Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord moet oppassen voor het AZ-scenario, het zag er echt niet uit’

Laatste update:

Marciano Vink vreest dat Feyenoord al in de eerste weken van het nieuwe Eredivisie-seizoen een achterstand gaat oplopen ten opzichte van de overige topclubs. Het vertrek van veel basisspelers maakt dat trainer Arne Slot nog moet puzzelen en automatismen in zijn elftal moet kweken en Vink stelt dat dat nog wel even kan gaan duren.

Fredrik Aursnes en Marcos Senesi worden gelinkt aan een buitenlandse stap en lijken op weg naar de uitgang van De Kuip. Mocht het tweetal inderdaad vertrekken, dan verliest Feyenoord alweer de zesde en zevende basisspeler van het elftal dat vorig seizoen nog de finale van de Conference League haalde. Vink zegt tijdens Goedemorgen Eredivisie op ESPN dat hij niet verwacht dat de Rotterdammers daar zomaar een oplossing voor hebben gevonden. "Arne Slot is een capabele trainer, maar als er zeven spelers weggaan heb je tijd nodig."

De analist vreest dan ook voor een matige seizoenstart van Feyenoord. "Ik hoop voor Feyenoord dat er geen AZ-scenario komt, dat je veel punten inlevert omdat er spelers ingepast moeten worden of nog moeten wennen. Ze zullen de punten nu bijeen moeten schrapen en doordeweeks hard moeten werken aan de afstemming, want daar ligt het probleem nu. De spelers begrijpen elkaar niet. Je zag het in de oefenwedstrijd tegen Osasuna, dat zag er echt niet uit. Tegen Union Saint-Gilloise werd ook al met 0-4 verloren. De voorbereiding was problematisch en ik hoop niet dat het doorettert in de competitie."

Feyenoord opent de competitie zondagmiddag met een uitwedstrijd bij Vitesse. Voor Slot wordt het maken van een opstelling een lastige puzzel, aangezien hij ook nog eens te maken heeft met diverse blessures. Mats Wieffer ligt er een tijdje uit, Orkun Kökçü is nog niet helemaal fit, Gernot Trauner komt pas net terug van een blessure, Javairô Dilrosun liep deze week op de training een kwetsuur op en spelers als Oussama Idrissi en Sebastian Szymanski missen nog wedstrijdritme. Santiago Giménez, de nieuwe spits van Feyenoord, heeft pas net zijn werkvergunning en kan ook nog niet spelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laten we eerst even de 1e wedstrijd van het seizoen afwachten voordat we aannames gaan maken.

7 augustus 2022 om 12:07

Ja want die geeft natuurlijk een goed inzicht 😂💪🏻

7 augustus 2022 om 13:30

Nee, bedoelde op z'n minst even de eerste wedstrijd afwachten, haha.

7 augustus 2022 om 12:13

Het is geen aanname dat er veel spelers weg zijn (en misschien nog gaan) en dat de voorbereiding slecht verliep. Dat zijn feiten. En dan is het een simpele redenatie om dan te verwachten dat er automatismen missen tijdens de eerste weken van het nieuwe seizoen. En op zich zegt 1 wedstrijd van vandaag niet per se meer dan alle wedstrijden in de voorbereiding samen.

7 augustus 2022 om 12:42

Maar de voetbaltalkshows moeten gevuld worden! Als analisten niet opportunistisch en niet te snel conclusies trokken dan keek er niemand waarschijnlijk. Los van dat er dan veel minder is om over te praten wordt dan alles een saai en genuanceerd verhaal.

Slot zei zelf ook al Pas in Oktober zullen we er wcht staan. Op het begin is het schade beperken

7 augustus 2022 om 12:12

Feit is dat je dat alleen juist dit seizoen niet kan veroorloven. Vanwege het WK is het speelschema compact en heb je begin oktober ook al 3 speelrondes gehad in Europa. Je selectie op orde hebben is echt wel belangrijk, net als een ingespeeld elftal. Ik verwacht dat het wel losloopt hoor bij Feyenoord, maar ik vind het toch schrikbarend dat je nog geen linksback hebt terwijl je wist dat Malacia weg zou gaan. En die is inmiddels al een tijdje weg en er is nog steeds geen vervanger.

7 augustus 2022 om 12:18

Vorig jaar was op 1 oktober speelronde 8, dit jaar is het op speelronde 8, 1 oktober dus dat zal wel meevallen denk.

7 augustus 2022 om 12:29

Vorig jaar was op 21 oktober de 3e speeldag in de groepsfase in Europa, dit jaar op 27 oktober de 5e speeldag. Dat betekent dus 3 midweekse speelrondes méér in omennabij dezelfde tijdspanne. Dat vraagt wat van de belasting van spelers en je moet kunnen rouleren en automatismen hebben om op alle fronten mee te kunnen doen. Als op de dag van de 1e speelronde je selectie nog niet compleet is en je aangeeft dat het tot oktober behelpen is, dan mag je je wel zorgen gaan maken. Nogmaals, ik denk dat het wel losloopt maar ideaal is het niet.

7 augustus 2022 om 12:42

Dat klopt maar dat komt omdat er vorig jaar om die tijd al 2 interland periodes waren geweest, komend jaar maar 1. Je hebt dus als club ook meer tijd om te spelen. In interland periodes raken de basisspelers van feyenoord ook niet beter op elkaar ingespeeld, want dan zijn de meeste weg voor interland verplichtingen. Ik vind het dus allemaal niet zo erg verschillend, de eerste interland periode is verschoven en de 2 geschrapt, lijkt dus drukker maar voor internationals valt dat mee, misschien juist beter, vooral voor internationals van noord en zuid Amerika die moeten vliegen en met jetlags zitten.

7 augustus 2022 om 13:30

Welke internationals?

7 augustus 2022 om 13:58

Welke zegt hij 😂, wat dacht je van bijna allemaal?

7 augustus 2022 om 13:11

Ik denk dat ze er traditioneel weer zullen staan tegen psv, op 18 september, dus dat is net wat eerder dan de planning van Slot 😉

7 augustus 2022 om 13:26

Met weer een Toornstra die de wedstrijd van zn leven speelt!

7 augustus 2022 om 15:02

Dat sluit ik inderdaad niet uit, hahaha

Ik heb dezelfde angst. Je gaat nu punten verliezen die je aan het eind van het seizoen tekort gaat komen omdat je selectie simpelweg niet op orde is en totaal geen automatismen kent. Verlies je in deze fase 10 punten dan wordt het nog spannend om plek 3 te halen.

7 augustus 2022 om 12:53

Het probleem is dat Feyenoord niet anders kan en pas kan handelen als er geld binnen is van een van de transfers. Het was mooier geweest om Timber en Zerrouki 2 maanden geleden te halen en nu pas te verkopen maar dat zit er gewoon niet in.

Groot voordeel is wel dat ze geen voorrondes in Europa hoeven te spelen waardoor ze veel trainingen aan automatismes kunnen besteden.

7 augustus 2022 om 14:08

Plek 3 zou inderdaad de focus moeten zijn. Als je naar afgelopen seizoen kijkt, az stond op den duur bijna onderaan (wat wel iets meer dan 10 punten was).

Veel mensen verlangen na het succes van afgelopen seizoen dat Feyenoord meedraait met Ajax en psv. Dat is gewoon niet realistisch als je 7 basisspelers verliest. Derde plek zou de focus moeten zijn, alles beter dan dat is nooit meegenomen.

Feyenoord raakt wel heel veel kwijt als ook Aursnes en Senesi vertrekken. Je zou denken dat ze na de verkopen van Sini en Malacia wel voldoende kapitaal hebben om toch een aantal dragende krachten te behouden. Je wilt toch ook competitief blijven. Nu lijkt het toch op een tussenjaar uit te draaien.

7 augustus 2022 om 12:09

Alweer een tussenjaar??

7 augustus 2022 om 12:11

Vorig jaar finale conference league, hoezo alweer? Feyenoord heeft een topjaar gedraaid vorig jaar lol, waarom denk je dat al die spelers voor zoveel vertrekken?

7 augustus 2022 om 12:33

Dit blijken veel mensen idd niet te begrijpen. Vorig jaar was voor Feyenoord sportief en dus indirect ook zakelijk echt top vanwege Europa.

Logisch dat er dan spelers vertrekken. Dit zag je bij ajax destijds ook na de succesvolle europese campagnes.

Dat zal dan inderdaad even tijd kosten, maar ik verwacht dat ze met het materiaal wat ze nu hebben de eerete 5 potjes in de competitie gewoon gaan winnen tegen Vitesse, Heerenveen, RKC, Emmen en Go Ahead

7 augustus 2022 om 12:38

Een top jaar met 0 prijzen. Financieel pluk je er misschien de vruchten van, maar qua zilverwerk niets behaald. Als je dan nu een echt tussenjaar hebt dan win je dus weer geen prijzen, sta je straks minimaal 5 jaar droog. Feyenoord had het momentum en ik snap echt totaal niet dat ze zoveel spelers laten gaan. Slot blijft ook niet eeuwig namelijk.

7 augustus 2022 om 12:59

Ondanks dat vorig jaar door vrijwel iedereen als een tussenjaar werd gezien, hebben we absoluut een topjaar gehad. En ja, we verloren 2x van Ajax en ja, we hebben geen zilverwerk gewonnen.

Desondanks was het voetbal weer leuk om naar te kijken. Attractief voetbal, pressing en veel balbezit op de helft van tegenstanders. Soms knokken in Europa om een ronde veder te komen met als resultaat de finale van een nieuw Europees toernooi. Ik heb afgelopen seizoen volop genoten van mijn cluppie en ben trots op al die jongens of ze nou wel of geen prijs hebben gewonnen. Boeien, daarvoor ben je geen fan.

Het is voor Feyenoord noodzaak om zoveel mogelijk te cashen. Van het geld haal je jong talent (lees kapitaal) die je straks weer met winst kan doorverkopen. Tevens spaar je geld, zodat je wat vlees op je botten krijgt. De opbouw van Feyenoord begint nu pas eigenlijk en dat zal zeker nog een aantal jaar duren.

7 augustus 2022 om 14:12

@bakkert, dus omdat je geen prijzen wint heb je geen sportief succes gekend? Wat is dat voor simpele redenatie. Een finale bereiken van een Europees toernooi lijkt mij gewoon sportief succes. Als je de impact ook ziet, namelijk vele transfers die samen denk ik inmiddels de beste transferperiode ooit maakt voor Feyenoord.

7 augustus 2022 om 12:10

We dachten vorig jaar allemaal dat dat tussenjaar werd maar dat viel uiteindelijk toch wel mee. Laten we eerst maar wat wedstrijden spelen om die conclusies te trekken.

7 augustus 2022 om 12:13

Senesi heeft een 1 jarig contract, hem nu niet verkopen voor 15 miljoen exclusief bonussen zou echt niet slim zijn.

7 augustus 2022 om 12:38

Feyenoord heeft een optie voor nog een jaar.

7 augustus 2022 om 15:34

Maar om voor de buitenwereld onduidelijke redenen niet gelicht. Zal wel niet voordelig zijn geweest voor de club.

7 augustus 2022 om 12:20

Hoe kun je dat nu al inschatten? Er komen nog heel wat aankopen bij. We hebben het daadwerkelijke elftal nog niet eens aan het werk gezien

7 augustus 2022 om 12:28

Nee, maar dat is ook deels het probleem. Ik heb echt wel vertrouwen dat Slot een goed elftal neer kan gaan zetten maar met zoveel nieuwe jongens gaat dat wel tijd kosten. Tijd die er eigenlijk niet is en waardoor je zomaar al flink puntverlies geleden kan hebben in de 1e vijf wedstrijden bijvoorbeeld.

7 augustus 2022 om 12:41

Klopt, maar een tussenjaar vind ik wel heel overdreven.



sjonge jonge, zullen we gewoon even de eredivisie afwachten? ondanks oefen wedstrijden heb ik het gevoel dat we Feyenoord pas na vanmiddag kunnen gaan beoordelen.

7 augustus 2022 om 12:16

Maar Feyenoord op basis van 1 wedstrijd (van vandaag) beoordelen is dan toch ook niet zo zinnig. Vink zegt niks geks hier en onderbouwt het toch prima. Net zoals je bij Ajax al kon verwachten dat de keeper en rechtsback een probleem werden en dat er voorin 4 spelers voor 3 posities rondlopen, kan je bij PSV al verwachten dat de verdediging de zwakke linie is, en kan je dus bij Feyenoord verwachten dat bij het vertrek van zoveel spelers de eerste weken echt zoeken worden, zeker als een Kokcu ook geblesseerd is.

7 augustus 2022 om 21:58

je hebt wel een punt en het ligt ook aan de vraagstelling natuurlijk. Maar vind dat je pas na een handvol wedstrijden de eerste echt zinnige uitspraken kan doen over nieuwe spelers of de hand van een nieuwe trainer.

Ik maak mij niet zo zorgen, er staat nog genoeg kwaliteit op het veld en daarbij is er zorgvuldig aangekocht. Bijlow, Geertruida, Trauner, Rasmussen, Hartman, Timber, Aursnes, Szymanski, Dilrosun, Danilo, Idrissi, zij moeten het vandaag gaan doen.

7 augustus 2022 om 12:10

Als je dan beseft dat Kokcu, Lopez (of andere linksback, Giménez, Zerouki en waarschijnlijk Pixao en Hancko nog ingepast moeten worden, komt het wel goed. Zeker met Slot, die heeft het vorig jaar redelijk snel op orde gekregen.

7 augustus 2022 om 12:34

Dat is denk het punt dat Vink maakt, hoe lang duurt het voordat je die jongens hebt ingepast en hoeveel schade heb je tot die tijd opgelopen.

7 augustus 2022 om 12:58

Maar de basis staat er toch gewoon al, dan is inpassen een stuk makkelijker. Vanmiddag tegen Vitesse idd even afwachten. Maar de komende wedstrijden moeten met deze basis allemaal te doen zijn. Dan ben je 5/6 speelrondes verder en zijn ze ook meer op elkaar ingespeeld

7 augustus 2022 om 13:33

Dat ben ik met je eens dat komende wedstrijden met deze mensen te doen moet zijn al zal er wel een tandje bij moeten in mijn ogen en dan hopen dat de nieuwe mannen niet te veel aanpassingsproblemen zullen hebben. Maar dat geldt voor alle clubs in het begin van het seizoen dat ze nog nieuwe mensen aan het inpassen zijn. Gaat in ieder geval een leuk seizoen worden denk ik.

Ik denk dat het wel mee gaat vallen. Veel spelers zijn ook alweer een tijdje bij Feyenoord in de voorbereiding en weten inmiddels hoe Slot graag wilt spelen. Met deze elf: Bijlow, Geertruida, Trauner, Rasmussen, Pedersen; Aursnes, Timber, Szymański; Dilrosun, Danilo en Idrissi hebben we volgens mij nog steeds een goed elftal. Daarnaast als wissels nog Walemark, Taabouni, Toornstra, Jahanbakhsh. Ik maak me momenteel niet druk

7 augustus 2022 om 13:07

Hele voorhoede vervangen en 2 van de drie middenvelders zijn nieuw, en dan hang je op Danilo en Idrissi ook nog. Het wordt moeizaam.

7 augustus 2022 om 13:16

Danilo zit er vanaf dag 1, Dilrosun al bijna een maand en Idrissi weet hoe Slot wilt spelen. Szymanski liet in de voorbereiding al zien dat de speelwijze van Slot perfect bij hem past. Het is niet zo dat dit dag 1 is dat de spelers bij elkaar zijn.

7 augustus 2022 om 13:58

En de voorbereiding verliep soepeltjes en vol goede resultaten

Het is wel schade beperken natuurlijk, hopelijk komen de 3 aanwinsten nog deze week en dan inspelen. Met geluk pak je vandaag en volgende week gewoon de winst en valt de schade reuze mee.
Sinistera is wel het grootste verlies maar was er juist tegen de kleine tegenstanders minder aanwezig omdat hij dan juist 4 man om zich heen had dus we gaan het zien.

Alleen Feyenoord heeft een toptrainer en gelukkig is het programma nog wel goed te doen

Ja Feyenoord moet wel oppassen voor de geoliede machine uit Arnhem.

..Vitesse heeft het nog een stuk slechter volgens mij

7 augustus 2022 om 12:22

Daarnaast kun je vanmiddag nog steeds een prima elftal opstellen. Bijlow - Geertruida - Trauner - Rasmussen - Pedersen, Aursnes - Timber - Szymanski, Dilrosun - Danilo - Idrissi.

7 augustus 2022 om 12:31

Prima inderdaad, alleen heb je op de bank verdedigend niet zo veel meer. Wat jeugdspelers. Gelukkig is de defensie de linie waar je normaal gesproken het minste wisselt

Ik zag gisteravond toevallig een foto voorbijkomen op Twitter van de 11 namen vs AS Roma...

Alsof het 8 jaar geleden is ofzo. Maar 4 namen zijn er nog, waar Kokcu nog weg kan zelfs

7 augustus 2022 om 12:36

Aursnes is ook nog niet weg, 5 stuks dus nog voorlopig al zit Benfica natuurlijk nog achter hem aan.

Az heeft dit bijna ieder jaar. Slecht beginnen en dan komen ze op stoom. Dat zal bij Feyenoord ook wel gebeuren. Het is de investeering die je nu moet doen om na de winter en volgend jaar top te zijn.

Vitesse uit, die zijn bijna alles kwijt, die staan er veel slechter voor. Heerenveen thuis, na vrijdag gezien te hebben moeten die nog van heel ver komen en zeker thuis moet het te doen zijn voor Feyenoord. RKC uit kan een struikelblok zijn, al waren ze gisteren vooral effectief maar dat is alweer twee weken verder. Dan thuis tegen Emmen, dan moet wel echt werkelijk alles fout gaan. Misschien ergens een gelijkspelletje maar de rest zal wel goed gaan, het is een relatief makkelijk progamma tegen clubs die ook nog aan het bouwen en doen zijn.

7 augustus 2022 om 12:34

Klopt. Winnen in Arnhem lukt niet vaak, maar vandaag is een goede kans. Dat zal ook een boost geven. Volgende week heb je kokcu, dilrosun en gimenez er bij en de weken daarna steeds meer.

7 augustus 2022 om 12:46

Aanvallend is het nog wel een beetje afwachten vanmiddag. Ik ben niet bepaald fan van Danilo of Idrissi, misschien mis je wat stootkracht. Ik ben benieuwd naar Szymanski.
Maar voor de rest vind ik Vitesse er echt heel erg slecht uit zien, als het een keer gaat gebeuren dan is het vandaag.

7 augustus 2022 om 13:30

Het is allemaal nog een beetje op toeval gebasseerd. Weinig teamspel, kan ook niet, en hopen op een actie. Gewoon proberen op hun helft te spelen en hopen op een afstandschot, kluts of corner.

7 augustus 2022 om 13:00

Als ik dat programma van Feyenoord zie de eerste paar wedstrijden zit deze Vink toch gewoon onzin uit te kramen?

Gelukkig lijkt het programma de eerste paar rondes niet al te lastig
Vitesse heeft amper een elftal op te been.
Heerenveen zag er niet top uit.

En vervolgens laagvliegers RKC, Emmen en GAE.

Je zou zeggen prima tegenstanders om ritme tegen op te doen.

Al is RKC natuurlijk wel altijf een lastige ploeg voor Feyenoord gebleken.

De spelers die feyenoord hebben gehaald als vervangers zijn wel beter als die wat az had gehaald vorig seizoen😅

Ze hebben gelukkig de tijd om in te komen, makkelijk programma. Van Vitesse vraag ik me af of die weleens 11 spelers kunnen opstellen.

7 augustus 2022 om 12:49

Precies met alle respect voor Vitesse maar als Feyenoord hier niet van wint dan is het gewoon een schande. Vitesse zal zodra de overname definitief is ongetwijfeld een hoop spelers halen maar nu lijkt het een deel Vitesse 2 en een deel Jong Vitesse.

7 augustus 2022 om 13:04

Inderdaad, en als je voor wat relatieve vastigheid wil kiezen zou je bijvoorbeeld ook nog met Toornstra en Jahanbaksh kunnen starten. Dan is bijna heel je as iig met elkaar vertrouwd.

In plaats van te zeuren, kunnen we ook denken: eindelijk wordt er financieel goed beleid gevoerd. Verkopen nu betekent geen risico op een Jorgensen geval. De prijzen die we krijgen zijn natuurlijk prima. We mogen niet vergelijken met Ajax want die krijgt prijzen die horen bij Champions League voetbal. Je kunt prijzen van het derde niveau in Engeland ook niet vergelijken met de premier League.

Nee ik ben blij met het beleid dat we voeren en ik zie ook spelers komen die weer geld waard zijn. Alle vertrouwen in Slot om weer goed voetbal neer te zetten. Zo groeien we rustig door naar Ajax en PSV, want financieel doen we natuurlijk echt wel onder aan hen. Dat haal je niet in 1 jaar in, dat kost tijd. Een jaar CL zou helemaal helpen voor de kas, daar moeten we volgens mij ook naar kijken.

Ook vorig jaar hadden we met Dessers, Til, Aursnes, Pedersen en Nelson en Trauner zo'n 5/6 nieuwe spelers in de basis.

ze. vergeten dat slot er loop die snel er een team van maak.az haalde toen bijna geen nieuwe spelers terug dat doet feyenoord wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren