Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht gaat flink profiteren van transfer van Haller van 50 miljoen

Laatste update:

Sébastien Haller is op weg naar Engeland. Eintracht Frankfurt meldt dat de spits toestemming heeft gekregen om de medische keuring te ondergaan bij West Ham United, dat ongeveer vijftig miljoen euro betaalt. Volgens De Telegraaf heeft FC Utrecht twee jaar geleden 'een stevig doorverkooppercentage' bedongen, waardoor de Domstedelingen ook wat geld incasseren.

De Duitse club meldt dinsdagochtend via de officiële kanalen dat men een akkoord heeft bereikt met de Londenaren over de voorwaarden van de transfer. De 25-jarige aanvaller reist nu af naar Londen om de transfer rond te krijgen. Haller sloot zich medio 2017 aan bij Eintracht Frankfurt, nadat de club FC Utrecht circa zeven miljoen euro had betaald.

West Ham is al een tijd op zoek naar een nieuwe aanvaller, daar Marko Arnautovic is vertrokken naar het Chinese Shanghai SIPG. Maxi Gómez was lange tijd in beeld bij the Hammers, maar de 22-jarige spits besloot Celta de Vigo in te ruilen voor Valencia. West Ham schakelde vervolgens door en probeerde het bij Eintracht Frankfurt, dat na lange onderhandelingen uiteindelijk akkoord is gegaan.

Haller maakte in de Eredivisie namens FC Utrecht al furore en verdiende zodoende een transfer naar Eintracht Frankfurt. Ook in Duitsland wist de Fransman regelmatig het net te vinden. In 77 wedstrijden kwam de spits 33 keer tot scoren, terwijl hij tevens 19 assists wist af te leveren. De 25-jarige aanvaller lag nog tot medio 2021 vast bij de Bundesliga-club.

Een goede aankoop van West Ham United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtige transfer man voor Haller. Hopen dat hij het daar ook kan laten zien.

16 juli 2019 om 10:55

Zeker mooie transfer! Echter klopt er ook grote deels niks van transfersom. Jovic kan toch niet slechts 10 miljoen euro duurder zijn, terwijl hij vele malen beter is dan Haller? Eigenlijk is dat best wel scheve kwaliteits/prijs verhouding. Goed en slecht gehandeld dus van Frankfurt.

16 juli 2019 om 11:13

Appels met peren vergelijken Zermatt. Haller zat daar al ruim 2 jaar. Jovic was überhaupt eerst gehuurd door Frankfurt van Benfica. Daar hadden ze clausule de hem voor heel weinig geld konden overnemen. Ook op Jovic is er al onwijs veel winst gemaakt door Frankfurt. Hij was überhaupt pas net van hun.

16 juli 2019 om 11:16

Hoezo, Jovic heeft zich pas 1 seizoen echt bewezen, dat speelt ook mee in de prijs en daarnaast kon Frankfurt hoog in de boom gaan zitten voor Haller nadat ze al flink hadden ontvangen door de verkoop van Jovic.

Ze hebben het geld dus niet per se nodig en zijn alleen bereid mee te werken indien West Ham een bizar bedrag neertelt, dat hebben ze nu dus gedaan.

16 juli 2019 om 11:57

Engelse clubs kunnen niet onderhandelen.
Woodward spant de kroon met Man U.

16 juli 2019 om 12:19

Dat komt omdat ze meer geld hebben dan visie.

16 juli 2019 om 14:35

@Zermatt_Person Het is een Engelse club. Een andere Engelse club heeft van Lewis Dunk de 4 na duurste verdediger aller tijden gemaakt en weer een andere club gaat van Harry Maguire de duurste aller tijden maken. Die leven compleet buiten de realiteit en hebben een scouting van een baksteen.

16 juli 2019 om 13:12

Voor Haller is het een mooie transfer inderdaad. Maar Eintracht betaalt nu ook de prijs voor een goed seizoen. Lopen ook behoorlijk leeg...

16 juli 2019 om 15:34

Maargoed met de 110 miljoen voor slechts twee spelers kan je als Eintracht zo 5 spitsen terughalen... als slechts 2 van de 5 de verwachting waarmaken zit je weer op schema.

Eintracht gaat natuurlijk nooit meer 110 miljoen voor 2 spitsen krijgen gok ik zo

16 juli 2019 om 14:34

Eintracht doet dat toch aardig. Beiden voor nog geen 5 miljoen gekocht en voor 60 en 50 miljoen verkocht.

16 juli 2019 om 19:51

Vraag me af of dit zo'n mooie stap is voor hem. Voor 50 miljoen naar een middenmoter; betekent dat als hij ooit nog een stapje omhoog wil maken hij het belachelijke goed moet gaan doen: alleen de absolute top kan dan zijn transfersom ophoesten (aannemend dat West Ham winst wil maken).

Goed nieuws voor het Nl’s voetbal! Hopelijk investeert FC Utrecht het geld goed. En destijds goed onderhandelt!

Ik hoop ook dat hij het in Engeland gaat laten zien, met zijn fysiek zou hij wel het verschil moeten kunnen maken. Benieuwd waar zn top ligt.

Wat een waanzinnig bedrag zeg. En ook een mooie transfer voor Haller. Vind 'm echt een geweldenaar (had 'm destijds altijd graag bij Feyenoord gezien) en met zijn combinatie van techniek, kracht en rust voor de goal denk ik dat het een uitstekende spits voor West Ham zal zijn.

Bovendien natuurlijk ook uitstekende zaken voor Utrecht.

Erg goede spits! Wel spijtig voor Eintracht, die nu naast Jovic ook Haller kwijtraken. 50 miljoen is natuurlijk wel een lekker bedrag voor hem, maar je moet toch je hele voorhoede opnieuw vorm gaan geven.

16 juli 2019 om 10:39

spijtig ook dat ze in een geweldig jaar een europese prijs konden pakken wat niet gelukt is. nu wordt het toch moeilijk om hetzelfde te gaan bereiken.

16 juli 2019 om 11:03

En daarbij dat Bosz ze op het laatste moment nog van een CL plek heeft beroofd. Was wel een beetje een anticlimax na zo'n goed seizoen.

16 juli 2019 om 11:14

Hoezo spijtig? Ze hebben grof winst op gemaakt op beide spelers. Ze kunnen met beetje goede scouting op z'n minst 4-6 spelers voor terug halen. Mooie transfer voor Haller hoop ie gaat slagen daar.

Kijk! Dit is leuk nieuws zo in de ochtend. Hopen dat Utrecht nog een solide verdediger deels van het geld haalt, en dan is het team imo compleet!

16 juli 2019 om 11:11

Compleet? We hebben slechts 1 linksback, en die is niet goed genoeg. Een back-up is er helemaal niet. We hebben daarnaast niet 1 linksbenige vleugelaanvaller, niet 1 linksbenige centrale verdediger, geen ervaren reservekeeper en het enige werkelijk alternatief voor zowel Bergstrom als Janssen is van den Maarel. Daarnaast verzuipen we in de centrumspitsen (4 voor 1 plek) en middenvelders (9 voor 3 plekken). Er zit totaal geen balans in de selectie.

Zuidam heeft allemaal overbodige spelers gehaald, heeft niets gedaan aan de werkelijke prioriteiten in het elftal, en door het halen van al die overbodige spelers zullen enkele van zijn peperdure aankopen van vorig jaar op de bank terecht komen. Kapitaalvernietiging op kapitaalvernietiging.

Het is dat hij hier gered wordt door de transfer van Haller waardoor financieel weer e.e.a. mogelijk zal zijn om de onbalans te herstellen, maar compleet zijn we naar mijn bescheiden mening verre van op dit moment. We moeten nog een speler of 5 lozen en minstens evenveel spelers nog aantrekken.

16 juli 2019 om 11:46

Maar er is nog anderhalve maand de tijd. De selectie is nu erg ruim (op de verdediging na) en John van de Brom wil natuurlijk iedereen even aan het werk zien. Maar voor volgende week de eerste europese ontmoeting staat er toch een vrij goede selectie. Wellicht is er nog interesse in spelers maar heeft dat gewoon tijd nodig. Iedereen zit volop in de voorbereiding. In augustus word het wat makkelijker overbodige spelers binnen te halen.

16 juli 2019 om 11:48

Gibson, ouwe zuurpruim. Je ziet dingen zoals je ze zelf wilt zien. Enige wat je mist is een linksback. Als heb je met Emanuelson en Guwara prima opties.

En ja ik weet dat emanuelson liever op het middenveld speelt. Maar daar gaat die het niet winnen van de concurrentie. Kiezen of delen dus.

Wat betreft het aantal spitsen heb je cijfermatig gelijk. Alleen is het zo dat 2 vd 4 centrumspitsen meer geblesseerd zijn dan dat ze kunnen spelen en dat Venema nog te jong is om een heel seizoen op te vertrouwen. Dus Dalmau is feitelijk je enige zekere spits.

Maar hey, je kunt er naar kijken hoe je wilt. Bij mij is het glas halfvol. Bij jou halflleeg, en sinds je eigenlijk over “het neefje” sprak destijds wist ik al genoeg.

16 juli 2019 om 11:57

misschien vindt john de linksback wel goed genoeg, dat hele linksbenige is leuk, als je spelers voor het uitkiezen hebt, als die er niet zijn is dat geen prioriteit.
een ervaren reserve keeper is leuk voor de top 3, maar als een middenmotor kan je goed af met een jeugdkeeper als 2e keus.
2 centrumspitsen zijn zo blessuregevoelig dat je daar echt niet op kan/mag rekenen voor het hele seizoen, eentje komt net kijken dus die mag je ook niet verwachten om het team te dragen, dus blijft alleen een aankoop over die nog maar moet zien waar te maken wat hij vorig jaar heeft laten zien.
oke je hebt wat meer middenvelders, maar die kun je ge-misbruiken op meerdere posities.
nee ik denk dat er hooguit nog 1 verdediger nodig is, en dan staat het echt wel voor dit jaar.
en dan schrijven we voor volgend jaar ook alvast zwarte cijfers met dit geld.

16 juli 2019 om 11:59

@pablonino 16 juli 2019 om 11:46 #47

Ik ben het daar niet mee eens. De basis van succes in Europa (en trouwens ook van ons succes de laatste jaren in Nederland) is je verdediging. En daar is het volstrekt niet op orde. Met Guwara Europa in gaan in vragen om problemen. Die wordt aan alle kanten voorbij geracet.

Het is ook vragen om problemen als je de relatief trage Janssen en zeer trage Bergstrom combineert met de aanvallende speelstijl van van den Brom, waarbij enorm veel ruimte achter de laatste linie ligt.

In mijn beleving is een goede selectie niet een selectie met 20 degelijke namen, maar een selectie waarbij je per positie 2 spelers van niveau hebt, liefst met verschillende kwaliteiten zodat je tactisch/strategisch kunt schakelen.

Wij gaan in Europa defensief in de moeilijkheden komen, als Zuidam van het geld van Haller niet als de sodemieter in ieder geval een kei van een linksback haalt en een snelle centrale verdediger. Tegen Zrinjski lukt het misschien nog wel (al verwacht ik daar al grote problemen omdat dit een uitgekiende counterploeg is), maar een trapje beter en je komt daar niet mee weg...

16 juli 2019 om 12:05

Gibson, als eerst wil ik toch kenbaar maken dat ik het een grote eer vindt dat je op mijn bericht reageert. Je bent een legende geworden op de fcu forum, ik voel me vereerd, je stimuleert mij indirect op deze manier, nogmaals, bedankt Jesus Gibsom Christus. bedankt hiervoor!!. We missen je niet.

Niet geheel mee eens dat we verzuipen op meerdere posities. Ja we hebben wellicht iets te veel namen op het veld staan, maar het zijn wel namen die allemaal van toegevoegde waarde kunnen zijn, zeker in de ED. Het is een lang seizoen, dus je weet niet hoe vaak er gerouleerd zal worden. Kapitaal vernietiging wil ik het niet noemen, want Zuidam heeft gewoon prima ingekocht.

Waar ik op hoop, is dat er inderdaad nog een verdediger erbij komt, dan is de selectie compleet in mijn ogen. Een paar speler mogen geloosd worden.

16 juli 2019 om 12:23

@gibson FCU

Maar als het met deze selectie een hele zware opgave word tegen Zrinjski, dan word het toch sowieso kansloos om groepsfase te halen zelfs als word het een goede linksback en centrale verdediger gehaald? Dan zou ik ze nu ook nog niet kopen voor de hoofdprijs maar rustig afwachten of er nog goede spelers vrijkomen op een later moment.

16 juli 2019 om 12:49

@uutrecht 16 juli 2019 om 12:05

Graag gedaan, maar laat het niet naar je hoofd stijgen.

Zuidam goed ingekocht? Ja, dan ben ik toch benieuwd naar hoe je goed inkopen definieert. In mijn beleving heeft Zuidam afschuwelijk slecht ingekocht namelijk.

Vorig jaar haalde hij voor meer dan 6 miljoen aan transfersommen, tekengelden en huursommen: Gustafson, Overeem, Bahebeck, Letschert, Gavory, Tannane, Boussaid, Bazoer, Kramer, Letschert en Bergstrom.

Bahebeck kun je afschrijven (chronisch geblesseerd), Letschert kreeg oorlog (doet ie anders nooit), Tannane maakte oorlog (weg huursom), Bazoer voegde niets toe, Boussaid is een vlieg en komt zwaar tekort, Kramer was een slechte grap, Bergstrom zat op de bank en komt (snelheid en opbouwend vermogen) tekort. Volgend seizoen zit de dure van Overeem ook weer op de bank, want Zuidam haalde Maher en de trainers die Overeem eerder ook al op de bank zette, waar je ook nog Strieder hebt! Het is te zot voor woorden. Gustafson dan? Heel matig met 2 veldgoal in 34 wedstrijden. De rest penals en vooral blonk hij uit in weigeren mee te verdedigen (doet ie anders nooit). Gavory was ook extreem matig, maar werd wonderwel verkocht voor 3 miljoen. Netto transferbalans Zuidam tot aan dit seizoen: -3 miljoen.

Dan haalt Zuidam dit seizoen Dalmau voor een voor ons klein vermogen, omdat zijn peperdure aankoop Bahebeck flopt en ook zijn gratis spits Kroketje Kramer flopte. Dalmau scoort alleen op kunstgras (18 om 1 vorig jaar) en wij voetballen op echt gras. Tot overmaat van ramp ruilt Zuidam ook nog een bewezen spits in vorm (dessers) er gratis bij in. Toptalent Venema verpietert en wordt door Zuidam kapot gemaakt. En nu hebben we vier spitsen voor 1 positie: Dalmau, Bahebeck, Venema en Makienok. O ja, en omdat Zuidam dat niet genoeg vond, huurde hij ook nog een spits genaamd Abbas! Vijf spitsen dus. Voor 1 plek. Niet 1 zekerheid...vier was ook wel wat karig, laten we eerlijk wezen.

Dan haalt hij de voor ons zeer dure Cerny. Een rechter vleugelaanvaller. Dit waar we met Kerk, Joosten, Abbas (kan als het moet ook als rechtervleugelaanvaller) al 3 rechter vleugelaanvallers beschikbaar hebben....en welgeteld 0 linker vleugelaanvallers. Nee, uitstekend beleid hoor! Kerk en/of Joosten/abass om zeep geholpen. Voor een spelertje van 21 uit de KKD die nog nooit iets bewees in de Eredivisie, met zware knieblessurehistorie. En wie moet de peperdure Dalmau vanaf links gaan bedienen? Een spits die leeft op voorzetten....

Kortom: intussen heeft Zuidam al een miljoen of 8 uitgegeven, heeft hij tot nu toe door een godswonder pas voor 3 miljoen verkocht, zit er werkelijk geen enkele balans in de selectie (1 linksback die te slecht is, nul linksbenige vleugelaanvallers, nul linksbenige centrale verdedigers, geen ervaren reservekeeper, alleen Streek die kan scoren op het middenveld) en verbranden we dagelijks totaal overbodig geld aan hoge salarissen. Nee, topbeleid hoor!

En dankzij de monstersalarissen van Zuidam hebben we intussen weer monstertekorten van 5 miljoen per jaar....tot nu toe is het echt alleen aan transfers van dhr van Schaik en ten Hag te danken (labyad/haller/gortler dat er genoeg binnenkomt om al die tekorten te dekken en peperdure overbodige matige aankopen überhaupt te kunnen doen, want tot nu toe is het om te huilen zo slecht wat Zuidam zelfstandig gekocht, gehuurd en verkocht heeft.

Een ongelofelijk belangrijke transfer dus, deze van Haller!

16 juli 2019 om 13:14

Zolang je het allemaal zelf geloofd is het toch prima Gibson. Ik neem niet eens meer de moeite om inhoudelijk te reageren zuurpruim. Word lekker voor Barcelona ofzo.

Ontopic: prima transfer voor deze geweldige voetballer. Ga dit jaar zeker een wedstrijd meepakken van westham

16 juli 2019 om 13:17

heeft Zuidam jou persoonlijk iets aangedaan ofzo Gibson? Niet normaal die obsessie en afgunst die je hebt tegen hem. On: prachtige som geld voor de fc, kunnen we bij de club weer leuke dingen van doen

16 juli 2019 om 13:21

Om het kort te houden. Probeer eens zonder vooroordelen naar Zuidam te kijken, Venema en Gustafsson objectief te beoordelen en zo kan ik nog even door gaan.

Je lijkt op een hele oude verzuurde muppet die zijn eigen mening als feit ziet en iedereen die een andere mening heeft, die krijgt weer een heel lang betoog over datgene wat je hiervoor ook al 40x hebt verteld en waar 9 van de 10 mensen het niet mee eens lijkt te zijn (niet dat dat belangrijk is overigens, want ook jij hebt recht op je mening ;-) )

Je berichten over de topvorm van Dessers kennen we al...ook dat Dalmau nooit op gras scoort want dat deed hij vorig seizoen immers ook niet...al die oude koeien. Wordt je nooit eens moe van jezelf??

Je predikt nu ook weer over 3 rechter aanvallers en haalt daar Abass bij die je waarschijnlijk alleen in de voorbereiding hebt gezien en dan kun je nog geen goed oordeel over iemand vellen of hij rechts in de aanval kan spelen in de Nederlandse competitie. Tegelijkertijd telt Abass ook mee als spits zodat je lekker hoog in je spitsen aantal kan komen en je betoog over te veel spitsen meer kracht mee kan geven.

Joosten speelde bij VVV vooral vanaf links maar die plaats je ook weer op rechts...waarom?? Weer die schreeuw om een ervaren keeper terwijl je 2 jonge keepers achter Jensen hebt.

Kijk het eens rustig aan als de transferperiode voorbij is en laat dan nog eens weten wat je van de selectie vind.

16 juli 2019 om 13:22

@Gibson maar Cerny is linksbenig toch?

16 juli 2019 om 13:28

Ga je nu ook nog beweren dat je Zrinjski Mostar hebt geanalyseerd en hier met droge ogen kunt melden dat dit een uitgekiende counter ploeg is?

Ik hoop dat fc Utrecht nog een centrale verdediger haalt want daar is het wat dunnetjes maar goed, ik heb er vertrouwen in dat vd Brom en Zuidam hier met een goede oplossing gaan komen.

16 juli 2019 om 13:36

lyken123 16 juli 2019 om 13:22 #72

Yes! Excuses. Aangepast. Hij is linksbenig, maar speelt vrijwel altijd rechtsbuiten. De positie die hij zelf ook prefereert.

16 juli 2019 om 13:47

@Gibson

No worries! Ja hij speelt inderdaad vaak vanaf rechts en trekt veel naar binnen om met zijn linkerbeen de combinatie aan te gaan of uit te halen.

16 juli 2019 om 14:29

@lyken

Exact! En ook dat is weer zo'n punt waarvan ik denk: waar is die Zuidam nou mee bezig?

Haal je Dalmau voor een naar Utrecht begrippen godsvermogen (7 ton + Dessers). Een kunstgrasspits pur sang (18/1 vorig jaar verhouding goals op kunstgras vs echt gras) die nota bene leeft van de aanvoer vanaf de flanken.... En dan haal je een voor ons dure linkspoot op rechts die naar binnen gaat om hem van voorzetten te voorzien (hoe dan?!), terwijl je links ook al he-le-maal niemand hebt om Dalmau van bruikbare ballen te voorzien!

Haal dan een linksbenige linksbuiten die buitenom gaat om zo de voorzet te geven en hou Kerk en Joosten (twee rechtspoten) op rechts. Dit is gewoon onthutsend technisch beleid. Wat we hadden gaat zo kapot. Wat gehaald is gaat het op deze manier niet redden.

16 juli 2019 om 15:04

Daar is de Dalmau kunstgras statistiek weer haha!

We gaan het zien

16 juli 2019 om 17:16

Hoeveel van die kunstgras goals waren in eigen huis? Kan ook maar zo zijn dat het geen kunstgras spits is, maar een thuispubliek spits iets met correlatie vs causaliteit.

17 juli 2019 om 10:20

Ik heb je zelden positief gehoord over je eigen mooie club, zowel niet hier als op het Fc Utrecht forum.

Afgelopen jaren zijn we toch super verwend en er komen nog een hoop mooie jaren aan. We eindigen altijd top 6 en halen play-offs die we bovendien regelmatig winnen. We verdienen veel met de verkoop van spelers...kijk naar hoeveel Gavory ons bijvoorbeeld al opgeleverd heeft? Er zit ook zat kaptiaal in deze selectie, als we willen kunnen Klaiber, Joosten, Kerk, Overeem, Gustaf, Strieder, Kerk voor miljoenen worden verkocht.

En niet geheel onbelangrijk is dat we Ajax standaard van de mat speelden(op afgelopen seizoen na).

Wat betreft: Boussaid is een joggie van 18-19, dus niet heel gek dat hij nog niet echt veel toevoegt aan onze selectie maar potentie heeft hij zeker.

En ja oke we hebben geen ervaren 2e keeper maar wel 3 talent volle keepers uit de Nederlandse jeugelftallen.

kijk heel goed. Extra geld naar de eredivisie. Hopelijk wordt het goed gebruikt.

Prachtig voor hem! En uiteraard voor Utrecht. De geruchten gaan dat Utrecht 12,5% doorverkooppercentage heeft. Dat is flink cashen!

16 juli 2019 om 10:43

Iets meer dan €6m is een mooi bedrag. Bij 20% was het meer dik cashen dan hadden ze namelijk €10m gehad. €6m is een mooi bedrag, maar niet flink cashen, vind ik.

16 juli 2019 om 10:46

Voor Utrechtse perspectieve is 6 mill voor een speler dat doorverkocht wordt, gewoon een prima bedrag. Naderhand vraag ik mij ook af waarom het precentage niet hoger is, maar goed dat is achteraf.

16 juli 2019 om 10:52

Waarom het percentage niet hoger is? ik denk omdat Frankfurt ook niet gek is en niet met elk doorverkooppercentage akkoord zal gaan. Vind 12,5% al een hoog percentage eigenlijk.

16 juli 2019 om 10:52

voor utrecht is dit flink cashen hoor
dit zijn inkomsten die ze in een jaar aan gewone transfers niet eens halen

16 juli 2019 om 10:57

Aan Haller heeft Utrecht nu dus 13,5 - 14 miljoen verdiend (als die 6 miljoen klopt). Dat is gewoon een een geweldig bedrag in totaal. Ook even 6 miljoen meepakken tijdens een doorverkoop is uitstekend meegenomen.

16 juli 2019 om 11:00

6 miljoen is voor Utrecht gewoon echt veel geld. Sowieso voor de hele Eredivisie behalve PSV en Ajax. Zelfs bij Feyenoord gaat dan de vlag uit, zeker omdat het gewoon ff op je rekening gestort wordt en je niets hoeft te doen

16 juli 2019 om 11:22

@keizer!

Ja en bij 100% nog meer, want dan hadden ze namelijk €50m gehad. Sherlock

ON: Prachtige transfer voor Haller! De Engelse competitie is leuk om te volgen, erg benieuwd hoe hij het daar gaat doen. Uiteraard ook een prachtig bedrag voor FC Utrecht

Stevig bedrag dan denk je al gauw aan een percentage van 5 tot 10%. Zou wel heerlijk zijn voor Utrecht, die hebben al een prima selectie. Verwacht dat die uiteindelijk met Feyenoord en Az voor plek 3 gaan vechten. Al vind ik Az lastig in te schatten met slot als trainer.

16 juli 2019 om 10:46

Bij een 'stevig doorverkooppercentage' is 5-10% wel het absolute minimum waar ik aan zou denken. 15-20% zou me niet verbazen.

dat is lekker, dan krijgen ze aan doorverkooppercentage meer geld dan dat ze voor de transfer naar eintracht hebben gehad.
daar kan mooi een verdediger voor aangetrokken worden

16 juli 2019 om 10:55

Dan zou het hoger dan 15% moeten zijn, ben benieuwd of dat wel zo is. Lijkt me niet eerlijk gezegd.

16 juli 2019 om 10:58

ik ging uit van de 50 miljoen, en daar 12,5 procent van
maar het ligt iets anders zoals hier onder aangegeven.

12 tot 15 procent (is nog onduidelijk)
Dit gaat overigens niet over het volledige transfer bedrag maar minus aankoop bedrag a 7 miljoen van Eintracht Frankfurt.

Kortom 12-15% over 43 miljoen is in het slechtste geval 5.1 miljoen en in het beste geval 6.4 miljoen.
Toch lekker..

16 juli 2019 om 10:55

bedankt voor de verduidelijking, dat van het aankoop bedrag wist ik niet, maar blijft een lekker bedrag.

Wat een bedrag zeg. Stel het doorverkooppercentage is 10%. Dan pak je als Utrecht gewoon even 5 miljoen mee.

Een les voor alle NL’se clubs. Bedwing gewoon altijd een doorverkooppercentage, hoe onrealistisch het ook is dat een speler voor miljoenen ergens weer vertrekt. Zie die Andersen (ex-Twente) bijvoorbeeld. Voor 30 miljoen naar Lyon. Of als Dijks het leuk blijft doen bij Bologna en voor 20 miljoen verkast. Voorbeelden te over.

Laat dat geld maar richting Eredivisie rollen. Ook indirect. En dan is het natuurlijk zaak goed te investeren. Jeugdopleidingen, jong buitenlands talent, kunstgras (sorry, kon het niet laten).

Ajax even buiten beschouwing gelaten is FCU toch wel de absolute winnaar deze transfer periode.

Zelf top aankopen gedaan voor een schijntje en Maher zelfs transfer vrij. Daarnaast Gavory voor veel te veel geld verkocht en nu weer een paar miljoen pakken vanwege Haller.

Ik denk dat ze voor aankomend seizoen AZ en Feyenoord op deze manier wel voorbij streven of misschien al voorbij gestreefd zijn. Een 3e plek is serieus mogelijk.

Prachtige transfer voor Frankfurt. Haller had ik een mooiere club gegund dan het spitsenkerkhof genaamd West Ham.

En dankzij dhr van Schaik (de beste CEO in onze clubhistorie) ontvangen wij nu nogmaals miljoenen dankzij het doorverkooppercentage van 10 procent, hetgeen vertaalt naar nog eens 4.3 miljoen in onze zakken.

Mooie deal!

Bizar zeg bedragen tegenwoordig als je het afzet tegen de kwaliteit. Prima spits hoor en weet dat dit de markt is tegenwoordig maar nog geen 10 jaar geleden haalde je bv ibrahimovic voor dat bedrag

60 miljoen voor Jovic, 50 miljoen voor Haller, waarschijnlijk wordt Rebic ook verkocht voor een bedrag tussen de 35 en 40 miljoen. Leegloop bij Frankfurt, maar ze hebben nu toch een aardig budget om aankopen mee te doen.

Vind het nog steeds jammer dat PSV hem destijds niet had gekocht. Al hadden ze hem destijds niet nodig. Deze man is bizar goed en gaat verwacht ook dat hij bij West Ham goed zal presteren.

Goede transfer voor haller , had hem graag bij Ajax gezien ipv dolberg

Even lekker 110 mil incasso van 2 spitsen. Complimenten aan Frankfurt.
Natuurlijk de duistere kant van het verhaal, probeer maar weer even 2 kwalitatieve spitsen te vinden die voor Frankfurt uit willen komen.

16 juli 2019 om 12:39

Frankfurt is echt een mooie ambitieuze club. Gaat niet lang meer duren voor die zich structureel in de Champions league gaan melden.

"flink profiteren" en "een stevig doorverkooppercentage" ; ik vind het een zwak verhaal van de Telegraaf. Als je zo'n bericht plaatst behoor je m.i. als sportjournalist eerst na te gaan welk percentage dat is, zodat je de lezer exact informeert. Dat het gat 43 miljoen is kan iedereen er wel uit halen. Maar wat is dan het percentage dat naar FC Utrecht gaat ? Ik weet het niet want het staat nergens.
Weten ze het niet ? Ze schrijven wel "een stevig doorverkooppercentage". Wat is dan stevig ?

Stapje voor stapje alsnog in de Premier League uitgekomen. Ben benieuwd wat Utrecht er voor krijgt. Als je 10% bedwingt heb je toch 5 miljoen extra erbij. Dat is al net zoveel als je als Utrecht zijnde de Groepfase Europa League overleeft. 7 miljoen vangen en 5 miljoen er bovenop zou niet verkeerd zijn.

16 juli 2019 om 18:28

Haller is destijds aan Eintracht verkocht voor 7 miljoen euro.
Ik heb begrepen dat FC Utrecht over de eerste 20 miljoen boven dit bedrag 12% ontvangt en voor elk bedrag daarboven 15%.
Daarnaast ontvangt Utrecht ook nog een solidariteitsvergoeding.

Als de verkoopprijs 50 miljoen is, levert dit FC Utrecht iets meer dan 6 miljoen euro op.

16 juli 2019 om 20:27

Dat is bijna net zoveel als het bedrag dat Utrecht hem verkocht heeft. Mooie deal🤝
Utrecht gaat stappen maken zo. Nog even en ze zijn Feyenoord voorbij!

Deze man was toch wel een van de beste "onbekende" spelers die Utrecht heeft aangetrokken. Groot compliment voor de scouting en ook eens lekker voor Van Seumeren dat ie een beetje geld ziet terugvloeien door een doorverkooop percentage.
Ben benieuwd waar Hallers' sportieve maximum ligt

50 mln voor Haller. Ongelooflijk. Als je je speler tegenwoordig voor minder dan 50 mln verkoopt dan ben je echt te goedkoop lijkt het wel.

Ben benieuwd hoe hij het daar gaat doen. West Ham is toch wel een spitsenkerkhof gebleken de afgelopen jaren. Kan mij geen spits herinneren die het daar echt goed heeft gedaan. Ik hoop voor Haller dat hij het wel een keer gaat doen daar. Goede spits en zeer geschikt voor de premier league lijkt me.

Zoals je aan mijn naam kan zien ben ik hier erg blij mee! Mijn favoriete Utrechtspeler van de afgelopen 5 jaar gaat voor mijn andere team spelen! Wij weer een smak geld erbij en West Ham een prima spits!

16 juli 2019 om 18:51

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat West Ham echt mijn tweede team is. Ik volg Utrecht zeer intensief en bezoek regelmatig het stadion, terwijl ik bij West Ham af en toe een wedstrijdje op tv kijk maar het meestal alleen bij de samenvattingen laat. Hoe het er qua budget voorstaat of welke spelers er überhaupt gevolgd worden weet ik dus ook niet precies.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren