Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘FC Utrecht trekt conclusies en zet streep door komst Sneijder’

Laatste update:

FC Utrecht zou achter de schermen druk bezig zijn met de komst van Wesley Sneijder, maar de kans lijkt klein dat de 33-jarige middenvelder zijn carrière zal vervolgen in de Domstad. Volgens het Algemeen Dagblad vormen voornamelijk de financiële eisen die Sneijder stelt een struikelblok voor Utrecht.

De recordinternational van het Nederlands elftal is transfervrij nadat zijn contract bij Galatasaray anderhalf week geleden werd ontbonden, maar zijn salaris zou met geen mogelijkheid op te hoesten zijn voor Utrecht. Eigenaar Frans van Seumeren had eerder al laten weten dat het financieel moeilijk zou worden voor de club om Sneijder in te lijven en de zakenman lijkt zijn conclusies nu definitief te hebben getrokken. Volgens de NOS zou Sneijder mikken op een jaarsalaris van vier miljoen euro. Zover zou Utrecht niet willen gaan, maar de club had met behulp van investeerders wel het salarisplafond van 2,5 ton willen doorbreken voor de middenvelder: er lag een jaarsalaris van 2 tot 2,5 miljoen euro klaar voor Sneijder.

Van Seumeren had een deel van zijn aandelen willen verkopen om de komst van Sneijder te bekostigen. Het salaris van de spelmaker zou door Utrecht zelf betaald moeten worden; eventueel tekengeld zou voor rekening van de eigenaar komen. De geboren Utrechter heeft daarnaast nog meer opties. Zo wordt ook Ajax nog altijd in verband gebracht met Sneijder, die eerder een transfer naar Sampdoria al zag afketsen. Vanuit de Major League Soccer zou hij kunnen rekenen op de belangstelling van Los Angeles FC en Montreal Impact, terwijl ook Zenit Sint-Petersburg de situatie rondom Sneijder nauwlettend in de gaten zou houden.

Denk jij dat Wesley Sneijder deze zomer aan de slag gaat bij een club in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En waar basseerd VZ en het AD dit op?
Lees het artikel op NOS eens. Heldere uitleg daar. Denk dat het 60 om 40 is dat t gaat lukken.

24 juli 2017 om 21:19

Het stukje op de NOS geeft schetst juist een beeld dat het niet gaat lukken. Zij redeneren: meer SK-houders en dat genereert een miljoen, dat kunnen ze bij Sneijder leggen. De NOS zou beter moeten weten, want zo werkt de voetballerij niet.

24 juli 2017 om 22:40

Zo werkt de voetballerij niet?

Kan je mij ook uitleggen waarom de voetballerij zo niet werkt want dat lijkt me toch een redelijk logische gedachte.

24 juli 2017 om 22:58

Sneijder al laten tekenen en dan nauwelijks of geen extra omzet genereren uit kaartverkoop kan voor een club als FCU grote gevolgen hebben. Dat risico kunnen ze niet nemen. FCU is juist op de goede weg na enkele jaren financieel er slecht voor te hebben gestaan.

Tevens is de kaartverkoop die ze extra zouden generen is maar een klein gedeelte van het totale pakket 'sneijder'.

Gebaseerd op een heel negatief stukje uit de Nos. Kranten die dat dan ook nog eens verdraaien resulteert in dit stukje... Echt een hele eigen draai gegeven aan het Nosstukje.

Het was leuk maar dit zag iedereen wel aankomen. Utrecht zou ook net een te lage stap zijn. Lekker een jaartje ballen bij Ajax of direct naar Amerika. Hoop op het eerste ivm het NL elftal.

24 juli 2017 om 21:24

Wat dit artikel er niet bij vermeld, waarom weet ik ook niet.. is dat Sneijder zelf contact heeft gezocht om bij Utrecht te komen voetballen.

De eis van Sneijder ligt bijna 10x hoger dan het salarisplafond van Utrecht. Ik vind het al knap dat van Seumeren überhaupt moeite heeft gedaan om het voor elkaar te kunnen krijgen. 2 miljoen voor een half jaar vind ik heel veel geld! Als de geruchten waar zijn en dat hij echt 4 miljoen per seizoen wilt.

24 juli 2017 om 22:38

Sterker nog, de eis van Sneijder is 16x zo hoog dan het salarisplafond van Utrecht. Geen rare eisen van Sneijder gezien zijn kwaliteiten en mogelijkheden qua geïnteresseerde clubs, maar simpelweg niet (verantwoord) op te hoesten voor Utrecht.

24 juli 2017 om 22:48

Hij kan dat soort salarissen verdienen, dus niet gek. Maar als hij met Utrecht in gesprek gaat weet hij toch zelf ook wel dat hij nooit zo'n bedrag gaat krijgen? Ga dan rechtstreeks praten met clubs die dit soort geld hebben.

25 juli 2017 om 00:07

Ach je weet hoe dat gaat toch. Sneijder zal die van Seumeren vorig jaar ofzo vast eens gesproken hebben op bij een borrel waa van Seumeren iets zal hebben gezegd dat ie altijd welkom is bij Utrecht. Dan zal Sneijder dus gedacht hebben laat ik eens een balletje opgooien en kijken wat de mogelijkheden zijn. Als Sneijder echt zelf naar Utrecht gestapt is dan wil hij dus heel graag, en dus niet verwonderlijk dat hij gewoon kijkt wat de opties zijn qua salaris.

25 juli 2017 om 08:29

Lijkt me niet dat er een club dat nog gaat betalen , de helft is al bijna onmogelijk in Europa.
Zitten weinig clubs met een beetje niveau op deze speler te wachten lijkt mij.

25 juli 2017 om 10:27

In Amerika en Rusland nog genoeg denk ik.

aha, het onderhandelen is blijkbaar begonnen.

Die gaat zeker niet naar een ED club. Die gaat voor het geld, heeft een aantal miljoentjes misgelopen de afgelopen tijd.

24 juli 2017 om 21:25

Ook voor u. Sneijder heeft zelf contact opgenomen met van Seumeren..

24 juli 2017 om 21:47

Prima, staat inderdaad niet in de tekst, fijn dat u mij daar op wijst, maar dat wil niet zeggen dat hij daarbij reã«le eisen heeft.
Hij heeft naar mijn inziens dergelijk hoge eisen, dat een club als Utrecht, die de goede weg zijn ingeslagen de laatste tijd op financieel gebied, daar niet aan moeten willen voldoen.
Of hij van Seumeren heeft geappt, ge-maild of er voor gebeld heeft, maakt mij niet zo veel uit, maar dat is mijn mening.

24 juli 2017 om 21:51

Het zal allemaal wel. Wesley zou absoluut niet weg gaan 1 week voor zijn transfer naar Real Madrid. Gezond verstand zegt dat de kans dat Wesley naar Utrecht gaat nihil is, tenzij het een huurdeal van 6 maanden betreft. Als Wesley toch naar Utrecht gaat zal ik mijn ongelijk graag toegeven. Hij is immers een absolute aanwinst voor de eredivisie.

24 juli 2017 om 21:54

Nummer1GLD. Wat reageer je raar? Je zegt zelf: 'hij gaat niet naar een ED club'. Maar hij heeft zelf contact genomen met die club, dus hoezo zou die niet gaan? De verwachting is dat er woensdag meer duidelijk is.

24 juli 2017 om 22:36

Ik geef aan, dat als hij zich op wat voor een manier dan ook aanbied, hij wel normale eisen moet stellen anders is het niks waard en liggen zijn eisen boven een ED niveau, zeker als je jezelf zogezegd 'aanbied' bij een meneer van Seumeren, wat is er precies raar aan mijn reactie? Denk je nou echt dat een club als Utrecht zulke hoge bedragen kan neerleggen, of denk je echt dat hij zich heeft aangeboden voor een salaris van pak een beet 4 ton?

Ik denk dat je te veel waarde hecht, aan het feit dat hij zelf contact zal hebben opgenomen, en daardoor het een en ander buiten perspectief ziet, maar dat is ook slechts mijn mening.

24 juli 2017 om 23:06

Je kan Sneijder niet huren, hij heeft nergens een contract. 4 miljoen moet Ajax in combinatie met tekengeld en bonussen wel op tafel kunnen leggen. Dacht dat hij maar een half seizoen wou, maar als dat niet zo is. Ajax als je slag, moeten toch een keer wat doen met al dat geld.

Als FCU max 2,5 ton kan geven per jaar, dan zou hij bizar veel tekengeld moeten krijgen. Ik denk dat ome Frans en vrienden dat niet gaan doen. Of zou Sneijder niet beseffen dat ook hij (financieel) water bij de wijn moet doen?

Stiekem hoop ik dat hij toch nog naar Ajax gaat, maar dan uiteraard niet voor een half seizoen. Ik hoop niet dat er eerst een nederlaag tegen Nice voor nodig is om de ogen van zowel Overmars as Keizer te openen.

24 juli 2017 om 21:49

@ Riddle

Stiekem hoop ik ook nog steeds dat Ajax een poging waagt voor Sneijder als hij één seizoen wil komen. En verder hoop ik eigenljk dat ze Nigel de Jong ook nog bij GS vandaan halen. Dan is je selectie kant en klaar voor komend seizoen. Misschien meer hoop dan leven.

Hoe fijn moet het zjin, dat als je een belangrijke wedstrijd speelt, je de volgende opstelling kan maken?

Onana
Veltman - Sanchez - De Jong - Viergever
Ziyech - Sneijder - VD Beek
Neres - Huntelaar - Younes

Dan heb je gewoon gigantisch veel internationale ervaring op het allerhoogste niveau bij elkaar. En zowel Huntelaar, Sneijder en de Jong zijn altijd team spelers geweest en altijd hebben ze een hele goede mentaliteit + werkethiek. Alle drie zijn ze 110 procent fit.

24 juli 2017 om 22:07

Zie liever Nigel dan Sneijder. Sneijder zal snel voorbij gestreefd worden door Frenkie en Donny terwijl Nigel kwaliteiten heeft die niemand in onze selectie heeft. Verder wil Sneijder maar een half jaar komen, dus voor mij een dikke nee.

Ik las zelf dat Sneijder 2,5 miljoen aangeboden kreeg, maar 4 verlangde. Dan verdiend hij 15 tot 20 keer het salaris van de rest van de selectie. Logisch dat er een streep door heen gaat. Commercieel zou hij 7 ton (extra seizoenskaarten+shirtjes) opleveren, dus het leverd die 4 miljoen bij lange na niet op. Jammer voor utrecht, maar 3 miljoen verlies voor een jaartje Sneijder zou ik niet doen.

Her en der in Istanbul gaan er geruchten rond dat Sneijder gaat terugkeren naar Galatasaray. Morgen staat er een grote vergadering op de planning van het bestuur van Galatasaray waar waarschijnlijk wordt besloten dat Tudor wordt ontslagen. Hierdoor staat er ook nog steeds op de Instagram-biografie van Sneijder 'Player of Galatasaray'. De kans is klein, maar we zullen het zien.

24 juli 2017 om 21:20

Dat zou een erg grote grap zijn, alhoewel het me niet eens zou verbazen!

24 juli 2017 om 21:41

De enige reden dat Sneijder's contract ook is ontbonden komt door onze nutteloze trainer Tudor. Zodra hij weggaat, is Sneijder bereid met een fikse salarisverlaging een nieuw, 2-jarig contract te tekenen. Dit doet het bestuur ook om de ontevreden supporters gerust te stellen, die de afgelopen dagen het ontslag van het gehele bestuur eisen.

24 juli 2017 om 21:53

Waarom zou hij dan genoegen nemen met een fikse salarisverlaging? Hij heeft juist dan de macht, lijkt mij. Hij kan het bestuur juist uitmelken omdat zij niet nog eens voorschut willen staan bij de fans.

24 juli 2017 om 22:53

Als hij met een salarisvermindering akkoord zou gaan nadat het bestuur hem heeft laten gaan? Ik kan me onmogelijk voorstellen dat Sneijder daarmee akkoord gaat. terug komen prima maar dan wel met een beter contract zou ik zeggen.

24 juli 2017 om 22:00

Als het bestuur je zo laat vallen, dan wil je niet terug lijkt mij? Maja aan de andere kant, geld spreekt..

24 juli 2017 om 23:04

Tudor zit er toch pas een maand of 2? Of vergis ik me nou?

24 juli 2017 om 23:25

Ze hadden bij voorbaat al afgesproken dat hij een salarisverlaging zou krijgen bij een nieuw contract. Tudor zit er inderdaad pas een aantal maanden, maar hij heeft zijn incompetentie dusdanig laten zien dat men al snel een conclusie kon trekken over zijn vertrek.

25 juli 2017 om 00:36

Ik kan je vertellen dat dit absoluut niet aan de orde is. Morgen zal bekend worden waar Wesley komend seizoen gaat voetballen. Geen Galatasaray in ieder geval. Die mogen zijn schoenen nog niet poetsen.

Tja hoop nog altijd dat hij naar Ajax komt voor langere periode. Zelfs voor een halfjaar kan hij zijn waarde hebben voor Donny en Hakim. Maar goed 4 miljoen euro gaat hem dan ook niet worden.

Ga er nog altijd vanuit dat hij bij Gala wel een vertrekpremie heeft meegekregen anders kan ik me niet voorstellen dat je als voetballer je contract laat afkopen. Of je moet al wat achter de hand hebben.

Lekker in Nederland vestigen waar het politieke klimaat wat rustiger is.

Aan de andere kant, moet ook allemaal niet zo'n soap worden als met Neymar. Je wil naar Utrecht of Ajax of waar dan ook heen of niet.

Vind dit niet bepaald fair van sneijder. Hij had al lang aan kunnen geven. Jongens ik eis vier miljoen dus hou maar op. Of hij moet gewoon voor zijn plezier in zijn geboortestad gaan spelen. Dat had hem gesierd. Neem aan dat hij inmiddels toch geen armmoedig leven hoeft te lijden?

24 juli 2017 om 21:38

Maar de nieuwe bentley en de villa op Ibiza moeten ook betaald worden. Nee ik geef hem geen ongelijk. Net 33 en een grote status. De komende 4 jaar nog 12 tot 20 miljoen pakken moet hij gewoon lekker doen. Hij kan het 99,9999 procent van de mensen die hem een geldwolf noemen niet, dus ja.

24 juli 2017 om 22:04

@ Elpistolero16

Het is iets romantisch om terug te keren natuurlijk, zeker als het kan zoals Kuyt dat bijvoorbeeld deed. Je maakt je helden status nog groter. Aan de andere kant tellen de keiharde centen en zou iedereen die afweging heel serieus nemen. Het moet een combinatie van beiden zijn waarmee Sneijder over de streep getrokken gaat worden.

Zou bij GS nog 4,5 miljoen euro krijgen voor komend seizoen, en daar is een veel gunstiger belastingklimaat. Dus dat hij in Nederland niet voor 2,5 miljoen tegenover 52% belasting gaat voetballen snap ik wel.

Misschien als Ajax hem 3 miljoen tekengeld bied en 1 miljoen aan salaris exclusief premies die kunnen oplopen tot 1 miljoen. Dan praat je over 5 mljoen euro in totaal waar hij 2,5 aan over houd. Dan kom je in de buurt van zijn GS salaris.

24 juli 2017 om 22:17

Helemaal eens. Tuurlijk hoop je altijd op een Rijkaard, cocu, kuyt scenario, maar goed in zijn positie zou bijna iedereen ook voor het geld kiezen. Zelfs kuyt ging nog even 2 jaartjes cashen in Turkije. En ja als er over 4 jaar 10 miljoen extra op je rekening staat dan snap ik het volkomen. Toch een hoop extra geld voor je oude dag en ooit je kinderen als je overlijd.

24 juli 2017 om 21:48

Hoezo niet fair? Hij heeft duidelijke eisen gesteld en dat ze daar niet aan kunnen voldoen is pech voor hen.

Dit is gewoon negatief in het beeld gezet uit het artikel van de NOS. Sneijder komt deze week nog tot een conclusie. Nog is duidelijk.

Misschien wilt Sneijder wel als Ajax hem 2,5miljoen aan salaris biedt. Ajax heeft hij toch meer gevoel bij lijkt me.

Dit hadden we natuurlijk allemaal zien aankomen. Dromen mag altijd.

Niet aan beginnen joh. Een blessuregevoelige vedette waar je externe investeerders voor nodig hebt en die ongetwijfeld voor scheve gezichten binnen de selectie gaat zorgen. Als Sneijder graag voor Utrecht wil spelen dan kan hij ook genoegen nemen met een miljoentje voor een half seizoen om dan in januari naar Amerika te gaan.

Vind het wel jammer als hij naar een kleine club gaat. Hij kan het best nog bij een subtop club aan bijv: Lyon😊✌

24 juli 2017 om 22:42

Volg je z3ma echt voetbal

25 juli 2017 om 10:38

Kan ik geen voetbal volgen dan? Ooit gehoord van het vrouwenvoetbal? Ik denk dat jij nog in de middeleeuwen leeft schat *.*

Hik gaat niet komen, hij vietbalt enkel nog voor het geld.....al een tijdje eigenlijk, zo een beetje sinds hij naar Gala is gegaan

Hik gaat niet komen, hij vietbalt enkel nog voor het geld.....al een tijdje eigenlijk, zo een beetje sinds hij naar Gala is gegaan

Ik begrijp niet zo goed dat Utrecht überhaupt overweegt om hem een contract aan te bieden als hij 4 miljoen per jaar wil verdienen. FC Utrecht heeft met Labyad een prima nummer 10 in en met Emanuelson een uitstekende verdedigende middenvelder in huis (zeker voor het niveau van FC Utrecht), waarom zou je dan zo ontzettend veel salaris neer gaan leggen voor Sneijder? Het is natuurlijk een uitstekende speler, zeker voor de eredivisie maar hij is niet meer zo goed dat het gerechtvaardigd is dat hij in zijn eentje waarschijnlijk net zoveel salaris verdiend als alle andere middenvelders (en misschien ook nog wel de verdedigers) bij elkaar. Het is ook niet zo dat FC Utrecht met Sneijder ineens een kampioenkandidaat is. Met of zonder Sneijder, FC Utrecht zal, als het normaal presteert, samen met AZ, Heerenveen, Vitesse, FC Groningen en Vitesse om de plaatsen 4 t/m 7 gaan strijden dus er is, naast het feit dat het natuurlijk ontzettend leuk is, geen enkele reden voor Utrecht om Sneijder aan te trekken

25 juli 2017 om 05:18

Alsof elk seizoen een herhaling van t voorgaande is..... Utrecht en Vitesse hebben zich versterkt, terwijl Ajax en PSV juist verzwakt zijn. Feyenoord kan door CL wedstrijden ook een moeilijk seizoen tegemoet zien. Een FC Utrecht met Sneijder kan zomaar eens een kampioenskandidaat zijn.

Sneijder hebt geld beetje triets als ie echt 4 mil per jaar vraagt ik.geloof dat niet want zelf ajax betaald dat niet

Blijft het toch een ietwat raar idee vinden, een groot A merk als sneijder
die een van die 2 telfort spitsen moet aanspelen.

Hoor hem al roepen: Makiemnog ???

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren