Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord heeft beet en voorkomt vertrek van begeerde aanvaller

Laatste update:

Feyenoord heeft een vertrek van Crysencio Summerville kunnen afwenden. De buitenspeler beschikte over een contract dat volgend jaar afliep, maar inmiddels hebben beide partijen volgens Feyenoord Transfermarkt overeenstemming bereikt over een nieuwe verbintenis. De achttienjarige vleugelspeler werd eerder in verband gebracht met Wolverhampton Wanderers, Anderlecht, Rangers FC en Red Bull Salzburg.

Feyenoord zag een vertrek van Summerville niet zitten en ondernam een poging om de jeugdexponent langer vast te leggen. Dat lijkt nu te zijn gelukt; naar verwachting gaat het om een contract tot de zomer van 2025. Vorige maand meldde Voetbal International nog dat Feyenoord afgelopen seizoen een miljoenenbod op Summerville van Wolverhampton had geweigerd. Feyenoord ziet toekomst in de jongeling, die afgelopen seizoen op huurbasis actief was bij ADO Den Haag en nog wacht op zijn eerste minuten voor de Rotterdamse club.

Volgens Feyenoord Transfermarkt zijn er tijdens de onderhandelingen tussen Feyenoord en het kamp-Summerville 'duidelijke afspraken' gemaakt omtrent de speeltijd die hij zal krijgen. Medio augustus worden de laatste formaliteiten afgerond, zo is de verwachting. Eerder meldde dezelfde bron dat Feyenoord een 'uitgestippeld carrièreplan' had opgesteld voor Summerville, maar dat de gesprekken nog niet tot een akkoord hadden geleid omdat zijn zaakwaarnemer zou hebben ingezet op een te hoog salaris.

Summerville vertelde eerder op de website van Feyenoord dat hij ernaar uitkijkt om komend jaar aan de slag te gaan onder Dick Advocaat. "Ik ben nu een andere Cry: heb meer geleerd, heb me beter ontwikkeld", zei hij. Summerville leek te refereren aan een gebeurtenis uit november 2018, toen hij na een incident in de kleedkamer met ploeggenoot Mats Knoester een taakstraf en boete kreeg, terwijl hij de rest van dat seizoen werd verhuurd aan FC Dordrecht. "Ik heb toch aardig wat wedstrijden in de Eredivisie gespeeld en wil nu serieus voor mijn kans gaan hier. Ik ben er wel klaar voor: als ik de kans krijg, dan sta ik er."

Zie je in Crysencio Summerville een toekomstige basisspeler voor Feyenoord 1?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima altijd gezien als een groot talent deed het bij ado vorig seizoen echt goed alleen is het wel ado. Prima voor achter berghuis en misschien wel als berghuis weggaat zijn vervanger

Goed nieuws! Één van de weinige hoogtepunten in het vreemdelingenlegioen van ADO vorig jaar. Ook al was dat team dramatisch, onderscheidde hij zich wel met leuke dribbels en aangename voorzetten. Rendement mag wel omhoog, maar hij is nog jong genoeg. Met Conteh, Cry en Luis Sinisterra kunnen we wel even vooruit qua creatief vermogen en mogelijkheid tot winst in financieel opzicht.

7 augustus 2020 om 18:54

Zelf leek het me een bewegelijke, razendsnelle jongen, is ie technisch ook (echt) goed? Snelheid en een redelijke techniek is niet meer genoeg, dat is na verloop van tijd ook makkelijk te verdedigen. Hoop dat het een topper wordt, fysiek is het erg mager, maar dat is niet noodzakelijkerwijs een probleem op de flank.

7 augustus 2020 om 19:07

Fysiek inderdaad niet de sterkste, maar maakt dat (inderdaad) goed met z'n waanzinnige startsnelheid en z'n dribbelkunsten. Want technisch is 'ie ook erg vaardig.

7 augustus 2020 om 19:08

Ik denk niet dat het makkelijk te verdedigen wordt. Hoe voorspelbaar een Berghuis bijvoorbeeld ook is, hij komt er vaak langs. Dat zal met Summerville niet anders zijn als hij een jaar op dit niveau meespeelt. Hij zal er niet direct staan, maar ik zie genoeg aanknopingspunten om te denken dat hij een topper kan worden.

Goed nieuws op de vrijdagmiddag.

Goed nieuws, ondanks dat deze jongen nog veel te leren heeft wel een groot talent

7 augustus 2020 om 19:43

Inderdaad goed nieuws; laten we even afwachten of hij voldoende speeltijd krijg. Ik ben in ieder geval heel benieuwd wat hij kan brengen.

Misschien wel nog een jaartje verhuren dan. Hij gaat met Berghuis, Linssen en Sinistera voor zich vast niet meer dan kleine kwartiertjes per wedstrijd spelen.

7 augustus 2020 om 18:41

Nou elke week een kwartier is al een grote stap hoor. Tuurlijk kan die veel meters maken bij een club als ado rkc, misschien wel heracles enz. Maar een jaartje vaste invaller voor berghuis is ook niet verkeerd hoor.

8 augustus 2020 om 11:18

Was er niet interesse van(een club als) Zwolle om hem een jaar te huren? Zou denk ik voor alle partijen goed zijn, maar of Summerville dat geduld heeft weet ik niet.

Zal hij meer toevoegen als Cabral destijds? Ben benieuwd.

7 augustus 2020 om 18:50

Haha, Cabral was een zaalvoetballer. Veel te traag voor het veld, alles vanuit stilstand, Summervile heeft wel die explosiviteit.

7 augustus 2020 om 18:56

Was Cabral zo traag? Dacht dat ie wel redelijk snel was. Wat idd wel opviel was dat ie er vaak 2x langs moest en dat ie z'n acties daardoor eigenlijk niet genoeg doorzette, het was allemaal net niet vaak.

7 augustus 2020 om 19:08

Het was geen van beukering, maar had niet de pure snelheid en explosiviteit die Summervile wel heeft. En wat jij al zegt, daarom kwam hij in die situaties dat hij er telkens 2x langs moest. Leuk voor de zaal, niks voor op het veld.

Naast Summerville hebben we dan straks een behoorlijke voorraad eigen kweek in de selectie. Ik noem Van Beek - Bijlow - Fer - Geertruida - Ten Hove - Johnston - Kokcu - Malacia - Sinistera. En dan klopt er nog een heleboel uit de jeugd aan de deur. We komen eraan!

7 augustus 2020 om 19:17

Inderdaad prachtig, maar Johnston en Sinisterra zijn natuurlijk geen eigen kweek.

7 augustus 2020 om 19:18

En dan vergeet ik Conteh nog.

7 augustus 2020 om 19:25

Ik vraag mij af wat jij precies verstaat onder "eigen kweek" maar Johnston, Sinisterra en zeker Conteh vallen daar imo niet onder. Ik geef je wel gelijk als je zegt dat het een aardig lijstje spelers met potentie is(op Fer na natuurlijk), maar dan moet Bozenik er ook bij en Senesi eigenlijk ook nog. Voor op de flanken zijn Berghuis en Linssen wel zekerheidjes maar zolang Sinisterra nog in zijn revalidatie zit kan Summerville mooi met Conteh gaan strijden om minuten. Van wat ik van Summerville heb gezien bij ADO denk ik dat hij op termijn zeker iets kan toevoegen aan dit Feyenoord.

7 augustus 2020 om 19:27

Je bedoeld een jonge selectie ipv “eigen kweek” neem ik aan?

7 augustus 2020 om 23:03

Sorry mensen, ik legde de meetlat verkeerd. Ik bepaalde "eigen kweek" naar de normen die daarvoor elders gehanteerd worden, maar hier had ik uiteraard de Feyenoord-normen moeten hanteren.

7 augustus 2020 om 23:53

Hahaha had hem bij de eerste keer al door. Fijne reactie.

8 augustus 2020 om 11:22

@marsefeyen

Vergeet Woutertje Burger niet. Hoop zo dat dat joch gaat doorbreken bij Feyenoord. Ik weet niet precies waarom, maar ik vind hem heel sympathiek.

Zoals verwacht, maar dat maakt het nieuws niet minder prachtig op deze schitterende dag (het moet natuurlijk nog maar wel zo uitkomen). Feyenoord wil natuurlijk maar wat graag met 'm door en Summerville wil hier, gelukkig, ook dolgraag slagen. Zit natuurlijk in principe achter Berghuis, dus ben wel benieuwd wat ze met 'm van plan zijn. Zelf verwacht ik nog een verhuurperiode en dat zou ik ook wel toejuichen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren