Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht strikt voormalig pion van PSV en KNVB: ‘Ik ben enorm verheugd’

Laatste update:

Jelle Goes gaat aan de slag bij FC Utrecht. De Eredivisionist heeft Goes tot medio 2021 gestrikt als manager van de academie, zo maakt men maandagmiddag bekend. De 47-jarige Blaricummer gaat zich op Sportcomplex Zoudenbalch ontfermen over de doorontwikkeling van de jeugdopleiding.

Goes was tussen 2013 en 2017 actief als technisch manager van de KNVB. Hij moest in mei 2017 van Hans van Breukelen vertrekken; de toenmalig technisch directeur nam zelf het takenpakket van Goes grotendeels over. Goes was een van de grondleggers van het plan Winnaars van Morgen, dat de aanzet moet zijn om de opleiding in het Nederlandse voetbal te verbeteren.

In het verleden was hij bovendien actief als hoofd opleidingen voor CSKA Moskou en PSV. Bovendien was hij tussen 2004 en 2007 de bondscoach van Estland. Goes heeft zijn sporen in de voetballerij dan ook 'ruimschoots verdiend', aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van Utrecht. "In binnen- en buitenland. Hij weet als geen ander wat er speelt in de top van het (jeugd)voetbal in Nederland én het buitenland en kan de FC Utrecht Academie van een enorme kwaliteitsimpuls voorzien."

Zelf is Goes 'enorm verheugd' met zijn nieuwe baan. Hij noemt Utrecht een 'prachtige, ambitieuze club' en vindt dat de academie daar een belangrijke positie in inneemt. "De samenwerking met amateurclubs in de regio zal één van de speerpunten zijn. We gaan de komende jaren hard aan de slag met het doorontwikkelen van de staf en de jeugdspelers, om het uiteindelijke doel, spelers opleiden voor Stadion Galgenwaard, verder te verwezenlijken."

Jelle Goes is een aanwinst voor FC Utrecht

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We zullen zien hoe deze combinatie zal zijn. Utrecht doet het al een tijdje goed maar het is elk seizoen weer een nieuwe uitdaging. Ook na dit seizoen verliezen ze weer steunpilaren zonder er veel geld voor te vangen. Het zou mooi zijn als FC Utrecht de vijfde club van Nederland word. Die potentie hebben ze zeker. Verder vind ik dat Utrecht best meer mag doen aan naamsbekendheid in de stad Utrecht. Wijken als Ondiep en Sterrenwijk zitten veel fans. Maar verder valt het eigenlijk best mee. De Meern, Bunnik en de gemeenten eromheen zitten ook veel fans maar er valt in andere gebieden nog gigantisch veel winst te behalen. Ajax heeft goed gebruik gemaakt van de leegte die Utrecht daar heeft. Meer binding met de stad is goed voor uitbreiding want Utrecht staat niet waar ze horen te staan.

12 maart 2018 om 14:24

Interessant punt waar ik het grotendeels mee eens ben. Wij moeten veel meer doen met de jeugd en naamsbekendheid, aangezien we best een groot achterban hebben. Er wonen in deze provincie 1,2 miljoen mensen en wij zijn de enige profclub hier. En het lukt ons zelden om 24.000 fans in het stadion te krijgen.

Het klopt trouwens ook dat de meeste fans van Utrecht niet uit de stad zelf komen, maar uit de gemeentes eromheen. In Nieuwegein, Vleuten/ De Meern, Woerden, Maarsen en Bunnik wonen veel Utrechtfans. En wat hier ook algemeen bekend is, is dat Amersfoort (de 2e stad) echt een stad is waar heel wat Ajacieden wonen en dat FC Utrecht daar weinig te vertellen heeft. Al jaren probeert de club daar wat aan te doen, maar het heeft nog weinig opgeleverd.

12 maart 2018 om 14:42

Klopt, ik kom zelf uit Amersfoort en er zijn veel Ajacieden. Mensen hier reizen liever een kwartiertje langer (met de trein) voor Ajax dan dat ze naar Utrecht komen.

12 maart 2018 om 15:57

Grotendeels heeft het ook te maken met de woningprijzen natuurlijk in de stad dat mensen buiten de stad gaan wonen, maar laten we het daar niet over gaan hebben op VZ :-)

Ben het er ook mee eens dat er meer supporters in het stadion horen te zitten. Nu vind ik ook wel dat de prijs voor een los kaartje flink is gestegen met de jaren waardoor het ook niet voor iedereen meer mogelijk is om erbij te zijn of mensen denken er wel 2x over na.

Ik hoop dat Jelle de jeugdopleiding een boost kan geven want Jong FcU zit momenteel weinig materiaal in dat van waarde kan zijn voor het eerste elftal..

14 maart 2018 om 13:27

Precies! Eigenlijk best jammer want Utrecht heeft alles om de vierde of vijfde club van Nederland te zijn. Om de een of andere reden leeft FC Utrecht gewoon niet echt in Utrecht. Nu gaan er spelers nog weleens bij basisscholen langs maar dat is te weinig. Toen ik jong was kwam ik de naam FC Utrecht eigenlijk nauwelijks tegen en dat is nu niet veel veranderd. Dan denk ik, je hebt bijvoorbeeld Leidsche Rijn. Dat is de grootste nieuwbouwproject van Nederland. Is gestart ergens rond 2004 en loopt nog lang door. Daar komen tienduizenden mensen te wonen. Gigantisch veel mensen in Nederland komen hier wonen. Werk bijvoorbeeld met de lokale sportscholen, ziekenhuizen of winkeltjes om fans te trekken. Verzin acties, geef nu en dan een gratis seizoenskaart weg. Werk veel intensiever met de plaatselijke voetbalclubs.. Er valt veel te doen om fans te binden en Utrecht doet daar echt te weinig in. Ik vind dat jammer want de club verdiend meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren