Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord stuurt scout naar België voor voormalig jeugdinternational’

Laatste update:

Theo Bongonda was zondag goed voor het enige doelpunt dat Zulte Waregem maakte in de met 1-3 verloren wedstrijd tegen AA Gent en de linksbuiten deed dat daar verluidt onder toeziend oog van een scout van Feyenoord. Het Laatste Nieuws weet namelijk te melden dat de Rotterdammers meer dan gemiddelde interesse koesteren voor de 23-jarige aanvaller en hem al enige tijd in de gaten houden.

Bongonda is nu ruim een jaar terug bij Zulte, dat hem in eerste instantie voor een halfjaar huurde van Celta de Vigo en hem vervolgens afgelopen zomer voor 1,6 miljoen euro definitief inlijfde. De Belg is dit seizoen tot nu toe goed geweest voor zeven doelpunten en negen assists en is daarmee een van de absolute smaakmakers bij Essevee.

Bongonda begon zijn loopbaan in de jeugd van Lierse SK en stapte in 2013 op zeventienjarige leeftijd over naar Zulte. Twee jaar later volgde een vertrek naar Celta en hij kwam in totaal tot 77 wedstrijden in Spaanse dienst, waarin hij 5 doelpunten en 9 assists produceerde. De dribbelaar speelde vervolgens een halfjaar op huurbasis voor Trabzonspor, maar dit werd geen onverdeeld succes.

De achtvoudig international van Jong België is nu op het oude nest echter weer helemaal opgeleefd en dat is hem naar verluidt niet alleen op de interesse van Feyenoord komen te staan. Een Belgische topclub en clubs uit Duitsland en Frankrijk zouden eveneens interesse hebben in Bongonda, die nog tot medio 2022 vastligt bij zijn huidige werkgever.

Lijkt Theo Bongonda jou een goede aanwinst voor Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iemand die me wat kan vertellen over deze speler? Nog nooit van hem gehoord.

4 maart 2019 om 12:32

Linksbenige speler op de linkerflank. Kan op linksmid staan (in een 4-4-2), maar was eerder altijd een linksbuiten (in een 4-3-3, zoals Feyenoord speelt). Heeft 7x goals gemaakt, en 6 assist afgeleverd bij een lage middenmotor in België, maar het is wel een echte voetballer. Heeft snelheid, een goede dribbel en een goede voorzet in huis, maar is geen harde werker, en laat het koppie gauw hangen. Of die bij Feyenoord past weet ik niet, maar hij kan zeker heel goed voetballen.

4 maart 2019 om 12:39

Valt wel mee hoor met dat koppie laten hangen, speelde een tijd bij Celta de Vigo waar hij ook gewoon goed meedraaide. Kan zeker een stap hoger aan. Gaat altijd gevaar van uit vind ik!

4 maart 2019 om 12:41

Een te waarderen reactie! Dank je wel. Klinkt als een leuke speler.

4 maart 2019 om 12:46

Zulte is normaal gezien een top6-ploeg. Dit seizoen is helaas een tegenvaller. Dit seizoen beschouwen ze als verloren en ze zijn eigenlijk al bezig met wat voorbereidingen voor volgend seizoen; evalueren van de selectie, scoutingsrapporten,... Volgend seizoen verwacht ik ze gewoon terug in de top 6.

4 maart 2019 om 14:32

7 doelpunten en 9* assists

4 maart 2019 om 14:37

@Oliii4 Wie valt er uit de boot dan? De enige club die ik volgend seizoen uit de huidige top 6 zie vallen is STVV vermits ze wellicht hun beste spelers niet zullen kunnen houden. En dan nog zie ik Gent hun plaats innemen, die veel verder staan dan Zulte, stabieler.
De laatste jaren doet Charleroi ook mee voor de top 6, dus zie ik Zulte echt niet Play-off 1 halen

4 maart 2019 om 15:03

Ik geef je gelijk dat er meer concurrentie is voor de top6.

STVV zal het moeilijk krijgen, maar Gent miss ook wel. Ik betwijfel dat de huidige coach er nog zal zijn volgend seizoen vanwege de spanning met Louwagie. Dus zal er weer een nieuwe aanpassingsperiode komen. Sorloth gaan ze ook niet kunnen houden. Daarnaast is Gent op gebied van resultaat te afhankelijk van Bronn. Gent heeft eigenlijk een gelijkaardig seizoen als Anderlecht. Maar de druk van de media is er minder. Die ploeg is echt niet meer de geoliede machina dat de afgelopen jaren was.

Charleroi is ook verzwakt vergeleken met vorige seizoenen. Naar mijn mening is dat meer structureel dan incidenteel (zoals ik dat wel bij Zulte vind). Vorig jaar ook veel punten gepakt in de laatste minuten trouwens. Oshimen zal ook wel een transfer maken. Rezai en Benavente waren ookal vrij belangrijk.

Antwerp doet het goed, maar toch verwacht ik ook dat zij zullen moeten knokken voor een PO1 plaats. Er zit echt wel voetballend vermogen in die ploeg, alleen mogen ze niet van de coach. De vraag is hoelang de topspelers (die bijna allemaal 30+ zijn) het fysieke gevecht kunnen blijven aangaan/accepteren.

Er zit nu ik dit zo nalees wel redelijk wat speculatie in mijn redenering, maar ik acht Zulte dus helemaal niet kansloos in de strijd om PO1 en geef ze het voordeel van de twijfel, omdat het een voetballende ploeg is met een combinatie van talent en ervaren spelers. Daarnaast is het ook een stabiele club, weinig paniek, geen klachten van spelers,... Ik verwacht er ook niet echt grote uitgaande transfers.

4 maart 2019 om 15:04

Mijn excuses voor de lay-out. Had de tekst ingedeeld in de alinea's, maar de smartphone heeft ze blijkbaar niet overgenomen.

4 maart 2019 om 16:33

Linksbuiten. Speelde op zijn 19 jaar de Primera Division al helemaal kapot. Maar in het hoofd wil het niet altijd mee. Moet wel nog iets meer rendement halen op vlak van doelpunten en assists. Wel enorm dreigende speler die erg goed kan dribbelen.

Normaal gesproken veel, maar dan ook veel te goed voor Feyenoord. Maar haalbaar door het mentale aspect.

Vorig seizoen 11 wedstrijden 5 doelpunten 4 assists. En dit seizoen ook al op 7 doelpunten en 9 assists in 26 competitiewedstrijden voor een lage middenmoter in Belgie. Waar het een stuk moeilijker scoren is dan in Nederland. Dus zijn rendement gaat wel de goede kant op.

Vind El Hankouri ook wel goed bij Groningen momenteel. Is dat niet wat voor Feyenoord?

4 maart 2019 om 12:49

Nee hij zal eerst verkocht worden en wanneer hij bij zijn nieuwe club niet nodig is, dan koopt Feyenoord hem terug. Top bestuur en geweldige scouts!

4 maart 2019 om 13:20

En vervolgens compleet floppen bij Feyenoord natuurlijk.

4 maart 2019 om 13:24

Goede aanvulling! +1

4 maart 2019 om 14:10

@luca:
Oww jij geeft er helemaal een nieuwe draai aan. Eerst was het teletekst scouten alleen in NL.

Maar nu is het dat ze eerst weg moeten en dan terug.
Origineel hoor toe maar

Goed om te weten dat van Geel dus blijkbaar af en toe doorzapt naar de Belgische samenvattingen.

Ken deze speler verder niet maar dat zijn best aardige statistieken voor een buitenspeler. Feyenoord zal toch een keer in een andere vijver moeten gaan vissen.

4 maart 2019 om 14:12

Heeeeeey weer een originele reactie over het scouten van Feyenoord.
Welke vijver is dat dan precies die anders is?
De vijver waar Guidetti en een Jorgensen uit kwamen?
Of is het de vijver waar Kuyt, elia en van persie uit kwamen?
Of was dit weer een vijver binnen NL alleen??

Makkelijk altijd beetje andere vijver roepen bij alles van Feyenoord

4 maart 2019 om 14:35

@capis

er zit wel een kern van waarheid in natuurlijk in wat hij zegt. de spelers die Feyenoord scout had elke willekeurige supporter ook nog wel kunnen verzinnen, daar komt niet echt expertise bij kijken. je hoeft namelijk geen meesterscout te zijn om op namen als Elia, Kuyt en RvP te komen. die laatste 2 gaven al continu aan bij Feyenoord te willen terugkeren

Guidetti was goed maar die plukte Feyenoord onder de neus van Twente vandaan die al 3 maanden bezig was om te proberen om hem te huren. helaas was het slechts een huurling en waren we hem na 1 seizoen weer kwijt. Jorgensen was idd een hele goede aankoop en zo ongeveer de enige speler die wij als supporters niet hadden kunnen verzinnen

4 maart 2019 om 14:49

@japie:
Viergever, dumfries, de Jong en zelf Lozano die heel de wereld kende zijn wel goed gescout?

Schone, Tadic, Ziyech, Hunter zijn wel allemaal meester scouts aan te pas gekomen?

Makkelijk gezeik op de scoutinggroep altijd. Enige verschil is dat Feyenoord net onder een vijver zit dan Ajax en PSV dat is het verschil. Niet de manier van scouten

4 maart 2019 om 14:50

Ook een goede middag. Uiteraard een verre van originele reactie over de scouting van Feyenoord, maar daarom niet minder leuk. Het leedvermaak om Feyenoord en haar technische capriolen is ontzettend groot en misschien een beetje flauw, maar er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in.

Welke vijver? In ieder geval niet die ene troebele sloot die enkel bestaat uit spelers die een paar keer uitblinken bij een eredivisionist, of het lijstje met ex-spelers die onder de sneltoets van Martin staan. En volgens mij krijgt van Geel toch wel een uiterst royale vergoeding voor zijn werk. Dan mag je toch wel iets meer verwachten?

Je noemt een paar leuke spelers, maar dat zijn hoogstens een paar uitzonderingen. Of gaan we beweren dat de scouting en het technische beleid van Feyenoord best wel prima is omdat Jã£â£ã¢â¶rgensen wel aardig kan voetballen?

4 maart 2019 om 15:05

@capis

ja dat je een paar voorspelbare namen haalt dat kan maar je ziet bij die clubs wel af en toe creatief gescoutte spelers die restwaarde vertegenwoordigen. onder Van Geel is er maar 1 aankoop geweest die aan dat profiel voldeed en dat was Jorgensen

Ziyech stak met kop en schouders boven de rest van de Eredivisie uit, pakweg een Amrabat niet dus daat zit wel een verschil tussen. Dumfries kostte net zoveel als St.juste en is een klasse beter. hij komt bovendien uit onze eigen achtertuin. als iedereen deze aankoop had kunnen verzinnen waarom heeft Van Geel dan die 5 miljoen niet in Dumfries geinvesteerd ipv in St.juste? dan hadden we nu bij Feyenoord een Oranje international erbij gehad die veel transferwaarde vertegenwoordigde. Van Geel is er een meester in gebleken altijd precies de verkeerde spelers te halen

het is toch bizar dat ik elk jaar supporters op komische wijze hier op het forum middelmatige aankopen zie voorspellen en dat die daarna ook daadwerkelijk worden gehaald door Van Geel. je zou bijna denken dat hij ook op voetbalforums zit om spelers te scouten in de reacties

ik ben benieuwd naar aankomende zomer. ik heb mensen op dit forum al transfers als Clasie (definitief contract), Bruno Martins Indi, Elia en Leroy Fer zien voorspellen en ik zie het zo al weer gebeuren dat die nog echt gaan komen ook.

Van Geel heeft blijkbaar niet meer kennis op transfergebied als de gemiddelde Studio Sport kijker

4 maart 2019 om 15:08

Wat moeten ze dan?
Feyenoord heeft een poosje lang allemaal buitenlandse verassingen binnen gehaald en waren toen haast failliet!

Hebben weer zwarte cijfers nu door deze troebele sloot. En pakken zelfs weer prijzen ook nog eens er mee. Wat wil je dan nog meer?

PSV en Ajax lopen gewoon nog te ver voor op Feyenoord. Mensen moeten eens stoppen daar mee te vergelijken.

Het kan altijd beter ja! Maar laten we nu niet doen dat alles wat uit Zuid Amerika komt zo geweldig is.
Bij ajax zijn er ook meer mislukt daar vandaan dan geslaagd. Die dure Mexicaan van PSV zit ook op de bank.

Ja Feyenoord kiest meer voor safe en zeker. Maar dat is op dit moment nog het beste ook. Ajax kan eens een gokje wagen.

Het kn altijd beter en je moet ook altijd beter willen. Maar laten we nu niet doen of het allemaal zo slecht is wat van Geel doet

4 maart 2019 om 15:27

@capis

niet doen of het allemaal niet zo slecht is wat Van Geel allemaal doet? wat doet hij wel goed dan?

hij heeft goed gesaneerd toen er geen geld was maar zijn aankoopbeleid is al jaren een drama. het is niet voor niks dat er 30 miljoen is geinvesteerd 2 jaar terug en dat we er geen fluit mee zijn opgeschoten. door die kapitaalsvernietiging kunnen we niet eens meer spelers halen en moesten we het doen met transfervrije meuk als Clasie en Ayoub afgelopen zomer

Feyenoord staat stil onder deze man met zijn Studio Sport aankopen en stilstand is achteruitgang

als het allemaal niet zo slecht is wat hij doet moet ook niemand meer klagen als we op zondag weer een keer verliezen van een mindere tegenstander want hij is verantwoordelijk voor de armoede die er op het veld staat

4 maart 2019 om 15:47

Japie:
Ben je toch ook altijd lekker zuur heh!
Die armoede kan het we tegen Ajax en PSV bijv.

De kwaliteit is er echt wel en is zat kwaliteit om ruim 3de te worden. Dat er zo slecht gespeeld wordt is meer aan de trainer.
Is veel meer uit ditvteam te halen. Maar blijkbaar weet Gio ze niet te motiveren.

Dat Clasie voorkeur krijgt/ kreeg boven Amrabat en Tapia vind ik nog steeds schandalig ook.
Maar bijv nu valt Bothegin weg en staat gelijk Martina in de Kuip.
En kn je zeggen, die is misschien direct wel de beste daar.

Wat moeten ze dan gaan doen? Je weet het altijd mooi af te zeiken allemaal. Maar moeten ze dan doen? Risico’s gaan nemen en domme aankomen doen?
Ze hebben die scouting niet in Z Amerika. Daar kan van Geel niks aan doen. Is van oudsher al zo

4 maart 2019 om 16:06

@capis

Feyenoord doet al domme risicovolle aankopen de laatste jaren. al die Eredivisie subtoppers zijn de meest risicovolle aankopen die je kan doen. je kan overigens wel degelijk wat doen en net als Ajax een scout inhuren die bekend is in een continent als Zuid Amerika ipv als TD Studio Sport te gaan zitten kijken en te gaan zitten scouten tijdens de samenvattingen

Gio krijgt de schuld maar jij ziet blijkbaar meer in de spelers dan dat ik zie. Willem II heeft ook een keer met 5-0 gestunt tegen PSV dus een incidentele stunt tegen Ajax definieert voor mij niet de kwaliteit van een selectie. als ze echt zoveel kwaliteit hadden zouden ze dat wel vaker laten zien als in die wedstrijd tegen Ajax. als de spits van Excelsior er een keer 3 inlegt wil dat ook niet gelijk zeggen dat hij topclub waardig is en hetzelfde geld voor de spelers van Feyenoord als ze een keertje stunten tegen Ajax

wat ik op het veld zie staan vind ik gewoon erg armoedig en ik verwacht ook niet dat er meer uit te halen is dan wat Gio eruit haalt. die heeft Tapia bv tig kansen gegeven maar Tapia heeft nooit aan kunnen tonen in de basis te horen. Ayoub vond ik sowieso al een Feyenoord onwaardige aankoop dus dat die niet speelt kan ik wel begrijpen

ik vind Van Geel een van de meest incapabele Td's in de Eredivisie dus ik hoop dat hij liever vandaag dan morgen vertrekt bij Feyenoord. de man maakt er een totale puinhoop van bij Feyenoord zoals dat eerder ook al het geval was bij Ajax. Overmars kon daarna het puin gaan opruimen dat Van Geel had achtergelaten daar

4 maart 2019 om 16:10

@japie:
Ze pakken prijzen en draaien zwarte cijfers.. wat verwacht je nou helemaal?
Veel meer dan dit kan je nu niet verwachten of hopen bij Feyenoord.
Als Ajax als Ajax... Ajax zit gewoon op een heel ander level dan wij nu zitten! Maar zijn daar ook gekomen met spelers binnen NL te halen vanaf de subtop.

Tapia heeft nooit eens 5 wedstrijden achter elkaar de kans gehad op zijn eigen positie.

Hoger dan plek 3 ga je hier niet mee komen nee. Maar dat is ook niet te doen. Maar ik verwacht wel stabielere ploeg dan dit nu. Daar gaat Gio over

4 maart 2019 om 16:33

@capis

ik verwacht dat wij net als AZ, Ajax en PSV wel een keer een voltreffer hebben op de transfermarkt. die clubs hebben voor de bedragen die wij aan spelers hebben uitgegeven miljoenen aan winst verdiend.

Frenkie De Jong, Tagliafico, Jahanbaksch, Davinson Sanchez, Milik, Onana, Dumfries, Angelino waren allemaal net zo duur als onze aankopen en allemaal veel maar dan ook echt veel beter, dus alles dan maar afschuiven op een zogenaamd geldgebrek is totaal ongeloofwaardig. het verschil is dat die clubs een kundig aankoopbeleid hebben en dat ons aankoopbeleid een fiasco is

FC Groningen haalt een Doan voor 2,5 miljoen die meer voetbal heeft in zijn grote teen dan al onze middenvelders bij elkaar opgeteld. wij betalen een dik salaris om Clasie te kunnen huren waar Vitesse een Odegaard weet te huren die twee klassen beter is

ik verwacht dat als je met 30 miljoen de transfermarkt op gaat je kwalitatief vooruit gaat ipv achteruit omdat je dat kapitaal hebt vernietigd aan pure middelmaat

het beleid bij Feyenoord is echt in en in triest te noemen. het is een demonstratie van pure onkunde

4 maart 2019 om 16:40

@japie:
Iemand die groning of Heerenveen uitblinkt hoeft dat niet gelijk bij een Feyenoord te doen ook. Dat kan gelijk de prullenbak in als argument.

Haps en St juste zijn echt niks minder dan wat AZ bijv haalt.
Voorlopig kom je alleen met zinnige dingen met Ajax, ajax, ajax.
Jahan is ook gewoon bij NEC weg gehaald. Maar daar mag van Geel niet scouten van jou. Dus wat is nou je punt?

Iedereen haalt betere spelers en scout beter volgens jou. Maar vervolgens staan al die clubs wel al jaren onder Feyenoord......
Op Ajax en PSV na

4 maart 2019 om 16:50

@capis

dat zeg ik ook niet maar het gaat erom dat die clubs spelers weten te halen die op hun niveau hun club naar een hoger niveau tillen voor bedragen die binnen hun budget liggen

ik zeg niet dat je niet mag scouten in de Eredivisie maar als je ziet dat het de laatste paar jaar op rij uitloopt op een totaal fiasco dan moet je het toch een keer over een andere boeg gaan gooien

Van Geel is in tegenstelling tot die Td's van die andere clubs die ik noemde blijkbaar niet in staat om de juiste spelers eruit te pikken en komt alleen aanzetten met middelmaat voor heel veel geld steeds. hij gaat altijd voor de verkeerde spelers. dan is het niet handig om die man weer met een zak geld Eredivisie aankopen te laten doen want hij heeft daar overduidelijk geen kaas van gegeten

wie weet heeft hij meer geluk buiten Nederland al zie ik het liefst iemand komen die wel capabel is om een goed aankoopbeleid te voeren want Van Geel die bakt er op dat vlak echt helemaal niks van. die heeft zichzelf wijs gemaakt dat hij een scout is maar zijn netwerk rijkt niet verder als de samenvattingen op Studio Sport op zondagavond en oud elftal foto's van Feyenoord

4 maart 2019 om 17:05

Haps
St juste
Bothegin
Ja Arie
Larsson
Vermeer
Berghuis

Wie van deze jongens is voor prijs/kwaliteit verhouding dan voor te veel geld gehaald zoals je beweert?
Zoals ik zei beter kan altijd. Maar jij weet er altijd wel een heel drama van te maken..
Maar ach, de beste stuurlui....

4 maart 2019 om 17:47

@capsis

nou, als ik Larsson zie spelen dan denk ik niet die is 6 miljoen waard. St.juste vind ik al helemaal geen 5 miljoen waard als ik Dumfries zie spelen die hetzelfde bedrag heeft gekost. Haps is een goede speler maar Tagliafico vind ik niet minder en die was 2 miljoen goedkoper. Berghuis is een momentenvoetballer. sommige wedstrijden geniaal maar ook heel vaak totaal onzichtbaar. wel een goede aankoop maar daar zijn er meer van te vinden voor 7 miljoen

de voorbeelden die je noemt zijn voor mij nou niet bepaald aanleiding om te stellen dat Feyenoord een goed aankoopbeleid voert

4 maart 2019 om 20:22

Ik sta helemaal achter je mening Capis.
Dan wordt er iemand gescout die echt een verbetering kan zijn, gaat het over wat Feyenoord allemaal niet goed gescout heeft met Japie_Krekel voorop in de polonaise.
Feyenoord staat nu nog achter, het beleid is niet altijd even goed maar we moeten het echt even de tijd geven.

Had eerder op Immers en/of Vlaar gerekend maar Van Geel gaat internationaal.

4 maart 2019 om 13:01

Opa Vlaar? Kun je net zo goed Jaap Stam een contract geven als speler.

4 maart 2019 om 13:17

Onderschat Van Geel niet, hij weet ze steeds weer te strikken

4 maart 2019 om 13:34

Denk dat Lamprou ook wel openstaat voor een vertrek bij Ajax. Misschien kunnen ze even polsen voor komend seizoen, kan hij de concurrentie strijd aan met Vermeer.

4 maart 2019 om 14:14

@AC:
Zoals het goede en gerichte aankoop beleid van A-C van de afgelopen 5/6 jaar?
Over troep kopen gesproken

Ik zou deze graag bij mijn club Anderlecht willen zien. Zeer doelgerichte speler,gaat makkelijk een man voorbij,snel en niet te duur.

4 maart 2019 om 13:30

Wat zie je als een realistische prijs dan?

4 maart 2019 om 14:15

4-5 miljoen max denk ik?

4 maart 2019 om 16:26

Zo een 3 tot 4 miljoen euro schat ik. Lerager vertrok voor 3.5 miljoen,en meite voor een pak meer maar daar kan je hem niet echt mee vergelijken vind ik.

4 maart 2019 om 19:37

Zulte kennende zal het wel een geldsom plus uitleenbeurt talentvolle speler worden.

Zult heeft 1,6mln betaald ontwikkelt zich tot een van de smaakmakers die tot 2022 vastligt. Ik neem aan dat de transfersom dat het te hoog gegrepen Zal zijn voor het huidige Feyenoord?

Daar gaan we weer met geldverspilling schop die waardeloze feyenoord scouts eruit en v.geel moet es eerst met de aankomende choach bespreken welke spelers hij wil en haalbaar is voor de selectie anders krijg je weer spelers zoals ayoub,sinistera,amrabat die zeer weinig de kans hebben gehad olv gio de waardeloze choach die niet inziet dat clasie,vilhena,larson,berghuis de zwakste schakels zijn op het middenveld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren