Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord hoopt nieuwe hoofdtrainer komend weekend te presenteren

Laatste update:

Brian Priske staat hoog op de shortlist van Feyenoord, zo bevestigt Voetbal International. Het goed geïnformeerde Deense medium Tipsbladet berichtte zondag dat de Rotterdammers dicht bij een akkoord met de trainer van Sparta Praag zijn.

Priske wilde het nieuws tegen de krant bevestigen noch ontkennen. Navraag van VI bij Feyenoord leert dat de berichtgeving niet wordt ontkend.

Priske staat er volgens clubwatcher Martijn Krabbendam goed op bij de clubleiding in De Kuip. Algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese kent de 47-jarige trainer nog uit zijn periode dat hij werkzaam was bij FC Midtjylland, waar hij zeer succesvol was.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ook bij Sparta Praag presteert Priske uitzonderlijk goed. Dit seizoen pakte hij opnieuw de landstitel in Tsjechië.

In de afgelopen twee jaar veroverde hij tweemaal de landstitel, terwijl Sparta Praag daarvoor negen jaar lang geen kampioen was geworden. Ook met Midtjylland werd hij in het seizoen 2019/20 landskampioen van Denemarken.

Priske beschikt bij Sparta Praag nog over een contract dat doorloopt tot medio 2026, dus Feyenoord zal wel met een transfersom over de brug moeten komen. Welk prijskaartje om de nek van de Deen hangt, is niet duidelijk.

Feyenoord hoopt zijn nieuwe hoofdtrainer in ieder geval komend weekend te presenteren. Volgens het Algemeen Dagblad staan ook de namen van Nuri Sahin (assistent-trainer Borussia Dortmund), Dick Schreuder (CD Castellón) en Graham Potter (clubloos) nog op een shortlist.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die gaat het wel worden. Prestaties bij Sparta zijn uitstekend natuurlijk, voetbalinhoudelijk weet ik er bijzonder weinig van. Iemand die daar iets meer over weet of geregeld naar Sparta Praag kijkt?

27 mei 2024 om 09:57

Bij Antwerp vond ik het niet echt overtuigend. Niet echt een duidelijke speelstijl en ook niet het meest aanvallende voetbal. Algemeen gezien gewoon zeer wisselvallig.

Dan maakte Van Bommel toch een stuk meer indruk.

27 mei 2024 om 10:07

Maar bij Sparta Praag doet die dat wel. Heeft ook wel te maken met wat voor speler materiaal je hebt en hoe de spelers dit oppakken.

27 mei 2024 om 10:11

Ik neem aan dat ze een verklaring hebben voor die mislukte samenwerking. In Denemarken en Tsjechië zijn ze dan weer laaiend enthousiast.

Antwerp lijkt me ook niet de meest stabiele club om te werken. Deze Priske heeft in ieder geval 2x zeer goed gepresteerd, met 3 titels voor clubs die niet normaal gesproken geen kampioen worden. Dat spreekt mij wel aan.

27 mei 2024 om 10:15

@Lierse

Ik vind het geen eerlijke vergelijking. Van Bommel had ook een veel jonger, sterker en frissere selectie. In zijn periode waren het bijna allemaal veteranen.

27 mei 2024 om 10:25

Zelfs met die randfactoren rekening houdend, vind ik dat Van Bommel meer indruk maakt.

Verder kijk ik niet naar de Deense en Tsjechische competitie dus daar kan ik niks over zeggen.

27 mei 2024 om 10:55

Bij Antwerp was het inderdaad niet overtuigend volgens mij. Maar bij Sparta Praag doet hij het heel netjes als ik het goed begrijp. 2 x kampioen geworden (voor het eerst in bijna 10 jaar volgens mij). Prima Europese resultaten. En een speelstijl gekenmerkt door intensief drukzetten.Klinkt wel goed natuurlijk. Maar in hoeverre hij ook met Feyenoord goed zal presteren is gewoon afwachten natuurlijk. Bijkomend voordeel is wel dat hij Nederlands spreekt

27 mei 2024 om 10:59

@aadhandgranaat Sparta Praag is gewoon recordkampioen van de Tsjechische competitie die sinds 1993 bestaat. Met 14 titels ook veel vaker kampioen geworden dan hun directe concurrenten Slavia (7) en victorie pilzen (6) dus om Sparta nu te omschrijven als een club die normaal gesproken geen kampioen wordt dat is natuurlijk niet waar.

27 mei 2024 om 11:24

@rombomcu

Waar wel mag gezegd worden dat de eerste 10 kampioenschappen van begin 90 t/m 2007 waren. Dus voor zijn komst 2 kampioenschappen in 15 jaar. Dan heeft hij toch weer de oude gloriedagen teruggebracht

27 mei 2024 om 10:10

buiten wat europese wedstrijden (samenvattingen) heb ik niet heel veel van priske gezien dit jaar. Denk niet dat er veel veranderd met hem ten opzichte van Slot.. Het is een trainer die ook met pressing naar voren wil spelen.
Bij midtjylland destijds scoorde ze heel veel uit standaard situaties, maar dat heeft ook te maken welke spelers je tot je beschikking hebt... Kan daar niet meteen iets over terug vinden hoe dat bij sparta praag is gegaan.

27 mei 2024 om 11:19

Het is altijd afwachten hoe de combinatie zou zijn.

Ik heb wel vertrouwen in Kloese. Het wordt sowieso lastig om Slot te gaan vervangen. De verwachtingen zullen nu ook wel hoog blijven.

Vraag ik mij af of dit bij VI al bekend was en dat ze net te laat waren met publiceren of dat ze snel wat telefoontjes hebben gepleegd na het nieuws in Denemarken.

Voor Feyenoord goed dat ze snel duidelijkheid hebben en kunnen gaan werken nasr volgend seizoen.

Lijkt me de meest voor de hand liggende naam tot nu toe. Sahin en Schreuder toch een te grote gok. Potter te duur en misschien wel kansloos.

27 mei 2024 om 12:05

Toch vind ik Sahin van alle trainers die nu genoemd worden de beste match. Schreuder speelt kamikazevoetbal, Potter moet je gewoon niet aan beginnen als Feyenoord en Priske speelt in een totaal ander systeem.

Ik ga dan toch liever voor de gok met Sahin.

Niet echt een hoge pet op van deze man. Lijkt wel een keuze van gebrek aan beter.

PSV walst over Feyenoord heen in ieder geval met de keuze voor deze trainer.

27 mei 2024 om 10:20

Vraag me toch af wat je wint met een opmerking als deze. Iedereen snapt dat je het baseert op gebakken lucht aangezien je nooit van tevoren kan zeggen of een combinatie coach/club gaat werken, als hij het goed doet sta je voor lul en in het beste geval kun je roepen ‘ik zei het toch’.

Bijzonder low reward, zo’n mindset.

27 mei 2024 om 10:21

Het Almachtige PSV dat twee keer een Europese ploeg boven Europa League niveau kreeg en daar niet van won?

Prolongeer eerst je titel eens voordat je dit soort dingen gaat roepen.

27 mei 2024 om 11:13

Tinus88 wel een beetje een rare reactie aangezien Arsenal tot de laatste speeldag meedeed voor de Engelse titel en Dortmund in de finale van de CL staat.

Zijn wel andere clubs dan een lazio en celtic.

Voor de rest afwachten wat deze man voor Feyenoord kan brengen. De recente resultaten zijn wel goed.

27 mei 2024 om 11:38

Ja, mooi. Het geweldige PSV dat werd opgehemeld als een van de beste Nederlandse teams maar dus niet won van Arsenal B en van de Duitse nummer 3/4? Europa League poultje.

27 mei 2024 om 12:04

Het was toch echt de CL, tinus. Komt ook een beetje afgunstig over. Moet je niet doen joh.

27 mei 2024 om 12:23

Doe nou niet Tinus, de laatste keer dat Ajax CL speelde kwamen ze niet door de poulefase en wisten ze alleen maar van Rangers te winnen. En verloren ze thuis met 1-6 van Napoli.

27 mei 2024 om 12:30

Burdy: Tinus moet niet zo zuur doen maar wat jij doet is ook niet echt nodig. Hoe verging het Ajax de campagnes daarvoor of praten we daar niet over?

27 mei 2024 om 12:45

Afgunstig? Oh, nee hoor. Ik heb niks met PSV en gun PSV ook oprecht niets afgezien van een troosteloze afgang in de CL met 0 punten. Kom ik eerlijk voor uit en daar schaam ik mij oprecht niet voor. Mogen jullie afgunst of jaloezie noemen, thats fine.

27 mei 2024 om 13:33

Tinus, je bent anders aardig met PSV bezig, blijkbaar doet het toch wat met je.

27 mei 2024 om 13:35

Tinus: ik heb dat persoonlijk niet zo. Hoewel ik met PSV wel wat minder heb dan met Feyenoord heb ik liever een sterke concurrent dan een Feyenoord dat in de put zit of een PSV dat telkens de voorronde CL niet doorkomt waardoor Ajax ook minder kans maakt op directe plaatsing.

Maar het is wel een beetje voorbarig van de rest om te roepen dat Ajax fans afgunstig zijn richting PSV na 1 goed jaar in Eindhoven. Laten we niet doen alsof Ajax de afgelopen 10 jaar niks heeft gepresteerd he. Wij zijn ook genoeg verwend.

En ondanks dat PSV echt geweldig presteerde dit seizoen kan ik dat persoonlijk toch ook niet helemaal los zien ook van de armoedige staat van de ED. Het feit dat Ajax zo'n beetje elke week punten verspeelde en toch nog op plek 5 kon eindigen onderstreept dat ook wel. Ik denk dat je normaliter een top 5 hebt van het niveau dat PSV, Feyenoord dit seizoen hebben laten zien waardoor de topwedstrijden ook nog interessant zijn. Met alle respect voor Twente en AZ maar die zaten toch ook wel flink onder dat niveau, die waren gewoon te grillig. Het feit dat het gat tussen de nummer twee en drie 15 punten is zegt m.i. genoeg.

Europees speelde PSV redelijk vond ik, ook niet veel meer dan dat. Werd afgeslacht door Arsenal, kwam goed weg tegen Sevilla tweemaal en het ging ook niet al te soepel tegen Lens. Tegen Dortmund zat er meer in het vat maar dat kwam ook wel omdat Dortmund die twee potten verdedigend gezien echt dramatisch voor de dag kwam.

Met alle respect voor de prestaties van PSV want ook in een sterk jaar was deze ploeg kampioen geworden, en ik heb af en toe genoten van het veldpspel. Maar de totale dominantie dit jaar kun je m.i. niet los zien van het niveau van de rest. Een beetje zoals dat ik blij ben met de vier titels van FdB maar me toch ook wel bewust ben van hoe dramatisch de concurrentie was in die periode en dat de Europese resultaten toch wat tegenvielen.

27 mei 2024 om 13:38

Hahaha....beginnen met "afgunstig? Oh, nee hoor. " om vervolgens keihard je afgunst uit te spreken.

Je gunt ze niets behalve een afgang.
Als jij dat nog niet als afgunst beschouwt.....wat dan wel?

27 mei 2024 om 14:14

@Bizzlad,

Fair enough. Ik las en zag het ook maar ben simpelweg te lui om het aan te passen.

Noemen we het afgunst. Schaam ik mij niet voor.

27 mei 2024 om 10:27

Ik ga er dan vanuit dat je een goede onderbouwing kan geven en dat je de Deense en Tsjechische competitie goed volgt. Dus kom maar door met die onderbouwing?

27 mei 2024 om 10:57

Van Basten, ben jij dat?Volgens mij heb je echt geen enkel idee wie deze man is.. Toch heerlijk om, helaas net zoals veel analisten, gewoon vanalles te roepen als feit zonder enige onderbouwing of kennis. Ik heb ook geen idee of het een goede trainer gaat zijn, is altijd afwachten, maar te Kloese zal niet zomaar bij hem uitkomen terwijl dit dossier al best lang een hele hoge prioriteit is lijkt me.

27 mei 2024 om 12:03

Ik snap de opmerking wel.....als je helemaal geen pet op hebt, kan ie ook niet hoog zijn.

Kan me niet voorstellen dat iemand hier iets zinnigs kan zeggen over deze man. Of hebben we serieus leden die de Tsjechische, Deense en Belgische competitie kijken?

Het zegt denk ik wel iets over het Nederlandse trainers gilde dat zowel Ajax als Feyenoord zich geroepen voelt een buitenlandse trainer aan te trekken.

Leuk dat we EtH en Slot hebben, maar komen er nog nieuwe trainers aan waar we naar uit kunnen kijken in NL? Ik hoop op Rvp...maar verder dan dat zou ik het niet weten eerlijk gezegd

27 mei 2024 om 12:26

@bizzlad

Ik zal niet doen alsof ik die competities gevolgd heb, maar aan de hand van beelden, statistieken en artikelen kan je echt wel een redelijke analyse maken. Ik heb een paar posts hieronder een kleine uiteenzetting geplaatst, en moet zeggen dat ik het geen fantastische keuze vind.

27 mei 2024 om 13:39

Jij komt iig met een onderbouwd verhaal Fiorenoord.

Al ben ik het er niet helemaal mee eens dat je met de handvaten die jij aanreikt een echte analyse kan doen. Het kan een degelijke analyse wel ondersteunen.

Het zegt iig wel meer dan zomaar wat roepen wat Hamsik hier oven lijkt te doen. Dat zie ik meer in de trend van: Ik ken hem niet, dus zal wel niets zijn.

Komt meer beslagen ten ijs dan de assistent van Dortmund denk ik. Wel benieuwd wat hij Europees bereikt heeft.

Ken de man niet.
Nooit eerder van gehoord.
Vind het juist leuk dat het niet één vd usual suspects is.

Wordt zó vaak teruggevallen op de overbekende namen (gaap).

Er móeten kundige trainers zitten bij de talloze trainers die we niet kennen.

Ik zie de match nog niet helemaal. Komt in sommige aspecten wel enigszins overeen met Slot, maar hij heeft ook weer grote overeenkomsten met Bosz.

Verdedigend zet hij hoog druk en dat doet hij over het algemeen door overal 1 tegen 1 te spelen, zoals Bosz dat nu bij PSV doet. Je ziet om die reden bijvoorbeeld ook zeer veel overtredingen rond de vijandelijke 16.
Aanvallend is het een ploeg die wat minder direct speelt en waarbij verzorgd voetbal van achteruit belangrijk is.

Hij doet dit alles overigens de laatste jaren in een systeem met 3 verdedigers en speelt ook vaak met 2 spitsen en een 10 voorin, dus zonder vleugelspelers. Aangezien we net de hele jeugdopleiding in dezelfde mal hebben gegoten en we aardig wat vleugelspelers hebben rondlopen, lijkt me dit gewoon een slechte match.

Qua uitvoering ben ik ook niet overtuigd, zeker aangezien hij enorm kwetsbaar is met het drukzetten en hij dus ook enorm veel tegengoals krijgt. Bij Midtjylland 120-79, bij Antwerp 72-66 en bij Sparta 214-112.

27 mei 2024 om 12:37

Dank voor deze analyse fiorenoord! Interessante punten. Vooral het punt dat je maakt over twee spitsen en drie verdedigers. Ben erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken maar historisch gezien kun je eigenlijk wel voorspellen dat wie je dan ook voor de groep zet het tegen gaat vallen na Slot. Ik hoop voor jullie dat dat niet het geval is maar je ziet eigenlijk altijd na zo'n succesperiode dat het bij verandering eventjes in elkaar dondert.

Dan is het misschien ook wel een goed idee om juist een trainer neer te zetten die het helemaal anders doet ipv een oud assistent (zie Schreuder/ten Hag) waarbij de verwachting is dat ze hetzelfde neerzetten als de vorige coach.

27 mei 2024 om 13:32

Dank Fiorenoord! Dit zijn de posts die de likes verdienen (voor zover dat er überhaupt toe doet) ipv het domme schreeuwen. Moet zeggen dat ik obv zijn presentatie destijds nog Antwerp wel enthousiast werd, maar dat jij schrijft geeft wel te denken. Laten we hopen dat het ook grotendeels aan het beschikbare materiaal ligt, want daar lijkt hij zich wel redelijk op aan te passen van wat ik lees.

27 mei 2024 om 23:26

Speelt in de verdediging wel zone dekking, als ik het goed begrijp. Rest van het veld is het 1 op 1

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren