Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord akkoord over transfer van Pedersen; constructie anders dan gedacht

Laatste update:

Feyenoord en Sassuolo hebben een akkoord bereikt over een transfer van Marcus Pedersen. Dat meldt Fabrizio Romano donderdagmiddag. De Noorse vleugelverdediger maakt in eerste instantie op huurbasis de overstap naar Italië. De transfer kan onder een aantal voorwaarden permanent worden. Feyenoord heeft met Bart Nieuwkoop al een vervanger gestrikt.

In eerste instantie meldde de Italiaanse journalist dat Pedersen meteen een definitieve transfer zou maken. Later werd echter bekend dat de back eerst voor een seizoen wordt gehuurd door Sassuolo. De deal wordt permanent als Pedersen in minstens twintig Serie A-wedstrijden 45 minuten speelt of als Sassuolo degradatie weet te voorkomen. In beide gevallen maken de Italianen zes miljoen euro over naar Feyenoord. Met bonussen kan dat bedrag nog met een miljoen oplopen.

Een transfer van de Noorse rechtsback hing al enige tijd in de lucht. Lang leek het erop dat Torino met de 18-voudig international aan de haal ging, maar de afgelopen dagen werd Sassuolo een steeds concretere optie voor Pedersen. Nu is een transfer naar de laatstgenoemde club dus zo goed als rond. Het enige wat rest voor de verdediger is het doorstaan van de medische keuring.

Met het aantrekken van Nieuwkoop speelde Feyenoord eerder deze transferwindow al in op het vertrek van een rechtsback, al leek dat langere tijd te gaan om Lutsharel Geertruida. Hij stond namelijk in de nadrukkelijke belangstelling van RB Leipzig, maar de Duitsers konden geen akkoord bereiken met Feyenoord en de transfer ketste af. Nu gaat er in de vorm van Pedersen alsnog een rechtervleugelverdediger vertrekken uit Rotterdam.

In de eerste competitie-wedstrijd van Feyenoord (0-0 tegen Fortuna Sittard) begon Pedersen al op de bank en startte Nieuwkoop vanaf de aftrap. Toen laatstgenoemde een rode kaart kreeg koos Arne Slot er opvallend genoeg voor om Thomas Beelen in te laten vallen, en niet Pedersen. Daarmee leek een transfer van de back al aanstaande. Pedersen speelt sinds de zomer van 2021 voor Feyenoord, dat destijds twee miljoen euro overmaakte aan Molde FK om hem over te nemen. Momenteel staat de teller op 88 officiële duels in Rotterdamse dienst, waarin de vleugelverdediger goed was voor 1 doelpunt en 7 assists.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
17 augustus 2023 om 19:03

Direct 8 miljoen was inderdaad een redelijk tot goede deal voor Feyenoord. Een verhuur met optie voor 6 miljoen euro vind ik dan weer een ronduit slechte deal van Feyenoord. Zowel de huur met optie tot koop als het bedrag zelf vind ik alles behalve indrukwekkend.

Ik begin mij inmiddels ook wel een behoorlijk te irriteren aan dit soort matige deals. Eerste Kokcu, toen Danilo en nu Pedersen. Dit terwijl we wel topbedragen betalen voor Beelen, Stengs, Zerrouki en in iets mindere mate ook Ueda.

@VZ misschien was een nieuw topic hier wel op zijn plaats geweest? Een behoorlijk deel van de comments raakt nu compleet uit context.

17 augustus 2023 om 19:26

Snap vooral niet waarom huur terwijl Feyenoord geld nodig heeft om direct te herinvesteren in dit hele belangrijke seizoen. (Top 2 direct CL + 80 mil)

17 augustus 2023 om 19:28

Hoezo niet indrukwekkend? Die optie tot koop wordt vrijwel zeker een succes, Sassuolo blijft er toch wel in. 6 miljoen is een goed bedrag voor deze zeer matige speler.

17 augustus 2023 om 21:13

Het is inmiddels 8 miljoen fabrizio heeft het veranderd.

Lekker, Mooi bedrag ook! Met nieuwkoop hebben we zijn vervanger al. Graag zie ik Bitello nog komen.

Feyenoord ik weet het niet dit seizoen

17 augustus 2023 om 18:01

Dat gevoel had ik precies een jaar geleden ook🤣

17 augustus 2023 om 18:04

Ik vind overdreven negatieve gedoe een beetje gezocht. Drie weken terug waren we nog met afstand de favoriet en nu, na een potje tegen psv met een aanval op halve kracht en een wedstrijd met een man minder is er ineens van alles mis. Dilrosun, ali, idrissi en de rest hebben Feyenoord vorig jaar bijna een puntenrecord bezorgd. En dan zou het nu ineens niets zijn?

17 augustus 2023 om 18:32

Snap dat ook niet. Toen Kokcu vertrok Zerrouki kwam en Szymanski toch niet kwam, wist je al dat het weer paar potjes wennen zou worden. Twee belangrijke middenvelders weg en er staan nu twee andere types. Komt allemaal wel goed.
OT: goede deal, 6 milj winst. Haal de 3,5 eraf van Nieuwkoop en je hebt 2,5 milj over. We hebben er ooit wel eens anders voor gestaan, financieel gezien. Z’n loopvermogen gaan we missen alleen z’n rendement was zo laag, dat moet gewoon hoger zijn wil je aan de top blijven.

17 augustus 2023 om 21:30

Het is van belang voor Feyenoord dat er een middenvelder bij komt. Zerrouki-Wieffer lijkt gewoon niet te werken

18 augustus 2023 om 06:09

Ik zie de potentie van beiden ook echt niet. Ik geloof serieus niet dat ze ook maar in de buurt komen van vorig seizoen.

18 augustus 2023 om 08:34

Ik baal nog steeds dat symanski gewoon niet gelijk gekocht werdt maar sat feyenoord eerst weer probeerde te huren. Ja toen kwamen de kapers en zit je nu met 3 duurbetaalde 6 op het middenveld. Doe je ook nogbde talentvolle bullaude weg omdat slot het niet ziet zitten in hem omdat hij liever zijn oude speler stengs wilt ophalen. Slot krijgt het waarschijnlijk wel weer aan de praat. Maar laat wel echt zien dat hij nog niet toe is aan het internationale plaatje want dan kan je geen az spelers ophalen. Niet voor niks worden svensson boadu ook genoemd in de kuip

17 augustus 2023 om 18:06

Als kenner moet je het eigenlijk wél weten

Bedrag had eigenlijk hoger gemoeten. Gewoon een goede back van de kampioen van NL!

17 augustus 2023 om 18:00

Zo goed is hij ook weer niet.. was niet eens basisspeler als iedereen fit was.

17 augustus 2023 om 18:07

Mwoah, vind t wel een goed bedrag. Pedersen is snel.. En dat is t dan ook wel. Hij kan heel hard lopen, maar kapt Altijd terug. En zn voorzet is ronduit slecht. Verdedigend is ie oké, maar geen geweldenaar. 8 miljoen is een prima bedrag.

17 augustus 2023 om 19:04

Er staat toch 6 miljoen? En kan oplopen met bonussen tot 7 hoe kom je nu op 8.

17 augustus 2023 om 18:08

Geloof me, met acht miljoen is het grote deel van de supporters meer dan blij. Een prima back idd, maar bij een fitte selectie niet eens de eerste keus. Wat een tijd dat we hedendaags de tweede rechtback verkopen voor acht miljoen

17 augustus 2023 om 18:11

Het feit dat het Sassuolo is die hem koopt zegt hierin al genoeg denk ik. Prima kracht, maar geen echte topper.

17 augustus 2023 om 19:37

Zeker geen echte topper en het Feyenoord van 2 of 3 jaar geleden had voor Pedersen max 3 miljoen gehad. Alleen zijn de tijden veranderd en ook de status van Feyenoord! Huid wat duurder verkopen vind ik.. Als je nog wat beter had onderhandeld had je minimaal 12 miljoen ontvangen

Goede verkoop voor nu, maar schrijf maar op: over 3 jaar wordt hij voor 25m+ verkocht

Wat een bedrag zeg, geen slechte back maar ook echt niet bijzonder.

Prima, maar denk dat ze zijn energie gaan missen... had een fijne overlap en drang naar voren, menig buitenspeler had een hekel An hem, als ze achter hem aan moesten

17 augustus 2023 om 18:04

Denk het niet. Hij was snel, maar dat was het dan ook. Verder altijd balverlies en aanvallend echt slecht.

17 augustus 2023 om 18:05

Is bij Nieuwkoop niet anders. En van Nieuwkoop komen zn voorzetten ook nog eens aan...

17 augustus 2023 om 18:08

Nieuwkoop is net zo snel. En kan beter voetballen.

17 augustus 2023 om 21:39

Jij hebt hem duidelijk niet gevolgd de afgelopen seizoenen altijd die sprint en vervolgens alleen balletje terug of een voorzet richting het parkeerterrein

Ga je toch op achteruit dan, Nieuwkoop ipv Pedersen.

17 augustus 2023 om 18:04

Niet op achteruit, maar ook niet op vooruit.

17 augustus 2023 om 18:05

Eerder vooruit, Nieuwkoop gaf in 20 minuten meer bruikbare voorzetten dan Pedersen afgelopen seizoen.

17 augustus 2023 om 18:14

Even gekeken naar de statistieken maar Pedersen geeft meer assists dan Nieuwkoop (16 om 17 maar dat scheelt bijna 150 wedstrijden).

Die laatste scoort dan wel vaker een doelpunt.

17 augustus 2023 om 18:15

Maar pakte in 20 minuten ook meer kaarten dan Pedersen afgelopen seizoen.

17 augustus 2023 om 18:19

Aanvallend niet hoor. Verdedigend was zijn snelheid een wapen, maar Nieuwkoop is ook niet langzaam

17 augustus 2023 om 21:41

Mr guide het is duidelijk dat je van beide spelers niet veel afweet. Pedersen is inderdaad enorm energiek maar creëert niks, kijk zijn statistieken. En heeft genoeg tijd gehad zichzelf te bewijzen dus weg ermee ov

8 miljoen is best wel goed. Ik vind Pedersen een prima back, maar ook niet omnisbaar. Dit geld kun je weer in de aanval/middenveld steken.

Prima bedrag voor zo’n beperkte back. Gaan we weinig aan missen

Prima deal! Zullen dan ook veel met Geertruida rechtsback spelen en Trauner centraal. Dat is ook gewoon ijzersterk. Af en toe roulatie met Nieuwkoop RB.

17 augustus 2023 om 20:22

Dan is het wel te hopen dat Geertruida blijft. Rob Janssen vertelde in een podcast nog dat ze druk bezig zijn met Geertruida

Pedersen had minimaal 10M mogen opleveren.

8 miljoen voor een hele matige back. zijn snelheid is zeker een kwaliteit maar daar stopt het. nieuwkoop liet in 25 minuten meer indruk achter dan pedersen en die koste je 2 mil. dit geeft weer wat ruimte voor echt versterkingen

17 augustus 2023 om 19:23

Verdedigend heeft Pedersen amper steken laten vallen. Zn laatste wedstrijd, liet hij Noa Lang overigens wel vaak vrij, maar verder super stabiel. Maar klaarblijkelijk gaat het alleen om aanvallen bij een rechtsback? Want die rode kaart die Nieuwkoop opliep (na inderdaad slechts 25min), is Pedersen na 70 wedstrijden nooit overkomen.

17 augustus 2023 om 20:01

mag het ook een combinatie zijn? want aanvallend was het gewoon niks. en die rode kaart van nieuwkoop was zeer ongelukkig. was tevens volgens de statistieken de meest gevaarlijke man aan de kant van Feyenoord met een expected assists van 1.14. (hadden er best 2 mogen zijn als ze voorin wat scherper waren geweest). en verdedigen kan nieuwkoop ook wel. staat in de Europa League tussen Casemiro en Palacios op de 2de plaats meest succesvolle tackles. naar mijn idee krijgen we een stabielere speler waarbij we tevens zo'n + 6 miljoen overhouden.

Meer dan voor spits Danilo. Toch opvallend.

17 augustus 2023 om 18:26

Omdat Danilo er geen klote van kan. Pedersen heeft nog wel talent maar komt niet uit de verf in dit systeem. Zal bij Sassuolo anders zijn. Hoop daarom dat Feyenoord een doorverkoop percentage geregeld heeft.

17 augustus 2023 om 18:35

Kijk nog eens even de eerste seizoenshelft terug van vorig seizoen en zie hoeveel belangrijke goals Danilo toen maakte. Serieus. Mensen vergeten snel.

Contracten waren even lang, leeftijd gelijkwaardig alleen de een is een spits en ander rechtsback. Voor een spits betaalt men over het algemeen toch meer.

17 augustus 2023 om 19:04

Danilo kan er geen klote van? Komop zeg, die heeft echt meer dan prima gepresteerd. Wacht ook maar eens af, die gaan we dit seizoen nog enorm missen.

17 augustus 2023 om 20:15

Danilo kan er geen klote van idd. Kijk voor de gein ook eens hoeveel goals Danilo na november heeft gemaakt.

Gewoon een goede deal. Met dat geld kunnen we onszelf hopelijk verder versterken.

17 augustus 2023 om 20:00

Nee het is geen transfer, maar in eerste instantie huur. Je kunt het geld ook niet uitgeven want je weet niet of hij wel 20 wedstrijden gaat spelen.. Misschien komt hij bij 19 wel op de bank.

18 augustus 2023 om 08:40

Nee hoor, dat is nu alweer aangepast. was ook olie dom geweest mocht Feyenoord het eens zijn geworden over die constructie.

Voor onze club een goede transfer.
Maar ik ga hem toch missen, z'n snelle rushes naar voren.
Succes jongen !!

Ben benieuwd wat z'n vriendin gaat doen. In Italië hebben ze niet bepaald een grote hockeycompetitie. Kan me niet voorstellen dat zij een grote sportcarrière weggooit voor hem. Kan ze beter weer met Kenneth Taylor aanpappen😉

Ik vindt die Pedersen echt wel beter dan Nieuwkoop want dat vindt ik maar een houthakker eerste klas.
Ga je erop vooruit nu, ik weet het niet.

17 augustus 2023 om 18:51

Ik erachter, jij erachter, ik ervoor, dan gaat de t er snel vandoor.

17 augustus 2023 om 19:00

Ik vindt/Vindt ik* serieus? Als je zulke taalfouten maakt haal je de inhoud van je reactie helemaal onderuit

17 augustus 2023 om 19:51

Wauh als wij iemand gaan attenderen over een spelfout, ben je in mijn ogen de aller grootste loser op deze aardkloot.

En maar verkopen....top dit! Competitie al begonnen en de selectie nog lang niet op niveau! Dit jaar gaan ze niet sterk genoeg zijn! PSV, gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

Redelijk bedrag met een mooie winstmarge. Vind het een degelijke back met vooral veel snelheid. En natuurlijk die magische 2-1 tegen AZ. Was een leuke speler om te zien spelen.

Ik vind Pedersen kwa intensiteit en snelheid ongeëvenaard in de Eredivisie op de rechtsback positie maar hij mist toch net dat beetje rust om de juiste keuzes te maken aan de bal. Als hij bij een ploeg alleen mag focussen op die flank bestrijken en voorzetten geven dan kan hij zeker van waarde zijn.

Nieuwkoop ben ik niet zo bekend mee maar zal aan de bak waarschijnlijk beter zijn.

Prima bedrag. Pedersen begon leuk, maar amper progressie laatste jaar.

Kan vooral hard rennen en is daarna voetballend totaal het overzicht kwijt. Daarbij staat hij wel vaker te slapen in verdedigend opzicht.

Ik neem aan dat de huursom dan 1m is zodat je op de oorspronkelijke 8m uitkomt? Zou ik een prima deal vinden. Kan me niet voorstellen dat Sassuolo gaat degraderen dus normaal gesproken maakt Pedersen volgend jaar definitief de overstap.

Is niet een groot verlies. Pedersen was in de wedstrijd tegen PSV een heel zwak plek in de defensie van Feijenoord. Dus met Nieuwkoop heb je zeker een minimaal gelijkwaardige speler. Wanneer hij speelt;-)))

Als ajax fan kan ik dit soort transfers alleen maar toejuichen. Nieuwkoop is echt heel karig pedersen kon nog veel goedmaken met zijn snelheid. Ik snap deze transfer echt niet. Nieuwkoop is geen bervanger maar een bankspeler. En dan ook niet echt cashen.

17 augustus 2023 om 20:04

Hartstikke mooi dat je dit soort transfers als ajax alleen maar kan toejuichen. Ik als Feyenoord fan doe dat namelijk ook. Nieuwkoop is 10 klasses beter dan Pedersen.

17 augustus 2023 om 23:27

Dat kan je toch niet menen. Nieuwkoop is een type speler cv bij Willem ||. Pedersen heeft snelheid en weliswaar minder overzicht maar een opkomende nieuwkoop is duurkoop. Maar prima veel succes. Hoorde dat zijn debuut goed verlopen is.

18 augustus 2023 om 08:43



Beetje kinderachtig om alleen op zijn debuut af te gaan. Nieuwkoop is een echte kuitenbijter en dit was ongelukkig. in zijn eerste 25 min had die al 2 assist kunnen hebben en dat zou bij Pedersen nooit kunnen.

Ik weet niet wie er beter is maar ik denk dat Nieuwkoop beter bij ons past aangezien je vaak op de helft van de tegenstander speelt.

Daarbij zie ik Geertruida ook gewoon op de RB spelen en Trauner centraal.

18 augustus 2023 om 09:47

Hahaha, z'n rode kaart was natuurlijk ongelukkig omdat ie een beetje weggleed maar hij was daarvoor de beste bij Feyenoord dus wat dat betreft. Bedankt dat je mij aan z'n goede spel in de eerste 20 minuten nog even aan herinnerde.

Wat een krankzinnig idioot beleid dit weer…

Met Nieuwkoop ga je er 2 klasse op achteruit en straks vertrekt Geertruida ook en kan je alsnog weer een rechtsback aantrekken.

15 miljoen had ik nog kunnen begrijpen maar verhuur met optie tot koop van een schamele 6 miljoen… kom op man, wat is dat voor beleid?

Ga toch weg, laat naar je kijken

17 augustus 2023 om 22:01

Het is weer aangepast naar directe verkoop 7 mln + 1 mln bonus en doorverkooppercentage. En Nieuwkoop is in mijn ogen geen downgrade. Misschien in potentie, maar potentie hebben we niks aan in de CL straks. Pedersen heeft 3 longen en een berg snelheid, maar is verdedigend zwak in de 1 op 1 en heeft een hele matige voorzet, waardoor hij nul rendement haalt uit de kansrijke posities waar hij komt. Nieuwkoop heeft ook inhoud en snelheid, niet zoveel als Pedersen, maar hij heeft een veel betere voorzet en staat meer zijn mannetje in de fysieke duels.

15 mln voor een rechtsback die geen vaste basisplaats heeft is natuurlijk kansloos. Dit is een prima deal.

17 augustus 2023 om 23:29

Mooi dat je denkt dat Nieuwkoop iets in de CL te zoeken heeft gozer gaat horendol gedraaid worden. Pedersen zou ik alleen verkocht hebben bij megabod en een waardige vervanger achter de hand hebben.

18 augustus 2023 om 10:38

Tuurlijk gaan er spelers zijn waar hij het niet tegen redt, maar die hadden Pedersen net zo dol gedraaid. Er wordt nu opeens gedaan alsof we een super back inruilen voor een prutser. Nieuwkoop is echt niet minder dan Pedersen, en ik acht hem zelfs iets stabieler, daar doet die ongelukkige rode kaart niets aan af. Maar uiteindelijk is bij allebei de verwachting dat ze het heel zwaar zouden krijgen in de CL. Maar je gaat nu in kwaliteit niet achteruit en je pakt 4-5 mln winst.

Iedereen heeft het over mooi bedrag voor Pedersen, maar ben ik nou gek want Feyenoord krijgt NIKS mits ze voldoen aan de clausule. Er valt dus op dit moment NIKS te herinvesteren. Als hij 19 wedstrijden speelt kan hij terugkomen en is dan minder waard (en bij degradatie natuurlijk). Was er nou niet een Engelse club te vinden die desnoods 6 miljoen direct neertelt?

17 augustus 2023 om 20:18

Het bericht van VZ klop niet, Romano heeft zijn tweet alweer verwijderd.
VI meld dit:
Wegens een gebrek aan perspectief koos Pedersen eieren voor zijn geld en gaat hij in op het aanbod van Sassuolo. Feyenoord incasseert zeven miljoen euro voor hem. Daar kan nog een miljoen aan bonussen bijkomen en ook is er een doorverkooppercentage.

17 augustus 2023 om 20:46

OK dat maakt de bedragen in ieder geval wat meer naar verwachting. Dan hoop ik maar dat ze erin blijven wat normaal gesproken wel zou moeten lukken gezien de eerdere seizoenen. Je kunt het alleen op dit moment niet herinvesteren zonder zekerheid te hebben en daar baal ik een beetje van. Bedankt voor de update.

Inmiddels is het weer veranderd naar een vaste som van 7 miljoen excl 1 miljoen bonus @voetbalzone

Dat meen je niet! Nieuwkoop is echt niet beter als Pedersen.

constructie al weer anders. is gewoon 8 mil

Pas het artikel maar weer aan naar een definitieve deal 🤣 7+1!!

Ik zal er ongetwijfeld geen kijk op hebben volgens de fijenoorders hier, maar ik zie het echt niet in die Nieuwkoop. Leuk in de Kuip met een duw in zijn rug door t publiek. Maar in de CL draaien ze hem sowieso dol en er zijn ook nog 17 wedstrijden buiten de Kuip.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren