Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord presenteert met Ayase Ueda nieuwe recordaankoop

Laatste update:

Ayase Ueda is officieel speler van Feyenoord, zo laten de Rotterdammers donderdag weten via de clubkanalen. De Japanner komt over van Cercle Brugge en tekent in De Kuip een contract voor vijf seizoenen. Volgens Het Laatste Nieuws kost Ueda Feyenoord minimaal negen miljoen euro. Dit bedrag kan door bonussen met één miljoen oplopen, wat zou betekenen dat hij de duurste aankoop ooit is.

In De Kuip wordt de 24-jarige spits de opvolger van de naar Rangers vertrokken Danilo. De Braziliaan maakte eind juli voor naar verluidt zes miljoen euro een transfer naar Schotland, nadat hij een jaar eerder transfervrij voor Feyenoord had getekend. Ueda gaat in Rotterdam de concurrentiestrijd aan met Santiago Giménez, die afgelopen voetbaljaargang de eerste spits was van de landskampioen.

In de Belgische Pro League was Ueda aardig op schot afgelopen seizoen. Hij scoorde 22 keer in 40 wedstrijden en gaf daarin ook 2 assists. Daarmee werd de Aziaat tweede op de topscorerslijst, achter KAA Gent-spits Hugo Cuypers. Ondanks dat de Belgische competitie alweer begonnen is, speelde de 15-voudig international van Japan dit seizoen nog niet in een officieel duel. Ueda werd tot nu toe gespaard nadat hij eerder een liesblessure opliep in een vriendschappelijke interland tegen El Salvador (6-1).

Ono
Speciaal voor de presentatie van Ueda deed Feyenoord een beroep op cultfiguur Shinji Ono, die zijn landgenoot met een speciale boodschap welkom heet. "Je gaat spelen voor Feyenoord, een grote club met een prachtige geschiedenis in Nederland", aldus Ono. "Ik heb ook magische momenten beleefd bij de club, met in het bijzonder de gewonnen UEFA Cup in 2002. Nu is het jouw tijd om het Feyenoord-shirt te dragen en iedereen trots te maken."

Ueda is de duurste uitgaande transfer bij Cercle ook de duurste inkomende transfer van Feyenoord. Dat record stond op naam van Dávid Hancko, die vorig seizoen voor 8,3 miljoen euro overkwam van Sparta Praag. Ook voor de Kroatische Luka Ivanusec, met wie Feyenoord in verregaande onderhandelingen is, hebben de Rotterdammers al een bod van ruim acht miljoen euro ingediend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Keurig! Mooie transfer. Lekker laten wennen komend seizoen zoals ook Gimenez dat afgelopen seizoen mocht. Ben benieuwd wat deze Japanner gaat doen. Volgens mij nu de 4e Japanner in de eredivisie hè? Vind ik toch altijd wel leuk.

3 augustus 2023 om 12:14

Dat lijkt mij sterk aangezien er al 3 bij feyenoord hebben gespeeld. Of bedoel je met nu, op dit moment?

3 augustus 2023 om 12:35

Gaat gewoon de eerste 2 CL wedstrijden spelen, aangezien Gimenez geschorst is.

3 augustus 2023 om 15:15

Maar stel je nou dat ie het goed doet die eerste twee cl wedstrijden plus eventuele eredivisie wedstrijden,hoe gaat Slot daarmee dealen?

3 augustus 2023 om 12:51

4e Japanner voor Feyenoord dan zeker?

3 augustus 2023 om 13:36

3e. Ono en Miyaichi gingen hem voor.

3 augustus 2023 om 14:13

Één bij Sparta en één bij Az. Dat maakt met deze jongen al drie. Zou best kunnen dat er ergens bij de overige 15 clubs ook nog een Japanner rondloopt ja.

3 augustus 2023 om 14:40

Tijdje geleden had je ook nog Keisuke Honda bij VVV

3 augustus 2023 om 14:58

Ritsu Doan en Ko Itakura bij FC Groningen, Maya Yoshida VVV en Mike Havenaar ADO. En ik vergeet er vast nog wel een paar

Welkom! Hoge verwachtingen van onze nieuwe Japanse strijder. Zeker omdat de aankoop gedaan schijnt te zijn om Santi volgend jaar te vervangen bij een vertrek.

Kan aan mij liggen, maar is het niet een beetje raar om een recordaankoop te doen op een positie die al door één van je beste spelers bezet is? Vond ik bij Ajax vorig jaar ook al zo apart met Bergwijn/Tadic.

3 augustus 2023 om 12:10

Nee Jaap, dit is heel slim voorsorteren op misschien deze window en anders volgend jaar zeker het vertrek van Giminez op te vangen. Verder zijn 2 goede spitsen eenmaal nodig om indruk te maken Europees als in de Eredivisie.

3 augustus 2023 om 12:56

Einde van het seizoen zullen we zien of het slim was. Ja misschien is het een mooi instroom jaar voor Ueda en kan hij wennen bij Feyenoord om dan volgens seizoen te flammen als Giminez weggaat, die dit seizoen hopelijk een top seizoen gaat draaien.

De andere kant Ueda heeft nu ook al een goed seizoen in Belgie gedraait, hij zal dan veel minder tijd nodig hebben om te wennen dan een Giminez die vanuit Mexico over kwam. Mocht je pech hebben kan Giminez niet goed tegen een goede concurent en verdampt zijn marktwaarde komend seizoen.

3 augustus 2023 om 13:02

Die concurrentie had Gimenez vorig seizoen ook, hij stond niet zomaar in de basis.

Ik ben erg nieuwsgierig naar Ueda maar hij heeft nog genoeg te bewijzen. De hype is wel groot maar ik hou niet zo van hypes.

3 augustus 2023 om 14:48

@Deenb hier in NL kraken en schrijven we spelers al gelijk af in hun eerste maanden, helemaal wanneer het om record aankopen gaat. Mocht hij de eerste wedstrijden geen indruk maken dan kan het snel klaar zijn met druk van buitenaf. Iets wat we ook bij Ajax en mindere mate PSV hebben gezienZ.

3 augustus 2023 om 12:10

Omdat giminez misschien verkocht word en zoniet dan wel volgend jaar dan heb je zijn vervanger al in huis

3 augustus 2023 om 12:11

We mogen blij zijn als Santi nog 1 jaar wilt blijven. Grote kans dat er toch weer een club serieus interesse toont en dan is hij weg. En dan moet je het doen met een backup spits, die geen waardige vervanger is. Of je moet als Feyenoord zijnde last minute nog op zoek naar een spits.
Ik vind dit een uitstekende aankoop van Feyenoord.

3 augustus 2023 om 12:15

Nee hoor. Mooi voorgesorteerd op een eventueel vertrek van Gimenez volgend seizoen. Lekker in de luwte achter Gimenez minuten maken en je verder ontwikkelen tot eerste spits. Danilo heeft afgelopen seizoen ook alle wedstrijden gespeeld, dus aan speeltijd geen gebrek.

3 augustus 2023 om 12:30

Dit is gewoon goed beleid, door alvast een vervanger voor Gimenez klaar te stomen en er zullen genoeg wedstrijden zijn waarin hij minuten kan maken. Maar de transfersom staat wel haaks op wat TK eerder aangaf, door niet meer te willen betalen voor een tweede spits dan eerder voor Gimenez is betaald. Schijnbaar kloppen de verhalen dus toch dat Feyenoord heel ver wilde gaan voor Pepi in eerste instantie. Afijn, ben heel benieuwd naar Ueda. Op de beelden ziet het er goed uit, vooral zijn aannames en manier van afwerken/schot.

3 augustus 2023 om 12:33

Ueda heeft ook wel betere cijfers om te laten zien dan Pepi. Dat is ook wat waard. Cercle is ook geen topploeg, dus 22 goals maken in zo'n team is ijzersterk.

3 augustus 2023 om 12:21

Nu Benfica gaat komen voor Gimenez is het heel verstandig dat ze hem al hebben

3 augustus 2023 om 18:18

Benfica komt niet voor Gimenez, die mikken wel wat hoger

3 augustus 2023 om 13:00

Ik denk ook dat het eerder voor volgend seizoen is. Kan hij al een jaartje wennen in de eredivisie en als giminez volgend seizoen verkocht word, heb je gelijk ook zijn opvolger in huis.

3 augustus 2023 om 13:58

Jaap-Pieter, en wie gaat er spelen bij een schorsing of blessure van Giminez? Stevige concurrentie zorgt er ook voor dat er top gepresteerd wordt. En mocht Giminez om wat voor reden een vorm dipje hebben dan weet je tenminste zeker dat je een goede invaller klaar hebt staan.

Feyenoord heeft de selectie aardig op peil, verschillende posities zijn dubbel bezet met spelers die kwalitatief gezien erg sterk zijn en elkaar uit de basis kunnen spelen. Maar goed, de transfermarkt is nog een maand open het kan nog alle kanten op.

Mooie aankoop, sportief en commercieel gezien. verwacht veel van hem.

Hopppaaa! . Nu hopen dat Benfica Santi niet presenteert als opvolger van Ramos. Ueda mag zien meteen de eerste 2 CL wedstrijden laten zien, dit zijn mooie tijden als Feyenoord supporter. Geertruida proberen te houden en Ivanusec presenteren.

3 augustus 2023 om 12:23

Ga daar maar wel van uit. Dat realiseerde Feyenoord al en daarom hebben ze snel met deze gehandeld

3 augustus 2023 om 12:28

Als Benfica 50 miljoen betaald gaat Santi voor minder moeten ze het niet doen.

3 augustus 2023 om 16:39

Gaat Benfica zn recordaankoop verdubbelen dan?

3 augustus 2023 om 12:42

Dat gaat Benfica nooit betalen, en Santi heeft al aangegeven dat hij het prima vindt om nog een jaar bij ons te blijven.

3 augustus 2023 om 13:39

Nouja, dat zegt bijna elke speler een week voordat hij vertrekt😅

3 augustus 2023 om 14:10

Eens, maar dan zal Benfica als nog met een flink bedrag over de brug moeten komen en dat zie ik niet gebeuren.

Yeeehesss!! Mooie tijden in Rotterdam

3 augustus 2023 om 12:21

Het zijn idd mooie tijden in Rotterdam. Ik begrijp alleen niet waarom de aankoop van een voor velen nog onbekende Japanner voor veel geld op voorhand aan dat gevoel bijdraagt.

3 augustus 2023 om 12:29

Omdat die Japanner het in België ook goed heeft gedaan? Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen dat supporters daar dan enthousiast van worden.

3 augustus 2023 om 13:10

Enthousiast over de speler, iets minder enthousiast over de transfersom dus daarin begrijp ik Redbaron wel.

Zou mij niet verbazen als Santi nog vertrekt.

Gaat deze gast samen met Santiago spelen??

3 augustus 2023 om 12:14

Eerste twee CL wedstrijden is Santi geschorst. En het zou mooi zijn als hij kan wennen dit jaar en als Santi vertrekt dat hij volgend jaar het stokje kan overnemen . Al vrees ik nog voor Santi deze window en dan zal hij direct eerste spits moeten worden

Wel erg duur voor een bankzitter, heb ik bij eerdere transfers in de Eredivisie vernomen

Dit moet de stand-in worden voor Gimenez?
Beetje duur voor de bank lijkt mij.
Ik weet er natuurlijk niets van, maar iets zegt mij dat Gimenez nog wel vertrekt en dat ze daar ook vanuit gaan anders doe je nooit een bankaankoop voor zoveel.

3 augustus 2023 om 12:16

Al is hem een jaar laten wennen wel goed in de schaduw van Santi. En dan volgend jaar het stokje overnemen wanneer hij ook al gewend is aan de manier van spelen en teamgenoten etc. Al ben ik ook bang dat Benfica binnen een paar dagen een bod uitbrengt op Santi

3 augustus 2023 om 12:18

Benfica gaat geen bod uitbrengen, want bedragen van 40/50m betalen past niet in hun beleid.

3 augustus 2023 om 14:26

Benfica gaat ook zeker geen bod neerleggen van 30 plus.
Wat is er aan de hand jongens met die Feyenoord supporters, 1 jaar weer eens kampioen en meteen denken dat je je bovenin de voedselketen bevind.
Ipv vet op de botten word elke euro heet en moet meteen weer uitgegeven worden.
Dit jaar een waardeloze CL campagne en een competitie verloop dat niet mee zit dan zitten ze huilend in het Maasgebouw.
Wel top voor de supporters trouwensdit, want die willen geld en dus goede spelers op het veld zien staan.

3 augustus 2023 om 14:48

Wat bedoel je? Zo'n hoge vraagprijs van 50m is een indirect signaal dat hij nu niet te koop is. Feyenoord zou gek zijn om Santi nu te laten gaan.

3 augustus 2023 om 12:17

Je hebt toch gewoon minimaal 2 goede spitsen nodig? Wat als Gimenez langdurig geblesseerd raakt? Ueda is de vervanger van Danilo. Zo simpel is het.

3 augustus 2023 om 12:17

Ja jij zal het wel beter weten dan Feyenoord

Knap van feyenoord. Zie maar eens te verkopen aan zo een speler dat hij het eerste seizoen alleen 20 min speelt tegen ploegen als excelsior. Knap gedaan

3 augustus 2023 om 12:23

Verrie, je bent je pillen vergeten vanochtend. Natuurlijk gaat Ueda meer spelen dan dat. CL, Beker en genoeg reguliere wedstrijden. Slot zet deze vent niet alle wedstrijden op de bank.

3 augustus 2023 om 12:31

Danilo is de enige speler in de Feyenoord selectie die vorig seizoen in elke wedstrijd minuten heeft gemaakt, dus deze opmerking kan de prullenbak in.

3 augustus 2023 om 13:18

Danilo speelde gemiddeld 42 minuten per wedstrijd (en dan was hij in het begin nog eerste spits), Ueda gemiddeld 80 minuten bij Cercle.

Ik zie Gimenez niet minder minuten maker dan afgelopen seizoen dus dat scheelt wel de helft.

3 augustus 2023 om 14:13

Ik zeg ook nergens dat hij komend seizoen al de 4000 minuten aan gaat tikken, maar natuurlijk wel een veelvoud van "20 minuten tegen Excelsior". Om te beginnen naar alle waarschijnlijkheid al 180 in de CL.

Goeie transfer. Ik was even bang dat er niet doorgepakt zou worden.. Goede versterking.

Mooi fimpje wat vooral ook een ode is aan de nog steeds actief voetballende Ono. Wat een geweldige spelers was dat bij Feyenoord. Hopelijk kan Ueda dat evenaren. Krijg steeds meer het gevoel dat Giminez nog gaat vertrekken en dat Ueda onze eerste spits zal worden.

Zeer blij met deze transfer! Ja, het is weliswaar een recordaankoop die in principe voor de bank is gehaald. Maar Feyenoord heeft hiermee de opvolger voor Gimenez al in huis. Ik ben erg benieuwd naar deze speler. En hoe gaaf dat jeugdheld Shinji Ono een welkomstboodschap heeft gedaan!

3 augustus 2023 om 13:42

Daarbij kan je nu ook af en toe gimenez rust geven, het programma gaat erg druk worden. En hebben we door blessures of ziektes geen man overboord.

Wat een tijden. Feyenoord legt even 9 miljoen neer voor een beoogde wisselspeler die er volgend jaar waarschijnlijk pas echt elke wedstrijd moet staan. Erg trots.

Mooi maatje voor Koki in Rotterdam, ben wel benieuwd naar deze speler.
Lijkt al wel een goed niveau te hebben en Slot maakt veel spelers ook nog beter.

Heel vet dit, Officieel weer 3 topclubs die strijden in Nederland om de titel. Een Feyenoord van dit niveau is zo belangrijk voor de eredivisie.

Mooie transfer. Benieuwd hoe die het gaat doen.
Verder nog die Ivanusec halen en de rest houden (lees: Geertruida, Hartman & Gimenez), dan staat er een dijk van een elftal

HE? Bijna 10 miljoen uitgeven aan een speler uit niet eens een topcompetitie ? Kan je beter 10 miljoen uitgeven aan een 2e keeper uit de Bundesliga.

Valt me op dat hij wel erg weinig assists heeft voor een aanvaller. 7 maar in totaal, waarvan er maar 2 in Belgie.

Als nu die Ivanusec ook nog eens komt dan heeft Feyenoord toch een behoorlijk team samengesteld! Zou mooi zijn als Geertruida daarnaast ook blijft. Tot nu toe heeft Feyenoord in mijn ogen veruit het meest kwalitatieve team van de eredivisie! Dat moet eigenlijk ook wel als je de titel wilt verdedigen en in de groepsfase van de Champions League gaat acteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren