Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

FC Utrecht wint van futloos Vitesse en heeft finale van play-offs in vizier

Donderdag, 19 mei 2022 om 22:56 ‚ÄĘ Shane Jebbink ‚ÄĘ Laatste update: 23:09

FC Utrecht heeft in De Galgenwaard zonder al te veel moeite afgerekend met Vitesse: 3-1. Het openingsdoelpunt werd gemaakt door de afzwaaiende Willem Janssen, waarna Sander van de Streek binnen twintig minuten de thuisploeg op rozen schoot. Een feilloze strafschop van Simon Gustafson zorgde ervoor dat FC Utrecht definitief afstand nam van Vitesse, dat nog wel via een slim genomen corner een treffer wist te produceren in de slotfase. Met de overwinning heeft FC Utrecht de finale van de play-offs voor Europees voetbal in het vizier. De ploeg van interim-trainer Rick Kruys kan zondag de klus in de GelreDome afmaken.

Een corner van Simon Gustafson vloog vroeg in de wedstrijd over de gehele verdediging van Vitesse in tot bij de tweede paal, waar de inlopende Willem Janssen de bal kon binnenknikken. Enkele minuten later dachten de Utrechters op een dubbele voorsprong te komen, maar een kopgoal van Anastasios Douvikas op aangeven van Gustafson werd afgekeurd wegens buitenspel. Na een klein kwartier leek de Griek alsnog op weg naar de 2-0 toen Van Overeem de bal op het middenveld veroverde en direct de spits de diepte in stuurde. Hoewel Douvikas enkel nog maar leek te moeten afronden verprutste hij de mogelijkheid door te treuzelen, waarna Houwen hem de bal ontfutselde.

De thuisploeg bleef aanzetten, wat na twintig minuten wel resulteerde in het tweede doelpunt. Thomas Buitink schoof de bal onnodig in de voeten van Othman Boussaid, die zonder twijfelen direct een diepe pass in huis had op Sander van de Streek. De aanvallende middenvelder schoot de bal rechts naast Houwen in het doel: 2-0. De sfeer was opperbest in de thuishaven van Utrecht, aangezien ze de wedstrijd helemaal in controle leken te hebben tegen een futloos Vitesse.

Tien minuten voor tijd kreeg FC Utrecht een opgelegde mogelijkheid om definitief afstand te nemen van de bezoekers uit Arnhem. De koud ingevallen Pontus Almqvist dribbelde langs Eliazer Dasa het strafschopgebied in, waarna Riechedly Bazoer de Zweed met een sliding opzichtig onderuit kegelde. Scheidsrechter Dennis Higler twijfelde geen moment en wees naar de stip. Het buitenkansje werd koel afgerond in de rechterhoek door Gustafson. Een venijnige corner van Vitesse zorgde voor het doelpunt wat Vitesse nog perspectief biedt richting de return van zondag. De hoekschop werd gepasst naar een volledig vrijstaande Million Manhoef, die op zijn beurt de ingevallen Patrick Vroegh bediende. De middenvelder schoof de bal beheerst achter Eric Oelschlägel. Daarmee zorgde de jongeling direct voor het slotakkoord in de wedstrijd.


Poll

Wie bereikt de finale van de play-offs voor Europees voetbal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door jeron)

Wat een fantastisch gevecht van Vitesse. Altijd te leven zolang Vitesse maar met passie speelt.

Wat een dr√°m√°tisch team hebben we toch buiten topwedstrijden. Nou lekker zondag voor hetzelfde spel twee uur op en neer rijden voor een 6-uurwedstrijd. Heerlijk.

19 mei 2022 om 23:05

In Europa wisten ze wel te presteren, maar in de Eredivisie was het zo wisselvallig als de pest.

19 mei 2022 om 23:17

Ik begrijp er geen moer van. Vitesse dit jaar in tweestrijden (Con.L) fantastisch bezig, maar waar heb ik naar zitten kijken vandaag is echt he-le-maal niets... Zondag maar hopen op een wonder...

19 mei 2022 om 23:56

@utreg

Klopt, je hebt gelijk man. Klasse pot van Utrecht. Het ging o.a. over de voorgaande wedstrijden en hoe utrecht en vitesse ervoor stonden vandaag. De laatste wedstrijden van Utrecht waren niet best maar ze konden er vandaag lekker op knallen. Vitesse oogde heel slapjes en het viel mij gewoon op dat ze tegen Ajax erop klapten zoals meerdere clubs en daar later last van hebben. Niks meer niks minder

20 mei 2022 om 09:16

Vitesse z'n laatste wedstrijd hiervoor was gewoon Ajax, als hij een verschil ziet tussen die wedstrijd en deze kan dat toch benoemd worden. Vitesse was vandaag gewoon heel slapjes. Utrecht veel feller en beter.

Prima pot vandaag, wel erg jammer van die onnodige tegentreffer.

Eindelijk de strijd gezien bij onze FC waar we al sinds december omgevraagd hebben. Laten we hopen dat ze het in Arnhem wederom kunnen laten zien.

19 mei 2022 om 23:41

FC Knudde?

20 mei 2022 om 09:42

@settler11 weer een reactie met veel inhoud en toegevoegde waarde

Komt wel goed komende zondag met vitesse. Utrecht heeft gefaald om het af te maken vandaag. Dit was gewoon een slechte wedstrijd van ons, maar deze uitslag is te doen.

19 mei 2022 om 23:36

Juich niet te Vroegh!

20 mei 2022 om 07:45

Deze jongens willen helemaal niet meer. Wij als fan hebben altijd nog hoop maar de instelling van sommige jongens gaat ons de kop kosten.. Bazoer is allang bezig met iets anders, Doekhie wilt wel maar zit met zijn hoofd ergens anders. Dan hebben we de keepers nog die zwaar onzeker ogen.. Misschien maar beter ook voor aankomend seizoen. Geen druk programma en puur op de competitie focussen. Daarnaast doorselecteren en een stabiel team neerzetten. Echter ben ik bang dat dit heel lastig gaat worden daar ik de jeugdige spelers ook niet heel top vind..

Snap echt niks van Utrecht. Al jaren niet. Laten regelmatig zien dat ze echt wel wat in huis hebben zoals nu, om vervolgens weer 5 zaadpotten te spelen. Ben zelf voor Utrecht, maar voor de europese punten is het denk ik beter als AZ europa in gaat.

19 mei 2022 om 23:37

Heb hetzelfde. Utrecht is een enigma man. Soms grandioos en in mijn ogen gewoon een prima selectie. Maar vaak echt van KKD-niveau. En beide kanten op heb ik serieus geen idee waarom haha, de pieken en dalen zijn riducuul explosief. Zelf Feyenoorder maar erg vaak in de Galgenwaard geweest. Daar snappen ze het ook niet. Maar goed. Daar snappen ze tijdens de wedstrijd er uberhaupt vrij weinig van ūü§ó

20 mei 2022 om 04:57

Misschien lijkt dit een vooroordeel omdat ik zelf voor Utrecht bent, maar als je de afgelopen 6 jaar standaard in de top 6 minstens eindigd en dit seizoen dan op de 7e plek, kan je niet zeggen dat Utrecht KKD niveau is..

Ja, het is af en toe echt bagger en afzien, zeker weten.. maar KKD niveau? Waarom is de play offs dan al jaren een zekerheid? Terwijl dat vroeger zeker geen zekerheid was?

20 mei 2022 om 07:48

Ik ben het met je eens. Ik als vitesse supporter heb precies hetzelfde. De ene week staat er een top team in Arnhem en de andere week een bagger elftal. Puur voor de punten is het idd het beste als AZ doorgaat..

20 mei 2022 om 10:52

Vorig seizoen is Vitesse prima 4e geworden, met een mooie Europese campagne die daarop volgde. Kijkend naar dit seizoen moet ik je gelijk geven, met name thuis was het niet om aan te gluren. AZ is de voor de hand liggende optie, maar AZ choked ook vaak in Europa.

20 mei 2022 om 11:57

Vorig seizoen was het na de winterstop ook ruk sjikkes. Verloren van VVV, Heerenveen, Twente en Sparta, gelijk tegen Willem II, ADO, RKC en niet te vergeten die waardeloze een na laatste wedstrijd tegen Fortuna. Het nieuwe van het spel is er al anderhalf jaar af en vrijwel alle clubs hebben door hoe ze ons moeten bestrijden. Zag gisteren even statistiek voorbij komen dat we 67 procent balbezit hadden tegen Utrecht. Wat kunnen we ermee? Helemaal niks. Is een reden waar de GelreDome leger en leger raakt. Geen spanning, geen strijd, niks. Heb alleen fatsoenlijke wedstrijden in Europa gezien in de afgelopen anderhalf jaar.

Heel ander elftal zonder postbode Maher. Prima potje, voorop in de strijd en kansen afmaken.

19 mei 2022 om 23:47

Ben erg benieuwd hoe volgend seizoen het middenveld uit komt te zien; Maher en Gustafson zullen transfervrij vertrekken en van Overeem ook.

20 mei 2022 om 04:58

Maher heeft nog een seizoen bijgetekend

20 mei 2022 om 07:59

Dat is nu ook precies het verschil. Het spel gaat zonder Maher zoveel sneller.
Maher is best een prima voetballer en kan ook veel met een bal, maar hij heeft zoveel tijd nodig dat er mogelijke kansen verprutst worden.

Maar inderdaad eindelijk weer eens wat strijd en passie gezien.

Vitesse met veel druk op de aanval en mooi geprobeerd de opening te zoeken


Na de 3-0.....


Ongelofelijk wat een slappe hap dit was. Bij ESPN goed geanalyseerd dat er he-le-maal niets in zat. Voeten met springveren bij het aannemen van de bal, lamlendigheid in de verdediging. Echt ongelofelijk. De goal van Vroegh biedt nog enig perspectief maar met dit voetbal mag het ook heel, heel snel klaar zijn wat mij betreft...

Voor iedereen beter dat Vitesse dit niet redt. Wat een droevige vertoning. Niet gek ook als de helft transfervrij is en met hun hoofd bewust of onbewust ergens anders zitten en de andere helft totaal een offday heeft . Volgend seizoen wordt 3x niks dus beter blijven we ver weg van Europees voetbal.

Vandaag eindelijk een keer pit gezien ! Voor het Europees voetbal en de punten denk ik wel dat het beter is dat az Europa in gaat . Onze fc bouwen aan een nieuwe selectie ( janssen overeem maher gufstafson en Maybe ramselaar en timber weg na dit seizoen ?) Vitesse viel wel echt tegen vandaag

20 mei 2022 om 05:03

Kan me niks schelen dat AZ voor Nederland beter is qua punten. Uiteindelijk gaat clubliefde altijd voor..

Maher heeft toch bijgetekend en blijft dus nog een jaar toch? Puur naar vandaag kijkend, is het echt zonde dat Gustafson en van Overeem allebei gratis weggaan.. Naar mijn mening waren beide een van de beste van het veld vandaag. Vooral als Gustafson ook mee gaat (en wilt) verdedigen, is het echt een hele goede middenvelder.

Zondag niet verpesten en nog 2x pieken, Forza Utreg!

Een onthutsend slecht Vitesse gezien vandaag, we gaven de kansen lekker makkelijk weg. Tegen een FC Utrecht dat onder aanvoering van Janssen er lekker op klapte. De koek is op bij Vitesse, lang seizoen geweest, veel blessures en bijna geen reserve bank meer over. Volgend seizoen niks te zoeken in Europa, er moet namelijk een heel nieuw team worden opgezet met de aankomende leegloop… begin a.u.b. met een nieuwe keeper wat zowel Houwen als die Duitser zijn dramatisch!

20 mei 2022 om 10:26

Poh, blijft weinig over. Wel zou ik het echt heel fijn vinden als, wanneer Letsch vertrekt, Oosting terug komt. Fijne gozer, goede trainer, nuchter en eerlijk.

Labyad terug halen voor de aanvallende kant
Kieftenbelt halen voor de verdedigende kant
Deze jongens zijn gratis te halen.

Dan kun je de knip trekken voor jongens als Zian Flemming, Carel Eiting en of Ekkelenkamp
En vergeet niet de doorstroom vanuit Jong Utrecht

Volgend seizoen kan er prima een goed Utrecht staan

20 mei 2022 om 10:10

'volgend seizoen kan er prima een goed Utrecht staan'.

Dit zeggen we hier elk seizoen kerel.. maar het komt er nooit uit.

20 mei 2022 om 19:13

Volgens mij ben je hard op weg om je doelstelling te halen (y)
Wil je aansluiten bij AZ of Feyenoord zal je veel meer moeten investeren in o.a. de breedte

Waar Vitesse een Openda heeft en Twente een van Wolfswinkel, mist Utrecht nu een echte betrouwbare spits
Douvikas is wel een leuke spits en Veerman leuk voor de breedte maar het is het net niet

Na Ajax uit de tweede wedstrijd waarin Utrecht goed speelde. Als liefhebber vind ik dat veels te weinig. Voetbal speel je om je publiek te vermaken!

Ben zelf Utrecht'supporter.
Wat we gisteren heb gezien hadden ze 15 wedstrijden geleden aan moeten beginnen.
Kortom, persoonlijk hoeven ze van mij niet europa in.
Scheelt een hoop ergenisūü§®

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NEC12-2
15.RKC Waalwijk12-11
16.FC Utrecht12-11
18.Vitesse8-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
V. BarkasKeeper120
C. BozdońüanMiddenvelder121
M. SeuntjensMiddenvelder121
O. FrauloMiddenvelder112
M. AzarkanAanvaller110
I. LidbergAanvaller111
J. ToornstraMiddenvelder101
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

19 fans
Verdediger, 37 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern M√ľnchen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren