 2022 om 17:04

Eens..

Heel goed. Hard optreden. Ook al kunnen de teams er weinig aan doen, moet er toch een duidelijk statement gemaakt worden. Dit is voor de Fifa en Uefa zeker een goede manier.

Beste tactiek denk ik. Dat land zoveel mogelijk beperken in alles en hopen dat mensen het beu worden en zich tegen Putin keren.

28 februari 2022 om 16:21

Ik heb de indruk dat de meeste Russen sowieso al weinig van Poetin moeten hebben, maar dat het lastig is om je tegen iemand te keren in de wetenschap dat verkiezingen daar een farce zijn, protesten doorgaans hardhandig worden beëindigd, en Poetin waarschijnlijk dermate goed beveiligd wordt dat je hem niet a la Franz Ferdinand van het Oostenrijks-Hongaarse rijk zomaar effe al voorbij lopend neer kan schieten of iets dergelijks.

28 februari 2022 om 16:28

Dat neerschieten van Frans Ferdinand heeft nu ook wel niet echt geweldig uitgepakt indertijd.

28 februari 2022 om 16:29

Wanneer er honderdduizenden Russen voor het Kremlin gaan protesteren, dan is dat toch echt niet meer houdbaar. Zo lang ze in die kleine clubjes komen, dan kan het regime ze nog wel aan. Enkel de Russen zelf kunnen dit hele gebeuren beëindigen door collectief tegen Putin in te gaan.

28 februari 2022 om 16:38

Probleem is dat ze volledig zijn afgesloten van de buitenwereld en ook alle kanalen die mensen kunnen samenbrengen zijn verdwenen.

28 februari 2022 om 17:39

Rusland heeft een aversie tegen Europa. Europa probeert al eeuwen lang om Rusland te veroveren. Napoleon was er met Frankrijk heel dichtbij, net zoals Duitsland in de Tweede Wereld oorlog. Rusland heeft echt op bijna kapitileren gestaan en de laatste keer is nog maar 80 jaar geleden. 80 jaar is niks in de wereld geschiedenis. Reken er maar op dat een heleboel Russen pro Poetin zijn en anti Europa.

28 februari 2022 om 18:18

@PSV Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid gaan de ontwikkelen zo snel als in de afgelopen 50 jaar. Elke generatie zie je groeit met een totaal ander gedachtengoed. De jonge Russen zijn zelf ook totaal anders dan de oude generatie en zo is dat hier niet anders. Globalisatie, internationalisatie, de handel, verenigde naties, alles werkt tegenwoordig samen en in elk deel van de wereld zijn Russen werkzaam zoals ook Westerse mensen werkzaam zijn in de Russische maatschappij. Er is juist zoveel verandert in het globale denken. Reken er maar op dat er een hoop Russen zijn die niet op oorlog zitten te wachten. Het lijkt er echter nu op dat er bij de oude elite van Rusland nog oud koude oorlog/ussr sentiment heerst. Dat de Navo dient als een verdedigingspact om de vrede in Europa te beschermen en Oost-Europese landen vrijheid te geven om hun eigen toekomst te bepalen wordt door Rusland herschreven als een bedreiging omdat men waarschijnlijk voelt invloed te verliezen in de regio. Wat de belangen van de mensen uit deze Oost Europese landen zijn interesseert ze blijkbaar niet. Dat is kwalijk.

28 februari 2022 om 17:43

Losblancos

Ik vind het wel grappig. Zeiken om democratie maar als er iemand wordt gekozen dat je niet aanstaat, tóch ingrijpen omdat je het er niet mee eens bent.

Ja dat zijn nogal heftige sancties van een voetbal bond. Ben alleen bang dat dit averechts werkt en de Russen het westen nog meer gaat haten.

28 februari 2022 om 16:15

Als "de Russen" het Westen "haten" hebben ze sowieso niks te zoeken in de UEFA en de Europese kwalificatierondes voor het WK. Al denk ik niet dat de gewone Rus het Westen haat. Putin en z'n boevenbende wel, maargoed, die zijn dan ook niet goed snik. Lijkt me een prima statement dit.

28 februari 2022 om 16:21

De Uefa is de Europese voetbalbond. Dat heeft geen reet met het westen te maken, Oost-Europa, Rusland en Turkije, die niet als het westen worden beschouwd, maken ook gewoon deel uit van Europa en de Uefa. Dat je de Fifa noemt is al helemaal schrijnend... De wereldvoetbalbond maar landen die het niet hebben met het westen hebben er niks te zoeken. Schaam je

28 februari 2022 om 16:23

Ik begrijp werkelijk waar geen reet van jouw betoog hier.

28 februari 2022 om 16:32

Maar een Israel is dan weer geen onderdeel van Europa, maar wel lid van UEFA

28 februari 2022 om 16:45

Waar slaat dit op? De wereld is groter dan alleen het westen. De VS werd toch ook niet uitgesloten toen ze een oorlog tegen Irak gingen voeren?

28 februari 2022 om 16:52

ja, en leven we nu op 28 februari 2022 of ergens in 2002? Ik vind die oorlog van de VS ook een schandaal ja, maar dat is op dit moment niet relevant.

28 februari 2022 om 17:37

Ja dan zit je probleem dieper dan gewoon egocentrisme en onwetendheid.

1 maart 2022 om 09:35

@real8madrid;
Huh, tweede keer dat je reageert en tweede keer dat ik je niet kan volgen..

28 februari 2022 om 16:15

Dat is ook het enige wat nu gaat gebeuren. Alsof Putin en hun regime hier wakker van gaan liggen... je raakt enkel de ordinaire Rus hiermee. En die gaat Europa, de VS en de Navo nog meer haten. En terecht.

28 februari 2022 om 16:27

"En terecht"

Je kan het beter omdraaien, de gewone Rus is slachtoffer van het regime. Op den duur zullen vele dat haten ipv Europa, Vs en de Nato.

28 februari 2022 om 16:31

Uit mijn eigen ervaring kan ik bevestigen dat Russen zowel Putin als het westen beu zijn en gewoon normaal willen leven.

28 februari 2022 om 16:42

@one-kurd ze hadden toch ook amper last van het westen? Ze hebben enkel jarenlang problemen door die Putin zijn strenge dictatuur, zonder deze absurde oorlog was er toch verder niets aan de hand in Rusland op dat regime na? Vanaf nu zal het enorm verslechteren daar en maar één iemand die daar verantwoordelijk voor is.

28 februari 2022 om 16:44

Zodra dat achterlijke regime is opgedonderd en er na 150 jaar een keer rust en een normale democratische overheid komt zijn ze weer welkom. Nu volkomen terecht.

28 februari 2022 om 16:45

Hoezo terecht?

28 februari 2022 om 16:56

Je spreekt de Nederlandse taal, praat op een Nederlands forum, woont waarschijnlijk in Nederland en je pretendeert dat de 'haat' richting het westen terecht is. Verklaar je nader?

28 februari 2022 om 20:05

Omdat meneer allemaal punten aanhaalt om 'het Westen' en de NAVO onderuit te halen en daar de situatie van Oekraine en Rusland voor gebruikt. Normaliter gebruik je juist punten om de situatie van Oekraine en Rusland aan te halen. Dan wil je niet discussieren over de oorlog, maar gewoon je gedachtegoed uit spuwen over de VS, West-Europa en de Navo. Dat is One-Kurd hier duidelijk aan het doen. Totdat het de voorzieningen betreft. Dan is het Westen ineens wel goed genoeg.

28 februari 2022 om 16:16

Ook de russen hebben het westen nodig. Tegenwoordig is iedereen afhankelijk van import en export..bij ons gaat zo de benzine en gasprijzen evt omhoog. Voor de russen zal dat voor andere levensbenodigdheden gelden. Zoals losblancos hierboven zegt, je moet er naartoe gaan dat de russen Poetin verantwoordelijk gaan houden voor al deze sacties. Dat bereik je alleen maar door resuluut alles af te kappen en niet mondjesmaat.

28 februari 2022 om 16:26

Valt wel mee. Rusland heeft al een nieuwe markt, dat heet Azie(vooral China) met miljarden mensen waar bijvoorbeeld aardgas naar geëxporteerd kan worden. Rusland heeft ook een nieuw alternatief voor Swift, namelijk Cips. Dus Rusland heeft niet echt Europa nodig.

Degene die geraakt wordt is Europa vooral die het gas van Rusland nodig heeft.

Gasprijzen in NL zijn al hard gestegen doordat de export van gas is gestopt.

28 februari 2022 om 16:27

Rusland is op gebied van gas, olie en voedsel zelfvoorzienend. Wij zijn afhankelijker van Rusland dan Rusland van ons.

28 februari 2022 om 16:38

Misschien wel, denk dat de toekomst dat zal uitwijzen wie wie harder nodig heeft. Het draait niet alleen allemaal om olie en gas. Wij hebben bijv nog ruimte om de gasprijs omhoog te gooien, omdat te kunnen betalen. Ben bemieuwd hoeveel russen de verhogen op dagelijkse producten kan veroorloven. Het is ook nog maar afwachten hoe lang China neutraal blijft, uiteindelijk is het westen de grootste consument.

28 februari 2022 om 16:47

De Russen zijn op het gebied van technologie en veel andere aspecten toch enorm afhankelijk van het buitenland? Straks weer allemaal vaste draaitelefoons en lada's op de weg, lang leve de geïsoleerde Sovjet-Unie..

28 februari 2022 om 16:50

Zilang gum banden met China goed zijn is technologie geen issue. Meer alles wat vanuit de agrarische sector komt, word veel naar Rusland geexporteerd.

28 februari 2022 om 16:54

Rusland is zelfvoorziening qua voedsel. Die hebben een mega boerderijen uit de grond gestampt dat is niet normaal. Rusland is juist een exporterende land geworden.

28 februari 2022 om 17:21

Ik vind het gewoon naar arrogantie neigen, alsof wij alles mogen bepalen op dit aardbol. Russen en Chinezen zijn ons allang voorbij gestreefd man. Google eens Moskou 4k en je ziet hoe strak hun stad eruit ziet. Kijk je naar London, Parijs, Amsterdam. Dan kan je zeggen dat het nauwelijks geinnoveerd heeft. Bovendien China heeft zoveel geld en Rusland is grootste land op aarde, China de grootste bevolking op aarde. En dan moeten die bukken voor ons. Komop man, China en Rusland zien Europa meer als een toetje. Bovendien woon ik mijn hele leven in Nederland en zie het meer aftakelen, dan dat het groeit. Iedereen hier klaagt dat het steeds duurder wordt, maar wij willen wel doen alsof het allemaal onder controle is. Onthoudt de tekst nog: "you will be happy and own nothing".

28 februari 2022 om 20:21

Om even in te haken op die laatste zin: Die gaat er vooral in bij mensen die al niet veel hebben en niet van plan zijn om hun situatie te doen veranderen. Bovendien staat het ver van het onderwerp van dit artikel af.

De rest van jouw betoog slaat de plank ook nogal mis als je werkelijk denkt dat het daarom gaat. Waar het om gaat is dat een land niet zomaar een ander land binnen kan dringen, enkel om het land te kunnen veroveren. Dat zijn jaren '40 praktijken en dat is bijzonder gevaarlijk.

Dat is de reden waarom men Rusland massaal aan het boycotten is nu. Dat is het enigste wat men kan doen. Verder gaat het er niet om hoe goed Rusland met China kan. De handel is voor China zeer belangrijk en die handel wordt ook bedreven met Europa, met Oekraine en noem het maar op. Dat willen de Chinezen niet opgeven door een kant te moeten kiezen. Die houden zich afzijdig.

Ik ben het wel met je eens dat ondanks een stijgende welvaart, de regering het dat liever niet de burgers laat voelen. Maar goed, daar is de burger zelf bij. Die heeft het huidige politieke klimaat laten gebeuren. Het lijkt me namelijk duidelijk dat meer EU betekent dat minder van "ons" geld weer in de samenleving gestopt wordt en meer gaat naar landen die hun eigen broek niet op kunnen houden.

Dus nee, het is niet arrogant en men wil niet dat Rusland 'bukt' voor 'ons'. Ze proberen een oorlog te stoppen of op z'n minst te de-escaleren. Bij een democratie kun je dat oplossen met diplomatie. Bij een dictatoriaal regime kun je niets anders doen dan sancties opleggen en de nadelen groter proberen te maken dan de voordelen. Buiten het gedateerde beeld van Poetin zijn er namelijk nou niet bepaald grote voordelen van deze oorlog. Het is pure bezettingsdrang door een man met een gedateerd ideologisch beeld en gebruikt daar andere partijen voor als excuus.

28 februari 2022 om 16:17

We moeten toch iets. VS, Europa, Israël, China, Arabië,Rusland. De wereld is in handen van kapitalistische mogendheden en schurken. Poetin is gek op alles wat groeit en bloeit in Oekraïne. En nee,NAVO is nauwelijks een haar beter. Maar we komen erop aan dat partij kiezen onvermijdelijk is. En als je uit alle kwaden moet kiezen kies ik persoonlijk voor t eigen hachje. Waarom zou ik voor China of Rusland zijn? Tis allemaal tuig met een net pak aan.

28 februari 2022 om 16:30

Zolang ze maar niet met kernwapens gaan gooien. Hoorde op radio 1 dat Putin mogelijk ongeneeslijk ziek zou zijn. Dan wordt het toch allemaal wel heel spannend...

28 februari 2022 om 16:46

Als dat klopt zou het geweldig nieuws zijn. Je gunt het normaliter niemand, in Putin en z’n vrienden geldt dat mijne inziens absoluut niet.

28 februari 2022 om 20:23

@jaakke - Geweldig nieuws? Dat is allesbehalve geweldig nieuws. Dan hebben we het hier dus over een dictator die niets te verliezen heeft. Dat is doorgaans niet goed voor de gemoedstoestand en het geeft hem een reden om z'n ideologische ideeen uit te voeren.

28 februari 2022 om 16:18

@PSVchelseaboy Kunt het ook omdraaien. Als je niks doet, denkt Rusland dat ze nog meer grenzen kunnen overschrijden. Blijft natuurlijk verschrikkelijk voor de mensen die er niks aan kunnen doen. Maar blijkbaar is het hard nodig gezien de situatie in Oekraïne. Hoop dat het gauw voorbij is en verdere escalatie wordt voorkomen.

28 februari 2022 om 16:18

Anderzijds: Spuwen op het westen qua ideologie maar wel meedoen in de tornooien voor de glans en de bloemen? De bedoeling is dat ze Putin gaat haten, en dit is een gevolg van zijn daden. Je moet het gevolg niet haten, wel de oorzaak.

28 februari 2022 om 16:24

Die toernooien zijn geen eigendom van het westen...

28 februari 2022 om 16:28

Die toernooien zijn mondiaal..Typisch westerse retoriek eigenlijk deze opmerking.

28 februari 2022 om 16:28

Saudi-Arabië doet toch ook mee aan internationale toernooien? Internationale toernooien zijn geen privilege van het westen.

28 februari 2022 om 17:05

Het lijkt met dat hij de CL en EL bedoelt.. horen toch gewoon bij Europa waar Putin zo’n hekel aan heeft..

28 februari 2022 om 18:32

Ik had het inderdaad over CL en EL.

28 februari 2022 om 16:20

Dus? Alles maar lekker accepteren wat die Russen doen? Als ze ons zo haten dan gaan ze toch lekker met Azië voetballen..

28 februari 2022 om 18:47

Best lastig om dat in te schatten. Er zijn boeken vol geschreven over de impact van de sport boycot tegen het apartheidsregime in Zuid Afrika. Uiteindelijk zijn verre weg de meeste het er wel over eens dat deze boycot in positieve zin heeft bijgedragen aan het beeindigen van de apartheid.

Putin zal er zeker niet direct van wakker liggen. En het kan heel goed dat de initiele reactie een averechts effect heeft op veel russen. Als dit echter iets van de lange adem gaat worden dan zijn dit wel dingen die tegen hem kunnen gaan werken. Uiteindelijk moet hij ook de gewone Rus tevreden kunnen houden.

28 februari 2022 om 18:54

Prima toch? Gaan we terug naar de koude oorlog. Die de Russen verloren. Waarna wij ze gingen helpen, want ze waren zo arm en zielig. En kregen wat we nu hebben.
Gewoon Rusland helemaal afsluiten van het westen, zoals vroeger. Dat is het enige wat werkt.

Had dit toch niet echt verwacht, eerlijk gezegd. Overigens zal dit wel weer wat rechtsgangen naar het CAS etc. opleveren.

Sorry maar dit is echt onzin...wat moeten de voetballers hieraan doen? Sport zou geen politiek moeten kennen maar nu blijkt niks minder waar....

28 februari 2022 om 16:15

Ik ben het deels met je eens, maar financieel is dit een tegenvaller voor Rusland en dat willen ze op deze manier weer laten merken

28 februari 2022 om 16:15

Het is de bedoeling dat het volk in Rusland het niet langer pikt. Moet de sport het daarvoor ontgelden? Ik vind van wel. Laat ze maar verder zichzelf isoleren van de rest van de wereld, dan stopt deze onzin hopelijk vanzelf.

28 februari 2022 om 16:20

@FR-4life. Ik hoop ook dat er binnen Rusland opstanden komen tegen de acties van Putin. Maar die Putin heeft een staatspolitie van 400.000 man. Wat ongetwijfeld veel mensen zal weerhouden om een enkelband te dragen of in strafkampen terecht te komen.

28 februari 2022 om 16:27

Dan weet je niet hoe een dictatorschap en hersenspoeling werkt... Hen isoleren werkt nou niet bepaald goed als de overheid daar haar bevolking al decennialang probeert wijs te maken dat het westen met minachting naar ze kijkt en een bedreiging is. Dat ze terug naar de macht van de SU moeten zodat het westen niet met ze kan sollen. Dit is de beste propaganda voor Poetin in 20 jaar.

28 februari 2022 om 16:35

@real8madrid je doet net alsof Rusland net zo gehersenspoeld en voorgelogen wordt als Noord Korea, maar Rusland is gewoon zeer modern en de mensen weten dondersgoed wat er gebeurd en wat ze allemaal gaan verliezen. Echter is de drempel door die verschrikkelijke barbaar zo hoog gelegd om te gaan demonstreren dat het nog altijd plat te slaan is.

28 februari 2022 om 16:48

Precies goalski, de mensen zijn niet achterlijk, itt hun leider

28 februari 2022 om 19:00

Ja hallo, hier in Belgie en Nederland weten mensen ook 'dondersgoed wat er aan de gang is in de wereld. Moet je effe kijken hoeveel malloten hier mee lopen in het verhaal van een of andere schreeuwlelijk op social media omtrent corona.

1 maart 2022 om 08:50

Er wonen meer dan 100 miljoen mensen in Rusland. Als 1 tot 5 miljoen mensen de straat op gaan kan de politie al weinig doen.

28 februari 2022 om 16:16

Nee lekker clubs en spelers naar Rusland sturen voor een wedstrijd. Lijkt me nou niet het meest veilige scenario.

28 februari 2022 om 16:18

Waarom is dit onzin dan? Landen weigeren te spelen te Rusland. (volkomen terecht).
De voetballers kunnen er niets aan doen, maar dit scenario roep veel afkeer op van heel veel landen en zo ook in de sportwereld. Het is onmogelijk om Rusland mee te laten doen als geen enkel land tegen ze wil sporten.

Sorry, er is geen enkel excuus om een oorlog te beginnen en vervolgens te verwachten dat we de rest van sport tot handel maar rustig door moeten laten gaan.
er is maar 1 persoon die voor dit alles schuldig is en dat is Putin.

28 februari 2022 om 16:18

Een land dat oorlog brengt naar het vredige Europa moet gewoon worden uitgesloten. Rusland kiest zelf voor de aanval Europa en de wereld niet

28 februari 2022 om 16:20

Akkoord. Het vredige Europa mag alleen maar oorlog brengen naar andere gebieden, andersom kan dat natuurlijk echt niet!

28 februari 2022 om 16:22

Verklaar je nader, Lierse.. ben benieuwd wat je precies bedoelt..

28 februari 2022 om 16:27

Heerlijk populistische reactie zonder opbouw of kern weer ja.

Als je niets nuttigs te zeggen hebt, hou je dan maar stil, want het enige wat je met dit soort onnodige en totaal niet onderbouwde reacties doet is provoceren, en een non discussie starten.

28 februari 2022 om 16:27

De laatste 30 jaar heeft Europa (soms aan de leiband van de USA, maar dat is even erg) echt heel veel gebieden oorlog gebracht onder het mom van “democratie” en mensenrechten.

Die omschrijving “vredig Europa” is dan ook nogal scheef. En ook al was het hoogstwaarschijnlijk soms ook wel met goede bedoelingen, de uitkomst is wat telt.

28 februari 2022 om 16:29

Zelfs wanneer Europa niet actief deelnam aan conflicten verkopen onze overheden maar al te graag wapens aan conflictgebieden in het MO en Afrika om ze aan de gang te houden en zo olie-, goud- en diamantprijzen te reguleren om maar een enkele reden te geven. Vredig Europa, krijg nou tieten zeg

28 februari 2022 om 16:37

Tuurlijk, ik ben het ook met enorm veel dingen oneens. Maar ik vind de situaties moeilijk te vergelijken. Rusland valt een vredig land binnen en dreigt zelfs met kernwapens. Als je bv. Afghanistan ziet (wat niet begonnen is door Europa) dan zijn daar ook heel veel goede dingen gebeurd en dat had niks te maken met het bezetten van een land..

28 februari 2022 om 16:43

Ik denk dat inwoners van Irak, Afghanistan, Syrië, Egypte, Libië, Jemen,… het niet echt met je eens zijn.

Natuurlijk zijn er geen 1 op 1 vergelijkingen te maken, maar vredig Europa is wel echt gewoon een waanidee. Het vredige Wallonië verkoopt jaarlijks voor miljarden wapens aan Saoedi-Arabië waar die op hun beurt dan weer een oorlog gaan voeren in Jemen (het is al door onafhankelijke onderzoek gebleken dat er weldegelijk Belgische wapens gebruikt zijn tegen burgers in Jemen door Saoedi-Arabië).

28 februari 2022 om 16:47

Want Europa is die landen binnen gevallen om ze te bezetten en om de bevolking te onderdrukken? Wij dreigen om kernbommen op het land te gooien etc. etc.?

28 februari 2022 om 16:52

Nee maar wij bewapenen wel milities die het opnemen tegen dictators die wij niet zo leuk vinden waardoor sommige van die landen al 15 jaar failed states zijn. Niet de intentie maar de uitkomst is het belangrijkste.

Verder is het geen spelletje “wie heeft de langste” dat je er nu van probeert te maken. Ik heb het gewoon puur over het feit dat we echt niet vredig zijn in Europa.

28 februari 2022 om 17:02

Lierse, ik snap je punt en kan er echt wel in mee gaan. Maar het is niet eerlijk om te zeggen dat Europese landen schuld treffen betreft de bemoeinis in het midden oosten. Doen we niks, kijkt de wereld naar ons en doen we het fout. Doen we wel iets, kijkt de wereld naar ons en doen we het fout.

Vanuit onze blik is er simpelweg geen juist antwoord. Je doet het hoe dan ook fout.

28 februari 2022 om 17:11

Dat zeker. Maar ik heb het niet over goed/fout (volledig arbitraire concepten die nog volatieler zijn dan de aandelen van Gazprom), maar vredevol is het allemaal niet.

28 februari 2022 om 16:19

Oekraïne kan waarschijnlijk hun elftal ook niet sturen of die spelers zijn zo overspannen als het maar zijn kan.. Dus ik vind dat die Russen dan ook een koekje van eigen deeg kunnen krijgen en ze de toegang ook ontzegt wordt... Sowieso zou ik me als Oekraïner gigantisch laaiend voelen als ik Russen op een voetbalveld plezier zie beleven aan sport terwijl Oekraïne in duigen ligt

28 februari 2022 om 16:19

Als je een voetbalteam vol kinderen hebt..1 van die kinderen blijft maar bakkelijen ondankt je hem al een aantal keer van training hebt gestuurd, het gesprek met het betreffende kind aan gaat, niks helpt. Ineens laat de trainer alle kinderen strafrondes lopen als het betreffende kind zich misdraagt. Na een paar weken is of het etterbakkie weg, of hij gaat in het gareel lopen omdat de druk op zijn persoon vanuit zijn eigen omgeving te groot word.

28 februari 2022 om 16:22

Het gaat er niet om dat de voetballers hier iets aan kunnen down, maar ze zijn een officiële representatie voor een land, dat een vreedzame, soevereine staat heeft aangevallen. De voetballers doen niet op individuele titel mee met een wk.

Terechte en onvermijdelijke maatregel wat mij betreft...

28 februari 2022 om 16:22

Sinds wanneer is ordinair oorlog voeren met als doel landjepik politiek te noemen? We hebben het hier over een grootmacht die een ander land aanvalt en daarbij niet schroomt om burgerslachteroffers te maken. Daarbij bedreigt het betreffende land ook nog eens de internationale gemeenschap met kernwapens. Dat is geen politiek meer vriend, dat is een land boycotten die het spoor bijster is. En wees blij dat het daar tot op heden bij blijft en niet erger...

28 februari 2022 om 16:24

En politiek zou ook geen oorlog moeten kennen.. Dit is toch een veel minder ernstige oplossing dan bijvoorbeeld Rusland aanvallen wat helemaal uit de hand zou lopen.

28 februari 2022 om 16:26

Waarom zou er geen politiek in de sport mogen zijn?

28 februari 2022 om 16:28

Dus je wilt gewoon gaan voetballen in Moskou? Europees kan niet doorgaan. Je bent niet goed

28 februari 2022 om 19:04

Er is natuurlijk wel vaker politiek in de sport geweest. Waar je die grens trekt is redelijk arbitrair.
De hele wereld steunde de sport boycot tegen het apartheidsregime in zuid afrika bijvoorbeeld en die boycot heeft destijds zeker een steentje bijgedragen.

Ga zo door! Het volk in Rusland moet in opstand komen, dat kan alleen als ze helaas de dupe zijn van dit soort acties. Maar het moet gewoon gebeuren.

Het einde is niet in zicht... Rusland gaat dit helaas niet leuk vinden.

Rusland boycot als enige dan het WK in Qatar.

On: Lijkt mij de enige juiste beslissing.

Als de FIFA je schorst moet je het wel heel bond maken als dictatuur zijnde.

Eerst Rusland op neutraal gebied willen laten voetballen en dan toch nog uitsluiten.
Meer dan terecht.

Klasse!!!
Op iedere platvorm waar je Rusland kunt pakken doen!

Sneu voor de Russen die niks met de oorlog te maken hebben, maar het gaat niet om andere zaken!

Rusland moet compleet afgesloten worden van de wereld

28 februari 2022 om 16:15

Een "oorlog" die je niet van buitenaf kunt winnen moet je van binnen laten ontploffen.
Zal niet lang duren voordat het volk zich tegen het regime gaat keren omdat ze niets meer mogen en kunnen.

28 februari 2022 om 16:18

Ik vind het gewoon hilarisch hoeveel mensen er op een burgeroorlog hopen in Rusland. Heeft de recente geschiedenis ons niks geleerd dan? Zulke oorlogen hebben alleen maar verliezers.

28 februari 2022 om 16:25

Mensen hopen op een afzetten van Poetin, niet op een burgeroorlog. Dat het een reeel vervolg kan zijn als het land in opstand komt, ben ik met je eens. Ben alleen benieuwd naar goeie alternatieve dingen? Ik zie ze helaas niet. Ik denk dat dit echt een probleem is die het beste in Rusland zelf opgelost moet worden, mocht dat niet het geval zijn, is de kans op een grote 3e wereldoorlog groot. Misschien kan jij een andere invalshoek geven? Je hebt vaak wel pientere reacties iig.

28 februari 2022 om 16:26

Het beste zou een fluwelen revolutie zijn, maar wellicht is dat wat al te optimistisch gedacht van mij...

28 februari 2022 om 16:27

Dus dan moet Oekraïne zich maar gewonnen geven? Het is of het een, of het ander

28 februari 2022 om 16:28



Een burgeroorlog hoop ik zeker niet op, maar van een flinke opstand waardoor Poetin omvalt mag ik toch dromen.
Als je dit van buitenaf probeert op te lossen stap je zomaar Woiii binnen.
Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere facetten om een oorlog te winnen mede mogelijk gemaakt door de technologie/internet, waarmee je overigens ook een oorlog mee kan beginnen.


28 februari 2022 om 16:34

Een opstand in Rusland. En wat komt er dan in de plaats? Een land dat al sinds mensenheugenis autocratische leiders gehad heeft. En de vorige keer dat er een opstand kwam tegen die autocratische leiders kwam er iets veel en veel autocratischer in de plaats.

Rusland gaat echt niet plots een of ander democratisch gebied worden. Als putin zich militair kan verzetten dan doet hij dat (dus burgeroorlog), als hij aan de kant geschoven wordt dan komt er een andere autocraat in de plaats.

En afgaande op wat er allemaal gebeurt in Rusland de afgelopen 20 jaar lijkt het mij geen al te wilde gok om te stellen dat Poetin niet zonder slag of stoot even aan de kant geschoven gaat worden.

28 februari 2022 om 16:39

Dus jij kiest liever voor een Oorlog waarbij veel meer landen de dupe worden.
Kijk naar al die nucleaire dreigingen van de laatste jaren.
Enkel een gek is ervoor nodig om de sleutel om te draaien en raad eens, de gek is gevonden.
Alles op alles om dat te voorkomen dacht ik zo.

28 februari 2022 om 16:45

Nee ik hoop dat het (relatief) rustig blijft en dat er geen gigantisch conflict ontstaat (of het nu in Rusland zelf is of erbuiten). Dus geen WO III en geen Russische revolutie II.

En als die gek van een Poetin daarvoor op zijn troon moet blijven zitten dan is dat maar zo.

28 februari 2022 om 16:53

@Lierse het is na x vergiftigingen toch wel duidelijk wat voor leider er zal winnen bij eerlijke democratische verkiezingen in Rusland?

28 februari 2022 om 16:56

Ben ik helemaal met je eens hoor Lierse, ik zie ook het liefst een vreedzame oplossing. Maar ben wel bang dat dat momenteel vrij naief is.

28 februari 2022 om 16:57

En je denkt dat er in een land dat nog nooit democratische verkiezingen gehad heeft na het wegvallen van 1 dictator er plots vrije democratische verkiezingen gaan zijn?

28 februari 2022 om 20:32

Het zal dan ook afhangen hoe gestoord de betrokken partijen zijn. De eerste vraag is wat Poetin precies wil bereiken. Blijft het bij Oekraine, of wil hij het gehele Oostblok veroveren? De tweede vraag is tot hoever hij bereid is te gaan. De derde vraag is tot hoever de andere partijen bereid zijn te gaan. Er is geen enkele reden om dit uit te laten monden op een WO III, dus als dat wel gebeurt weten we gelijk wat voor gekken onze landen besturen.

Goede sanctie, hoop dat er meerdere sporten volgen

Dit zijn strenge maatregelen, maar ik denk terecht.
Het zijn tijden van oorlogs, wat maak ik mij toch zorgen over een stabiel Europa. En ook denk ik elke dag aan de slachtoffers. Het is gewoon ellende.

Belachelijk. Doe dit dan bij ieder land, te beginnen bij Amerika, China en Israel.

28 februari 2022 om 16:19

Hypocrisie van het westen

28 februari 2022 om 16:24

Helemaal met je eens. De hypocrisie is te triest voor woorden. Ja het is een drama wat er nu gaande is maar de dubbele maat zeg, belachelijk!

28 februari 2022 om 16:29

Grappig hoe de meest hypocriete mensen altijd het woord hypocriet gebruiken. Tijdens deze hele oorlog gaan al jouw berichten over Palestina en niet over Oekraïne maar toch beweer jij dat het westen hypocriet is omdat ze meer geven om de oorlog in Oekraïne dan Palestina

28 februari 2022 om 16:45

Hebben die landen ook gedreigd met een nucleaire oorlog dan? Met je dubbele maat.
Volgens mij vind jij alles belachelijk. Rondom COVID ook al zo fanatiek.

28 februari 2022 om 20:35

Waarom hanteer je die dubbele maat zelf ook dan? Het gaat namelijk maar zelden over Oekraine en vaak over totaal andere situaties. Het bezetten en veroveren van landen is al een tijd not-done. Behandel de verschillende problemen gewoon apart. Dit is namelijk geen manier van constructief discussieren.

28 februari 2022 om 22:34

Waarom reageren jullie op mij? Reageer eens op de eerste persoon waar ik het mee eens ben zeg. Het is toch duidelijk hoe er nu opeens gehandeld wordt!

Maar misschien hebben jullie het gemist, ik vind het goed he! Wat er nu gaande is, is zeer sneu en absurd. Ze mogen goed aangepakt worden want er worden gewoon onschuldigen pijn gedaan, onrechtmatig een land binnen gevallen. Alleen handel ten alle tijden rechtvaardig en eerlijk, dat is mijn punt en waar ik het mee eens ben met de reactie hierboven. Jammer van de verontwaardigde reacties onder de mijne.

28 februari 2022 om 16:30

Je kunt conflicten (net als mensen) niet over één kam scheren. Dat is niet altijd hypocriet. Deze maatregel is terecht, los van de vraag of hij voor andere landen ook zou moeten gelden.

Goed zo! Nog meer sancties graag!

Trieste dag voor het voetbal., FIFA en de UEFA laten hun partijdigheid duidelijk zien hierin wat je nooit mag doen als 'neutraal' voetbalbond. Oneerlijk wat er nu gebeurd voor het Russische volk.

28 februari 2022 om 16:19

Dit soort dingen roepen betekent 1 van 2 dingen: je zget dit expres en dan spoor je niet, of je meent het, en dan spoor je niet.
De UEFA en de FIFA kunnen niet neutraal zijn aangezien de leden afgevaardigden zijn van nationale bonden en het daarmee inherent politiek is. Daarbij is het nationale team een vertegenwoordiging van het land Rusland, en dit is dus wederom politiek geladen. Daarnaast gaat het dus hierin niet om het Russische volk, en al zou dit wel zo zijn: het is toch feitelijk echt zo dat zij dit al 20 jaar hebben laten gebeuren.

28 februari 2022 om 16:24

/Dit soort dingen roepen betekent 1 van 2 dingen: je zget dit expres en dan spoor je niet, of je meent het, en dan spoor je niet. \

Wat de hell is dat nou voor opmerking? Erg respectloos maar goed niet erg, ik kan wel tegen een stoot.

De UEFA en FIFA zijn wel neutrale voetbalbonden waar veel landen bij zijn aangesloten. Het mag niet functioneren als politiek uitlaaklep op deze manier. Rusland is net als Oekraine onderdeel van de FIFA en de Uefa, je kan niet rechtertje spelen en de ene gelijk geven en de ander niet op deze manier. Dat is de taak van de FIFA of UEFA helemaal niet.

Je kan met oplossingen komen om bijvoorbeeld wedstrijden van beide landen zo veilig mogelijk te laten spelen, door bijvoorbeeld wedstrijden in een neutraal land te laten spelen, maar je kan nooit zo overduidelijk een kant kiezen door Rusland uit het WK te zetten en Russische clubs uit de CL of EL. Dan laat je duidelijk je partijdigheid zien.

En tot slot raak je hier wel duidelijk het Russisch volk mee.. zij kunnen niet genieten van hun land op het WK, zoals jij als Nederlander dat wel kan.

Het Russisch team vertegenwoordigt Rusland, niet het Putin regime. Zoals Oranje Nederland vertegenwoordigt, niet Mark Rutte of de VVD.

28 februari 2022 om 16:33

Het komt er op neer dat je niet spoort

28 februari 2022 om 16:38

Het gaat toch helemaal niet om gelijk geven? Het is klip en klaar dat Rusland de enige partij is die schuld heeft aan deze invasie. Groot gelijk dat de bonden namens hun leden Rusland schorst. Het Russische volk wordt geraakt ja, dat begrijp ik ook wel, maar deze maatregel is niet genomen tegen het Russische volk, maar tegen de staat en de regering, waarvan het nationale elftal een vertegenwoordiging is.

28 februari 2022 om 20:40

@One-Kurd - Je slaat de plank al mis door te stellen dat de UEFA en de FIFA neutrale organisaties zijn. Wie zegt dat? Verder komt neutraliteit in het geding als iets in z'n geheel in gevaar komt. Een eventuele wereldoorlog raakt namelijk ook de twee grootste voetbalorganisaties ter wereld. Je hebt duidelijk geen idee hoeveel belangen er meespelen en dat een wereldoorlog voor niemand goed is. Daarom is een democratie ook zo populair tegenwoordig. Zelfs als ze matig werken, krijgt een regering het niet voor elkaar om zomaar landen te veroveren. Bij een dictatoriaal regime ben je afhankelijk van de gemoedstoestand van 1 persoon en dan wordt het vreselijk gevaarlijk. Dat merken we nu wel.

28 februari 2022 om 16:22

Het is ook oneerlijk voor de 40 miljoen Oekraïeners die er niks mee te maken hebben. Als ze het zo oneerlijk vinden dan kloppen ze maar eens aan bij hun leider ipv constant wegkijken. Die is namelijk verantwoordelijk voor alles.

28 februari 2022 om 16:27

/ Als ze het zo oneerlijk vinden dan kloppen ze maar eens aan bij hun leider ipv constant wegkijken.\

De zoveelste rare reactie op Vz... ik vraag je af of je even nadenkt of je in dingen verdiept voordat je wat typt.

28 februari 2022 om 16:29

Ik zal me eens even verdiepen op social media… last me raden ik moet zeker onderzoek doen en ik ben een schaap? Voor elke normale democratie en elke normale organisatie of persoon is dit geen kwestie van partijdigheid. Dreigen met nucleaire wapens gaat alles maar dan ook alles te boven. Gaat helemaal nergens meer over. Met je partijdigheid. Alsof je partij kunt kiezen voor de inzet van nucleaire wapens. Triest.

28 februari 2022 om 16:32

@One-Kurd, je klinkt nu als zo'n covid wappie: "enkel ik ken de waarheid want ik heb onderzoek gedaan en jij bent onwetend,,. Vervolgens met dezelfde trots de 'wijsheid' niet delen.

28 februari 2022 om 16:30

Ja, erg jammer dat ze niet een potje kunnen voetballen. Net zoals in je andere reacties waar je de Russische invasie goedkeurt en geen enkel woord rept over het geweld en de daarbij horende burgerdoden die Rusland in Oekraïne maakt. Ik vind het zo jammer om bij dit soort artikelen dit soort kortzichtige reacties te lezen.

28 februari 2022 om 16:34

Goedkeuren is niet het juiste woord.

Ik vind vooral de hypocrisie van de internationale gemeenschap onbegrijpelijk.

Wat ik ook slecht vind zijn de ongenuanceerde meningen die mensen hebben. Zo'n oorlog komt niet 'uit het niets', het komt voort uit decennia lange geopolitieke ontwikkelingen. Om precies te zijn, de uitbreiding van NAVO richting Russisch grondgebied terwijl dat na de val van de muur afgesproken was niet zou gebeuren waar de Russen zich bedreigd door voelen, en terecht.

Ik vind het daarom niet eerlijk om de Russen van alles de schuld te geven. Kijk ook naar het westen, Navo, VS.

28 februari 2022 om 16:42

Je zit teveel op social media. Je zit helemaal in de Russische propoganda. Enige reden van deze oorlog is het herstellen van de oude Sovjet unie. Daar heeft hij nooit een geheim van gemaakt.

28 februari 2022 om 23:54

@One-Kurd, dat is natuurlijk onzin begin 2000 is er zelfs met Rusland gesproken om tot de Nato te komen. Er was zelfs interesse vanuit Poetin hij wou echter niet aan de requirements voldoen. Ondertussen heeft Poetin verschillende oorlogen gevoerd, je haalt maar al te graag Amerika aan met Irak en Afghanistan maar wat dacht je van Syrië, Georgië of Tsjetsjenië? De inmengingen bij verkiezingen in de UK en USA en zo kan ik nog wel even doorgaan. Of de overduidelijke spionage in westerse landen zoals hier in Nederland waar onlangs een aantal Russen op heterdaad zijn betrapt.

Poetin wil het land wat de Sovjet had heroveren/terug claim, dit heeft hij letterlijk gezegd van de week. Dat hele Nato gebeuren is slechts smokes and mirrors om rechtvaardiging te zoeken. En blijkbaar vind jij het normaal dat een land een buurland met geweld op burgers binnenvalt omdat zij mogelijk ergens willen bij horen waar zij zelf ook oren naar hadden. Je hebt het dan over hypocrisie maar hoe noem je dat dan?

Je vind jezelf blijkbaar genuanceerd het lijkt mij er eerder op dat je nogal kortzichtig bent.

Heel goed dit, vanuit alle kanten moet de druk in Rusland op Poetin verhoogd worden. Overal uitsluiten zal in het land tot nog meer onvrede lijden.

Belachelijk! Laat ze gewoon Europees op neutraal terrein voetballen! Nu meng je voetbal met politiek. Om over Qatar nog niet te beginnen! Hypocrisie

28 februari 2022 om 16:23

Het is allang geen politiek meer.

28 februari 2022 om 16:26

Iemand die met kernwapens dreigt noem ik geen politiek meer.

Lijkt me de enige juiste beslissing.

Wel een heel felle besluit zeg

Ik lees niks over de voorwaarde(n) waar aan voldaan moet(en) worden om Rusland weer mee te laten doen. Is een staakt-het-vuren voldoende, moet er een vrede getekend worden of is er iets anders nodig?

Er moet wel perspectief zijn voor de Russen en hun sporters, zodat ze aangemoedigd worden om binnenslands op te staan tegen de oorlogsdaad van Putin.

28 februari 2022 om 16:28

Ja dit mis ik ook een beetje. Stel dat Putin morgen de stekker uit de aanval trekt, zijn excuses aanbiedt, de kosten vergoedt etcetera (kans is vrij klein uiteraard), is dat dan genoeg om de Russen weer in genade aan te nemen voor de komende kwalificatiewedstrijden? Nou zijn die wedstrijden op vrij korte termijn, maar op de langere termijn komen er natuurlijk ook weer andere sportevenementen met Russen of in Rusland aan (bijvoorbeeld de F1). Vanaf wanneer kunnen we Russische sporters weer toelaten of in Rusland sportwedstrijden afwerken? Ik snap wel dat er maatregelen genomen worden, maar perspectief is er niet en dat helpt denk ik ook niet echt.

Heel goed
Nu doorpakken en ook Israël en China schorsen

Sorry maar wat hebben die ermee te maken, kom op mijn mening vindt dit te ver gaan, sport heeft hier niks mee te maken en nu zijn alle Russen ineens duivels hou op hoor.

28 februari 2022 om 16:20

Het nationale elftal is een vertegenwoordiging van het land Rusland, zeker weten heeft dit er dus alles mee te maken. Niemand zegt dat alle Russen duivels zijn, integendeel, ik denk dat de meeste mensen beseffen dat de meeste gewone Russen dit ook een grof schandaal vinden, en dan bedoel ik niet deze schosing maar de inval van Putin in Oekraïne.

28 februari 2022 om 16:24

Er zijn wel meer grove schandalen aan de gang ten heden dage. Maar voor zover ik weet spelen China en Saoedi-Arabië nog gewoon mee in hun respectievelijke kwalificatiecycli.

Het is een gewaagde zet van de FIFA/UEFA want je haalt jezelf veel (waarschijnlijk terechte) kritiek op de hals.

28 februari 2022 om 16:27

En toch is er mijns inziens een duidelijk verschil tussen interne aangelegenheden (Saoudi-Arabië en China, of zelfs Israël) of een oorlog tussen twee landen zoals deze nu aan de gang is. Overigens zou dit voor iedere oorlog moeten gelden, de aggressor dient per direct van al het voetbal geschort te worden.

28 februari 2022 om 16:37

Dat is zo onzinnig en zelfs niet relevant in deze aangezien zowel China als Saoedi-Arabië zich ook buiten hun landsgrenzen militair laten gelden (Saoedi-Arabië zelfs in een heuse oorlog) en dan kan je daar bij China nog eens een genocide bij optellen.

Je kan toch niet met droge ogen beweren dat het normaal is dat Rusland hiervoor wereldwijd gestraft wordt (terecht wel natuurlijk) terwijl we twee weken geleden nog naar de Winterspelen in China zaten te kijken?

28 februari 2022 om 16:42

De Olympische Spelen worden onder een andere organisatie gehouden he, dat begrijp je wel. En ook dat vond ik een grof schandaal. En welke oorlog is China begonnen? Of Saoedi-Arabië? Zolang de oorlogsvoering gebeurt op verzoek van de regering is het mijns inziens niet relevant voor dit verhaal. Als de Oekraïnse regering Rusland had gevraagd binnen te vallen was het iets anders geweest. Saoedi-Arabië, een vreselijk regime natuurlijk, voert aanvallen in Jemen uit waarbij ze de regering helpen. Tegen de rebellen namelijk. Dus dat vind ik echt iets heel anders. Ook een gewapend conflict is iets heel anders dan een complete invasie.

28 februari 2022 om 16:44

Dat lees ik constant maar hoe idioot is dat? Je weet dat de republiek van Yemen een erkende, onafhankelijke staat is? Palestina eveneens. Dan is jouw hele argument toch ronduit idioot? Dat zijn beide staten die door de hele wereld erkend zijn en worden bezet/aangevallen door andere staten. Dat de agressors daar een andere mening zijn toegedaan en (vaak om historische redenen) die staten niet erkennen kan je over Rusland en Oekraine ook zeggen.

Verder plaats ik een genocide van een onschuldige en ongewapende bevolking toch wel 3 treden hoger op de schaal van kwaad dan een oorlog waar tot nu toe de Geneefse conventies worden nageleefd.

28 februari 2022 om 16:48

Een oorlog tegen de Oeigoeren. Daarnaast zijn die zich zelf ook gewoon aan het voorbereiden op gebiedsverovering en de zuid Chinese zee is zo gemilitariseerd als maar zijn kan.

28 februari 2022 om 16:50

Ja, en Saoedi-Arabië voert aanvallen uit op rebellen, niet op de regering van Jemen dus dit argument mist iedere basis (in deze discussie, verder wordt SA geregeerd doort een onguur regime natuurlijk). Palestina vind ik persoonlijk een beter voorbeeld, ware het niet dat dit nou eenmaal niet officieel (genoeg) erkend is als soevereine staat. Zo'n 130 landen hebben Palestina erkend. Neemt niet weg dat ik zelf inderdaad Israël ook geschorst zie worden.

28 februari 2022 om 16:54

@lierse, dat is ook zo. Ik vind dat ook een enge ontwikkeling, maar dat is in het geval van de Oeigoeren een interne aangelegenheid (hoe schandalig ook, dit is een fundamenteel verschil) en in het geval van de Chinese expansiewensen iets dat zich nog niet manifesteert. Zodra dat zo is dan uiteraard ook direct overal uitgooien.

28 februari 2022 om 16:54

En Europa ondersteunt de rebellen in Syrië niet de regering. Doen wij Assad dan ook oneer aan? Een regering is zeker niet altijd de goede in een verhaal.

1 maart 2022 om 09:39

Zeker niet, maar ook dit is weer een onderstreping van wat ik zeg: ondersteunen van rebellen is niet hetzelfde als op grondgebied van Syrie aanvallen uitvoeren. Dat doet Europa niet, voorzover ik het. En nergens zeg ik ook dat Europa heilig is of dat deze Poetin-oorlog de enige misstand is. Maar het is een goed begin dat ook de sportbonden enige vorm van ethisch en moraal inzicht tonen.

28 februari 2022 om 16:24

Het is ook oneerlijk voor de 40 miljoen Oekraïeners die er niks mee te maken hebben. Als ze het zo oneerlijk vinden dan kloppen ze maar eens aan bij hun leider ipv constant wegkijken. Die is namelijk verantwoordelijk voor alles.

Nu hopen dat Fifa de ballen heeft en ook China en Israël uitsluit van alle toernooien.

Ik denk een verstandig besluit. Toch is het een lastige kwestie. Rusland moet inderdaad keihard aangepakt worden met sancties, maar met dit soort maatregelen raak je voornamelijk sporters en burgers.

Wat een onzin en hypocrisie ten top. Deze selectieve verontwaardiging van westerse media is echt absurd. VS, Frankrijk, UK etc en ja ook Nederland zijn constant onrechtmatig landen aan het binnenvallen en oorlogsmisdaden aan het plegen. Probeer aub op zijn minst een beetje consistent te blijven want deze hypocrisie is triest!

28 februari 2022 om 16:28

Waar doel jij nu precies op dan? We gaan toch niet nu de verre geschiedenis er bij halen toch? Welk land valt Nederland nu dan onrechtmatig binnen?

Wat een onzin en hypocrisie ten top. Deze selectieve verontwaardiging van westerse media is echt absurd. VS, Frankrijk, UK etc en ja ook Nederland zijn constant onrechtmatig landen aan het binnenvallen en oorlogsmisdaden aan het plegen. Probeer aub op zijn minst een beetje consistent te blijven want deze hypocrisie is triest!

28 februari 2022 om 16:27

Hebben die landen ook gedreigd met een nucleaire oorlog?

Dan kan je ook israel en china schorsen

28 februari 2022 om 16:35

Gaan ze niet doen dat weet iedereen

Aan allen die het opnemen voor de gemiddelde onschuldige Russische burger denk ook eens aan de Oekraïnse gemiddelde burger die niet om deze situatie vroeg. Men kan Rusland niet genoeg sanctioneren. En de anti-Putin Russen staan achter deze sancties lijkt me.

Ik vond het uitsluiten voor het Songfestival al heel heftig ....

Hypocrieten en maar roepen dat voetbal en politiek niks met elkaar te maken heeft.


Uefa FIFA en al die andere organisaties

28 februari 2022 om 16:48

Politiek en dreigen met nucleaire wapens heeft niks meer met elkaar te maken. Dat heeft meer te maken met het volledig uitroeien van de mensheid. Maar foei als je er iets van zegt, want dat is hypocriet. Ook zo’n social media woord.

Israel? China? Amerika?

Allemaal oorlogmisdadigers. Ook die uitsluiten!

Zo eindelijk de Fifa ook juiste keuze gemaakt. Klasse bezig

Massaal boycot van Rusland.

Ja, heel verstandig....

Rusland is zeker schandalig bezig en ze leren momenteel hun lesje.

Maar wat een hypocrisie weer, Amerika voert al jaaren oorlog overal en tegen iedereen.. Bijv tegen Irak onder het mom van massavernietigingswapens, wat er niet bleek te zijn en daar hebben mensen nooit zo op gereageerd.

Nu ook nog VS uitsluiten vanwege het creëren van chaos in het Midden Oosten en de valse invasies in Irak en Afghanistan waarbij 100 duizenden mensen onnodig het leven hebben gelaten. En ook Israël uitsluiten, omdat zij illegale nederzettingen hebben geplaatst op Palestijns grondgebied en internationale rechten schendt. En ook China vanwege haar nazi-praktijken tegen de oeigoeren. Of is het leven van moslims zonder minder waard in de ogen van FIFA?

Wie gaat hun plek innemen voor de kwalificatie voor het Wk eind volgende maand?

Noem het maar whattaboutism, maar toen Israel in 1 week 1000 burgerdoden maakte in Gaza, waar waren die sancties toen? Het is allmemaal vriendjespolitiek en dubbele standaarden. Rusland doet het tot nu toe nog best rustig aan wat betreft burgerdoden. Maar uiterraard vallen in alle oorlogen burgerdoden.

28 februari 2022 om 20:54



@emile Hesky G - Kom op, zeg. Je snapt toch zelf wel het verschil?! Dit heeft de potentie om een heel groot deel van de wereld mee te slepen. Daarom is men nu allemaal vreselijk alert, want ook Poetin zit ongetwijfeld niet te wachten op een nieuwe wereldoorlog.

28 februari 2022 om 21:03

Voor zover ik weet valt Putin alleen Oekraine aan? We kunnen wel allemaal hysterisch doen, maar een van zijn argumenten slaat wel hout; namelijk dat Oekraine al 8 jaar Russen in de pro-Russische oostelijke gebieden bestookt. Dat het de hele wereld mee kan slepen ben ik met je eens.

Echter, het is ook weer niet zo dat Putin complete steden bombardeert en duizenden burgerdoden, zoals de Israelies wel gedaan hebben.

28 februari 2022 om 21:05

Voor zover ik weet valt Putin alleen Oekraine aan? We kunnen wel allemaal hysterisch doen, maar een van zijn argumenten slaat wel hout; namelijk dat Oekraine al 8 jaar Russen in de pro-Russische oostelijke gebieden bestookt. Dat het de hele wereld mee kan slepen ben ik met je eens.

Echter, het is ook weer niet zo dat Putin complete steden bombardeert en duizenden burgerdoden, zoals de Israelies wel gedaan hebben.

28 februari 2022 om 22:01

@emile Hesky G - De dreiging is er en het is bovendien relatief dicht bij de deur. Dan vind het altijd zo vreselijk onnodig om er dan ineens totaal andere conflicten bij te halen. Mensen weten heel goed waarom deze sancties er zijn en waarom partijen nu op high-alert zijn. Ik vind het vreemd om dat dan te gebruiken voor iets totaal anders dat niets met deze kwestie te maken heeft.

1 maart 2022 om 00:40

Wat een enge eenzijdige reactie van je Emile, en zo schreef als maar kan. Er zijn nog niet 190 doden gevallen joh, genoeg daar van waren terroristen. En het is niet zo makkelijk als Hamas een terroristengroep hun wapens nestelt en afschiet vanuit scholen, ziekenhuizen en moskees. Ik hoopr je niet over de 4000+ raketten die ze af hebben gestoken vanuit Gaza, waar trouwens ook tientallen Palestijnen door zijn omgekomen. Hamas is begonnen met raketten afsteken en niet anders om, ook is al meerdere keren door oorlogs experts uitgelegd dat Israel ver gaat om burger doden te voorkomen, alleen is dat nogmaals 10x zo moeilijk als je gedwongen word door Hamas. Er worden belletjes gepleegd, flyers gedropped om te vertellen welke doelen worden aangevallen.
Verder ook dom want het is appels met peren vergelijken of whataboutism zoals jij zelf aangeeft.

Eindelijk wordt er eens kleur bekend door zowel de FIFA als de Uefa. Wat Rusland doet is grensoverschrijdend, dan vind ik dat sportbonden hierin niet neutraal hoeven op te treden. De ruime meerderheid van de aangesloten landen kotsen Rusland uit en willen er niet tegen spelen. Die wens is meer waard dan Rusland onder een andere naam te handhaven in de sport.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren