Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Feyenoord neemt jeugdinternational over uit hoofdmacht van Eredivisionist

Laatste update:

Givairo Read speelt tot medio 2026 voor Feyenoord, zo maakt de Rotterdamse club bekend via de officiële kanalen. De zeventienjarige jeugdinternational komt over van FC Volendam, waar hij nog geen contract had. Zodoende neemt de Stadionclub de rechtsback hooguit tegen een opleidingsvergoeding over van de mede-Eredivisionist. In maart debuteerde Read namens Volendam in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-1). Het Andere Oranje had hem graag willen behouden, maar kon niet op tegen het aanbod vanuit Rotterdam-Zuid.

Read speelt sinds 2017 voor Volendam en trainde dit seizoen vrijwel altijd mee in de hoofdmacht van de club. De vleugelverdediger is tevens vijfvoudig international van Nederland Onder 17. Toch kiest Feyenoord ervoor om Read eerst in de Onder 18 te stallen, terwijl de Rotterdammers voor het beloftenelftal (Onder 21) nog op zoek zijn naar vele versterkingen. Rini Coolen, Head of Academy bij Feyenoord, is blij met de komst van Read. “Met het aantrekken van Givairo halen we een moderne, snelle en tevens atletische vleugelverdediger in huis die voornamelijk opvalt door zijn aanvallende acties.”

De verdediger stond al langer op de radar bij Feyenoord. “We volgen Givairo al enige tijd en zijn vanzelfsprekend erg blij dat hij ervoor gekozen heeft om zijn loopbaan bij ons voort te zetten”, aldus Coolen. 1908.nl meldde maandagavond dat de Rotterdammers een principeakkoord hebben bereikt met de twintigjarige Antef Tsoungui, die transfervrij overkomt van Brighton & Hove Albion. Het medium verwacht dat Feyenoord de Belgische centrumverdediger direct gaat stallen bij FC Dordrecht.

Read zal zich in tegenstelling tot Tsoungui melden in Rotterdam, om aan te sluiten bij het elftal van trainer Robin van Persie. Via de clubwebsite laat de rechtspoot weten in zijn nopjes te zijn met de overstap naar De Kuip. “Na zes jaar bij FC Volendam gespeeld te hebben zie ik Feyenoord als een perfecte club om me verder door te kunnen ontwikkelen. Mijn doel is om uiteindelijk Feyenoord 1 te halen, maar ik ben me er bewust van dat ik tot die tijd eerst nog vele stappen binnen Feyenoord Academy moeten maken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Feyenoord die transfers doet voor de onder de 18 welke afkomstig zijn van andere eredivisie clubs. Lekker bezig!

Slim om je jeugdelftal te versterken, voor een lage opleidingsvergoeding. Blijkt het een voltreffer ben je spekkoper, haalt hij het niet is er ook geen man overboord. Goed dat Feyenoord gebruikt maakt van het momentum, om zulke jonge, talentvolle (al moet dat nog blijken) spelers binnen te halen.

6 juni 2023 om 18:59

Deze jongen heeft al eredivisie gespeeld, zou je hem dan echt in onder 18 bij van Persie zetten?

6 juni 2023 om 19:25

Hij heeft één invalbeurt gehad in een heel seizoen hé.

Wel opvallend dat hij niet aansluit bij de O21, net als Tsoungui. We willen zsm onze O21 in de KKD hebben, waarom dan niet dit soort gasten daar stallen? Of zal het toch weer op het tweede plan zijn beland nu de samenwerking met Dordt officieel is?

Hoop het toch van niet..

6 juni 2023 om 19:52

Ik vraag het me af of daar de behoefte nog wel aan is of stallen ze alleen spelers dat daar niet meer mogen uitkomen bij Dordrecht? Ook Excelsior komt weer om de hoek kijken.

6 juni 2023 om 20:08

Hoevaak moet Feyenoord eigenlijk nog promoveren voor ze in de KKD zitten? Dat zou echt een opsteker voor de club zijn.

6 juni 2023 om 20:29

2x. Ze spelen nu in de beloftencompetitie en moeten daar zowel voor- als najaarskampioen worden. Als dan in de Tweede Divisie een beloftenelftal (momenteel Sparta of Volendam) lager dan 10e eindigt komt er een promotie/degradatieduel.

Als Feyenoord dat duel wint nemen ze het plek van dat beloftenelftal in de Tweede Divisie in. Daar moeten ze vervolgens ook kampioen worden voordat ze promoveren naar de KKD.

Minimaal seizoen 25/26 dus.

6 juni 2023 om 20:32

@saksenros65 .volgens mij is dat doel een beetje weg sinds de samenwerking met Dordrecht.Overigens bedacht ik me laatst dat Feyenoord en misschien ook de gemeente Rotterdam vanwege het supportersgedoe in de afgelopen jaren bewust geen jong team in de kkd wil. De extra kosten en inzet van mensen om de week of zelfs in hetzelfde weekend lijkt me een behoorlijk risico en voor de gemeente niet acceptabel.Los van het feit dat de echt grote talenten toch wel doorbreken.

Slimme zet van Feyenoord natuurlijk, maar wat ik niet snap is de keuze van die jongen zelf. Het is niet zo dat de FC nou zulke geweldige rechtsbacks heeft lopen, vechten voor je plek om basisspeler te worden bij Volendam is zoveel keren makkelijker dan via de U18 van Feyenoord hopen uiteindelijk door te stromen... Met de al niet zo grote begroting van de FC, en het verlies van Oristanio, Eiting & Stankovic is het ook niet zo dat ze een hoop geld over hebben om een nieuwe rechtsback aan te trekken. Was genoeg perspectief naar mijns inziens, maargoed veel succes toegewenst uiteraard!

6 juni 2023 om 19:01

Kan hij niet verhuurd worden aan Volendam?

6 juni 2023 om 19:11

In de tekst staat dat hij vooral gekenmerkt wordt door aanvallende kwaliteiten, misschien dat hij daarom liever al naar een club gaat die veel aanvalt, ipv bij volendam waar je toch misschien meer op je verdedigende kwaliteiten word beoordeeld.

Lastig, bij Volendam was hij onderdeel van of zat hij dicht bij het eerste elftal waar je misschien volgend jaar al meters kunt maken. Maar als Feyenoord langskomt en ze hebben een goed plan is het ook lastig om nee te zeggen.

Dit artikel, echt een must-Read!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren