Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chong heeft koppen bij ex-werkgever om en lijkt Old Trafford te gaan verlaten

Laatste update:

Manchester United en Birmingham City zijn in verregaande onderhandelingen over een transfer van Tahith Chong, meldt Fabrizio Romano. Alhoewel de transfermarktexpert geen uitsluitsel kan geven, zou het kunnen gaan om een definitieve overstap. De Championship-club zet daar namelijk op in. Chong, die nauwelijks perspectief heeft op speeltijd in Manchester, speelde afgelopen seizoen ook al voor Birmingham.

De 22-jarige vleugelspits wordt al enkele jaren op rij verhuurd door zijn broodheer, maar wist voor zijn periode bij Birmingham City nergens echt indruk te maken. Hoewel Chong de helft van afgelopen seizoen miste vanwege blessureleed, zijn de beleidsbepalers van de club toch om. In de twintig wedstrijden die de Nederlands jeugdinternational voor Birmingham speelde kon hij steevast rekenen op een basisplaats. Chong was in totaal goed voor één doelpunt en drie assists.

Mocht er worden besloten tot een definitieve transfer, komt er een einde aan een zesjarige periode van Chong bij Manchester United. De aanvaller maakte in april 2016 de overstap vanuit de jeugdopleiding van Feyenoord, omdat hij teleurgesteld was over het feit dat er geen plan voor hem lag in Rotterdam. Chong werkte zich al snel omhoog op Carrington en maakte in januari 2019 zijn officiële debuut voor het eerste elftal van the Mancunians. Een definitieve doorbraak bleef echter uit. Chong werd achtereenvolgens verhuurd aan Werder Bremen, Club Brugge en Birmingham City en alleen laatstgenoemde raakte écht overtuigd. De geboren Curaçaoër heeft nog een contract tot medio 2023 op Old Trafford.

Birmingham verzekerde zich maandag ook al van de tijdelijke komst van Chongs teamgenoot bij United Hannibal Mejbri. De talentvolle Tunesiër tekende voor één seizoen bij de Blues, die geen optie tot koop bedongen. Manchester United ziet erg veel toekomst in Mejbri; Romano verwacht dat de negentienjarige middenvelder in de komende maanden zijn tot medio 2026 doorlopende contract dan ook zal verlengen. Mejbri kwam vooralsnog tot drie duels in de hoofdmacht van the Red Devils.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was lekker bij Feyenoord gebleven en je had daar nu in het eerste gespeeld. Totaal onzinnig om met je 16e naar Engeland te gaan. Nieuwe club en omgeving wat vaak je ontwikkeling voor een jaar stagneert.

30 augustus 2022 om 07:31

Ach hij verdient wel 5x zo veel nu.

30 augustus 2022 om 07:42

Dat klopt maar hij had ook bij Feyenoord kunnen blijven en op zijn 22e een top transfer kunnen maken. Dan had hij nog meer verdient. Nu speelt hij bij birmingham city.

30 augustus 2022 om 07:56

Er is geen garantie dat een speler slaagt als hij bij de club blijft. Faalt hij bij Feyenoord, zit hij op zijn 22e bij FC Dordrecht. Nu zit hij bij Birmingham City. Dat is wel een groot verschil.

30 augustus 2022 om 08:00

NAITBEST. Heb jij Chong ooit zien voetballen? Ik kan je zeggen dat die toptransfer hoogst onwaarschijnlijk was geweest. Echt een hele matige speler

30 augustus 2022 om 09:58

Maar was-ie dat ook geweest als hij op deze leeftijd al drie jaar volle seizoenen Eredivisie had gespeeld. Het salarisargument is begrijpelijk - ook al denk ik dat elke speler in het rechterrijtje ED ook met een gerust hart elke dag met het hele gezin uit eten kan om er financieel niets van te merken - maar het staat als een paal boven water dat in het geval je je carriere vroegtijdig om zeep wilt helpen je beter zo vroeg mogelijk de anonimiteit van de jeugdteams van Engelse topclubs kunt opzoeken. Zelfs de topspelers van onze nationale competitie - Depay, Bergwijn, Van de Beek, Ziyech en straks ook Antony kweken in de PL massaal zitvlees; als jong talent ben je gewoon kansloos.

30 augustus 2022 om 13:46

Nou, nee. Dit wordt altijd maar gezegd, maar dat is niet waar. Initieel verdiende hij meer dan in Nederland, maar salarisverhogingen die een jeugdspeler krijgt wanneer hij stappen maakt en zijn contract openbreekt, krijgt hij niet. Fosu Mensah pakte 2 ton bij United toen hij , dat leek heel veel voor een 16 jarige, maar Donny vd Beek en Appie Nouri pakte dat ook toen ze naar Jong Ajax gingen. En toen Donny een basisplaats in Ajax 1 had, schoot mij naar 7 ton en was hij Timothy snoeihard gepasseerd. Het gaat om een zo goed mogelijke ontwikkeling, waardoor je later in je carriere hard kan cashen.

Sowieso, jonge mannen die veel geld verdienen, verbranden dat aan luxe artikelen en uitgaan; er is bijna geen speler die spaart. Financieel binnen als Royston Drenthe, de man voor wie 4 miljoen per jaar niet genoeg was om mee te beleggen en/of te sparen. Pas op later leeftijd gaan spelers aan de toekomst denken, uitzonderingen(royston) daargelaten.

Hoe dan ook, ik kan een waslijst opnoemen met spelers die volgens fans binnen zouden zijn, die binnen een paar jaar na hun voetbal pensioen failliet zijn gegaan.

30 augustus 2022 om 07:36

Financieel is hij waarschijnlijk binnen nu. Stel hij raakt geblesseerd en kan nooit meer spelen was het de goede keuze. Stel in Nederland had hij nooit doorgebroken dan was het nu de goede keuze. Achteraf is het altijd makkelijk lullen

30 augustus 2022 om 07:50

Daar heb je ook zeker een punt. Financieel goede keuze maar sportief vaak niet

30 augustus 2022 om 08:01

Nou binnen..
Je kan beter steeds meer verdienen in een carrière dan steeds minder.

30 augustus 2022 om 09:15

Kijk naar achahbar. De hele wereldtop zat achter hem aan na dat WK onder de 16. Koos voor de geleidelijke weg bij Feyenoord. Brak nooit echt door en speelt nu weet ik waar . Dus steeds meer gaat ook niet altijd op. Als Chong nu mislukt kan hij nog steeds dezelfde route bewandelen als bijvoorbeeld Achahbar maar dan een extra tussenstap in de ED bijvoorbeeld en heeft ondertussen al aardig wat geharkt

30 augustus 2022 om 09:30

Critic0, als je weet dat je tot je 35e kan voetballen en steeds stapjes omhoog kan maken wel. Er zijn echter ook legio voorbeelden van spelers die alleen maar stapjes naar beneden maken en voor hun 30e inzien dat een maatschappelijke carriere meer oplevert...

30 augustus 2022 om 07:41

Ik vind dat maar koffiedik kijken. Wie weet had hij het uiteindelijk ook niet gered bij Feyenoord. Je kan het gewoon niet garanderen.

Een daar hebben we de volgende mislukte jeugdspeler in het buitenland. Over 10 jaar voetbalt hij waarschijnlijk ergens op het tweede Finse niveau.

Blessures maken toch wel veel carrières kapot. Ik denk dat dat ook bij Chong het geval is.

30 augustus 2022 om 10:35

Blessures? or gebrek aan talent en kwaliteit? Zag aantal keren spelen en nooit speciaal gevonden

Ik moet bekennen dat ik hem het laatste jaar niet gevolgd heb, maar van daarvoor kan ik mij herinneren dat het bij Chong heel veel snelheid, maar verder weinig substantie is.

Als Chong over het afgelopen seizoen bij Birmingham City in 20 wedstrijden tot 1 goal en 3 assists is gekomen, lijkt er weinig te zijn veranderd...

Ik heb deze gast een paar keer zien spelen, maar zie het echt niet in hem. Matige speler met weinig rendement, veel balverlies. Echt niks bijzonders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren