Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht overtuigt Feyenoord en betaalt miljoen: ‘Veel kwaliteit’

Laatste update:

Donderdag kwamen er nog berichten naar buiten dat Feyenoord Simon Gustafson liever aan een buitenlandse club zou verkopen omdat het de ‘concurrentie’ niet wil versterken en verwachtte over de grens meer voor de middenvelder te kunnen ontvangen. Het is FC Utrecht echter toch gelukt om de bekerwinnaar te overtuigen, aangezien zij vrijdag melding maken van de komst van de Zweed.

Gustafson heeft in de Galgenwaard een tot medio 2022 doorlopend contract gesigneerd en wordt volgens De Telegraaf voor een miljoen euro overgenomen van Feyenoord, waar hij nog een jaar vastlag. De spelmaker werd dit seizoen verhuurd aan Roda JC Kerkrade en liet daar een goede indruk achter. Bij Feyenoord was de concurrentie door de aanwezigheid van spelers als Tonny Vilhena, Jens Toornstra en Robin van Persie echter fors voor de aanvallende middenvelder, die hoopt bij FC Utrecht wel een basisplaats te kunnen veroveren.

De club van trainer Jean-Paul de Jong zag eerder deze week Zakaria Labyad voor zeven miljoen euro naar Ajax vertrekken, waardoor het de financiële armslag heeft om zaken te doen met Feyenoord. Gustafson vormt de derde aanwinst van FC Utrecht in de afgelopen paar dagen. Nadat onlangs Joris van Overeem al werd overgenomen van AZ, versterkte de club zich woensdag ook met Werder Bremen-verdediger Leon Guwara.

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam is opgetogen over de nieuwe aanwinst: “Met Simon halen we een speler in huis die over bijzonder veel kwaliteit beschikt. Hij heeft de kwaliteiten om beslissend te zijn in wedstrijden met zijn scorend vermogen en creativiteit. Simon is een rasvoetballer, die na een sterk seizoen bij Roda JC zichzelf graag wil bewijzen en doorontwikkelen bij FC Utrecht. We zijn ervan overtuigd dat Simon voor ons een meerwaarde is en kijken met veel vertrouwen uit naar de samenwerking.”

Een goede aanwinst voor FC Utrecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt wanbeleid eerste klas als Feyenoord voor een schijntje Gustafson van de hand af doet. Het is geen uitverkoop ...

18 mei 2018 om 11:38

Wie zou dan veel meer gaan betalen?

Nog maar 1 jaar onder contract en hij wilde zelf niet meer blijven. Dan kan je heel moeilijk hoog in de boom gaan zitten.

Gun hem ook wel de stap en zo krijg je er wel nog iets voor.

18 mei 2018 om 11:47

Eens met jou, Feyenoord zat niet in een ideale positie. Dit is wel enigszins het maximale bedrag. Leuke speler maar niet voor Feyenoord, denk dat hij bij Utrecht beter past en belangrijk kan worden.

18 mei 2018 om 11:48

Hoe kun je dit nu zeggen. Je ontvangt een miljoen voor een speler die geflopt is mentaal gezien. Je hebt er zelf 1,5 miljoen voor betaald. Is zo slecht nog niet. Wat was in jouw ogen acceptabel geweest dan?

18 mei 2018 om 11:49

Eenjarig contract en hij werd verhuurd aan Roda omdat hij niet goed genoeg was. Wat had je dan verwacht?

18 mei 2018 om 12:24

Fr12jules

Wanbeleid? Dat zou het pas zijn als ze ergens anders vijf miljoen hadden kunnen opstrijken, maar desalniettemin toch een deal sluiten met Utrecht.

Maar uiyt het gegeven dat Martin van Geel Gustafson nu voor dat miljoen aan Utrecht overdoet mag jij in alle redelijkheid afleiden dat er dus elders verder geen enkele interesse was om Gustafsson over te nemen in ruil voor een transfersom. Kennelijk was dit het maxumaal haalbare! In dat geval kan van wanbeleid uiteraard geen sprake zijn.

18 mei 2018 om 12:46

Gustafson was tegen Almere echt een drama. Geen bal goed geraakt..

18 mei 2018 om 13:17

Ik vind het alles behalve wanbeleid. Gustafson heeft altijd hard gewerkt voor Feyenoord, maar komt net tekort voor het eerste. Dan komt er een club waar hij wel oren naar heeft en heeft Feyenoord misschien een beetje water bij de wijn gedaan, maar hebben ze daarmee wel hun waardering voor Gustafson laten zien.
Utrecht lijkt me een goede club voor Simon. Hier krijgt die speeltijd en als die aan zn vertrouwen werkt kan die ook nog iets beter worden. In mijn ogen is dit een win-win-win situatie.

18 mei 2018 om 14:32

Wie weet hebben we er een doorverkooppercentage op, dan is het een prima deal. Al ben ik wel benieuwd naar de Utrechtfan die Feyenoorders voor jankerds uitmaakte, zit jij je nu heel diep te schamen onder een dekentje?

18 mei 2018 om 16:31

Haha, ben inderdaad ook wel benieuwd waar hij gebleven is. Alles zomaar voor waarheid aannemen of geloven in wat je zelf denkt komt nog vaak genoeg voor. En daarna nergens meer te bekennen.

Edit: Ah, het was fcu_030 - Zal wel blij zijn dat de jankerds bij Feyenoord Gustafson voor een prima vriendenprijs van de hand hebben gedaan.

19 mei 2018 om 00:39

Feyenoord heeft jaren lang voor een schijntje spelers bij Utrecht vandaan gehaald. Dacht je toen ook zo? Ik vind het een redelijke speler die weg wilt, niet is geslaagd tot nu toe en een 1 jarig contract heeft.

Wat stom van ons Feyenoord!!!
Weer loopt een goede speler de deur uit door aanpassingsproblemen. Jammer... die nekt ons komend seizoen tegen Utrecht!

Voor beide partijen het beste. Bij Feyenoord zou hij niet spelen en voor FC Utrecht is een goede aankoop. Ik denk dat Gustafson heel wat rek heeft en het zou me niet verbazen als hij binnen twee jaar vertrekt naar een andere club voor een mooit bedrag voor Utrecht.

Ik hoop dat er een terugkoopclausule inzit. Goede voetballer, maar logisch dat ie nog een jaartje zou moeten uitwijken met de concurrentie van Van Persie en Toornstra. Maar verkopen zou heel jammer zijn. Op van Persie na enige voetballer met voetballend vermogen bij Feyenoord...

18 mei 2018 om 11:38

@tommymator Berghuis kan ook wel voetballen

18 mei 2018 om 12:05

Alleen maar in eigen belang.

18 mei 2018 om 12:36

12 assists en daarmee derde in de Eredivisie, hoezo alleen maar in eigen belang? Waarbij ook nog vermeld dient te worden dat Berghuis geen hoekschoppen en vrije trappen neemt, in tegenstelling tot veel andere spelers op de ranglijst voor aantal assists.

18 mei 2018 om 12:59

Achja, Berghuis maakt soms wat handgebaartjes, schiet wel eens wat te vaak op goal, Voetbal Inside roept wel eens dat het met regelmaat een egoïst is en dan speelt hij alleen voor eigen belang. Die assists zijn 'm inderdaad komen aanwaaien.

Utrecht doet goede zaken op de transfermarkt. Gustafsson is geen niveau Feyenoord, maar ik denk dat hij uitstekend van waarde gaat zijn voor Utrecht. Aanvallend kunnen ze nog wel een impuls gebruiken.

voor Feyenoord kwam hij helaas tekort wat jammer is want hij kan wel wat met een bal en heeft wel creativiteit in zijn spel. voor Utrecht is dit denk ik wel een goede versterking

Wel terecht imo. Utrecht matst Feyenoord ook vaak met koopjes, goed om te zien dat het ook eens andersom mag

Gustafson is echt belangrijk voor ons geweest en heeft het gewoon in het algemeen goed gedaan. Ik zie hem dan ook bij Utrecht gaan schitteren! Hij kan eigenlijk niet de kar trekken, maar in een goed voetballend team is deze jongen voor elke Eredivisieclub een aanwinst. Aangezien er bij Utrecht goed en aanvallend gevoetbald wordt zie ik hem er zeker wel komen, dat gun ik hem ook. Goede aanwinst! Utrecht is al goed bezig met versterken zeg!

Oehhh utrecht is lekker aan het bouwen man!
Heerlijk middenveld

18 mei 2018 om 11:42

Van Overeen en Gustafson zijn inderdaad al goede aankopen hoor van Utrecht ter vervanging van Ayoub en Labyad. En nog goedkoop ook. Weten altijd weer mooie spelers op de kop te tikken.

18 mei 2018 om 13:28

@mrkritisch: ben je nu niet aan het overdrijven? Het zijn de afdankertjes van respectievelijk Feyenoord en AZ. Tuurlijk hebben zij zich bewezen, maar bij teams die iets beter zijn dan FC Utrecht vallen zij uit de boot. Ik vind het meer spelers voor de middenmoot dan voor een team dat meespeelt om de subtop. Een Heerenveen of FC Groningen is hun niveau.

18 mei 2018 om 14:32

@mexicanooo dit zijn gewoon prima aanwinsten voor Utrecht. Labyad, Viergever en Ayoub zijn normaal gesproken ook geen top 3 materiaal maar worden toch ook gehaald. dit is gewoon het huidige niveau van de Eredivisie, ik zou er maar aan wennen want beter gaat het niet worden voorlopig. zeker niet als Ziyech vertrekt uit de Eredivisie deze zomer. zo een speler gaan we niet snel meer zien op de Nederlandse velden

Laten we direct vooropstellen dat het zoals verwacht regelrechte onzin was dat Feyenoord (volgens het AD) niet aan een Nederlandse club wou verkopen omdat het bang was de concurrentie te versterken. Feyenoord heeft ook gewoon baat bij een goede onderlinge relatie met de clubs. Maar het volgende; een miljoen voor Gustafson is toch wel een behoorlijke vriendenprijs eerlijk gezegd. Minimaal een miljoen erbij had toch al wat beter geweest?

18 mei 2018 om 11:52

Heeft nog een contract voor een jaar. Hele schappelijke prijs denk ik zo

18 mei 2018 om 11:59

Ja, kan me er op zich ook wel in vinden hoor. Gaat het bij ons niet worden, is voor ong. 1,5 miljoen gekomen en nog jaar contract inderdaad. En daarnaast was Feyenoord ook bereid om 'm snel aan een nieuwe club te helpen. Maar 1,5 tot 2 miljoen leek me er toch ook wel uit te halen.

18 mei 2018 om 12:10

Een Nederlandse subtopper zal nooit zoveel betalen voor een speler die het niet heeft gered bij Feyenoord. En als ik het goed heb begrepen wil Gustafson heel graag naar Utrecht.

18 mei 2018 om 12:57

Nee, 3 tot 5 miljoen zal je me ook niet zeker niet zien voorstellen, maar met de (zogezegde) extra interesse had ik toch net iets meer verwacht. Maar afijn; ben tevreden hoor met de transfersom en gun Gustafson (net als Feyenoord) de stap van harte. Hoop dat hij mooie dingen kan laten zien bij jullie.

18 mei 2018 om 11:51

Wanneer heeft Utrecht ooit een hoofdprijs gevraagd aan Feyenoord? Feyenoord krijgt zelfs (een kwalitatief betere?) Ayoub gratis en voor niets.

18 mei 2018 om 12:24

Wanneer heeft Feyenoord geen hoofdprijs aan Utrecht betaald? Ik ben oprecht benieuwd, een Amrabat is volgens mij tussen de 3 á 4 miljoen betaald en is nog niet echt een meerwaarde gebleken..

18 mei 2018 om 13:03

Amrabat was voor Utrecht een bepalende basisspeler en die transfersom werd in die tijd gezien als een regelrecht koopje. Maar naast Amrabat zijn er vele succesvolle spelers voor een schijntje van Utrecht naar Feyenoord verkast, denk aan mister Feyenoord Dirk Kuyt voor 1 mln.

18 mei 2018 om 13:11

daarnaast meen ik me een toornstra te herinneren die voor meer verkocht had kunnen worden elders..

18 mei 2018 om 11:51

Wat had jij voor ogen dan? Alles boven de miljoen is teveel voor een geflopte speler. Je kunt het niet vergelijken met een transfer van een van de sterkhouders van Utrecht. Zo werkt het niet.

18 mei 2018 om 11:52

Die clubs die de hoofdprijs vragen aan Feyenoord doen dat voor basisspelers met langdurige contracten, niet voor spelers met een eenjarig contract die je hebt verhuurd omdat je hem niet goed genoeg vond...

18 mei 2018 om 12:28

Ze hebben gezegd: na tiendalli, braafheid, Toornstra, Bosschaart, Kuyt, Amrabat en Ayoub mogen jullie wel eens wat voor ons doen

18 mei 2018 om 18:16

@Fcu1989 Beetje jammer dat je schijnbaar als Utrecht supporter Braafheid opnoemt (die nog nooit voor Feyenoord heeft gespeeld) en daar nog duimpjes voor krijgt ook. Ayoub was transfervrij dus waar hij naartoe bepaalt hij toch echt zelf en daar heeft FC Utrecht niets mee te maken.

19 mei 2018 om 01:01

Dat van Ayoub ligt wel wat minder zwart wit dan dat. Utrecht en Ayoub gaan goed uit elkaar en Utrecht heeft de stap naar Feyenoord gestimuleerd als hij nog alles zou geven. Zijn eerlijkheid en dankbaarheid naar de club FC Utrecht worden daar zowel door de club als supporters hierom gewaardeerd

19 mei 2018 om 00:43

Kuijt en Toornstra?

Goed voor de Eredivisie dat Gustafson op het hoogste niveau aanwezig blijft. 1 miljoen lijkt me wel aan de lage kant voor een speler met zijn creativiteit.

Prima versterking voor Utrecht, als vervanger voor Labyad neem ik aan?

Zo zie je maar weer dat de berichtgeving van het AD wat gisteren naar buiten kwam over de concurrentie niet willen versterken grote onzin is.

18 mei 2018 om 11:58

Sinds het AD ooit de nonsens de wereld in hielp dat Kuyt en Kalou eigendom waren van een Portugese investeringsmaatschappij neem ik die krant al niet meer serieus.

Ik snap deze transfer niet echt. Utrecht heeft namelijk al vd Streek op 10 staan. Dus waar zou Gustafson moeten spelen? Daarnaast vind ik hem verdedigend niet sterk. Als het niet loopt, is hij de eerste speler die het team in de steek laat.

18 mei 2018 om 12:03

Waarschijnlijk als lcm, en dan vd streek op 10, overeem op rcm en strieder op cdm. Emanuelson en Kali achter de hand

18 mei 2018 om 12:20

Met de huidige verdediging moet Utrecht eigenlijk met zoveel Kali als Strieder voetballen op het middenveld. Leeuwin en Dumic vind ik beide niet heel erg sterk. En als Jansen niet meedoet, is er totaal geen rust in de verdediging. Daarnaast keept Jensen met de week slechter.

18 mei 2018 om 13:01

Onrust is er mede omdat een ander centrum dan Jansen en Leeuwin nooit samenspeelt. Nou zou ik persoonlijk leeuwin verpatsen en nog een goede cv halen!

18 mei 2018 om 12:04

Denk dat hij wordt gehaald als vervanger van klich maar vind het zelf ook een aparte keuze. Hij komt nou niet bepaald over als een speler die ook kan strijden waar het nodig is. En dan heb je in de top wedstrijden al weinig aan hem

18 mei 2018 om 13:00

Hij zal toch wel de vervanger van Labyad zijn? Ze hebben dezelfde speelstijl want ze zijn beide technisch goede aanvallende middenvelders en ze bemoeien zich het liefst zo weinig mogelijk met verdedigen.

18 mei 2018 om 15:04

Denk het niet want labyad stond het grootste deel van het seizoen in de spits

18 mei 2018 om 13:14

als de situatie erom vraagt kan ik me ook nog wel voorstellen dat JP ook ervoor kan kiezen om van der streek als spits neer te zetten. vd streek maakt toch regelmatig zijn doelpuntjes en is belangrijk in het druk zetten

18 mei 2018 om 14:41

In het begin van het seizoen speelde Utrecht met Labyad op 10 en Van der Streek als rechtermiddenvelder. Dat deed hij ook prima, dus waarom zou hij niet weer dat stapje naar achteren terug kunnen doen en Gustafson op 10? Als hij daar met zijn loopvermogen en scorend vermogen ook van pas komt is dat de ideale situatie voor Utrecht.

1 miljoen??? Dat geloof ik niet.

Ik hoop dat hij gaat vlammen bij Utrecht. Als Feyenoorder heb ik altijd en zwak voor hem gehad. Wel een beetje een slapjanus, maar voetballen kan hij zeker.

Ik vind het jammer dat Heerenveen hem niet haalt, zou een goede aanvallende impuls geven aan ons middenveld.

Waarom eigenlijk verkoopt fey hem? Niet goed genoeg vond hem bij roda een van de beste

18 mei 2018 om 14:42

Omdat het Feyenoord aan een voetbalfilosofie ontbeert. Feyenoord heeft liever werkers zoals Immers of Amrabat op 10 dan creatieve spelers als Ziyech of Gustafson.

Ik denk een prima versterking voor een marktconforme prijs! Welkom Simon

Utrecht is goed bezig! Zowel hij als van overeem prima versterkingen

Kijkt wel of hij er erg veel zin in heeft.

Bij roda leuke dingen laten zien maar soms ook dat hij als het niet gaat het laat afweten.
Zullen zien wat het brengt

Wat een mentaliteit een week geleden nog gedegradeerd met roda en nu al getekend bij Utrecht.De voetbal wereld is echt ziek

19 mei 2018 om 00:47

Maakt dat uit? Is het na 3 of weken minder erg?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren