Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord strikt volgende speler en maakt zeer opvallende transfer wereldkundig

Laatste update:

Feyenoord heeft zich versterkt met Wassim Essanoussi, zo bevestigen de Rotterdammers via de clubkanalen. De negentienjarige middenvelder annex vleugelaanvaller komt transfervrij over, daar zijn contract bij Helmond Sport enkele weken geleden ontbonden werd. Essanoussi zal in eerste instantie aansluiten bij Feyenoord Onder 21 en tekent een contract voor een jaar, met optie voor nog een extra seizoen.

Essanoussi brak al op hele jonge leeftijd door in Nederland. De Helmonder debuteerde op slechts zestienjarige leeftijd bij VVV-Venlo en heeft al vijf Eredivisie-wedstrijden op zijn naam staan. Na zijn indrukwekkende carrièrestart, waarmee ook interesse van Ajax gepaard ging, stagneerde zijn groei echter. In Venlo wist Essanoussi na zijn stormachtige opkomst weinig potten te breken. In twintig duels in de Keuken Kampioen Divisie maakte hij twee doelpunten en was hij één keer de aangever.

De Venlonaren sleten de middenvelder aan Helmond Sport, waar Essanoussi ook niet bepaald indruk maakte. In negentien wedstrijden kwam de Marokkaan niet tot scoren en wist hij ook geen enkele assist te noteren. Wegens een gebrek aan perspectief en prestatie besloot Helmond de speler te laten gaan. Sinds vorige week trainde Essanoussi mee bij de Onder 21 van Feyenoord, waar hij dus wel een contract heeft weten af te dwingen.

De interesse van Feyenoord stamt dan ook vooral af van zijn succesvolle stageperiode en zijn jaren in de jeugd van VVV. "Met het aantrekken van Wassim hebben we de gewenste multifunctionele speler voor Feyenoord Onder 21 binnen, die zowel op het middenveld als aan de buitenkanten kan spelen," verklaart Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord. "Hij is een speler die al beschikt over de nodige Betaald Voetbal ervaring. Hij trainde al even mee met de Onder 21, waar snel duidelijk werd dat er van beide kanten een goede klik is."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede zaak, eindelijk een beetje beleid om het Onder 21 elftal naar de KKD te krijgen. Goed om te zien dat Onder 21 aangevuld wordt met jongens die ervaring hebben op het hogere niveau.

14 september 2023 om 20:23

Ja je zou denken dat daar meer vaart achter gezet zou worden omdat de stap naar het eerste kleimer is en spelers die daar spelen en de stap niet hebben kunnen maken meer transferwaarde vertegenwoordigen.

14 september 2023 om 21:30

Zou je zeggen inderdaad, maar het is wel een lastige situatie. De toptalenten worden verhuurd, anders krijgen ze te weinig weerstand.

Daarnaast gebeurt het regelmatig dat spelers op zaterdag niet bij Onder-21 mee kunnen spelen omdat deze zondag op de bank zit bij Feyenoord 1.

In 2021 speelde ze nog een kampioenswedstrijd tegen Almere, die ging helaas verloren. Maar de beste spelers konden niet mee doen, want die waren zich met Feyenoord 1 op de Conference League finale aan het voorbereiden.

Dit soort zaken maken het lastig om te promoveren.

Het nieuwe beleid is om spelers uit hogere divisies te halen die in principe niet voor Feyenoord 1 in aanmerking komen. Ik denk dat dat een veel betere strategie is.

14 september 2023 om 20:27

Ik begreep laatst van een collega dat dat traject voor Feyenoord beloftes om in de KKD uit te komen behoorlijk ingewikkeld is en dat niet zo 1,2,3 meer zal gebeuren.

14 september 2023 om 20:48

Ingewikkeld als in 2x kampioen worden/promoveren.

14 september 2023 om 21:22

Om naar de tweede divisie te promoveren moet ook het jong-team in die divisie buiten de top 9 eindigen. Krankzinnige regel, maar een kampioenschap in de Onder-21 competitie betekent dus niet per definitie promotie...

14 september 2023 om 21:29

Eens Tiesked, gelukkig staat Jong Sparta laatste en Jong Almere doet het ook niet geweldig. Zij staan momenteel 13e en moet dit weekend tegen HHC Hardenberg die 1e staat.

15 september 2023 om 17:50



Dat dus niet.. zie boven

14 september 2023 om 20:34

Alsof we nog niet genoeg o21 teams in de KKD hebben.

14 september 2023 om 20:48

Er moet er ook 1 degraderen voordat het zou kunnen

Bizar dat je bij venlo en helmond mislukt en dan toch een contract kan krijgen bij feyenoord, welliswaar 021 maar het blijft wel feyenoord. Hij is heel erg gestagneerd en kwam snel als 16 jarige. Er was al lange tijd interesse ook.

Wie weet krijgt die een geweldige ontwikkeling bij feyenoord en kan het wat worden.

15 september 2023 om 10:57

Waarom vind je dat bizar? Essanoussi heeft 38 KKD wedstrijden in de benen, heel klein beetje Eredivisie ervaring. Daar wilt juist Feyenoord O21 naartoe. Daarom vind ik hem een geschikte speler om het niveau van O21 te verhogen. Dat Essanoussi bij Feyenoord O21 wilt spelen kan ik mij ook voorstellen. Er hoeft maar 1 trainer te zijn die zijn talent naar boven weet te halen en wellicht zit er voor hem alsnog een mooie toekomst in het profvoetbal in.

15 september 2023 om 12:29

Ja.. Je moet je realiseren dat deze speler echt niet voor het eerste is gehaald en zal daar ook bijna zeker niet komen. Slot zal hier ook niet bij betrokken zijn. Contract voor een jaar duidt ook op een eenmalige impuls om de kkd veilig te stellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren