Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord gaat voor enorm koopje en start contractonderhandelingen’

Laatste update:

Feyenoord is de contractonderhandelingen met Joshua Brenet gestart, zo meldt 1908.nl. Door een clausule in zijn contract is de verdediger naar verluidt voor 1,16 miljoen euro op te halen bij FC Twente. Ook Fenerbahçe, Besiktas, OGC Nice en Fulham zouden azen op de komst van de 29-jarige rechtsback.

1908.nl meldde zondagochtend dat Feyenoord zich mogelijk in de strijd om de felbegeerde Brenet zou gaan mengen. Volgens het medium pakken de Rotterdammers nu daadwerkelijk door. De eerste gesprekken hebben inmiddels plaatsgevonden tussen de verdediger en Feyenoord, dat de clausule in Brenets contract wil lichten.

De vleugelverdediger tekende vorig jaar nog tot medio 2024 bij in De Grolsch Veste, ondanks concrete interesse van Feyenoord. De Stadionclub zag Brenet op dat moment als een versterking op de linksbackpositie, waar afgelopen seizoen Quilindschy Hartman zijn definitieve doorbraak beleefde. Op dit moment is Brenet in beeld voor de rechterkant van de defensie. Feyenoord houdt serieus rekening met een vertrek van Marcus Pedersen en/of Lutsharel Geertruida.

Zowel Pedersen als Geertruida staat in de belangstelling van meerdere (top)clubs, al speelt er nog niks concreets. Pedersen zou wel de mogelijkheid hebben ‘om in gesprek te gaan’ met diverse clubs uit Duitsland en Spanje. Brenet lijkt in ieder geval onhoudbaar voor Twente, omdat er ook vanuit het buitenland concrete belangstelling is. Vanuit de Premier League is Fulham in de markt, terwijl ook het Franse Nice en de Turkse topclubs Besiktas en Fenerbahçe zijn situatie monitoren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie speler deze Brenet, echte passie en een intelligente jongen!
Alleen vraag ik me af of dit de man is die Feyenoord naar een hoger niveau brengt in bijvoorbeelde Champions League

27 juni 2023 om 15:02

Het is toch ook helemaal geen realistische doelstelling dat Feyenoord zomaar even spelers haalt die ze naar een hoger niveau in de CL brengt?

27 juni 2023 om 15:58

Is het niet realistisch om als doelstelling te hebben spelers te halen die je naar een hoger niveau brengen?

Wat is dan wel een realistische doelstelling? Gestage neergang? Recessie?

27 juni 2023 om 19:45

Hij had het niet over hoger niveau. Hij had het over hoger niveau in de cl. En hij bedoeld te zeggen dat het niet realistisch is dat feyenoord gaat inkopen om op cl niveau serieus mee te kunnen gaan. En dat klopt. Je probeert zo goed mogelijk voor de dag te komen, maar het echte doel lijkt mij toch de sterkste van nederland te blijven.

27 juni 2023 om 21:18

Wat een onzin. Bij een gunstige loting is overwinteren gewoon mogelijk. Als je een stabiele groep neerzet helemaal.

27 juni 2023 om 15:03

Waarom precies intelligent?

27 juni 2023 om 15:18

Ik vind het zelf soms (eigenlijk wel vaker) vrij naief aanvallen. Het lijkt of hij aanvallen leuker vindt dan verdedigen. Zijn spel vind ik dus niet altijd intelligent.

27 juni 2023 om 15:24

@janssen Hij is aanvallend beter dan verdedigend. Maar omdat aan zijn intelligentie te verbinden is een verkeerde conclusie. Dat hij zo aanvallend speelde was de instructie die hij van Jans kreeg en heeft dus niets met zijn intelligentie te maken.

27 juni 2023 om 15:54

Dus geen enkele speler is intelligent? Aangezien elke coach instructies meegeeft. Een speler moet trouwens ook intelligent genoeg zijn om een instructie te begrijpen én uit te voeren. Geen idee waarom zoveel leden moeite hebben met de intelligentie van Brenet. Een RB met zoveel goals en assists doet gewoon iets goeds, punt. Het is geen Hakimi of Cancelo, maar dat hoeft ook niet voor anderhalf miljoen.

27 juni 2023 om 15:15

Het naar het hoger niveau brengen van een team ligt niet aan 1 persoon, of het moet natuurlijk een type Maradonna zijn.

27 juni 2023 om 15:15

Dit zou toch ook een prima RB zij voor ons Prem.
Met Hatzidiakos of Yuki op RB blijft het een zwakke plek bij Az.

27 juni 2023 om 16:00

Ik denk alleen niet dat Brenet AZ ziet zitten als clubs als Fulham en Feyenoord concreet worden. Die heeft wel duidelijk een top competitie of CL-voetbal in z'n hoofd. Ajax en PSV zijn waarschijnlijk ook opties. Niets tegen AZ natuurlijk dat nog wel duidelijk een voorsprong heeft op FC Twente, maar ik denk dat Brenet toch hoger mikt.

27 juni 2023 om 15:16

Als hij ervoor zorgt dat bijvoorbeeld Geertruida in de eredivisie wat vaker gespaard kan worden, en daardoor beter voor de dag kan komen in de CL, dan heeft Brenet zijn waarde ook gehad.

27 juni 2023 om 16:00

Slot werkt niet veel met roulatie. HIj stelt altijd de sterkste selectie op. Geertruida zal gewoon aan de bak moeten als hij niet verkocht wordt.

Voor 1.16 miljoen is dit een uitstekende reserve back. Sowieso een stuk beter dan Pedersen dus dat is al een vooruitgang.

27 juni 2023 om 15:08

Je hebt Pedersen en Geertruida. Snap deze aankoop totaal niet. Je derde rechtsback kan prima een talent uit de eigen jeugd zijn.

27 juni 2023 om 15:09

Moet je wel eentje hebben hé. Nu weet ik niet of Feyenoord die momenteel heeft. Volgens mij kon die Benita wel Rb,toch?

27 juni 2023 om 15:18

Aanvallend is hij een goede back. Maar verdedigend niet zo. Dan zou je 2 goede cv moeten hebben. Dan kan je prima met brenet spelen.

27 juni 2023 om 15:44

Pedersen is niet goed genoeg, die mag vertrekken.

27 juni 2023 om 15:51

Pedersen blijft gewoon. Prima speler voor ons. Komt verdedigend eigenlijk nooit in de problemen en zeurt niet als hij er even langs staat. Ben wel bang dat Geertruida vertrekt.

27 juni 2023 om 15:58

@fctwentersd - Je hebt een speelstijl nodig die daar op aansluit. Bij FC Twente was de opstelling precies in balans. FC Twente speelde een beetje zoals Klopp bij Liverpool speelt. Je hebt een centraal duo en twee verdedigende middenvelders die de boel dichthouden en twee backs die continu de middellijn oversteken. Dat blok met Zerrouki en Sadilek/kjolo is de hele reden dat FC Twente zo goed stond achterin. Dat en een uitstekende doelman natuurlijk. Propper, Hilgers en Pleguezuelo zijn goede subtop-verdedigers waarbij Hilgers nog door kan groeien, maar echt niet -minst gepasseerd goed-. Dat is vooral te danken aan Jans, Streuer en consorten.

27 juni 2023 om 16:02

@fe:Er is idd een groep die hard roept dat pedersen er niets van kan. Zijn de mensen die inschatten dat ze zelf wel, en anderen geen, verstand van voetbal hebben. Pedersen is imo geen eerste keus en een backup is per definitie (ietsje) minder dan de basisspeler. Hij heeft nooit geklaagd, altijd hard gewerkt en zijn snelheid en loopvermogen is een wapen waar Slot graag en veelvuldig gebruik van maakt. Dan voegt hij imo genoeg toe. Een betere rb dan Geertruida ga je niet kunnen betalen, dus een backup die iets toevoegt is meer dan prima.

27 juni 2023 om 16:05

Omdat waarschijnlijk de kans groot is dat 1 van de 2 gaat vertrekken en al vertrekt er niet 1 dan is geertruida ook al de eerste backup voor de cv posities. Dan is het echt wel handig om brenet ook nog achter de hand te hebben, want hij kan ook nog eens linksback. Is dus in mijn ogen wel een ideale backup.

27 juni 2023 om 16:14

Pedersen staat in de belangstelling van een club misschien gaat hij weg

27 juni 2023 om 21:04

Benita is zwaar geblesseerd @Glennn

27 juni 2023 om 15:30

Pedersen is een veel betere verdediger dan Brenet.

27 juni 2023 om 15:39

Ik ben totaal niet onder de indruk van Pedersen. Kan een hoop herstellen omdat hij absurd snel is. Maar zowel voetballend als verdedigend laat hij veel steken vallen. Ik vind Brenet toch wel een upgrade ten opzichte van Pedersen.

27 juni 2023 om 15:45

Laat dan veel maar weg hoor, maar Brenet is aanvallend wel veel beter. Aangezien feyenoord bijna elke wedstrijd het betere team is heb ik persoonlijk liever Brenet.

Pedersen vertrekken voor 8-10 miljoen en Brenet goedkoop ophalen lijkt me uitstekend.

27 juni 2023 om 15:08

Pedersen voor 8 tot 10 miljoen. Welke club gaat dat in godsnaam betalen voor Pedersen?

27 juni 2023 om 15:41

Pedersen is wel echt z’n back die in een 5mans verdediging goed kan renderen. En als er een clubs uit de Premier league komt, dan kan het bedrag snel oplopen. De Engels competitie past denk ik wel bij zijn rennen en vliegen stijl.

27 juni 2023 om 15:43

Alsnog gaat niemand 10 miljoen neerleggen voor Pedersen, vergeet dat maar.

27 juni 2023 om 15:51

Wat vinden jullie een marktconform bedrag dan? Net kampioen geworden, jong, bizar snel, international… 10 mil is wellicht overdreven, maar 8 miljoen zou ik niet raar van opkijken.

27 juni 2023 om 16:07

10 miljoen is iets wat je prima kan krijgen hoor. Naast de punten die je opnoemt, maakt hij verdedigend echt vrij weinig fouten en compenseert hij juist met zijn snelheid eventuele foutjes van hem of anderen. Het enige wat hij niet beheerst is dat hij bij wijze van 10 assists realiseert. Neemt niet weg dat het echt wel een goede back is die veel meer tijd in het voetballende aspect moet krijgen

28 juni 2023 om 05:03

1 kampioenschap maakt nog geen zomer he. Pedersen is idd jong, een leuke speler en lijkt potentie te hebben maar hij was nieteens basisspeler. Tuurlijk zal er wel een gek rondlopen die 9 miljoen zou betalen voor hem. Maar als je kijkt naar de transfers van feyenoord de afgelopen jaren is 10 miljoen voor een 2e rechtsback echt totaaaaal niet realistisch

Aanvallend een leuk backje. Redelijk wat goals/assists gemaakt.
Verdedigend liet het in mijn eigen soms nog wat te wensen over...

Waarom haalt PSV ‘m niet gewoon terug? Mag hopen dat dat betekent dat Sambo het vertrouwen krijgt, maar lijkt me een prima backup iig. Kan Mwene wieberen?

27 juni 2023 om 15:09

Mwene is ook een prima backup

27 juni 2023 om 15:13

Van Mwene naar Brenet is toch totaal geen vooruitgang? Twee dertien in een dozijn spelers. Zeker als je potten wilt breken in de Champions League. PSV en Feyenoord zouden beide hoger moeten mikken.

Wel een oke aankoop voor zo'n bedrag, maar ik word er ook niet per se heel warm van.

Als ik brenet was geweest was ik na fulham gegaan. Heerlijke club en betalen ook prima.

27 juni 2023 om 15:03

Gaat die alleen niet spelen.
Cedric Soares en Mbabu zaten bij Fulham destijds ook al op de bank voor Kenny Tete. Die heeft echt wel wederom een ijzersterk seizoen erop zitten en speelde zowat bijna alles.

27 juni 2023 om 15:36

Bij Feyenoord gaat hij ook niet spelen

27 juni 2023 om 15:53

Ik betwijfel of hij bij Feyenoord een basisplaats gaat bemachtigen, maar ook als back-up gaat hij genoeg spelen. Ik denk dat hij bij Fulham over een heel seizoen genomen de 1.000 minuten niet eens haalt. Hij is verdedigend gewoon veel te beperkt en rendeert alleen als hij een soort van vrije rol krijgt als aanvallende back. Zo'n rol krijgt hij alleen bij FC Twente of een soortgelijk niveau. In de Nederlandse top of hoger gaat dat simpelweg niet.

Als back up misschien wel een goede. Slechter dan Pedersen kan haast niet. Voor de basis hoeft het echt niet. Hoop dat Feyenoord nog gaat doorpakken met wat namen want het blijft vrij stil qua serieuze dingen.

Prima reserve back voor een minimale investering. We hebben een wat bredere selectie nodig voor aankomend seizoen, dus dit zou logisch en top zijn.

27 juni 2023 om 15:12

Heeft Feyenoord vorig jaar geweigerd omdat hij speeltijd “eiste”. Lijkt me sterk dat hij nu wel gaat. Feyenoord kan hem nog steeds niets bieden als reserve back.

Wie is er nu daadwerkelijk geinteresseerd in Pedersen? Dat vind ik dus echt een hele matige speler hoor. Lekker veel loopvermogen en aardig snel, maar kan totaal niet verdedigen en aanvallend vind ik hem ook niet echt sterk.

Brenet vind ik aanvallend bijvoorbeeld veel sterker, maar is defensief ook enorm kwetsbaar in mijn ogen. Is dan ook meer een rechtsmidden in mijn ogen, maar goed. Met zijn snelheid kan hij nog een boel corrigeren. Was heel vroeger ook spits bij ons, dus misschien verklaard dat een hoop

Brenet naar Fulham hoop ik niet. Tete speelt hij er denk ik niet zomaar uit. Defensief ijzersterk en zo;n Mbabu en Cedric Soares konden Tete er ook al niet uitspelen...

27 juni 2023 om 15:45

Southampton is al langere tijd geintresseerd.

27 juni 2023 om 16:09

Kan totaal niet verdedigen? Pedersen is geen topper a la Hancko, maar hij kan echt wel verdedigen hoor. Mede door zijn ontzettende snelheid corrigeert hij erg veel. Hij is alleen aan de bal niet zo sterk, maar hij is nog jong én international

Lijkt mij apart, Brenet koos voor Twente voor speeltijd. Lijkt mij niet dat hij eerste back wordt bij Feyenoord, verdedigend is hij te zwak, op CL niveau dan. Ga dan lekker naar Turkije, kun je ook nog lekker cashen.

Mocht hij inderdaad tegen een zeer summiere transfersom zijn op te halen ben ik hier niet tegen. Mooie leeftijd, Nederlander, prima niveau voor een 12e man, op beide flanken inzetbaar. Op zich dus een prima speler om erbij te hebben, maar niet als basisspeler en dus ook niet tegen een hoge transfersom.

Dit zou ik een zeer slimme aankoop vinden van Feyenoord! Altijd al een interessante speler gevonden met belachelijk veel snelheid en een zeer goede actie.

Feyenoord schijnt nogal gecharmeerd te zijn van Twente spelers op dit moment. Kunnen ze ook even een paar miljoen reserveren voor ons gouden duo Vlap/van Wolfswinkel. Streuer gaat er echt geen Zerrouki onderhandelingen van maken bij deze twee. Jullie blij heb je een spits en een 10 voor een klein bedrag. Wij nog veel blijer (misschien moet ik zeggen ik want er zijn nog steeds Twente fans die het wel in Vlap zien zitten).

27 juni 2023 om 15:44

Van mij mogen beide vertrekken, liefst wel voor minimaal 2 miljoen, dan heeft Twente in iedergeval geen verlies geleden, persoonlijk vind ik dit de enige mispeer van Streuer, v Wolfswinkel heeft zijn waarde wel bewezen, die is nu op. Heb ook mijn twijfels bij Oosting, maar die had ik ook bij Jans en die heeft het na behoren gedaan. Mocht Oosting de play-offs halen dan ben ik een tevreden supporter.

27 juni 2023 om 15:56

Ben het in deze helemaal met je eens. Iedere andere doelstelling dan de play-offs halen zou raar zijn. Ik ben wel tevreden met Oosting en verder ben ik tevreden dat Jans 3 jaar trainer is geweest, maar ik was zijn mindere kanten wel helemaal zat. Het zal allemaal even wennen worden met een heel nieuw elftal en een nieuwe staf. Ik ben benieuwd. Brenet naar Feyenoord zou ik een rare stap vinden want vorig jaar heeft hij dit nog geweigerd omdat hij gegarandeerd speeltijd wilde hebben en ook dat hij na Twente nog een keer naar het buitenland wil.

27 juni 2023 om 16:12

Vorig jaar wilde Feyenoord Brenet halen als linksback, dat wilde Brenet niet. Feyenoord wil hem nu hebben als rechtsback.

27 juni 2023 om 15:52

Het hangt vooral af van zijn niveau. De Vlap van de laatste anderhalve maand was wel aardig en als hij dat consistent kan laten zien, ga je er echt wel iets aan hebben. Bovendien voetbalt hij altijd wel aardig mee en dat is toch wel iets wat ik bij Steijn minder heb. Natuurlijk zou ik graag een Eiting zien komen, maar volgens artikelen lijkt hij te opteren voor het buitenland.

Sowieso is het lastig. Er moet sowieso een nieuwe voorhoede komen en het is tevens afwachten waar het niveau van Taha precies ligt en op welke positie hij het best tot z'n recht komt binnen de ploeg die in het nieuwe seizoen op het veld staat. Ik denk dat alles valt of staat met de aanvallers die Streuer en Bruggink gaan halen. Ik heb nog steeds het gevoel dat Ugalde niet haalbaar blijkt of simpelweg te duur is.

27 juni 2023 om 16:01

Klopt dat Vlap beter begon te spelen. Ik weet niet of het jou ook opgevallen is, maar hij begon beter te spelen toen Ugalde een basisplaats kreeg. Die hield met zijn inzet 2 verdedigers bezig en daardoor ontstond er meer ruimte voor Vlap. Persoonlijk denk ik dat Ugalde wel komt en daar zou ik hel blij mee zijn (net zoals met Ünüvar). Voor de rest denk ik dat er deze week nog wel wat komt en dan moet natuurlijk ook wel met het oog op de Conference League. Ik heb erg veel vertrouwen in Jan en ben ook blij dat hij blijft tot 1 september. Ik hoop zelfs dat hij daarna, in welke rol dan ook maar, blijft.

Geertruida centraal uitvechten met Trauner. In Oranje speelde hij ook centraal… Geert kan ook nog naar middenveld. Pedersen en Brenet voor rechtsback. In CL kan Geertruida dan eventueel nog op rechtsback en Trauner-Hancko centraal… Met vele wedstrijden op komst komen ze allemaal wel aan hun wedstrijden…

Was zeer blij toen hij bij psv wegging. Slechte verdediger. Heel slecht

Denk dat Brenet graag nog een keer een buitenlands avontuur wil. Bij Feyenoord heeft hij geen garantie op een basisplek.

Oei lastige keuze, of op je 29e de première League in met Fulham (waarschijnlijk laatste kans voor hem om nog PL te spelen op deze leeftijd) of met Feyenoord de champions league in, beide mooie uitdagingen… als het op geld aankomt dan za fullham we beter salaris bieden.

Voor veel clubs natuurlijk een interessante optie. Hij kost naar verluidt slechts een miljoen euro en dan haal je wel een speler op die sowieso het niveau wel heeft voor de Nederlandse top of een vergelijkbaar niveau. Of hij ook een basisplaats gaat bemachtigen bij bijvoorbeeld Feyenoord, dat betwijfel ik. Verdedigend is het wel erg matig en de rol die hij bij FC Twente heeft, krijgt hij bij Feyenoord niet. Dat is gewoon te aanvallend en te vrijblijvend.

Niet echt een versterking zoals het er nu uitziet. Of er moet iets spelen rondom Geertruida of Pedersen, maar ik ga er vanuit dat Brenet alleen voor de breedte gehaald wordt. Ik kan eigenlijk niet wachten tot Feyenoord een paar echte toppers gaat aantrekken deze zomer. Kom maar door met die Nakamura en Chaibi!

Goeie speler, ervaring en zeker niet minder dan Pedersen! Dus voor een schijntje ophalen? Ik zeg doen!

Zie ik nou goed dat hij 9 goals heeft gemaakt vorig seizoen? Dat is niet verkeerd zeg. Degelijke altijd goed speler voor de eredivisie en kan links en rechtsback spelen. Voor een miljoentje altijd toevoegen aan de selectie.

'ook Fenerbahçe, Besiktas, OGC Nice en Fulham'

Voor in de fase qua leeftijd waar Brenet in zit dan lijkt me Feyenoord het minst aantrekkelijk. Voor het geld kan ie naar Turkije en als hij wekelijks op een soort CL niveau wilt spelen zou ik lekker naar Fulham vertrekken. Is toch vet om de Premier League een keer mee gemaakt te hebben.

Ik vind Pedersen eigenlijk ook wel iets te goed voor de bank, zeker qua potentie, maar Geertruida kan hij er niet uit spelen. Als je hem voor een mooi bedrag kan verkopen en dan Brenet kan halen, ga je er kwalitatief denk ik niet op actheruit maar hou je dus wel wat geld over.

Leuke wingback, maar geen CL niveau.

Bremer zou wel een goede aanwinst zijn. Maar meerdere (top)clubs die belangstelling hebben voor Pedersen? Lijkt me sterk, maar als Feyenoord zijnde zou ik die dan meteen verkopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren