Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord en PSV kregen ‘nee’ te horen: ‘Beter om hier te blijven’

Laatste update:

Tahith Chong werd in de afgelopen transferperiode door Voetbal International gelinkt aan Feyenoord en PSV, maar een overgang naar een van deze clubs kwam nimmer van de grond. De negentienjarige aanvaller, die naar verluidt met Manchester United in gesprek is over verlenging van zijn aflopende contract, denkt dat het verstandiger is om voorlopig bij the Red Devils te blijven.

“Je gaat dat bespreken met je familie en de club en dan beslis je dat het beter is om bij Manchester United te blijven”, verklaart Chong dinsdag na de 5-1 overwinning van Jong Oranje in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus tegenover Veronica. De jonge aanvaller, sinds 2016 verbonden aan de Engelse grootmacht debuteerde afgelopen seizoen in de hoofdmacht van the Mancunians, al lijkt een vaste plaats in de aanvalslinie er voorlopig niet in te zitten.

Een terugkeer naar Feyenoord, dat Chong in 2016 naar Manchester United zag vertrekken, sluit de jeugdinternational niet bij voorbaat uit. “In het voetbal weet je het nooit”, zo benadrukt hij. “Het is moeilijk om nu al te zeggen wat er gaat gebeuren. Het seizoen is net begonnen dus de focus ligt echt op Manchester United. Maar je weet natuurlijk nooit wat er kan gebeuren.”

Chong kijkt ook even vooruit op de duels van Manchester United in de groepsfase van de Europa League tegen onder meer AZ. Een op voorhand bijzondere ontmoeting, want Chong speelt bij Jong Oranje met verschillende AZ'ers, onder wie Calvin Stengs. “Toen we weggingen zeiden we tegen elkaar: 'we zien elkaar binnenkort'. Het is altijd leuk om samen te spelen en nu ontmoeten we elkaar ook nog in de Europa League, dat is leuk.”

Zie jij Tahith Chong doorbreken bij Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vraag me echt af waar hij denkt dat het beter is om daar te blijven,,??? Is hem beloofd dat hij echt speeltijd krijgt?? Hij heeft nu 2 x mee gedan vorig jaar volgens mij. Je kunt denk ik beter een jaar lang bij psv of feyenoord spelen dan 3 wedstrijden 10 min meedoen bij United..

11 september 2019 om 10:02

Man utd heeft van alle premier league clubs de meeste profvoetballers opgeleid. Ze spelen misschien niet allemaal bij de top ploegen maar mij lijkt het toch één van de beste keuzes die je kan maken. Alles is aanwezig om je te ontwikkelen. En zoals hier ook gezegd wordt in verdere comments, er is nog een vangnet. Je kan niet helemaal doorbreken en toch bij een mooie club belanden. Of via een omweg bij een topclub belanden. Maar je basis is gewoon sterk

11 september 2019 om 10:03

Hij traint ook vol mee bij het eerste elftal dit jaar

11 september 2019 om 10:16

Arnino, hoe jammer ik het ook vind dat profvoetballers op jonge leeftijd Nederland al verlaten, het zal niet slecht voor ze zijn. Financieel aantrekkelijk, trainen met grotere talenten, het zal allemaal meewerken. Het enige dat ik er tegenover kan zetten is dat je waarschijnlijk beter wordt van wedstrijdminuten in de Eredivisie en Europa (cl/el) dan de Premier League 2. Maar het is eigenlijk koffiedik kijken. Pakt een carriere zo uit als De Ligt als je blijft, of als Bazoer. Pakt het zo uit als Ake of als Bouy? Het is allemaal niet te voorspellen. De enige garantie die je (bijna) krijgt, is dat je via de jeugd van een Engelse topclub altijd wel terecht kan bij een Nlse topclub of buitenlandse subtop. Als je in de jeugd van vb Ajax het niet redt, ga je naar Ado, Pec of Ludogorets of iets dergelijks. Maar het valt of staat altijd met talent en karakter

11 september 2019 om 10:22

Dat was in de tijd van Ferguson het geval, maar nu trekt het ook gewoon de portemonnee in het geval er een betere speler is op die positie. Betwijfel dus zeer of dit zo'n goede keus is...

11 september 2019 om 10:45

@formus mee eens! een speler als Ake die vroeg de stap heeft gemaakt is een mooie carriere aan het opbouwen bv. Gabriel Jesus is nog niet onbetwist basisspeler bij City maar heeft toch ook aardig wat minuten gemaakt net zoals Christensen bij Chelsea. het is niet onmogelijk maar je moet echt heel goed zijn om in de PL op jonge leeftijd door te breken

11 september 2019 om 12:55

Die eerste zin zegt natuurlijk niet veel. De spelers die je opleid, moeten dan namelijk wel goed genoeg zijn. Chong zit daar op dit moment nog wel een aantal niveaus onder en dan is Manchester United momenteel niet eens een hoogvlieger qua niveau en selectie. Ik vind het dan niet zozeer slecht dat jongens op jonge leeftijd naar grote Europese clubs gaan, maar voor deze Chong begint het nu wel een nadeel te worden. Die jongen staat nu toch al bijna twee jaar stil in z'n ontwikkeling.

11 september 2019 om 11:54

Wat had PSV nou weer met hem gemoeten? Hebben betere buitenspelers op dit moment en met meer potentie. Als het nou op een verkoop ging oké maar zon jongen huren die op de bank zit bij Jong Oranje is toch geen materiaal voor een club als PSV. Chong zou denk ik bij Feyenoord ook amper iets toevoegen, vind het maar een overschatte speler die nog niks heeft laten zien..

Ik zie hem misschien nog wel eens (aardig) wat speelminuten maken in de Europa League. Vooral in de groepsfase komen clubs van het kaliber Manchester United toch eerder aanzetten met wisselspelers en reservespelers. Dat lijkt me een uitstekende mogelijkheid voor Chong om zich bijvoorbeeld tegen AZ aan Nederland te kunnen laten zien! Ik heb namelijk meegekregen dat er nog aardig wat mensen sceptisch zijn over zijn talent.

En daarom jongens en meisjes ... Is op vroege leeftijd naar Engeland gaan geen slecht idee. Je ziet het hier, de Nederlandse top heeft nog altijd wel interesse (lees vangnet). Een Engelse opleiding staat nou eenmaal beter op je CV, dat is gewoon de harde werkelijkheid. Voorbeelden zat; Bruna, Dilrosun, Rekik, Redan enzovoorts

11 september 2019 om 09:53

Dat het niet per se een slechte beslissing moet zijn kan ik me nog wel in vinden, maar dat het beter staat op je cv dan een paar jaar basis in de eredivisie vind ik onzin. Er zijn dan ook talloze spelers die vanuit de ed gelijkwaardige of betere loopbanen hebben gehad dan de namen die jij opnoemt.

11 september 2019 om 09:56

Toch, jaartje verhuren aan Feyenoord en dan wellicht de spitspositie bezetten? Alhoewel ik dacht dat hij buitenspeler was? Naja voor de buitenposities komt hij niet in aanmerking bij PSV, en bij Feyenoord is daar ook veel concurrentie. Stel hij verhuurt zich en speelt 2 slechte potten. Zit je de rest van het jaar op de bank in de eredivisie. Dan liever trainen bij United.

11 september 2019 om 12:52

Maar hoe goed ben je als je de concurrentiestrijd niet kunt winnen van Larsson, Bannis (slechts 17 jaar), Sinisterra enzovoort? Persoonlijk zie ik deze Chong momenteel niet eens imponeren bij clubs als Vitesse of Utrecht. Ik heb ook het idee dat hij zichzelf te hoog inschat.

11 september 2019 om 09:56

Nogal kort door de bocht he..dus omdat de Nederlandse top wel interesse heeft is het geen slecht idee? Het kan wel goed op je CV staan maar wellicht had zo'n speler anders zich al verder doorontwikkeld door meer wedstrijden in het eerste te spelen. Bovendien worden spelers vaak jaren achtereen verhuurd aan verschillende clubs terwijl het vaak beter zou zijn om enkele jaren jezelf te ontwikkelen in een bekende omgeving.

11 september 2019 om 10:12

Hij vertrok als toptalent en moet nu bij (jong) oranje voorrang verlenen aan talenten met eredivisie-ervaring als Bergwijn, Malen, Kluivert, Stengs en tot voor kort Idrissi. Dus die stap naar de eredivisie zou hem goed doen tov weer een jaar Man U.

11 september 2019 om 10:22

@siepieik denk dat clubs dat toch als een flinke stap terug zien. ik denk dat je je dan beter kan bewijzen bij een middenmoter uit de Premier League als je United wil laten zien dat je eventeel het niveau aan kan

11 september 2019 om 10:28

Ik heb ze gisteravond gezien bij Jong Oranje en daar waren Chong en Redan echt minder dan de door jou genoemde spelers, terwijl Malen en Kluivert al bij het grote Oranje zitten. Sterk worden ze wel in Engeland, maar techniek is daar kennelijk minder belangrijk.

11 september 2019 om 12:35

In de jeugd waren Malen (slecht voorbeeld trouwens) en in iets mindere mate Kluivert ook al grotere talenten dan Chong. Dus heel raar is het niet dat ze nu betere spelers zijn. Bergwijn, Stengs en Idrissi zijn van een andere lichting, dus moeilijk te vergelijken, maar ook zij zijn de toptalenten van hun lichting, dus ook dat is niet heel raar. Persoonlijk denk ik dat, behalve Idrissi misschien, al die andere spelers een mooiere toekomst voor zich hebben. Chong teerde in de jeugd voornamelijk op snelheid, techniek was redelijk, was stijf links. Fysiek ook niet heel sterk, kwam voor mij dan ook als een verrassing dat Man Utg interesse toonde.

11 september 2019 om 10:20

@savano ligt eraan hoeveel talent je hebt denk ik. als je goed genoeg bent kom je bij een Engelse topclub ook wel in de basis maar je moet dan wel een talent van de buitencategorie zijn

11 september 2019 om 10:25

Is niet zomaar te zeggen. Tegenover Bruma en Rekik kan je bijvoorbeeld Stefan de Vrij zetten, wie is er verder? Redan en Dilrosun moeten het nog maar laten zien uiteindelijk. Het verschilt gewoon per speler, ik denk dat als je twijfelt aan je kunnen dat je dan juist de stap moet maken naar het buitenland, de manier om binnen te lopen. Ben je overtuigd van je talent, blijf dan vooral, kan je je rustig in eigen land tussen je familie voorbereiden op een prachtcarrière.

11 september 2019 om 12:48

Misschien, maar in het geval van Chong pakt het niet goed uit. Z'n ontwikkeling verloopt duidelijk niet ideaal en op dit moment zie ik hem niet eens slagen bij een lage subtopper in de Eredivisie. Hij heeft nog geen moment weten te imponeren. Die jongen komt vast wel goed terecht na Manchester United, maar ik zie hem niet slagen.

11 september 2019 om 15:25

Eens. Een stap naar het buitenland is echt wel de moeite waard als je niet te veel aan je vertrouwde omgeving hecht. Sommige jeugdspelers hebben aanpassingsproblemen en halen nooit meer het niveau van toen ze tot de top van de jeugd behoorden. Zoals doe jongen die naar Juventus ging en daarna terug kwam bij PEC Zwolle op zijn 22 of 23e. Maar wanneer je niet zoveel aanpassingsproblemen hebt kun je beter naar het buitenland gaan op je 16e als ze meer willen betalen. Alleen had ik hier wel voor een verhuurperiode gegaan als ik Chong had geheten. Je bent jong en hebt vlieguren nodig. Al ken ik het niveau in de Premier League onder-23 niet. Maar het lijkt me wel beter voor de ontwikkeling van een jonge speler om jezelf in een eerste elftal te spelen en daar belangrijk te zijn. Een promotiekandidaat in het Championship had ik zeker niet afgeslagen.

Ik denk inderdaad ook niet dat het per sé slecht is om naar het buitenland te vertrekken. Het is vooral heel vervelend voor de supporters van de Nederlandse voetbalclub, omdat je daardoor gewoon een goede speler en aardig wat geld kan mislopen. Een Van Beek is bijvoorbeeld al die tijd in Nederland gebleven, terwijl hij achteraf misschien beter wat eerder had kunnen vertrekken. De Engelse jeugdopleidingen zijn vaak gewoon van een hoog en fysiek sterk niveau, daarnaast verdienen de jeugdspelers daar ook een stuk meer salaris.

Wat is afgezien van startsnelheid nou de kwaliteit van Chong ? Slechte balaannames , hele matige techniek daardoor nooit rust aan de bal en dat in combinatie met een matige passing en weinig overzicht. Dan ben je afgezien van je mooie haardos toch een hele beperkte voetballer?

Hoe is dat het beste? Bij PSV en Feyenoord had hij nu waarschijnlijk allang minuten gemaakt, terwijl hij bij Manchester United een paar nietszeggende (veredelde) oefenwedstrijden mag spelen. Overigens begin ik ook steeds meer te twijfelen aan het talent van deze Chong. Telkens als ik hem zie, is hij onzichtbaar of zakt hij volledig door het ijs. Op dit moment moet ik nog maar zien of hij uberhaupt iets kan laten zien in de lage subtop van de Eredivisie.

Als Sam en Berghuis volgende zomer vertrekken, hoop ik eigenlijk dat Feyenoord hem definitief binnen kan halen. Zal United waarschijnlijk niet laten gebeuren, maar dat zou wel lekker zijn. Chong, Summerville, Narsingh en Sinistera op de vleugels.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren