Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord ‘voer voor psychologen’: ‘Zo labiel als een vaas zonder voetje’

Laatste update:

Feyenoord plaatste zich donderdagavond voor de vierde voorronde van de Europa League, door in Georgië met 1-1 gelijk te spelen tegen Dinamo Tbilisi. Hapoel Beër Sheva vormt voor de Rotterdammers de laatste horde richting de groepsfase. De Nederlandse ochtendkranten laten zich ondanks het relatief goede resultaat kritisch uit over het spel en de instelling van Feyenoord.

“Feyenoord voer voor psychologen”, kopt het Algemeen Dagblad. De rust in het Boris Pajtsjadzestadion wordt vergeleken met een glooiend landschap. “Het voetbal van Feyenoord sloot er naadloos op aan. Slakkentempo, weinig drang naar voren; het was verre van opwindend wat de ploeg van Stam liet zien”, stelt de krant. Feyenoord kwam uiteindelijk op achterstand door een fout van Jan-Arie van der Heijden, die Levan Shengelia in staat stelde om te scoren. “Treffend gevolg: wie goed luisterde vanaf de hoofdtribune, kon Stam zich horen verbijten voor zijn dug-out.”

“Zelfs tegen het zwakke Dinamo Tbilisi bleek zijn team, dat via Botteghin al snel op 1-1 kwam, zo labiel als een vaas zonder voetje. De fletse Sam Larsson is geen schim van de Samba Sam van Heerenveen. Van der Heijden (die Nodar Kavtaradze nog bijna een tweede Tbilisi-treffer zag maken) maakt Feyenoord niet beter. De jonge Lutsharel Geertruida werkt hard, maar is voor het grote werk nog te druistig. Berghuis bewees zichzelf en zijn team op zijn beurt geen dienst door nog een domme gele kaart (bal wegtrappen) te pakken”, schrijft het ochtendjournaal.

“En die arme Stam maar doceren en dirigeren vanaf de kant. Het tekent zijn passie en vastberadenheid van de trainer om er wat van te maken in Rotterdam-Zuid. Maar hij weet ook dat er geen peil valt te trekken op het gemoed van zijn elftal, die hoopvolle optredens afwisselt met ronduit matige”, zo luidt de conclusie. De Telegraaf licht met Naoufal Bannis, Lutsharel Geertruida , Wouter Burger, Orkun Kökcü en Tyrell Malacia de jonge spelers in het elftal van Stam uit. “Het lijkt gewoon, maar niet iedere trainer bij Feyenoord heeft het in de afgelopen decennia aangedurfd om zoveel jongeren te laten spelen in Europese wedstrijden.”

“Stam had natuurlijk de wetenschap dat zijn ploeg bij de aftrap met 4-0 leidde. Maar met een veel meer ervaren ploeg gingen de Rotterdammers een jaar geleden hard onderuit tegen AS Trencin”, stelt de krant, die Dinamo Tbilisi in de tweede helft harder zag spelen. “Aan Georgische zijde vielen veel meer kaarten. De ene na de andere harde overtreding werd bestraft met een prent. Stam zal blij zijn dat zijn elftal niet meer schade heeft opgelopen, want zijn ziekenboeg telt al genoeg kneusjes.”

Bereikt Feyenoord het hoofdtoernooi van de Europa League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voer voor psychologen? Nou, noem mij dan ook maar een psycholoog. Het was namelijk doodsimpel vast te stellen waar het bij Feyenoord aan schortte: een gebrek aan uitdaging en motivatie, ingegeven door de meer dan comfortabele stand uit de eerste wedstrijd en de doodse atmosfeer in het stadion. Graag gedaan, AD. Als jullie nog meer psychoanalyses wensen, ben ik hier te vinden.

16 augustus 2019 om 08:24

Helemaal mee eens. Het mag en kan als prof natuurlijk niet dat Berghuis zich bijvoorbeeld zo makkelijk laat beïnvloeding door de atmosfeer en omstandigheden (4-0 voor) maar het was natuurlijk vooraf al duidelijk dat het op die manier nooit een vlammende pot zou worden. Leeg stadion en reeds 4-0 voor....

16 augustus 2019 om 08:25

Misschien dat Stam eens ff moet stoppen met non stop te schreeuwen en te wijzen. Bij elk balcontact een aanwijzing, daarvan wordt je als (jonge) speler vanzelf onzeker!

16 augustus 2019 om 08:41

Haha ja, tuurlijk had ik ze liever winnen. Maar anderzijds was het in zo'n atmosfeer/situatie logisch dat ze op halve kracht de pot maar uitspeelden. Tbilisi maakte ook geen aanstalten en kregen eigenlijk alleen kansen door eigen fouten. Nu weer terugvliegen en zondag er wel weer staan in een belangrijkere pot: Utrecht thuis.

Tja wat kan je erover zeggen.
Dat vd Heijden het niveau niet meer heeft weten we al lang. Maar de andere centrale verdedigers hebben dit ook niuet. Van Beek, Botteghin en vd Heijden zijn alle 3 ondermaats als je voor de titel wilt gaan strijden.

Ik hoop dat die Ie uitkomst gaat brengen, daarnaast had ik ook graag Koopmeiners gezien, maar die zal wel te duur zijn en ook niet naar Feyenoord meer willen haha.

Tevens begrijp ik niet waarom Larsson zoveel kansen blijft krijgen, die jongen speelt in een seizoen bij Feyenoord wellicht 5 wedstrijden goed, maar in d ewedstrijden die die redelijk/goed speelt maakt ie ook nog zoveel fouten. Als je dan de jeugd de kans wilt geven, zet Azarkan daar lekker neer na z'n geweldige voorbereiding.

Van Berghuis ewet je dat wanneer het niet loopt dat hte een vervelend ventje is.

De enige die mij positief opvielen gister waren Tapia en Haps. Ik ben heel blij dat Haps weer linksback staat ipv Malacia of Verdonk . En Tapia straalt gewoon één blok rust uit daar voor de verdediging.

"de Telegraaf licht met Naoufal Bannis, Lutsharel Geertruida , Wouter Burger, Orkun Kã¶kcã¼ en Tyrell Malacia de jonge spelers in het elftal van Stam uit. “het lijkt gewoon, maar niet iedere trainer bij Feyenoord heeft het in de afgelopen decennia aangedurfd om zoveel jongeren te laten spelen in Europese wedstrijden.”

Dat lef van Stam en zijn visie om te willen voetballen, geeft mij wel het idee dat Stam de juiste man is voor Feyenoord. Ja, we weten dat de verdediging er vrolijk op los prutst en dat niet alle jeugd al van het niveau is dat je eigenlijk wil.
Benodigde acties van de leiding: Haal een fatsoenlijke CV erbij (ik weet niet of Johnson goed genoeg is) en zorg voor verdere ontwikkeling van je jeugd (lange termijn) door de weerstand te verhogen (lees: pyramide).

16 augustus 2019 om 08:15

Nou moeten we wel reeel blijven, dat er zoveel jonge spelers in stonden was voor een groot deel ook door het aantal afwezigen..

Als iedereen fit was geweest had de opstelling gewoon zo geweest:
Vermeer, Nieuwkoop, Botteghin, Heijden, Haps, Fer, Tapia, Toornstra , Berghuis, Jorgensen, Larsson.

16 augustus 2019 om 08:18

Dat weet ik wel, vandaar mijn opmerking 'niet alle jeugd al van het niveau is dat je eigenlijk wil'

Nieuwkoop wordt natuurlijk vervangen door Karsdorp. Kokcu wil ik nog wel zien, maar hij moet rustiger voor de goal worden en Larson, je geeft het zelf hieronder aan, is ook een doodlopende straat als hij zo zonder bezieling speelt.

16 augustus 2019 om 08:21

Larsson is gewoon klaar op deze manier, dit zijn namelijk juist de wedstrijden dat hij het kan laten zien.. maar er komt niks uit helaas.

Ik maak me in ieder geval niet zo'n zorgen, je speelde gisteren met het 2e elftal zo'n beetje gezien alle afwezigen.
Dan is het niet zo gek dat je er niet overheen walst.
Liever wel gewonnen natuurlijk, voor het coefficient.
Maar groepsfase halen is heilig, zelfs al is het met 2 gelijke spelen

Ik maak me er niet direct zorgen om eerlijk gezegd.
de wedstrijd van gisteren ging nergens over.
Als je nou nog een tegenstander hebt die probeert te voetballen en er een publiek achter gaat staan zit er nog prestige op.

Nu was het al 4-0, Deed Tiblisi er niks meer aan en zaten er 200 man in het stadion...
Troosteloos op alle fronten.

Daarnaast weet je op voorhand al dat minstens de helft van de verdediging niet meer zal spelen na vandaag (normaal gesproken) met het aantrekken van Karsdorp, Johnston en Edgar Lé.

Daarnaast mis je nog een aantal zeer belangrijke spelers, zoals Fer, Toornstra en Jorgensen.

En heeft Larsson zichzelf de laatste weken buitenspel gezet. zowel zondag als vandaag was het niks. duurt natuurlijk niet lang meer voordat Sinisterra en Narsingh de flanken zullen vormen op deze manier.

JA het was slecht, maar dat was in ieder geval niet zonder reden.

16 augustus 2019 om 09:13

Precies, niets om ons druk over te maken. Voor het gemak vergeten de journalisten even dat het 30 graden was in Tbilisi. Dat is geen lekker temperatuurtje om te voetballen. Als je dan toch voor een leeg stadion een 4-0 voorsprong moet verdedigen... Vooral rustig aan doen en de focus op Utrecht.

Nou ook weer niet overdrijven, Feyenoord speelde een matige pot, tegen een tegenstander die ook niet echt meer wilde, in een leeg stadion.

Natuurlijk was het leuker geweest als ze er vol voor waren gegaan, maar ik kan me ook nog wel voorstellen dat ze deden wat ze deden.

Gewoon op naar de volgende horde en knallen!

16 augustus 2019 om 12:06

Ja want ze moesten ook echt winnen.....

16 augustus 2019 om 12:19

Dat was voor het landen-coëfficiënt wel prettiger geweest ja. We staan voor het komende jaar 0.375 punt achter Oostenrijk en een overwinning van Feyenoord had ons als land 0.1 punt opgeleverd.

Misschien ligt het aan mij hoor maar moet je juist niet positief zijn? Het kan alleen maar beter als Fer, Toornstra, Jorgensen en Karsdorp er evt bij zijn? Kijk het centrale duo is gewoon kwetsbaar je mist toch snelheid op een van die 2 plekken. Het schijnt dat Feyenoord een jonge talentvolle spits wilt halen van 10 miljoen dan kunnen ze beter een talentvolle verdediger halen.

16 augustus 2019 om 08:54

Nee, want zelfs met je B-team moet je van Dinamo Tblisi winnen. Als je tevredne bent met wat Feyenoord over twee wedstrijden op de mat gelegd hebt vrees ik dat het de volgende ronde al exit is. Dan gaat er echt een hoger niveau aangetikt moeten worden anders haal je de groepsfase niet eens.

16 augustus 2019 om 12:08

Tevreden? Nee, maar t ging nergens meer over

Ik vind de tevredenheid erg typisch. Het was niet uitdagend, de atmosfeer was er niet, tegenstander was matig, veel afwezigen en men was er al. Allemaal slappe excuses om maar geen fatsoenlijke pot te hoeven spelen. Voor het vertrouwen zou leuk en goed spel fijn zijn. Echter staan we nu op 4 wedstrijden, waarvan er 3 slecht waren en niet gewonnen werden. Dit nadat de voorbereiding ook weinig verheffend was. Is dit de nieuwe norm? Tevredenheid omdat je 1x van Tiblisi weet te winnen?

16 augustus 2019 om 10:04

Tevredenheid omdat je ondanks het slechte spel deze wedstrijd de volgende ronde haalt in Europa. Ontevreden over het spel. Volgens mij is beiden prima mogelijk.
Ik geloof dat er weinig Feyenoorders tevreden zijn over de uitvoering van het spel. Wel zijn Feyenoorders nu doorgaans enthousiast over de gewenste nieuwe manier van spelen en het feit dat de jeugd kansen krijgt.

Bizar inderdaad. Dit affiche had werkelijk alles om een spektakel te worden. Je bent al door, het is ver weg en er zit niemand in het stadion. Mooier kan toch niet?! Dat ze er daar niet vol opklappen, opgezweept door de passie die van de tribunes op hun neerdaalt. In een lichte roes van het aangename klimaat in Geörgie en wetend dat iedere goal met gouden pen in de analen van de voetbalgeschiedenis zal worden beschreven.

Goed, ze moeten ook iets schrijven.

Was toch niet zo erg? Feyenoord stond 4-0 voor. Kregen een domme tegentreffer en 3 minuten later maakte ze gelijk. Ik wil het wel zien tegen Beer Sheva, volgens mij gaan ze het gewoon redden!

Na de afdroging in Europa vorig seizoen voor Feyenoord mag Feyenoord gewoon in zijn handjes knijpen met dit resultaat. Goed voetbal is nu even van minder groot belang. Het resultaat is heilig. Hopelijk weten ze de groepsfase te bereiken.

En ik werd vorige week voor gek verklaard toen ik zei dat ik Feyenoord alles behalve goed vond (lees: rode kaart, pingel en eigen doelpunt). Nu leggen ze wederom een matige partij voetbal op de mat. Tuurlijk ze speelden nergens meer voor, want bij een 4-0 stand ben je praktisch al door. Maar ik zie Feyenoord niet makkelijk de laatste ronde doorkomen.

16 augustus 2019 om 11:52

Tegen Tbilisi thuis was het juist erg verfrissend en legden we puik spel op de mat. Het was juist zuur dat we tot die rode kaart maar 1-0 voorstonden. Gister was inderdaad gewoon slecht, maar gezien de situatie vond ik het niet heel gek. En als Tbilisi dan ook niet aanzet.. Waarom zou je dan vol gas gaan terwijl Utrecht zondag op het programma staat. En volgende week alweer Hapoel?

Kan echt niet begrijpen dat larsson nog speelt.. waarom moet hij elke keer de kans krijgen heel nederland ziet dat die gozer niet meer kan voetballen.. elia was voor een prikkie op te halen dat is een garantie voor goals en assists.

Gewoon een gebrek aan entourage, een tegenstander die niet wil voetballen, een vliegreis en reeds een enorme voorsprong. Dan moet de motivatie echt uit de tenen komen

Gaan we zo ook in op Psv?! Dat was een titelkandidaat. Feyenoord was toch maar een een clubje voor de top 5?

Snap niet dat mensen zo aan het jammeren zijn aangezien het cumulatief 4-0 stond. Wat hadden jullie verwacht met een uitpuilende ziekenboeg? Dat ze het gas erop gingen gooien met daarmee nog meer kans op blessures? Natuurlijk was het spel slecht, maar dat ook meer vanwege het feit dat ze niet hoefden. Voor de meegereisde fans snap ik het, maar de buit was al binnen en dus ga je uiteraard gwn niet voluit spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren