Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FIFA besluit Ronaldo niet te straffen voor spugen richting camera

Laatste update:

Cristiano Ronaldo wordt niet bestraft voor zijn actie na afloop van de nederlaag tegen Spanje. De Portugese superster liet zich na de achtste finale van zijn slechtste kant zien door te spugen naar de cameraman, toen die te dicht bij hem in de buurt kwam op het veld. De FIFA heeft na onderzoek besloten de Portugees niet tot voorbeeld te stellen.

/

De wereldvoetbalbond heeft dit toernooi respect hoog in het vaandel staan, maar laat Ronaldo desondanks gaan. De tuchtcommissie had drie mogelijkheden om de speler te bestraffen; een waarschuwing, een boete of een schorsing opleggen. Geen van de drie opties wordt nu echter benut, waardoor Ronaldo vrijuit gaat.

In zijn tijd bij Manchester United werd Ronaldo ook al eens onderwerp van gesprek door te spugen. In een bekerduel met Derby County liet hij zichzelf gaan en spuugde hij richting een tegenstander. Nadat de speler in kwestie, Robbie Savage, de Portugees verdedigde bij de FA, kwam hij er destijds vanaf met slechts een waarschuwing.

Had Cristiano Ronaldo bestraft moeten worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja je kan zeggen dat het zielig van hem is, maar je kan ook wel die frustratie van hem snappen denk ik dan. Ik bedoel, ik neem niet weg dat het gewoon niet hoort maar ik snap het wel.
Jammer, iik had portugal ver zien komen

3 juli 2010 om 13:46

Als het niet Ronaldo was maar bv Shabalala van Zuid-afrika hadden ze hem wel bestrafd. Volle corruptie bij de Fifa en Uefa!!

Ik hoop dat Holland wereld kampioen wordt en dat dat een les wordt voor de rest!!

3 juli 2010 om 17:47

als het niet Ronaldo was maar Shabalala van Zuid-afrika had er geen haan naar gekraaid. Omdat het Ronaldo is lijkt alle haat jegens hem weer naar boven te komen bij de mensen hier en zij zien hem dan ook het liefst gekruisigd. Schorsing omdat hij op de grond spuugt voor een cameraman, hij raakt hem niet eens. Als de eerder genoemde Shabalala dit had gedaan had niemand hier wat van gezegd en anders was iedereen waarschijnlijk mild geweest en konden ze zijn frustratie begrijpen.

Daarnaast kunnen mensen wel zeggen dat hij een voorbeeld is, dat hij een prof is en dat hij een aanvoerder is maar op zo'n moment ben je bovenal mens. Als je dan een gigantische teleurstelling te verwerken krijgt, het moment waar je zolang en hard voor hebt gewerkt in één klap in elkaar ziet donderen, dan geef je er niks om of Lunny uit Nederland jou als voorbeeld ziet. Nee dit tekent zijn streven naar perfectie, zijn wil om te winnen en bovenal is het tien keer puurder, rauwer en mooier dan een geacteerde sportieve verliezer. Want iedereen lijkt hier altijd zo eensgezind als er weer eens een politiek correcte opmerking als saai betiteld wordt, behalve bij Ronaldo natuurlijk......want wat Ronaldo doet is slecht.

3 juli 2010 om 13:50

wat een onzin! hij loopt daar gewoon camera geil te zijn 90 minuten lang! dan verliest ie en moet ie laten zien dat ie een prof is. hij liep al een tijdje van het veld af naast die camera. en dan na een tijdje spuugt ie ineens, dat noem ik geen reactie of frusratie meer, dat isgewoon altijd zijn gedrag!

3 juli 2010 om 13:59

Komop zeg, het is toch gewoon frustratie wat je kan begrijpen! Voor zo´n jongen is het toch een schande als je er in de 8e finale uitvlieg!
Ik vind dat het een beetje wordt opgehemeld allemaal en dat het nou niet zo rrg is hoor, laat het gewoon zitten en begrijp het.

3 juli 2010 om 14:20

Je bent een prof, je bent zelfs aanvoerder, sterker nog je bent een voorbeeldfunctie voor bijzonder veel kinderen.

Laat zien dat je met deze verantwoording om kan gaan.

3 juli 2010 om 16:13

@sambazzz

Ben het met je eens! Je ziet alweer dat de media van een muis een olifant maakt! Hij tufte zeker 2 meter voor de camera. Als ik zou moeten spugen zou ik dat ook doen, ook al voor de camera

3 juli 2010 om 14:08

Je hebt verloren en je hebt ook slecht gespeelt, vervolgens zit een cameraman met zijn camera boven je hoofd. Ik had het misschien harder aangepakt dan Ronaldo.

3 juli 2010 om 14:10

je kan er niet omheen dat hij naar die cameraman spuugt.. hij kijkt er zelfs nog even bij in de camera! respectloos richting die cameraman toch? ´jij noemt t frustratie he en van zo is die jongen nu eenmaal enzo'. maar dit hoort nergens, niet op een voetbalveld, niet op straat, nergens.. deze man moet zich dan maar eens een keer gaan leren beheersen! Het enige wat je hiervan kan begrijpen is dat hij dit weer doet,

Nou ik vondt het niet echt ''spugen op de cameraman'' Hij tufte er meer wat voor,
Vindt het weer een hoop commotie om niks.

3 juli 2010 om 13:51

misschien geen straf omdat ie de cameraman niet raakte.. als ik zo naar jou zou spugen dan geef je me en klap...

Dat er daar nog eens over een straf wordt nagedacht is al belachelijk.. laat staan als zo iets bestraft zou worden..

Hij spuugd toch ook op de gron en niet op de camera(man).. maargoed

Gaat toch allemaal nergens over.. Gisteren werd een speler van Ghana neergehaald toen de kamera op hem gericht was spuugde hij ook op de grond.. daar heb ik nog niks over gelezen..

Als Snijder een vrij trap neemt is de kamera ook op zijn kop gericht en dan zie je hem ook op de grond spugen..

Dat doet iedereen wel tijdens een wedstrijd.. Bij Ronaldo zat de frustratie erbij.. wat moet hij anders na een verlies dan zo kijken.. maar hij spugen op de cameraman of in de camera deed hij echt niet..

3 juli 2010 om 13:52

Begrijp je het echt niet? Hij spuugt ook niet op de cameraman, maar voor de voeten. En, zoals je waarschijnlijk niet weet, is een hele duidelijke manier van iemand beledigen.

Iemand voor de voeten spugen is een westerse vorm van beledigen. In andere culturen is het bijvoorbeeld een schoen naar iemands hoofd gooien.

Maargoed, conclusie is gewoon dat dit zeker een vorm van beledigen was, die uiteraard bestraft had moeten worden.

3 juli 2010 om 14:06

Ik begrijp het wel.. maar het gaat gewoon na mijn mening helemaal nergens over.. hij spuug op de grond meer is het niet klaar..

Die jonge heeft net een wedstrijd verloren heeft dat wat hij zich voor heeft genomen helaas niet waar kunnen maken.. werd op dat moment uitgeschakeld op het Wk.. wat verwacht jij van hem dat hij naar de camera gaat lachen..

En wat moet die camera man ook zo een closeup van hem gaan maken.. laat hem toch met rust na die nederlaad en ga later ergens closeups maken van hem..

Hij loopt daar die camera man komt voor hem lopen en hij tuft gewoon op de grond klaar.. voor mij was er niks meer en minder bij..

3 juli 2010 om 14:19

dus als ik zo naar jou spuug is er ook niks aan de hand? die cameraman doet ook z´n werk, dat is de man die anders geweldige wedstrijd van meneer ronaldo had gefilmd. en het is echt niet zo dat die man ineens onder zijn tuf doorloopt, hij liep zeker al zo´n 10 meter naast m! bespuugt gewoon iemand doelbewust. al dan niet raak, en als je iemand voor de voeten spuugt is dat een onrespectvol signaal...

Spugen moet ten alle tijden bestrafd worden.
Dus ook Ronaldo.
Ronaldo had hier minimaal 1 interland voor gestrafd worden, dus 1 wedstrijd schorsing.

3 juli 2010 om 13:49

Respect hoog in het vaandel hebben staan, en dan vervolgens niks doen aan dit soort arrogante gefrustreerde mannetjes. Heel zielig. Zo krijg je die arrogantie er bij Ronaldo nooit uit.

Naja commotie om niks.. ik vind dat hij minimaal een schorsing van 2 wedstrijden had moeten krijgen.. is toch een voorbeeld functie en spugen na iemand dat doe je nou eenmaal niet dat is een zeer lage streek! Maar omdat het ''super'' ster ronaldo betreft gebeurt er niks..

Dit is een goede beslissing. Er moet ruimte voor emotie blijven binnen voetbal.

3 juli 2010 om 13:53

als die cameraman nar hem zo had gespuugd had de wereld te klein geweest!

3 juli 2010 om 14:09

Maar natuurlijk! Als je naar C. Ronaldo spuugt, ben je toch ook niet goed bij je hoofd?

3 juli 2010 om 14:13

nou dan.. nu zeg je het dus zelf, het hoort dus niet, spugen naar iemand!

3 juli 2010 om 14:21

Dat heb ik niet gezegd. Ik heb gezegd: als je naar >C. Ronaldo< spuugt, ben je niet goed bij je hoofd. We mogen verwachten dat de cameraman gewoon zijn werk doet, net zoals C. Ronaldo. Zou Real nog steeds zoveel shirtjes van CR verkopen als hij een ander karakter zou hebben?

3 juli 2010 om 14:27

het gaat hier over of hij wel of niet mag spugen, dat ie heeft gespuugt is duidelijk! en het gaat al helemaal niet over Real madrid en geld.. want dat dwingt ie gewoon met goed voetballen af, dat zie ik m veel liever doen dan die andere gedragingen die hij allemaal vertoont.

Maar Heinze krijgt miss wel een schorsing voor het 'duwen' van een cameraman, zo zielig dit.

9 juli 2010 om 19:00

Wat nog meer zielig is dat een bondscoach een boete van 10,000 euro krijgt omdat hij zijn mening geeft. (het gaat hier om Antic. En waar Antic Gelijk had want hetwas een penalty.) Tegen Australie. Fifa word met de dag ongeloofwaardiger. Vooral omdat C.ronaldo zo'n vervelend ventje is die dit al vaker heeft gedaan.

Als er ruimte voor emotie moet blijven had grindheim van heereveen vorig jaar ook niet geschorst moeten worden na ''alleen maar schelden in de camera''

triest dat zoiets dan kennelijk maar gewoon mag... iedereen, ook kleine supportertjes voor de buis zien hem spugen dat is een heel slecht voorbeeld. Ik zou hem bestraft willen zien worden omdat de fifa moet aangeven dat dit niet kan.. en dan nog niet eens omdat het weer die glijer van ronaldo is. Want die heeft zich tijdens dit toernooi alweer voldoende belachelijk gemaakt.. Zulke personen horen niet in een teamsport... Maar over ronaldo hoeven we eigenlijk niks meer te zeggen voortaan, hij zorgt er wel voor dat ie zichzelf voor gek zet!

Het is toch duidelijk dat fifa in hun eigen wereld leeft, gewoon een dictatuur. We hebben eerst Villa gehad en nu pakken ze ook Ronaldo niet aan. De Portugees toonde weer eens aan dat het een zeer egocentrisch mannetje is die ook denkt dat hij alleen op deze wereld leeft. Van mij hoeft hij niet geschorst te worden, maar iedereen ziet nu duidelijk wie fifa en Cristiano Ronaldo zijn.

Het is bijzonder kinderachtig, maar om hem dan te gaan schorsen vind ik véél te ver gaan. Als je Spanje en Portugal die wedstrijd bezig zag tuffen.. Het veld had de gehele week geen sproeibeurten meer nodig, en dan laat Ronaldo zich effe gaan, wat wel aangeeft dat-ie zich kleuterachtig gedraagt.. Als hij een beetje zelfkritiek zou hebben had-ie gewoon zichzelf compleet ondergetuft, zo bagger speelde hij, maar da's eer een ander verhaal.

3 juli 2010 om 13:53

spugen op het veld of spugen ''op de grond'' richting de cameraman is wel een wereld van verschil of niet?

Dat van Ronaldo vind ik nog wel meevallen een schorsing zou ik te veel van het goede vinden
Ze mochten die andere arrogante zak wel schorsen: Villa.

9 juli 2010 om 19:05

Ik kan nu al zien dat jij alleen soms op Teletekst kijkt... Want David Villa en C.ronaldo is een wereld van verschil... Ik geeft ook wel toe dat Villa een fout maakte maar dat is zijn eerste keer en dat is een jongen met echte voetbal emoties. Wat C. Ronaldo betreft hij is gewoon een Egocentrisch ventje die denkt dat hij alleen op aarde leeft en dat hij alles kan maken. (ook fout van Fifa omdat ze hem nooit bestraffen.)

Ik had de wedstrijd helaas gemist, maar heb het even terug gekeken (laat ik weet het). Wat een onzin, Ronaldo spuugt gewoon naar de grond. Hij kijkt misschien wel de camera man aan, maar verder niks. Zo zie je maar dat dit wk niet top is... Gelukkig is de sfeer ervan wel leuk, met die afrikanen allemaal!

Je hebt een voorbeeld functie daarin hoor je dit soort dingen simpelweg niet te doen.
Of het nou voor de cameraman was of erop doet er niet doe. Zijn intentie was de cameraman te raken anders spuug je wel compleet de andere kant op. Laat hem gewoon een boete betalen en dat aan een goed doel schenken. Dan zien de townships misschien ook nog een heel klein gedeelte van het succes van het WK.

Slecht van de Fifa. Voortaan mag dus iedereen naar de cameraman spugen?

Kennelijk kunnen de ''grote'' spelers van de 'grote'' landen zich zulke dingen permitteren.

Iedereen heeft het over voorbeeldfunctie, maar ik hoor niemand over het slaan van Villa is dat dan ook geen voorbeeldfunctie of gisteren Kaka die Ooijer een draai om zijn oren wou geven of Melo die op Robben zijn been staat. Dat zijn toch ook allemaal voorbeelden. Nogmaals Ronaldo spuugde niet op de cameraman. Hij had geschorst kunnen worden wat ik overdreven zou vinden

De Fifa heeft na onderzoek besloten de Portugees niet tot voorbeeld te stellen.

Nee,dat doet hij zelf wel! Pfff, onrespectvolle actie ongeacht of het uit frustratie voortkomt. Dat ze dit niet bestraffen was wel te verwachten, ze maken zichzelf telkens weer belachelijk en steeds ongeloofwaardiger. Respect? Alleen wanneer het de Fifa uitkomt.

sorry hoor maar volgens mij spuugt hij helemaal niet op de camera of de cameraman. hij spuugt gewoon op de grond en kijkt de langs de camera. hij is gewoon gefrustreerd en dat is zker te begrijpen vind ik.

3 juli 2010 om 14:42

Lees de reactie van Milanisto eens, misschien dat je het dan begrijpt..

Ik vind nu dat hij wel een schorsing moet krijgen. Hoe ongeloofwaardig dat je eerst een waarschuwing geeft voor spugen, later doet hij het weer en krijgt hij niks. Waarvoor was die waarschuwing dan?! En sowieso, nu denkt hij dat hij helemaal god op aarde is en dan leert hij dat populaire macho gedrag nooit af. Hoe zielig ben je als iedereen in een wedstrijd tegen rivaal spanje voor hun vaderland mee zingt en hij, omdat hij zo 'stoer' is met zijn armen over elkaar niet mee zingt. Ik vind hem niet eens een goede voetballer, hij werkt niet voor het team en is alleen maar ego aan het proberen vrije trappen van 497 km afstand erin te schieten.
Ik ben nu wel blij dat Mouhrinho de nieuwe coach van Real is want hij is zeker iemand die durft Ronaldo aan de kant te laten als hij niet voor het team speelt. Als dat gebeurt dan gaat in een keer al dat gemacho eruit en weet hij dat hij niet god is. Ik wacht met smart op dat moment

Ziet niemand het dat dit met de sponsor van Ronaldo te maken heeft. De Sponsoren willen dat hun belangrijkste media item gewoon geen imago schade oploopt. Even naar Fifa bellen en '' the job is done''.

Ik weet niet wat ik hier echt van moet vinden, het is een beetje overdreven want als ik die beelden zie heb ik niet echt het gevoel dat het spugen voor de cameraman bedoelt is. Zoveel spelers spugen regelmatig op het veld en als er een camera vlak voor je voeten mee gaat lopen na zo'n nederlaag wil je ook even je eigen gebied afschermen. Bovendien raakt hij noch de camera, noch de cameraman en als hij echt zijn best doet denk ik dat hij hem best vol had kunnen raken

wat is dit nou? fifa houdt zich zelf geeneens aan fair play want als dit shane smeltz was had die een dikke schorsing gekregen. corrupte boel die fifa

Het is niet goed van hem. En inderdaad onproffesioneel. Maar het is gewoon teleurstelling. Hij is nog jong. Mag hij op zijn eigen manier even hiermee omgaan. Hij verwond hier niemand mee. En het leek gewoon dat hij op de grond spuugde. Idd. Voor de camera. N iet erop. Aanstellers. Hij is n misselijk manneke maar voetballen kan hij wel.

Niet te geloven dit. Ik leer mijn zoon dat hij niet mag spugen naar andere mensen en Ronaldo die ondertussen qua leeftijd volwassen is en ook nog een prof is die dagelijks door ook jonge voetballiefhebbers in de media gevolgd wordt, heeft gewoon een voorbeeld functie. Maar als je een zeer grote naam hebt in de voetballerij, dan mag dit blijkbaar wel.

Weer toont een voetbalbond dat ze niet consequent de regels kunnen naleven als het om een belangrijke speler gaat.

Mensen roepen nu al niet voor niets 'mafiabond'.

3 juli 2010 om 15:42

mafiabond,dat klopt zeker maar niet met dit geval.
Dit mag naar mijn optiek gewoon. De wedstrijd was voorbij en hij moest spugen. That's it!
Hij spuugde niet OP de camera/cameraman. Lasat hem nou eens.
Wat is het toch met de media om alles zo op te blazen. Vorige week ook al met Van Persie die iets over sneijder gezegd zou hebben. Laat dat soort dingen eens. vieze *** media.
Jack van Gelder zei vorige week over het gevalletje van pesie dat het niet ergs was,maar leip het zelf wel helemaal op te blazen. Jullie doen nu het zelfde met dit.
Schandalig!!!

wat een overdreven reacties allemaal maar dat heb je nu eenmaal als een topspeler dit doet en 75 van de VZ bezoekers een hekel aan je heeft. Dit is meerdere malen gebeurd bij andere topspelers maar toen waren de reacties (of zouden de reacties) mi niet zo heftig zijn. Messi tegen Duda in de PD en misschien wel het bekenste voorbeeld: onze Frank Rijkaard tegen Voller. Er was volgens mij niet zo onwijs veel aan de hand. Dit neemt niet weg dat hij dit niet had moeten doen en er slimmer mee om had moeten gaan.

Villa word niet gestraft voor het slaan van een speler, Ronaldo niet voor het spugen naar de camera man. Nu vraag ik me af: wat als ze geen Villa en Ronaldo hadden geheten maar Reid en Durica?

Zoveel heisa rond een spuwende Ronaldo. De media moet zich eens nalaten kijken. Rooney maakt heel engeland belachelijk voor de camera en villa slaat een speler. Ik heb daar niet echt zoon soap van gezien? Ik hoop diep in mijn hart dat Ronaldo zijn band inleverd en nooit meer voor portugal gaat spelen. Moet je dan eens kijken wat voor heisa er in portugal zou zijn. Laat dat stelletje prutsers maar zonder deze jongen voetballen kijken wat ze ervan bakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren