Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord profiteert van ‘duurste aankoop uit de geschiedenis’ van Luton Town

Laatste update:

Tahith Chong is komend seizoen te bewonderen in de Premier League. Luton Town heeft de voormalig jeugdexponent van Feyenoord voor vijf miljoen pond, ongeveer zes miljoen euro, overgenomen van Birmingham City, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De transfersom kan door middel van bonussen nog eens met vijf miljoen pond oplopen. De jeugdinternational van Oranje is daarmee de duurste aankoop uit de geschiedenis van the Hatters. Feyenoord houdt ook een bedrag over aan de transfer.

Chong trok in 2016 de deur bij Feyenoord dicht om bij Manchester United aan de slag te gaan. Door de Engelse grootmacht werd hij achtereenvolgens verhuurd aan Werder Bremen, Club Brugge en Birmingham. Laatstgenoemde was overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten en nam hem in 2022 voor iets minder dan twee miljoen euro over. Nu ontvangt Birmingham dus sowieso vijf miljoen pond voor zijn diensten, waarvan het één miljoen moet afstaan aan United. Volgens 1908.nl houdt Feyenoord 87.000 euro over aan de overstap van Chong.

De fans van zijn nieuwe werkgever zullen Chong vooral kennen van zijn aandeel in de 0-5 overwinning van Birmingham op Luton in 2021. Chong gaf in die wedstrijd een assist en had een belangrijk aandeel in het flitsende aanvalsspel van zijn ploeg. De op Curaçao geboren aanvaller annex middenvelder werd onder applaus van het thuispubliek op Kenilworth Road naar de kant gehaald. “Dat toont het respect van de fans. Ik heb dat nog nooit meegemaakt en het is me altijd bijgebleven”, vertelt Chong op de clubwebsite.

"In de paar uur dat ik hier ben, krijg ik al het gevoel dat het echt een familieclub is”, gaat Chong verder. "Ik ben een voetbalfan, ik heb een aantal wedstrijden gezien, dus ik heb gezien hoe ze het team speelt: ze tonen saamhorigheid en eenheid. Dat kun je alleen hebben als je een familieclub bent. Omdat we een familieclub zijn, zal het makkelijker zijn om door tegenslagen heen te werken, als een hecht gezin.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat mij voornamelijk opvalt is dat hij met €5miljoen vast en €5miljoen aan bonussen de duurste aankoop ooit is. Dat betekent in mijn optiek dat Luton een fantastisch beleid heeft als je met hele kleine transfers het hebt geschopt van het 5e niveau naar de Premier League. Ik hoop voor Chong dat hij het leuk gaat doen en Luton in de Prem kan houden.

14 juli 2023 om 12:08

ja luton is echt een bizarre club eigenlijk dat hun recordtransfer mogelijk 10miljoen is en ze dit jaar gaan spelen in een competitie waar de begrotingen zo hoog zijn dat de gemiddelde club 10 miljoen kan betalen voor een bankzitter

14 juli 2023 om 12:43

Ook leuk: Luton heeft de enige speler ooit die in 5 verschillende competities op t hoogste niveau in Engeland voor 1 club gaat spelen.

De hele opkomst van deze club is eigenlijk fantastisch, inclusief het stadion midden in de woonwijk. Je moet tussen woonhuizen doorlopen om in het stadion te komen.

14 juli 2023 om 12:55

Dat heb ik inderdaad gelezen en gezien. Zo zie je het eigenlijk nooit. Benieuwd hoe het naar de verbouwing eraan toe gaat in het stadion.

14 juli 2023 om 13:40

Was het niet de enige speler die op de hoogste 5 niveau's heeft gespeeld bij 1 club (luton). Ik volgde de championsship altijd redelijk, afgelopen jaar iets minder. Volgens mij een wisselvallig team. Wie is de grote man bij dit team?

14 juli 2023 om 13:51

Klopte Vitesseasr. hij KAN de eerste speler worden ooit die voor 1 club in Engeland op de 5 hoogste niveau's een wedstrijd heeft gespeeld. Wat een sprookje voor hem zeg als dit uitkomt. Met een nieuw 2 jarig contract moet de manager hem toch wel een keer deze kans gunnen. Gaat ook gebeuren denk ik, want vorig jaar nog in de 30 wedstrijden gespeeld.

14 juli 2023 om 14:57

Dat beleid is voortgekomen uit noodzaak, omdat ze bijna failliet waren.

14 juli 2023 om 15:08

Dat bijna failliet is 14 jaar geleden. Toen, en de jaren erna, zou het vast noodzaak zijn geweest. Echter is het goed om te zien dat zij de verleidingen met meer geld, wat de promotie biedt, tot nu toe aardig weerstaan. Nu hopen dat dit beleid goed werkt en ze langer in de Premier League blijven. Misschien zijn ze dan een voorbeeld voor andere clubs en dalen die idiote prijzen een beetje.

Jammer dat hij zijn potentie nog niet heeft kunnen waarmaken. Misschien dat het er nu uitkomt in een rustigere omgeving. We hebben hem nodig gezien de aanvallende talenten minder zijn in Oranje

14 juli 2023 om 12:08

Hij is een van die mindere aanvallende talenten, Torero_bjk.

14 juli 2023 om 12:12

Als de aanvallende talenten al minder zijn in oranje hebben we niet nog een minder aanvallend talent nodig. Edit: potverdikke, was IKEA me voor

14 juli 2023 om 13:12

@torero_bjk, tegenwoordig speelt ie best wat als cm, vandaar de ook niet heel bijzondere statistieken

14 juli 2023 om 13:19

Zijn potentie? Potentie is niet dat cijfertje wat je ziet bij een computerspel. Hij heeft nog 0 indruk gemaakt en afgelopen seizoen had hij 38 wedstrijden nodig voor 4 goals en 5 assists in de Championship. Chong zit nog twee tot drie niveaus onder de andere aanvallende talenten.

Over vergeten voetballers gesproken.

Werd bij ManU als een groot talent gezien maar een beetje in de vergetelheid geraakt. Denk dat zo'n jongen beter bij Feyenoord had kunnen blijven, maar goed nu is hij goed gevuld. Hopelijk kan hij lekker zn minuten maken in de PL.

Ooit een zogenaamd groot talent maar toen hij bij Man United in het eerste terecht kwam vroeg ik me toch echt af wat zijn kwaliteiten nou eigenlijk zijn. Het was wel heel erg matig, het werd bijna zielig om naar te kijken. Benieuwd of hij zich verder heeft ontwikkeld en of er nog een leuke carriere op het hoogste niveau in zit.

14 juli 2023 om 12:11

Zijn uitleenbeurt bij Club Brugge was ook een sof maar heb nadien toch willen verstaan dat hij het in de Championship gewoon prima deed.

Of Luton met zulke spelers het behoud zal kunnen verzekeren in de PL, dat is natuurlijk een andere vraag.

14 juli 2023 om 12:55

Ik denk dat Luton het geld van de premier league meepakt en dat gebruiken voor het stadion. Dan degraderen en nog een keer geld meepakken en dan geleidelijk weer proberen te promoveren. Dat zou goed beleid zijn.1 jaar premier league levert 100 miljoen tv rechten op. degraderen geloof ik 60.

14 juli 2023 om 12:32

Vooral flink uitblinken in de jeugdelftallen van United en dan het label groot talent krijgen. Heeft op het hoogste niveau echt nog nooit wat gepresteerd. Ben benieuwd of die zich wat kan herpakken.

14 juli 2023 om 13:12

Inderdaad. Bij birmingham heb ik niks van hem gezien maar bij manu letterlijk geen 1 goede pot van hem gezien. Eigenlijk alleen maar mislukte passeeracties en constant balverlies. Ben benieuwd hoe die zich bij birmingham heeft ontwikkeld. Ook daar weinig goals gemaakt maar durf niet te zeggen in welke rol die daar is gebruikt

Zal toch leuk zijn als die zegt die als kind al fan was van de club?

Van 87.000 kunnen mooi weer wat UEFA boetes betaald worden!

Zoals vrijwel altijd (enkele uitzonderingen daarbuiten gelaten) kunnen dit soort jongens beter wat langer in Nederland blijven voordat ze zich wagen aan de stap naar Engeland. Heeft het vooralsnog nog niet echt waar kunnen maken.

14 juli 2023 om 13:44

Ja dat zie je aan bijvoorbeeld Bannis, die mag omdat hij wel in Nederland is gebleven naar het voetbal walhalla, terwijl Chong zich moet behelpen in de PL

Dit is toch wel een van de slechtste voetballers die ik ooit bij Werder Bremen heb gezien zeg. Benieuwd of hij inmiddels wel wat kan.

is ook nog maar 23 he, heeft eindelijk een volledig jaar gespeeld.
bij birmingham zijn er niet rouwig om dat hij vertrekt (hebben ook al een vervanger gehaald).
ik denk persoonlijk dat deze jongen te licht nog is voor de Pl... maar we gaan het zien komend jaar

Qua profiel past hij wel bij Luton, ze spelen graag op de counter en dan was zijn snelheid in de Championship bij momenten best wel dodelijk. In dat opzicht zit hij bij de perfecte club voor hem, maar ik twijfel er heel hard aan dat hij het in de PL kan laten zien. Afgelopen seizoen waren de momenten dat hij kon uitblinken bij Birmingham eerder schaars.

Ik ben benieuwd naar Luton, ze willen in de eerste plaats hun systeem spelen en dat hoeft niet met grote namen te zijn. Een beetje zoals Sheffield Utd in 2019, die daar toen wel veel succes mee hadden, maar Luton is toch nog een stuk kleiner dan Sheffield toen was.

Werd bij de jeugd van United als een van de grootste talenten beschouwd werd zelfs vergeleken met Giggs, maar heeft het tot op heden nooit iets van laten zien op het hoogste niveau.

Doet me bijna afvragen hoe slecht de scouting bij United wel niet is dan...

Het verbaast me dat Chong in de Premier League actief zal zijn. Die was als United-speler in zijn uitleenbeurten zo belachelijk gigantisch mega gigaslecht dat het een halve wonder is dat hij uberhaupt nog prof is gebleven, maar bij Birmingham City ging het lopen en dan zie je opeens toch dat het hard kan gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren